Doduse,ja razumijem da nije lijepo ni fer ni poslovno cekati 3 mjeseca (isto kao da mi zavisimo od njih) ali bi bilo fer da su se javili uz neko obrazlozenje ili nesto sl.
Ja bih volio vise kanala tako da se nadam da ce biti vremenom...
Moderator: Benq
Been wrote:Meni su se javili osam dana nakon predaje zahtjeva...Zasad sam zadovoljan... Na početku malo kočilo, ali samo restartujem i ide k'o halva...
Nego, imaju li u planu ubacivati nove tv kanale... Možda da ubace Arenu ili SportKlub.... I recimo, B92 ?!
Sta god bilo u pitanju, ja sam odustao, pa nek babi svom dodju poslije 4 mjeseca i instaliraju mu opremu...Mustafapasa wrote:(Mislim) da je razlog kasnjenja svima poznat do sada, i to nije radi toga sto neko sjedi pa mu mrsko ili sto ljudi malo rade, vec je razlog nedostatak opreme i kasnjenje dobavljaca s istom. Valjda nisu narucili dovoljno u prvoj turi
Doduse,ja razumijem da nije lijepo ni fer ni poslovno cekati 3 mjeseca (isto kao da mi zavisimo od njih) ali bi bilo fer da su se javili uz neko obrazlozenje ili nesto sl.
Nema tu opravdanja. Moja TV ima cca 9000 korisnika, a ne 90 000 pa da nisu mogli zbaviti "opremu", koju opremu majko draga? Koma. Pa mene bi bilo stid nazvati i reci eto hocemo mi doci da vam to "skopcamo". Pa jbte de makar se izvini reci nesto, pa mozes nazvat svog pretplatnika u toku tog vremena, nagraditi ga mozda kojojom sekundom besplatnog razgovora ili nest slicno kada te vec ceka toliko.Mustafapasa wrote:(Mislim) da je razlog kasnjenja svima poznat do sada, i to nije radi toga sto neko sjedi pa mu mrsko ili sto ljudi malo rade, vec je razlog nedostatak opreme i kasnjenje dobavljaca s istom. Valjda nisu narucili dovoljno u prvoj turi
Ne brani ih matere ti,zbog te nabavke.Ispade da su transparentni i pedantni.A kako se Sanela Sijerčić zaposli,je li i tu bilo transparentno.Plavih_11 wrote:Trebate znati da BH Telecom, kao firma u vlasnistvu Vlade FBiH, mora za svaku nabavku opreme u vrijednosti iznad 100 KM objaviti TENDER. Ko radi sa tenderima zna valjda kako to ide. Kad izaberes jednog, zale se dvojica i dok to sve prodje zalbenu proceduru odose najmanje 3 mjeseca. Vjerujem da bi se sve to ubrzalo kad bi iz Vlade FBiH dali neki mig da se ukine obavezni tender za nabavku opreme, materijala i svega ostalog. Ni jedan drugi operater nema tendera za nabavku opreme pa je i lakse nabavljaju.
A sto se tice (ne)kvaliteta Moja TV, Super TV i ostale (ako ih ima) koje idu u paketima 2u1 i 3u1 preko ADSL-a ili xDSL-a sve mu to dodje isto. Na jedne se zale u Dobrinji a hvale ih na Malti a na druge se zale na Malti a hvale ih na Dobrinji ... Proci ce jos malo vremena dok to bude 100% kako treba, bez stopanja, ledenja, blokiranja i ostalih smetnji. Jedni obuhvataju puno vece podrucje, drugi imaju vise downloada za manje pare i vecu brzinu ali ne moze svako doci do njih. Sto se tice kanala, jedni moraju ici legalno i potpisivati ugovore sa TV kucama ili nekim ko ih zastupa jer bi u suprotnom, vjerujem, isla tuzba a drugi ubace ilegalno jer su manja kompanija i imaju manje pretplatnika.
Ja imam SUper TV i jos uvijek nije sve kako treba ali sta je tu je, borim se sa njima koliko mogu a uzeo sam tu TV radi veceg broja kanala. J.biga, zena ne moze bez NOVE TV a meni odgovaraju Arene pa se nadjemo ..![]()
Na kraju krajeva, oni su tu da bi ljudi imali veci izbor i da mogu birati kome ce ostaviti pare ..
do 100km (ili 300km, ne drzi me za rijec) kako hoces moze i gotovinski, do 3000km direktna pogodba ali moras imati tri validne ponude, iznad 3000km tender... nece da se peglaju s tim, da im plata ovisi od uradjenog svaki prijavljeni korisnik bi bio prikljucen ekspresno... ovako, moze im se...sumirprimus wrote:plavi ne brani Hin,postoje i vanredne nabavke,za siću...
i mislim da je limit za tender malo veci...
A tek kad vidis ovomayab wrote:Gledam jučer na HRT reklamu, MAX TV , mislim u paketu sa internetom (ali nije to ni bitno!), akcija do kraja godine , to su te predbožićne akcije, dakle, prva godina po cijeni od 50% redovne!
