MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
madFlava

#601 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

ovaj JDS , je ubica samo takav. :!: :shock:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#602 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

I onda Mirko los ...pa Mirko je namucio JDS-a samo tako 3 runde ... ali Cain ce se vratiti 100% .
Operacija koju je imao je veoma teska i dugo se nije borio a za protivnika je dobio zajebanog borca.

Sada se ceka Alistair vs. Brock i ja mislim da ce Brock dobiti jer je nezgodan machup za Alistaira.
Ako Alistair dobije, dobitce i JDS-a. Ako Brock pobjedi, vrlo lako bi mogli gledfati sljedece godine Cain - Brock 2.
sitna.buranija

#603 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

UnscarD wrote:I onda Mirko los ...pa Mirko je namucio JDS-a samo tako 3 runde ... ali Cain ce se vratiti 100% .
Operacija koju je imao je veoma teska i dugo se nije borio a za protivnika je dobio zajebanog borca.

Sada se ceka Alistair vs. Brock i ja mislim da ce Brock dobiti jer je nezgodan machup za Alistaira.
Ako Alistair dobije, dobitce i JDS-a. Ako Brock pobjedi, vrlo lako bi mogli gledfati sljedece godine Cain - Brock 2.
+1
UnscarD

#604 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

I kako je popizdio Dana White ... jedva se kontrolisao na FOX-u jer mu je bilo vazno da ovo bude dobar main event a svaka borba koja se zavrsi u prvim minutama prve runde to obicno nije ... kaze kao " ja nisam strateg ali zna se da JDS u nestane kondicije u kasnijim rundama, zasto Cainov team nije savjetovao Caina da JDS-a uvuce u kasnije runde tako sto ce ga pritisnuti uz ogradu i izmoriti ...zasto je morao da na nogama boxuje sa njim kada se zna da mu je to najace oruzje " ... ono bas mu krivo sto je bila kratka borba ...fakat na ovom eventu , samo main event je vrijedilo gledati i za prvi UFC na FOX-u , moglo je to i bolje...morao je da ubaci i co-main event i sada je svjestan da se zajebao.
dzeno123

#605 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Sve sam mogo ocekivat ali da ce Cain izgubit u prvoj minuti, e jbg. Sve vise i vise kontam da je faktor srece i previse bitan u ovim heavyweigt mecevima. Da su zagazili u drugu ili trecu rundu Cain bi pobjedio ali ovako...Dobro Dana kaze "gdje vam je pamet bila"... :)
madFlava

#606 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

UnscarD wrote:I onda Mirko los ...pa Mirko je namucio JDS-a samo tako 3 runde ... ali Cain ce se vratiti 100% .

Alistair nece dobit Brocka, Brock nece dobit JDS-a ;)
UnscarD wrote:I kako je popizdio Dana White ... jedva se kontrolisao na FOX-u jer mu je bilo vazno da ovo bude dobar main event a svaka borba koja se zavrsi u prvim minutama prve runde to obicno nije ... kaze kao " ja nisam strateg ali zna se da JDS u nestane kondicije u kasnijim rundama, zasto Cainov team nije savjetovao Caina da JDS-a uvuce u kasnije runde tako sto ce ga pritisnuti uz ogradu i izmoriti ...zasto je morao da na nogama boxuje sa njim kada se zna da mu je to najace oruzje " ... ono bas mu krivo sto je bila kratka borba ...fakat na ovom eventu , samo main event je vrijedilo gledati i za prvi UFC na FOX-u , moglo je to i bolje...morao je da ubaci i co-main event i sada je svjestan da se zajebao.
ma taj Dana White je obicni seronja :D :lol:
amra67

#607 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

madFlava wrote:

