(H)ISTORIJSKI MITOVI NA BALKANU
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- FAP mashina
#601 Re: Srpski mitovi
borili su se protiv turaka, sto implicira da su se borili protiv islama. sad je pitanje koliko uspjesno. bolje reci, imali su vise strpljenja (400 godina), nego snage za borbu.
- insomnia78
#602 Re: Srpski mitovi
Ne misle oni na to vec na 90-eFAP mashina wrote:borili su se protiv turaka, sto implicira da su se borili protiv islama. sad je pitanje koliko uspjesno. bolje reci, imali su vise strpljenja (400 godina), nego snage za borbu.
- spreca
#603 Re: Srpski mitovi
srbi su se protiv islama borili jos do nove ere......vlada srbije ima dokaze crno na beloinsomnia78 wrote:Ne misle oni na to vec na 90-eFAP mashina wrote:borili su se protiv turaka, sto implicira da su se borili protiv islama. sad je pitanje koliko uspjesno. bolje reci, imali su vise strpljenja (400 godina), nego snage za borbu.
- insomnia78
#604 Re: Srpski mitovi
Borili su se cak i prije pojave samog islama
-
junior3
#605 Re: Srpski mitovi
Malo je reći, al' ajd' nije prva.
-
Uraaa
#608 Re: Srpski mitovi
A šta navodiš kao mit, da se nisu borili protiv pripadnika islamske vjeroispovijesti? Ako ne vjeruješ srpskim povjesničarima čitaj djela Nedima Filipovića, Hamdije Kreševljakovića, Hazima Šabanovića... - odlični poznavaoci prošlosti!skambrljo wrote:Nadaleko su poznati srpski mitovi, to mi na balkanu najbolje znamo. Pa evo rekoh da malo prozborimo o tome. A ideja mi je došla nakon što sam danas malo više čitao njihovu tamošnju štampu. Na pitanje "Da li biste podržali učešće Srbije u akciji protiv Islamske države?" čovjek koji je odgovorio da "Кад се Србија борила против ислама свет је посматрао нем и помагали исламу.Сад нека се они боре сами." I on je dobio najviše lajkova. Ne kažem da su lajkovi nešto što je presudno ali u velikoj mjeri govori šta oni misle kad komentiraju anonimno. E čuj molim te oni se borili protiv Islama?
Oni su se borili za "Veliku Srbiju" koja je nikad manja. Evo i link pomenute ankete: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/585414 ... /komentari
Ovdje možemo nastaviti mitomaniju, ja ću samo pomenuti srpsku nejač i lavove........ ma sve vam je jasno.![]()
![]()
-
trocadero
#609 Re: Srpski mitovi
Цар Радован!junior3 wrote:Troca dodaj ako šta imaš.
Last edited by trocadero on 25/08/2015 18:56, edited 1 time in total.
- CSKA
#610 Re: Srpski mitovi
Koliko je meni poznato ni u onim prvim krstaskim ratovima nisu ucestvovali srbi,ne moraju ni u ovim sada.
-
trocadero
#611 Re: Srpski mitovi
Да не бих остао погрешно схваћен,
Цар Радован је цар царева, владар судбине, господар свемира. Он носи златну секиру на рамену, јаше коња који је бео и висок као брдо под снегом, и на руци држи буљину са огњеним очима како би могао ноћу видети пред собом. О њему говоре у мојој земљи само људи који су полудели. Али су затим у њега поверовали и сви мудраци. Цар Радован има круну од хартије и по плашту лудачке прапорце. Има ноге и руке зелене као трава, јер живи на копну и у води. Нико не памти његово порекло, ни име његове породице, нити зна за његове пријатеље и непријатеље. Он пролази кроз небески простор као црни облак пун грмљавине, и по водама као брод који гори. Нико не зна његове битке ни тријумфе, јер његова моћ није над војскама, ни његова слава у бојним подвизима. Он царствује у миру своје величине и сунча се на сунцу своје снаге и лепоте. Он се крије од сваког, а ипак свако има његову слику у очима и његов глас у ушима. Где су његове палате и његови вртови? И где су његове беле жене, и његови брзи коњи, и његова свилена стада, и његови љути пси за стадима? Чувају ли његова врата људи или змајеви? Само лудаци, чији је он једини цар и господар, самодржац и покровитељ, знају путеве који воде у његово царство, и знају где су мостови преко којих се прелази и његове покрајине пуне сјаја и пуне музике. Јер је људски ум ограничен на оно што је видео и чуо, а лудило је једино безгранично и слободно од свих ледених закона свести и сазнања. Слобода, то је лудило; и само лудаци су слободни.
