Kapisla wrote:rahmanjin
Iskreno da ti kažem,ja ih i kritikujem baš zbog toga što sam se u njih razočarao.Ja sam čekao kao i većina da se oformi nešto novo;drugačije i bolje medjutim vrlo brzo se pokazalo da je to prevara i
glavni krivac za odustajanje od prvobitne pozitivne ideje stranke je angažman Fadila Šere koji je svojim dolaskom unio ideju komformizma,poslušnosti i ljigavog načina ponašanja i razmišljanja.Ulaskom Šere u stranku iz stranke je izišlo sve ono što smo svi čekali jer njemu je u svakom sistemu i u svakoj stranci u kojoj je bio do sada bilo dobro i zbog toga je sa sobom donio i
stari način razmišljanja i djelovanja.Stranku je već uredio tako da pomoću svojih ljudi u organima NS a to jesu Bojan Bajić, Muamer Hodjić, Gracić itd itd kontroliše zbivanja i usmjerava pravac dijelovanja stranke. Takodje tu je instelirao veliki broj poslušnika koji su sa njim suradjivali na raznim projektima kroz nevladin sektor od Hajdera,Maje P. I Marjanović, Trišića.Divkovića koji rade isključivo ono što im Šero kaže.
Znam da su sve svoje neistomišljenike a jeden od njih je i Anel Ališić iz Prijedora jednostavno isključili iz strnke. Šero u potpunosti kontroliše financije i sve svoje troškove duplo naplati. Ima toga još dosta i zbog toga sam na njih kivan i jesu prevara.Ima tu i kvalitetnih ljudi kao što je Pedja ili Dino Mustafić ali ne mogu oni ništa da urade da bi promjenili stanje u NS jer g
lavne poluge drži Šero i on bi našao načina vrlo
brzo da ih IZBACI iz strnke.Eto neka pitaju i traže da im se predstavi stanje u financijama automatski će biti stavljeni na Šerinu listu i njegov cukica vjerni Muamer i Bojan sa ostalim poslušnicima će da pokrenu mehanizme njihovog deložiranja iz NS bez obzira na njihov trnutni položaj i dosadašnje zasluge..

Pedja pitanje za tebe...
Ne slazem se sa @kapislom po nekim fundamentalno etickim rezonima apropo ljudskih prava homoseksualaca sto nije mogao prikriti gore... prije... ali mi je ovaj njegov post interesantan.
Volio bih ako ti nije tesko da prokomentarises, hajlajtirao sam neke stavke.
Dali su ove optuznice istinite...?
... smjenjivanja?
... preuzimanje kontrole stranke strateski i ideoloski?
... odustajanje ili razvodnjavanje prvobitnih ideja stranke?
Koja je uloga i uticaj doticnog Shere?
Kada kazem prokomentiras, ne mislim na konciznu recenicu generalizacije (kao ranije), nego ako imas vremena da se osvrnes na individualne optuzbe gorenavedene...
thx