Alistair nece dobit Brocka, Brock nece dobit JDS-a ;)
UnscarD wrote:I kako je popizdio Dana White ... jedva se kontrolisao na FOX-u jer mu je bilo vazno da ovo bude dobar main event a svaka borba koja se zavrsi u prvim minutama prve runde to obicno nije ... kaze kao " ja nisam strateg ali zna se da JDS u nestane kondicije u kasnijim rundama, zasto Cainov team nije savjetovao Caina da JDS-a uvuce u kasnije runde tako sto ce ga pritisnuti uz ogradu i izmoriti ...zasto je morao da na nogama boxuje sa njim kada se zna da mu je to najace oruzje " ... ono bas mu krivo sto je bila kratka borba ...fakat na ovom eventu , samo main event je vrijedilo gledati i za prvi UFC na FOX-u , moglo je to i bolje...morao je da ubaci i co-main event i sada je svjestan da se zajebao.
ma taj Dana White je obicni seronja :D :lol:
Ne bi se slozio sa tobom posto obadvojica imaju isti cardio zato ce pokusati da u prvoj rundi sve zavrse. Posto BL nema sanse da se u stend upu mjeri sa AO preostaje mu samo jedna stvar a to je pokusaj da AO obori na zemlju sto AO unaprijed zna koja ce taktika BL biti. Posto je AO specijalista u koljenima mislim da ce BL nasaditi na jedna od tih. Takodje sinoc CV je samo jednom pokusao da obori JDS ali covijek zna to kako sprijeciti. Zato ocekujem JDS protiv AO. Takodje BL je je jako odvratan tip. Sinoc kad je DW rekao prije borbe da su CV i JDS najbolji hw borci na planeti BL koji je sjedio pored DW prebacio mu da to nije istina jer taj najbolji sjedi pored njega,nasta mu je DW rekao da se prvo mora dokazati protiv AO. A moja zelja bi bila JDS protiv AO obadvojica prefiraju stand up. Sinoc sam gledala takodje ostale prefight borbe i bile su izuzetno zanimljive i atraktivne.
madFlava

#608 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

amra67 wrote:
Ne bi se slozio sa tobom posto obadvojica imaju isti cardio zato ce pokusati da u prvoj rundi sve zavrse. Posto BL nema sanse da se u stend upu mjeri sa AO preostaje mu samo jedna stvar a to je pokusaj da AO obori na zemlju sto AO unaprijed zna koja ce taktika BL biti. Posto je AO specijalista u koljenima mislim da ce BL nasaditi na jedna od tih. Takodje sinoc CV je samo jednom pokusao da obori JDS ali covijek zna to kako sprijeciti. Zato ocekujem JDS protiv AO. Takodje BL je je jako odvratan tip. Sinoc kad je DW rekao prije borbe da su CV i JDS najbolji hw borci na planeti BL koji je sjedio pored DW prebacio mu da to nije istina jer taj najbolji sjedi pored njega,nasta mu je DW rekao da se prvo mora dokazati protiv AO. A moja zelja bi bila JDS protiv AO obadvojica prefiraju stand up. Sinoc sam gledala takodje ostale prefight borbe i bile su izuzetno zanimljive i atraktivne.

Pa nije ni BL toliko glup da ide ravno na ono sto AO ocekuje,skontace se taktika za AO.Mislim da je BL kvalitetniji od AO koji mi je vise navikan.AO mi je bio slab protiv Werduma skroz.al vidicemo ga protiv BL.
JDS ce zgazit bilo kog ko mu dode na izazov ;)

a Lesnar jest odvratan,nema sta :D seljacina :)
Cyrax

#609 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Ja te razumijem ako navijas za Mirka ali daaaaaaaj kakvo crno mucenje :-) . Jedino mucenje mu je bilo sto su mu sake natekle od Mirkecove glave.
Cyrax

#610 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Rekoh ja jaranu da je na Junioru siguran dobitak na kladi :D, valjda ce me castiti za dojavu...Samo nije fer prema Cain-u govoriti trebao je ovo, trebao je ono, trebao je ici na obaranje, trebao ga je izmoriti. Mislim zar je tako lako Juniora oboriti? Odakle ljudima da je los u parteru? Da se lako umara? Pobijedio je bolji i khaj phice. Iduca borba je protiv "staklene brade" Overeema i nastavak dominacije (gruba procjena) :D.
enisss