(свака сличност са стварним људима и догађајима је ненамјерна)
Цар Радован је цар царева, владар судбине, господар свемира. Он носи златну секиру на рамену, јаше коња који је бео и висок као брдо под снегом, и на руци држи буљину са огњеним очима како би могао ноћу видети пред собом. О њему говоре у мојој земљи само људи који су полудели. Али су затим у њега поверовали и сви мудраци. Цар Радован има круну од хартије и по плашту лудачке прапорце. Има ноге и руке зелене као трава, јер живи на копну и у води. Нико не памти његово порекло, ни име његове породице, нити зна за његове пријатеље и непријатеље. Он пролази кроз небески простор као црни облак пун грмљавине, и по водама као брод који гори. Нико не зна његове битке ни тријумфе, јер његова моћ није над војскама, ни његова слава у бојним подвизима. Он царствује у миру своје величине и сунча се на сунцу своје снаге и лепоте. Он се крије од сваког, а ипак свако има његову слику у очима и његов глас у ушима. Где су његове палате и његови вртови? И где су његове беле жене, и његови брзи коњи, и његова свилена стада, и његови љути пси за стадима? Чувају ли његова врата људи или змајеви? Само лудаци, чији је он једини цар и господар, самодржац и покровитељ, знају путеве који воде у његово царство, и знају где су мостови преко којих се прелази и његове покрајине пуне сјаја и пуне музике. Јер је људски ум ограничен на оно што је видео и чуо, а лудило је једино безгранично и слободно од свих ледених закона свести и сазнања. Слобода, то је лудило; и само лудаци су слободни.
- insomnia78
#612 Re: Srpski mitovi
Nemojte da se lazemo, ne radi se o borbi protiv Turaka isl nego o ratovima 90-ih
Srpski lobisti, kao i obican puk, jos od tada, a u zadnje vrijeme sa porastom islamskog terorizma i fanatizma pogotovo, kroz usi zapadnjaka "provlace" tu tezu
"Mi smo se u Bosni i na Kosovu borili protiv islamskih fanatika a vi nas bombardovali i sudite nam u Hagu"
Ne radi se to ni o kakvim Turcima i krstaskim ratovima nego o klasicnom mitu o borbi protiv islamista 90-ih
PS: o ovom' pricamo

"Francuska je devedesetih podrzala islamiste protiv Srba u BiH"
Tweet je objavljen poslije teroristickog napada u Francuskoj
Srpski lobisti, kao i obican puk, jos od tada, a u zadnje vrijeme sa porastom islamskog terorizma i fanatizma pogotovo, kroz usi zapadnjaka "provlace" tu tezu
"Mi smo se u Bosni i na Kosovu borili protiv islamskih fanatika a vi nas bombardovali i sudite nam u Hagu"
Ne radi se to ni o kakvim Turcima i krstaskim ratovima nego o klasicnom mitu o borbi protiv islamista 90-ih

"Francuska je devedesetih podrzala islamiste protiv Srba u BiH"
Tweet je objavljen poslije teroristickog napada u Francuskoj
- spreca
#613 Re: Srpski mitovi
pa znali su oni da ce doci islaminsomnia78 wrote:Borili su se cak i prije pojave samog islama
- spreca
#614 Re: Srpski mitovi
tog tvog Radovana scepase oni iz'/Atrocadero wrote:Да не бих остао погрешно схваћен,
-
trocadero
#615 Re: Srpski mitovi
[quote="insomnia78"]

Ово Армија БиХ, просто немогуће!

Ово Армија БиХ, просто немогуће!
