KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
Ponosan
#601 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kada pripravnik podje odradjivati svoj staz,preko ovog zavoda za zaposljavanje,moze li on u medjuvremenu dati otkaz i zaposliti se negdje drugo(ukoliko dobije neku primamljivu ponudu) ili mora ispostovati godinu dana iz ugovora? Placa li se tada ikakva kazna ili nesto slicno?
-
burner
#602 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene isto zanima...jedno je sigurno,konurs ce izaci jednog utorka,jer Nasa Rijec izlazi utorkom...ako neko ima "svjezu" informaciju neka napise,dosta mi je vise odgovora sa biroa: Brzo ce....mjesecev rog wrote:pa hoce li ovaj ZE-DO kanton ikada objaviti taj konkurs????
- mjesecev rog
#603 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I ja cekam od januara, i tako je stalno, svaki put kazu: Brzo ce, trebalo bi sljedece sedmice...burner wrote:I mene isto zanima...jedno je sigurno,konurs ce izaci jednog utorka,jer Nasa Rijec izlazi utorkom...ako neko ima "svjezu" informaciju neka napise,dosta mi je vise odgovora sa biroa: Brzo ce....mjesecev rog wrote:pa hoce li ovaj ZE-DO kanton ikada objaviti taj konkurs????kad je to brzo,ja cekam od februara..vise nema smisla..
![]()
stvarno ne znam sta se ceka, pare su odobrene za taj projekat, ne znam vise, samo se covjek nervira...
-
Tessa
#604 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I ja čekam od januara, i fakat mi više stalno dosadilo ići na biro i na onu stranicu federalnog zavoda, jer nikad ništa još..... svaki mjesec kažu bit će ovog narednog i tako već 5 mjeseci ...
i mene zanima koja je procedura, jel moramo mi naći firmu il može i preko biroa?
- mjesecev rog
#605 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
trebamo mi naci firmu, ionako na birou nista ne rade, kako od njih ocekivati da nesto nadju... I kada se nadje firma, onda se ceka da se odobri od strane kantona toj firmi da zaposli pripravnika.Tessa wrote:I ja čekam od januara, i fakat mi više stalno dosadilo ići na biro i na onu stranicu federalnog zavoda, jer nikad ništa još..... svaki mjesec kažu bit će ovog narednog i tako već 5 mjeseci ...i mene zanima koja je procedura, jel moramo mi naći firmu il može i preko biroa?
- Shacii
#606 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
eee ljudi,zna li neko da li osoba koja radi godinu dana u MKO kao kreditni službenik,a završila je ekonomiju, može polagati stručni ispit. dal se to pika kao odrađen pripravnički??
- _tulumba_
#607 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ako se prijavis da polazes bez konkursa, tj. uplatis 400 KM, naravno da mozes.Shacii wrote:eee ljudi,zna li neko da li osoba koja radi godinu dana u MKO kao kreditni službenik,a završila je ekonomiju, može polagati stručni ispit. dal se to pika kao odrađen pripravnički??
Ako se prijavljujes putem konkursa, gdje ispunjavas uslove i ako ti priznaju to iskustvo kao iskustvo steceno u struci nakon diplomiranja, onda mozes. Moj prijatelj, radio u banci, predao nedavno na konkurs, mjesto u okviru državne službe..Nisu mu priznali iskustvo u banci. Toliko.
-
hurmasica
#608 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Najsigurnije je ti je da nazoves ministarostvo pravde i oni ce ti dati sve potrebne informacije vezane za polaganje drzavnog ispita.
- _tulumba_
#609 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hurmasica wrote:Najsigurnije je ti je da nazoves ministarostvo pravde i oni ce ti dati sve potrebne informacije vezane za polaganje drzavnog ispita.
- Shacii
#610 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
_tulumba_ wrote:Ako se prijavis da polazes bez konkursa, tj. uplatis 400 KM, naravno da mozes.Shacii wrote:eee ljudi,zna li neko da li osoba koja radi godinu dana u MKO kao kreditni službenik,a završila je ekonomiju, može polagati stručni ispit. dal se to pika kao odrađen pripravnički??
Ako se prijavljujes putem konkursa, gdje ispunjavas uslove i ako ti priznaju to iskustvo kao iskustvo steceno u struci nakon diplomiranja, onda mozes. Moj prijatelj, radio u banci, predao nedavno na konkurs, mjesto u okviru državne službe..Nisu mu priznali iskustvo u banci. Toliko.
eh svasta...ma kod nas sve moze i nista ne moze, zavisi ko si i ciji si. Hvala puno na odgovoru.