#611 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cyrax wrote:Rekoh ja jaranu da je na Junioru siguran dobitak na kladi :D, valjda ce me castiti za dojavu...Samo nije fer prema Cain-u govoriti trebao je ovo, trebao je ono, trebao je ici na obaranje, trebao ga je izmoriti. Mislim zar je tako lako Juniora oboriti? Odakle ljudima da je los u parteru? Da se lako umara? Pobijedio je bolji i khaj phice. Iduca borba je protiv "staklene brade" Overeema i nastavak dominacije (gruba procjena) :D.
Stvar je u tome sto Cain nije uopste ni pokusao oboriti Santosa..znamo svi da ga je tesko oboriti..ali 2 puta All American hrvac Cain nije to ni pokusao..sto je onako..cudno..mislim da je Cain usao u mec sa puno samopouzdanja vezano za svoj stand up..sto ga je kostalo naravno..skola za ubuduce :)
sitna.buranija

#612 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

Overeem ce se vise namuciti sa Lesnarom nego sa Ciganom. Ne volim ni ja Lesnara, covjek je hrmpalija i kecer, ali ima jednu nevjerovatnu osobinu da na pola metra udaljenosti stvori ogroman momenat za rusenje - izuzetno je eksplozivan i moze biti vrlo nezgodan. Cain je dobar borac, i vjerujem da ce mu Dana dati negu borbu protiv Konga, a onda pobjedniku tog dvoboja title shot, nakon sto pobjednik Overeem/Lesnar - Cigano bude poznat.
Onda ce doci usrani Frank Mir i pobijediti sampiona - na neku ludu srecu uzet pojas. :lol:
vinnie_jones

#613 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Samo radi jajoglavog pakaša mi je drago što mu je premijera na FOX-u prošla u gone in sixty(4) tonu, a opet žao mi je običnih fanova što su očekivali minimum dvije runde solidne makljaže, valja sad čekati do proljeća/ljeta da vidimo šta Holandez može uraditi protiv novog prvaka (realno kečeru dajem 5% šanse i to samo u slučaju da se Alister povrijedi ili preforsira sa konjetinom prije meča :mrgreen:).
enisss

#614 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

vinnie_jones wrote:Samo radi jajoglavog pakaša mi je drago što mu je premijera na FOX-u prošla u gone in sixty(4) tonu, a opet žao mi je običnih fanova što su očekivali minimum dvije runde solidne makljaže, valja sad čekati do proljeća/ljeta da vidimo šta Holandez može uraditi protiv novog prvaka (realno kečeru dajem 5% šanse i to samo u slučaju da se Alister povrijedi ili preforsira sa konjetinom prije meča :mrgreen:).
Sto ljudi toliko mrze jajoglavog pakasa kako ti kazes?
madFlava

#615 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

enisss wrote:
vinnie_jones wrote:Samo radi jajoglavog pakaša mi je drago što mu je premijera na FOX-u prošla u gone in sixty(4) tonu, a opet žao mi je običnih fanova što su očekivali minimum dvije runde solidne makljaže, valja sad čekati do proljeća/ljeta da vidimo šta Holandez može uraditi protiv novog prvaka (realno kečeru dajem 5% šanse i to samo u slučaju da se Alister povrijedi ili preforsira sa konjetinom prije meča :mrgreen:).

mozda JER JE jajoglavi pakas :-)
vinnie_jones

#616 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

enisss wrote:Sto ljudi toliko mrze jajoglavog pakasa kako ti kazes?
mislio sam na the Gazdu da ne bude zabune ...

