jeste li vi mozda bili zapisnicar na tom sastanku pa tako tvrdite....kapa mi je jos na glavinovi.dan.nova.nafaka wrote:Draga moja, ako gledamo finansijske pokazatelje i zanemarimo gluposti o kojima je taj lažljivac pričao (mala bića sa kožom poput kornjača sa kojima komunicira, i energija sa pet planeta) stvari stoje ovako:pozitivka wrote: cijena 1 boce vode kosta 0,75 KM (fabrička cijena) - nize ne moze
cijena karte 1 KM (na trazenje ZOI '84) i to 60% ZOI '84 (od čega 17% PDV) a 40 % gdin. Asad Sabo usmjerava na humanitarne organizacije u BiH (poimenicno navedene, pa malo raspitajte)...
a hajde MOLIM VAS samo jedan primjer "zgrtanja" love od sirotinje pa VAM ja onda "skidam kapu" jer ste tek onda u pravu. Nadalje i ne tvrdim da ste u krivu samo od vas trazim kritiku a ne vrijedjanje.
Torabi ili nj. menadžer dogovore sa Hilmom: sve što vode bude prodato u Zetri ide njima u procentu od 30 %. Sad, ako recimo u prosjeku dnevno gore visi 20 000 ljudi, proda se vode pretpostavljam u iznosu od barem 40 000 KM, minimalno. To je dakle za nj. i menadžera 12 000 KM.
Tih 20 000 ljudi plati 20 000 KM za ulaznice. Isto tako, dogovor je sa dir. Zetre (ili ko već ima ovlasti da o tome odluči) da postotak ide Turabiju jer da nije njega ne bi te ulaznice ni bile prodavane. Nek i tu ima 30 %, to ti je dodatnih 6 000 KM, što znači da on i menadžer zarade barem 20 000 KM dnevno ! Jel sad imalo jasnije ?
Kapu mi ne moraš skinuti, samo reci jesam li gdje pogriješio.
Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moderator: anex
- pozitivka
#601 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
-
PalaSa Marsa
#602 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Sta ti rekoh, raji glavni problem da sta ovaj ciko ne zaradi. E Ekremeee.

- novi.dan.nova.nafaka
#603 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Djevojko draga, da izvineš, boli mene briga gdje je tvoja kapa. Ti ako vjeruješ čovjeku koji veli da komunicira sa bićima sa tamo neke planete i koji je lagao ljudima da ih je izliječio te su ubrzo nakon toga umrli, to može biti dokaz samo protiv onik koji pokušavaju da te urazume. Žao mi je, ja ti ne mogu pomoći...pozitivka wrote:jeste li vi mozda bili zapisnicar na tom sastanku pa tako tvrdite....kapa mi je jos na glavi
-
PalaSa Marsa
#604 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Vala nafako i ti vala presauga i to podobro. Hajder brate argumente na sto i onda da se sturimo od dokaza, a ne tako - vala ti 'vako, vala ti 'nako -. Ne moze se to tako diskutovat'.

Edit: I ne kontam kakve ti pomoci nudis, o cemu se radi?

Edit: I ne kontam kakve ti pomoci nudis, o cemu se radi?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#605 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
A koji su ti argumenti za tvrdnju da mi ako ne vjerujemo smo nekorisni sebi i drustvu?pozitivka wrote:[
ko tvrdi da ja vjerujem, ali pri iznosenju svog misljenja nastojim imati argumente.... a moji zakljucci nisu izneseni samo na osnovu ove teme....
Ne vidjeh da si ih gdje navela.
-
PalaSa Marsa
#606 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ja mislim da je ovdje ne sporazum Lejdi, ja sam ju skontala u kontekstu slj: Da raja jedva ceka neki povod (bilo koji) pa da bukvalno kenja po nekome, nema veze o kome se radi. E sad, ako sam pogrijesila u proracunima, halal'teladyblue18 wrote:A koji su ti argumenti za tvrdnju da mi ako ne vjerujemo smo nekorisni sebi i drustvu?pozitivka wrote:[
ko tvrdi da ja vjerujem, ali pri iznosenju svog misljenja nastojim imati argumente.... a moji zakljucci nisu izneseni samo na osnovu ove teme....