- CSKA
#617 Re: Srpski mitovi
Ovi su najvise odgovarali srbima.
-
NataliDizdar
#618 Re: Srpski mitovi
Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s timCSKA wrote:Ovi su najvise odgovarali srbima.
Inace, sto se teme tice, tesko je izdvojiti samo jedan mit
-
junior3
#619 Re: Srpski mitovi
Natali ak' može još koji smajli 
-
trocadero
#620 Re: Srpski mitovi
Ја конто ти нека "дама"!NataliDizdar wrote: Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s tim![]()
Inace, sto se teme tice, tesko je izdvojiti samo jedan mitMeni je opcenito najfascinantnije kako su se Srbi ubijedili da svijet boli kurac za njih uopste
tj da misle da su oni neki faktor pa da ih velike sile "zele unistiti". U zadnje vrijeme su posebno bijesni na Engleze
![]()
Kao Engleska je uvijek fanaticno mrzila Srbiju, vjekovni neprijatlj Srbije
![]()
- CSKA
#621 Re: Srpski mitovi
Natali ja ne znam bas koliko su oni pomogli drzavi Bosni,ali vjerujem da su dosta pomogli Radovanu & co. da je Bosna jedino moguca iz tri(dva) dijelaNataliDizdar wrote:Mislim da se dosta Srba ne bi slozilo s timCSKA wrote:Ovi su najvise odgovarali srbima.![]()
Inace, sto se teme tice, tesko je izdvojiti samo jedan mitMeni je opcenito najfascinantnije kako su se Srbi ubijedili da svijet boli kurac za njih uopste
tj da misle da su oni neki faktor pa da ih velike sile "zele unistiti". U zadnje vrijeme su posebno bijesni na Engleze
![]()
Kao Engleska je uvijek fanaticno mrzila Srbiju, vjekovni neprijatlj Srbije
![]()
-
NataliDizdar
#622 Re: Srpski mitovi
Da, Radovan je inace dok se ovi nisu pojavili zamislio BiH unitarnu i cjelovituCSKA wrote:
Natali ja ne znam bas koliko su oni pomogli drzavi Bosni,ali vjerujem da su dosta pomogli Radovanu & co. da je Bosna jedino moguca iz tri(dva) dijela
Mudzahedini su sto se mene tice bili dobri jedino za utjerivanje straha u kosti neprijateljima. Ko je pratio moje pisanje na drugim temama zna da se ja ne simpatisem sa njihovim svjetonazorima inace.
- insomnia78
#623 Re: Srpski mitovi
NataliDizdar wrote:Da, Radovan je inace dok se ovi nisu pojavili zamislio BiH unitarnu i cjelovituCSKA wrote:
Natali ja ne znam bas koliko su oni pomogli drzavi Bosni,ali vjerujem da su dosta pomogli Radovanu & co. da je Bosna jedino moguca iz tri(dva) dijelaDaj CSKA, da se ne pravimo blesavi. Moj komentar se odnosio na to da su oni "odgovarali Srbima". Ne bih bas rekla da Srbi u mjestima na kojima su oni bili slazu s tim
Mudzahedini su sto se mene tice bili dobri jedino za utjerivanje straha u kosti neprijateljima. Ko je pratio moje pisanje na drugim temama zna da se ja ne simpatisem sa njihovim svjetonazorima inace.
Najveci i najmonstrouzniji zlocini, ne racunajuci Srebrenicu su se dogodili na samom pocetku rata kad nije bilo ni govora o nekakvim mudzahedinima
-
junior3
#624 Re: Srpski mitovi
Još samo recite da mundžosi nisu pravili zločine.
- CSKA
#625 Re: Srpski mitovi
Ja jedno,vas dvoje drugo
Ovi likovi su posluzili kao jedan od izgovora da se BiH na kraju rata dijeli po etnickoj liniji,a ne po nekoj drugoj,regije npr.
Zato i kazem da su oni srbima odgovarali.
Ovi likovi su posluzili kao jedan od izgovora da se BiH na kraju rata dijeli po etnickoj liniji,a ne po nekoj drugoj,regije npr.
Zato i kazem da su oni srbima odgovarali.