Nije pružio Denzi još jednu šansu :mrgreen:

Ne mogu reći da ćelu mrzim čak šta više i hebe mi se lično za njega ali mi se kao simpatizeru MMA ne sviđa činjenica da su sve "karte" u njegovim (ZUFF-inim) rukama što mu daje priliku da fura svoj gazda kafane/cirkusa fazon. Idealan scenarij za sve fanove i takmičare su dvije podjednake organizacije, veća selekcija boraca, više kvalitetnih borbi, SF je radio dobru stvar (u HW) dok se nisu oni umiješali, smeta mi amerikanizacija MMA, kečeri i ragbisti u oktagonu piva-kačketi u publici, ring i Saitama su još uvijek neprevaziđeni (jbg Prajd mi je uvijek bio NO1, još uvijek ga nisam prežalio) :-D
UnscarD

#617 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Jasta je .... Pride je Pride ...samo Japanci su onakve evente radili ...njima nije bilo bitno da razvuku event sa 10 dosadnih borbi i jednom super cool, nego nabiju sve u jedan pa ne znas sta bi prije gledao...doduse vjerovatno su zato i propali.
UnscarD

#618 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cyrax wrote:

Ja te razumijem ako navijas za Mirka ali daaaaaaaj kakvo crno mucenje :-) . Jedino mucenje mu je bilo sto su mu sake natekle od Mirkecove glave.
OK , priznajem da ne mogu bas potpuno da budem objektivan kada je Mirko u pitanju :-D ali cinjenice su cinjenice a one kazu da je Mirko prvi borac koji je JDS-u otisao u drugu rundu i jedan od tri pored neunistivog Nelsona i Carwina koji je sa njim snage odmjerio u trecoj rundi.
Imao sam negdje sliku JDS-a nakon borbe sa Mirkom i iako se nije bas vidjelo, dobio je on u toj borbi prilicno nezgodnih udaraca koji su se itekako vidjeli na faci...cak mislim da nije pretjerano reci da je nakon borbe sa Mirkom, JDS izgledao najizubijanije u karijeri. Da me ne shvatis pogresno, za razliku od borbe sa Mirom ili Shaubom koje je Mirko vodio na bodove, u ovoj je gubio od pocetka i bukvalno je na nogama premlacen i to je takodjer cinjenica.
enisss

#619 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:
Cyrax wrote:

OK , priznajem da ne mogu bas potpuno da budem objektivan kada je Mirko u pitanju :-D ali cinjenice su cinjenice a one kazu da je Mirko prvi borac koji je JDS-u otisao u drugu rundu i jedan od tri pored neunistivog Nelsona i Carwina koji je sa njim snage odmjerio u trecoj rundi.
Imao sam negdje sliku JDS-a nakon borbe sa Mirkom i iako se nije bas vidjelo, dobio je on u toj borbi prilicno nezgodnih udaraca koji su se itekako vidjeli na faci...cak mislim da nije pretjerano reci da je nakon borbe sa Mirkom, JDS izgledao najizubijanije u karijeri. Da me ne shvatis pogresno, za razliku od borbe sa Mirom ili Shaubom koje je Mirko vodio na bodove, u ovoj je gubio od pocetka i bukvalno je na nogama premlacen i to je takodjer cinjenica.
JDS je izjavio da mu je to najteza borba u karijeri i sigurno da jeste.
enisss

#620 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Jasta je .... Pride je Pride ...samo Japanci su onakve evente radili ...njima nije bilo bitno da razvuku event sa 10 dosadnih borbi i jednom super cool, nego nabiju sve u jedan pa ne znas sta bi prije gledao...doduse vjerovatno su zato i propali.
UFC je sve to digao na veci nivo..naravno..vece su pare u pitanju a i tehnika je napredovala od vremena Prida...ja gotivim Pride isto..i sve ok..al brate..prije bi otisao pogledati jedan UFC negdje u USA nego otici na Pride..iskreno :)
amra67