Ne vidjeh da si ih gdje navela.Zasto? Zato sto ih nemas, jer ako ne znas, procesljaj malo forum pa ces vidjeti koliko su forumasi valjali drustvu.
- pozitivka
#607 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
lijek protiv smrti ne postoji....nije poenta u tome da li ja vjerujem nego u vasem nacinu iznosenja misljenja, jer se isto temelji na fikcijama (u ovom postu) a ne na argumentima...ne pokusavam pravdati niti odobravati rad marokanca, moj cilj je da budete argumentovani i kriticni prema svemu (DA BI OVAJ FORUM BIO MJESTO NA KOME MOZES POSTAVLJANJEM TEME NA KRAJU DOCI DO NEKOG ZAKLJUCKA TEMELJENOG NA KRITICKOM RAZMISLJANJU RAZLICITIH LJUDI - npr. kada zelim da mi pomognete u donosenju neke moje odluke)novi.dan.nova.nafaka wrote:Djevojko draga, da izvineš, boli mene briga gdje je tvoja kapa. Ti ako vjeruješ čovjeku koji veli da komunicira sa bićima sa tamo neke planete i koji je lagao ljudima da ih je izliječio te su ubrzo nakon toga umrli, to može biti dokaz samo protiv onik koji pokušavaju da te urazume. Žao mi je, ja ti ne mogu pomoći...pozitivka wrote:jeste li vi mozda bili zapisnicar na tom sastanku pa tako tvrdite....kapa mi je jos na glavi
- pozitivka
#608 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
TAKO JE, RAZUMJELE SMO SEPalaSa Marsa wrote:Ja mislim da je ovdje ne sporazum Lejdi, ja sam ju skontala u kontekstu slj: Da raja jedva ceka neki povod (bilo koji) pa da bukvalno kenja po nekome, nema veze o kome se radi. E sad, ako sam pogrijesila u proracunima, halal'teladyblue18 wrote:A koji su ti argumenti za tvrdnju da mi ako ne vjerujemo smo nekorisni sebi i drustvu?pozitivka wrote:[
Ne vidjeh da si ih gdje navela.Zasto? Zato sto ih nemas, jer ako ne znas, procesljaj malo forum pa ces vidjeti koliko su forumasi valjali drustvu.
![]()
- ladyblue18
#609 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Aham, pa to je onda drugi par cipela.PalaSa Marsa wrote: Ja mislim da je ovdje ne sporazum Lejdi, ja sam ju skontala u kontekstu slj: Da raja jedva ceka neki povod (bilo koji) pa da bukvalno kenja po nekome, nema veze o kome se radi. E sad, ako sam pogrijesila u proracunima, halal'te![]()
I tu se slazem, ali mislim da cu u ovom slucaju stati na stranu te raje iako to ne uobicavam.
-
PalaSa Marsa
#610 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ama tvoj izbor, tvoja volja, no mi bi bez'ze da se vrtite oko jedne - iste stvarke, a u sustini sve isto kad malo bolje skontam.ladyblue18 wrote:Aham, pa to je onda drugi par cipela.PalaSa Marsa wrote: Ja mislim da je ovdje ne sporazum Lejdi, ja sam ju skontala u kontekstu slj: Da raja jedva ceka neki povod (bilo koji) pa da bukvalno kenja po nekome, nema veze o kome se radi. E sad, ako sam pogrijesila u proracunima, halal'te![]()
![]()
I tu se slazem, ali mislim da cu u ovom slucaju stati na stranu te raje iako to ne uobicavam.
- novi.dan.nova.nafaka
#611 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
problem sa citiranjem, obrisati post...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 19/10/2010 20:51, edited 1 time in total.