-
burner
#611 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li neko citao Nasu Riječ,je li izasao konkurs za Ze-Do kanton??
...imam osjecaj da nikad nece izaci 
-
metronom
#612 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Vrlo moguce da se radi o tome da mu taj posao nije bio "u struci" ili da se u konkursu trazilo iskustvo "na istim ili slicnim poslovima". Ako predocis potvrdu firme da si radio te i te poslove te i te strucne spreme i od tog do tog datuma, nema razloga da ti iko to ospori. Cesto firme traljavo napisu te potvrde pa se iz nje slabo sta moze zakljuciti i onda se one ne mogu uzeti kao dokaz.Shacii wrote:_tulumba_ wrote:Ako se prijavis da polazes bez konkursa, tj. uplatis 400 KM, naravno da mozes.Shacii wrote:eee ljudi,zna li neko da li osoba koja radi godinu dana u MKO kao kreditni službenik,a završila je ekonomiju, može polagati stručni ispit. dal se to pika kao odrađen pripravnički??
eh svasta...ma kod nas sve moze i nista ne moze, zavisi ko si i ciji si. Hvala puno na odgovoru.
-
tvoja JA
#613 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Što se tiče odgovora zavoda za zapošljavanje kanton Sarajevo, ja jutros kontaktirala rekli mi za nekih 10-tak 15 dana da ce tek poslodavci znati da li im je odobreno ili ne

-
mimsy
#614 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
oj bozetvoja JA wrote:Što se tiče odgovora zavoda za zapošljavanje kanton Sarajevo, ja jutros kontaktirala rekli mi za nekih 10-tak 15 dana da ce tek poslodavci znati da li im je odobreno ili ne![]()
![]()
docekat cemo i sljedeci konkurs dok se oni smisle sta ce i kako ce...
-
Ponosan
#615 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
prvo se radna mjesta moraju naci guzonjinim sinovima,ostalim sta ostane..tvoja JA wrote:Što se tiče odgovora zavoda za zapošljavanje kanton Sarajevo, ja jutros kontaktirala rekli mi za nekih 10-tak 15 dana da ce tek poslodavci znati da li im je odobreno ili ne![]()
![]()
-
tvoja JA
#616 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ponosan wrote:prvo se radna mjesta moraju naci guzonjinim sinovima,ostalim sta ostane..tvoja JA wrote:Što se tiče odgovora zavoda za zapošljavanje kanton Sarajevo, ja jutros kontaktirala rekli mi za nekih 10-tak 15 dana da ce tek poslodavci znati da li im je odobreno ili ne![]()
![]()
Upravo tako, to je ustanova koja je dobila novac za nas i koja nas treba "brzo"zaposliti.
Konkurs otvoren mjesec + 2 mjeseca razmatranje
-
hurmasica
#617 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa dokle vise?!?!? Meni su prije deset dana rekli to isto, tj. da ce se znati za deset do petnaest dana.

-
Tessa
#618 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ajd kod vas bar razmatraju
u ze nema ni naznake da ce izac konkurs 
-
burner
#619 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li imas neke informacije da nece izaci konkurs u Ze,ili samo pretpostavljas na osnovu dosadasnjeg iskustva??Tessa wrote:ajd kod vas bar razmatrajuu ze nema ni naznake da ce izac konkurs
-
Tessa
#620 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ma nemam, al vala od januara čekam taj konkurs, svaki mjesec kažu bit će onaj sljedeći i tako evo već 4 mjeseca.... fakat izgubi čovjek nadu da će uopšte izaći .... 
-
tvoja JA
#621 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li neko kakvih rezultata javnog poziva za Kanton SA ili da jos cekamo do kraja 10-15 dana ?
-
pama
#622 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Tuzla-Pripravnik, BH Telecom
http://bit.ly/lMfRZ7
http://bit.ly/lMfRZ7
- ezelll
#623 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
javni poziv objavljen mene zvali s biroa da dodem na razgovor sutra jer sam sebi nasao poslodavca..u pitanju je USK-a kanton....
-
blondina
#624 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
valjda se i kod nas u Sarajevu poceti zvati...
- ezelll
#625 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
javni poziv za pripravnike objavljen na stranici federalnog zavoda za zaposljavanje
...sad u potjeru za poslodavcom ko nije sebi vec nasao.....