#621 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
DW mozes da mrzis koliko hocete ali covijek je izgradio UFC ono sto je sad.I mislim da ce jednog dana i sam UFC biti kupljen kad bude main stream na tv! Ali za debele pare i to je ono i jedino sto interesuje zuffu. Sve se vrti oko benjamina kao sto se i uvijek vrtilo. Njihov prvi pokusaj da pokazu sirokoj masi preko fox tv sta je ufc je propao u manje od ???? sekundi. Jer DW se nadao a i fox tv najmanje 2 runde zanimljivog dvoboja. Zato je DW bio tako pissed off. Ali na greskama se uci. Meni je ben henderson i clay guida bio vise spektakularan nego main event koji je prenosio fox. Da su i ovaj mec ubacili na fox tv bio bi pravi spektakl. Ne kontam kako su bili izgubili na umu jednu stvar a to je da je to HW i da jedan udarac odlucuje o mecu. Cula sam da fox tv nije htio da ponudi termin duzi od sat vremena i da je to bio razlog zasto je samo jedna borba bila planirana da se prenosi. Druga stvar je zasto je DW bio pissed off je i ova cinjenica da u usa meksicka populacija mnogo veca od brazilske i da cain puno finansijski atratktivniji za ufc kao sampion nego jds. Brock Lesnar je doveden u ufc jer je bio ime u wwc i da kao poznata licnost privlaci gledaoce na p2p znaci da je to vise bio marketinski potez nego da se dovede dobar fighter.
dzeno123

#622 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

UnscarD wrote:
Cyrax wrote:

Mira definitivno nije vodio na bodove jer nije pristojnog udarca zado, sa Schaubom manje vise je bio bare bare do nakauta. Medjutim bezveze je pricati o Mirku iz UFC, jednostavno taj bi period najradje izbriso iz svog sjecanja. :(
enisss

#623 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
enisss wrote:
DW mozes da mrzis koliko hocete ali covijek je izgradio UFC ono sto je sad.I mislim da ce jednog dana i sam UFC biti kupljen kad bude main stream na tv! Ali za debele pare i to je ono i jedino sto interesuje zuffu. Sve se vrti oko benjamina kao sto se i uvijek vrtilo. Njihov prvi pokusaj da pokazu sirokoj masi preko fox tv sta je ufc je propao u manje od ???? sekundi. Jer DW se nadao a i fox tv najmanje 2 runde zanimljivog dvoboja. Zato je DW bio tako pissed off. Ali na greskama se uci. Meni je ben henderson i clay guida bio vise spektakularan nego main event koji je prenosio fox. Da su i ovaj mec ubacili na fox tv bio bi pravi spektakl. Ne kontam kako su bili izgubili na umu jednu stvar a to je da je to HW i da jedan udarac odlucuje o mecu. Cula sam da fox tv nije htio da ponudi termin duzi od sat vremena i da je to bio razlog zasto je samo jedna borba bila planirana da se prenosi. Druga stvar je zasto je DW bio pissed off je i ova cinjenica da u usa meksicka populacija mnogo veca od brazilske i da cain puno finansijski atratktivniji za ufc kao sampion nego jds. Brock Lesnar je doveden u ufc jer je bio ime u wwc i da kao poznata licnost privlaci gledaoce na p2p znaci da je to vise bio marketinski potez nego da se dovede dobar fighter.
Na kraju se ispostavilo da je Lesnar ipak "dobar fighter" ma koliko neki pricali lose o njemu.
UnscarD

#624 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

dzeno123 wrote:
UnscarD wrote:
Cyrax wrote: Ja te razumijem ako navijas za Mirka ali daaaaaaaj kakvo crno mucenje :-) . Jedino mucenje mu je bilo sto su mu sake natekle od Mirkecove glave.
Mira definitivno nije vodio na bodove jer nije pristojnog udarca zado, sa Schaubom manje vise je bio bare bare do nakauta. Medjutim bezveze je pricati o Mirku iz UFC, jednostavno taj bi period najradje izbriso iz svog sjecanja. :(
Dobro stoji za Mira ..kao sto rekoh ne mogu da budem objektivan...ne mogu da nadjem zvanicne poene te borbe ali tu je to negdje bilo odnosno obojica nisu nista radili ...protiv shauba je bio izjednacen ali je shaubu oduzet poen zbog ponavljanja udaraca u potiljak tako da je Mirko vodio.
vinnie_jones

#625 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Neće majstor u penziju...a vakat mu je

Post Reply