- novi.dan.nova.nafaka
#612 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ja čitavo vrijeme i insistiram da pričamo argumentima.pozitivka wrote:ne pokusavam pravdati niti odobravati rad marokanca, moj cilj je da budete argumentovani i kriticni prema svemu (DA BI OVAJ FORUM BIO MJESTO NA KOME MOZES POSTAVLJANJEM TEME NA KRAJU DOCI DO NEKOG ZAKLJUCKA TEMELJENOG NA KRITICKOM RAZMISLJANJU RAZLICITIH LJUDI - npr. kada zelim da mi pomognete u donosenju neke moje odluke)
Hajdemo onda jednostavnije probati: da li ti vjeruješ Mekkiju kada kaže da komunicira sa malim bićima ?
DA ili NE.
- pozitivka
#613 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
iskreno sam u dilemi, pa sam se nadala odgovoru ovdjenovi.dan.nova.nafaka wrote:Ja čitavo vrijeme i insistiram da pričamo argumentima.pozitivka wrote:ne pokusavam pravdati niti odobravati rad marokanca, moj cilj je da budete argumentovani i kriticni prema svemu (DA BI OVAJ FORUM BIO MJESTO NA KOME MOZES POSTAVLJANJEM TEME NA KRAJU DOCI DO NEKOG ZAKLJUCKA TEMELJENOG NA KRITICKOM RAZMISLJANJU RAZLICITIH LJUDI - npr. kada zelim da mi pomognete u donosenju neke moje odluke)
Hajdemo onda jednostavnije probati: da li ti vjeruješ Mekkiju kada kaže da komunicira sa malim bićima ?
DA ili NE.
- novi.dan.nova.nafaka
#614 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Jesi li gledala previše SF filmova pa si u dilemi, ili... ?pozitivka wrote:iskreno sam u dilemi, pa sam se nadala odgovoru ovdje
Pomoći ću ti: ako si vjernica, onda se vjerom to što on priča može objasniti samo time da komunicira sa Džinnima, što znači da je sihirbaz. Ako nisi religiozna, onda misilm da ne možeš drugačije reći nego da laže. Kako god da okreneš, nije dobro: ili je sihirbaz, ili laže - ti izaberi.
-
PalaSa Marsa
#615 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
A sta je sihirbaz?

- pozitivka
#616 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
SIHIRBAZ JE "1. Svaka osoba koja od svog pacijenta traži da učini nešto što nije u skladu sa Kur'anom i Sunnetom poput klanja određene životinje bez spomena Allahovog imena nad njom, ili zahtjevanje da se određeni papiri sa određenim nejasnim i nerazgovjetnim zapisima spale i da se pacijent, zatim, nakadi na taj dim, ili zahtijevanje od pacijenta da se ne kupa ili da ne uzima abdest određeno vrijeme, ili zahtijevanje od pacijenta da se odbije od ljudi jedno vrijeme, i da živi sam!?PalaSa Marsa wrote:A sta je sihirbaz?![]()
2. Svaka osoba koja daje pacijentu papir ili platno ispisano nekim znakovima, brojevima, slikama, kvadratima, isprekidanim slovima – pa makar na sebi imalo i kur'anskih ajeta – koje se stavlja radi obmanjivanja pacijenta, a radi kačenja o vrat ili stavljanja u džep ili torbu ili auto ili kuću, ili mu pak daje neku nepoznatu stvar sa zahtjevom da je zakopa na neku tajno mjesto, plašeći ga time da tu stvar ne smije otvoriti ili razmotati – u suprotnom će ga svašta snaći! Sve su ovo zabranjene stvari koje spadaju u domen poigravanja s razumima ljudi, a neke su štetne i škodljive, tako da će se sve to uništiti bacajući ga u vatru.
3. Svaka osoba koja traži od pacijenta njegovo ime i ime majke ili ime njegove žene kako bi povezivao između tih slova i na osnovu njih gatao, a i zbog toga što sihirbazi ne vjeruju u šeri'atski čisti brak već svakog čovjeka vežu za njegovu majku.
4. Svaka osoba koja s početka liječenja pacijenta počne učiti Kur'an a poslije toga zavšri liječenje mumlajući neke nerazgovjetne riječi.
5. Raspituje se o bračnim podacima roditelja bolesnog.
6. Uzima privatne bolesnikove stvari, kao što su (odjeća, veš, maramice, kapa itd.), kako bi preko njih pravio svoje sihrove.