Mislim, BH telekomu stvarno ne pada na pamet da bilo sta korisno ponude novom korisniku, pa imaju li oni oči i uši, prate li sta se dešava oko njih?!
Još kad čujem ili vidim one njihove reklame za ADSL![]()
![]()
![]()
![]()
Nah jest do pocetka 2011 mogu da gledaju AS1 i 2 a onda plati pa se klati. To imam i ja na Telekabel-u AS1, 2, 3, 4 do kraja ove godine a onda plati, al nije to poenta ove price. Cinjenica je da je vecina ovih firmi ubleha, tj. da prodaju mu*a pod bubrege. Donekle mi se svidja Logosoftova ponuda ali nisam nikada koristio pa nemam pojma o cemu se tacno radi. BHTelecom je koma sto jest jest, ja sam koristio njihov ADSL godinama, 3G paket, i onda kada su ostali davali po 20+GB prometa ja ostajao na famoznih 5GB, sto jest jest nisam se bas zalio na njihovu konekciju, puno je bolja bila, ne znam kako je sada, od konekcije Telekabla od koje covjek izludi za sedam dana. Sjecam se da sam na ADSL morao cekati mjesec dana. Zasto? Pojma nemam. Kada sam imao testnu fazu Njihove TV dosli su jako brzo, cak trojica likova a poslije i cetvrtiTiger 033 wrote: MAXtv: Arena Sport 1 i 2 do kraja godine bez dodatne naknade!
http://www.mportal.com.hr/Default.aspx? ... 83&id=4621
Hrvatski MAXtv aktivirao treći multipleks na 16° istočno
http://www.mportal.com.hr/Default.aspx? ... 54&id=4599
Kao da mi čitaš misli.Ja ponavljam po 100-ti put: Telecom uvodi hrpu nepotrebnih usluga a glavne ne dira,ne poboljšava i ne spušta im cijene.Zatim,uvedu uslugu,opale enormne cijene pa ih kasnije snize da bi se mogli reklamirati kako idu prvi i daju više.To su uhljupi samo takvi.Hendrix wrote:I što je najsmješnije gledam im reklamu da će početi testiranje MojaTv usluge za mobitelepa nisu normalni majke mi, kakva televizija na mobitelima ba kada ništa nisu sredili kako treba na ostalim uslugama, vjerovatno je to ono što govore idemo prvi ..
A zapravo rade sve ono sto radimo i mi kad hocemo auto prodati - dodajemo jeftinu kozmetiku: ratkape, presvlake, podnice, mirise...i molimo boga da kupac ne zaviri u motor!roki wrote:Kao da mi čitaš misli.Ja ponavljam po 100-ti put: Telecom uvodi hrpu nepotrebnih usluga a glavne ne dira,ne poboljšava i ne spušta im cijene.Zatim,uvedu uslugu,opale enormne cijene pa ih kasnije snize da bi se mogli reklamirati kako idu prvi i daju više.To su uhljupi samo takvi.Hendrix wrote:I što je najsmješnije gledam im reklamu da će početi testiranje MojaTv usluge za mobitelepa nisu normalni majke mi, kakva televizija na mobitelima ba kada ništa nisu sredili kako treba na ostalim uslugama, vjerovatno je to ono što govore idemo prvi ..
ako ti za godinu dođu, dobro je...manhesr wrote:Zna li iko koliko se sad ceka na prikljucenje?
Cuo sam da cekaju i po 2-3 mjeseca!
kod mene stari prijavio se nekad polovinom septembra, a dosli su prije nekih heftu dana, lafo nisu imali opreme, evo zadnjih dana cujem od raje zale se kao opet im nestalo oprememanhesr wrote:Zna li iko koliko se sad ceka na prikljucenje?
Cuo sam da cekaju i po 2-3 mjeseca!
black wrote:kod mene stari prijavio se nekad polovinom septembra, a dosli su prije nekih heftu dana, lafo nisu imali opreme, evo zadnjih dana cujem od raje zale se kao opet im nestalo oprememanhesr wrote:Zna li iko koliko se sad ceka na prikljucenje?
Cuo sam da cekaju i po 2-3 mjeseca!koja su to gamad...
Bog ti daoFalcon wrote:M:tel ima uvijek opreme ali zato novac ne ide u budzet nego u Srbiju, a Telecom nabavlja po zakonu o javnim nabavkama ali novac ide domacim firmama, i u budzet... ko je tu gamad, ne znam, ali telecom sa BH ispred, nijeblack wrote:kod mene stari prijavio se nekad polovinom septembra, a dosli su prije nekih heftu dana, lafo nisu imali opreme, evo zadnjih dana cujem od raje zale se kao opet im nestalo oprememanhesr wrote:Zna li iko koliko se sad ceka na prikljucenje?
Cuo sam da cekaju i po 2-3 mjeseca!koja su to gamad...