7. Ponekad zahtijeva da mu se dovede životinja određenih osobina kako bi je zaklao, bez spominjanja Allahovog imena. Ponekad njenom krvlju namaže bolesna mjesta kod pacijenta ili baci žrtvu na pusto mjesto, i često puta traži da je životinja crne boje.
8. Pisanje talismana (vradžbina, hamajlija, zapisa).
9. Uči čarolije i izgovara nerazumljive talismane.
10. Daje bolesniku hamajlije ili zapise koji se sastoje od trouglova, kvadrata ili četverouglova na kojima su ispisana neka slova i brojevi ili možda i određeni kur'anski ajeti samo unazad ispisani, a ponekada pacijentu daje i ispisana kuhana jaja za jelo.
11. Naređuje bolesniku da se izdvoji od ljudi jedan određen period, boraveći u sobi u koju ne ulazi sunčeva svjetlost.
12. Ponekad traži od bolesnika da se ne pere vodom jedan određen period.
13. Daje bolesniku stvari koje će zakopati u zemlju.
14. Daje bolesniku neke papire koje će spaliti i nakaditi se njima.
15. Priča nerazumljivim govorom.
16. Ponekad sihirbaz obavještava bolesnika o njegovom imenu, imenu mjesta iz kojeg je i o problemu zbog kojeg je došao, prije nego mu pacijent i saopšti to.
17. Osoba koja Kur'an mješa s nečistoćama i nedžasetom je crni mag - sihirbaz!
18. Sihirbaz se nekada služi nečistoćama i nedžasetom u liječenju svojih pacijenata tako što ih maže ili masira svinjskim mastima, izmetom od čovjeka ili životinja.
19. Sihirbazi su ponekada u stanju opčarati oči prisutnih i predstaviti im se kao da hodaju po vodi ili da lete po vazduhu.
20. Osoba sihirbaz je ona koja se redovno ismijava sa vjerom i vjerskim propisima, i potcjenjuje i zeza ljude oko sebe!
21. Sihirbazi su često puta nečiste i džunub osobe koje se druže sa psima ili se pak vole osamljivat ili nečista mjesta posjećivat.
22. Sihirbaz je osoba kafir - nevjernik u Allaha dž.š., i što mu je nevjerstvo složenije i jače utoliko su mu šejtani pokorniji, pa zbog toga sihirbazi često puta nipodaštavaju Kur'an, mješajući ga sa krvlju i nedžasetom!
Ovo su samo neki od znakova koji nam mogu pomoći u raspoznavanju sihirbaza od pravog i ispravnog liječnika Allahovom knjigom.
Par izreka Poslanika s.a.w.s., vezanih za sihr i crnu magiju:
Safijja bint Ebu Ubejd r.a., prenosi: "Ko ode gataru, zatraži mu uslugu i povjeruje mu u to – neće mu se ukabuliti namaz četrdeset dana!" (Sahihu el-Tergib vel-Terhib, br.3046.)
Abdullah b. Mes'ud r.a., prenosi: "Ko ode gataru ili sihirbazu ili vračaru – pa mu zatraži uslugu i povjeruje mu u ono što zbori – taj je uznevjerovao u ono što je objavljeno Muhammedu s.a.w.s.!" (Sahihu el-Tergib vel-Terhib, br.3048.)
Ebu Musa el-Eš'ari r.a., prenosi: "U džennet neće ući osoba koja je notorni alkoholičar, niti osoba koje vjeruje u magiju niti osoba koja kida rodbinske veze!" (Sahihu el-Tergib vel-Terhib, br.3050.)
Ibnu Abbas r.a., prenosi: "Ko se poduči astrologiji podučio se jednom dijelu sihra/magije, kolko god uveća - uvećaće mu se." (Sahihu el-Tergib vel-Terhib, br.3051.)
Priredio: Sead ef. Jasavić, prof. fikha (Imam "Sultanija" džamije, Plav, CG Izvor: Bosnjaci.net.
OVDJE SE JOS UVIJEK NE MOZE NACI ARGUMENTOVAN KRITICKI STAV
- because_of_you
#617 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Sihrbaz- onaj koji obavlja kojekakva djela uz pomoć džinna koji su mu poslušni iz razloga što je udovoljio njihovim uvjetima te postao jaran sa njima. Djelo može biti očito zlo, kao npr. kad neko zatraži od sihrbaza da naudi nekome (da unese nemir u brak, posao i sl.), ili da bude ne tako očito zlo, a to je da pošalje sihr koji će nekome olakšati već postojeće loše stanje...
U svakom slučaju, muslimanu je nedozvoljeno imati ikakva posla sa tim ljudima, a što je najbitnije oni ne mogu nauditi nikome osim sa Allahovom dozvolom...
U svakom slučaju, muslimanu je nedozvoljeno imati ikakva posla sa tim ljudima, a što je najbitnije oni ne mogu nauditi nikome osim sa Allahovom dozvolom...
- novi.dan.nova.nafaka
#618 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Šta god da to znači, ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim...PalaSa Marsa wrote:A sta je sihirbaz?![]()
-
sarajka djevojka
#619 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Maloprije sam cula od jednog poznanika da je danas jedna zena umrla dok je cekala u redu?!Ima li neko vise informacija o tome?

-
PalaSa Marsa
#620 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
E vala dosta tebe, cak znas i da su mali zeleni.novi.dan.nova.nafaka wrote:Šta god da to znači, ja bih se zapitao o sebi ako vjerujem čovjeku koji priča da komunicira sa malim zelenim...PalaSa Marsa wrote:A sta je sihirbaz?![]()
Vas dvije isprepadoste me sa sihribazima .
- Better Man
#621 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Tacno je da je jedna zena umrla, samo ne znam jeli danas ili je juce i bilo je par slucajeva gdje je hitna zbog kolapsa morala da intervenise kod par osoba.sarajka djevojka wrote:Maloprije sam cula od jednog poznanika da je danas jedna zena umrla dok je cekala u redu?!Ima li neko vise informacija o tome?
-
PalaSa Marsa
#622 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Zadnja mi se recenica najvise dopada u svemu i u svim sferama zivota " Ne mogu nauditi nikome osim Allahovom dozvolom"sumayya wrote:Sihrbaz- onaj koji obavlja kojekakva djela uz pomoć džinna koji su mu poslušni iz razloga što je udovoljio njihovim uvjetima te postao jaran sa njima. Djelo može biti očito zlo, kao npr. kad neko zatraži od sihrbaza da naudi nekome (da unese nemir u brak, posao i sl.), ili da bude ne tako očito zlo, a to je da pošalje sihr koji će nekome olakšati već postojeće loše stanje...
-
callmethebreeeze
#623 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kakvoj crnoj dilemi? covjek prica da mu dolaze bica sa pet planeta i donose energiju. znaci da ponovimo:pozitivka wrote:iskreno sam u dilemi, pa sam se nadala odgovoru ovdjenovi.dan.nova.nafaka wrote:Ja čitavo vrijeme i insistiram da pričamo argumentima.pozitivka wrote:ne pokusavam pravdati niti odobravati rad marokanca, moj cilj je da budete argumentovani i kriticni prema svemu (DA BI OVAJ FORUM BIO MJESTO NA KOME MOZES POSTAVLJANJEM TEME NA KRAJU DOCI DO NEKOG ZAKLJUCKA TEMELJENOG NA KRITICKOM RAZMISLJANJU RAZLICITIH LJUDI - npr. kada zelim da mi pomognete u donosenju neke moje odluke)
DA ili NE.
covjek prica da mu dolaze bica sa pet planeta i donose energiju.
- ladyblue18
#624 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Jel ko gleda ovo na kantonalnoj, mama okrenula pa i ja usput bacih oko.
Voditeljica isto ko da je na kafi s konama, tako se uzivila.
Voditeljica isto ko da je na kafi s konama, tako se uzivila.
-
sarajka djevojka
#625 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
''Ako ti Allah da kakvu nevolju, niko je osim Njega ne može otkloniti, a ako ti da dobro, pa niko ne može blagodat Njegovu spriječiti.'' (Junus, 107.)