Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#601 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Judge_Dread wrote:Ljubav je cudna stvar :D :D :D
Hare je dio problema, a ne dio rjesenja koliko sam ja shvatio !? ;-)
hare je u ovoj predstavi sam od sebe svjesno napravio problem
sheilak

#602 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sheilak »

Sta je Hare u recenici? :-D
Judge_Dread

#603 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:39, edited 1 time in total.
dallton

#604 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

sheilak wrote:Sta je Hare u recenici? :-D
X :D A sta je dodo?
sheilak

#605 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sheilak »

Y ,a moze biti i ptica ( dodo ) :-D
Orbini

#606 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Orbini »

Judge_Dread
Oni su u RS financijski uvaljeni samo na papiru. Kad uplate za rafineriju onda ide tvoj post. Do tada ..
O taj papir je itekako bitan. Rusi imaju lovu i nije im problem otkupiti svu RS ekonomiju. Problem je samo sto je zapad prebaci odobar dionadleznosti RS na drzavni nivo i sto je moguce da se prebaci jos. Rusi imaju monopol u RS samo dok je Banjaluka apsolutni godpodar svih zakona i tokova u RS. U slucaju da se prebaci na sarajevo, primjerice bankarska kancelarija,.. onda oklijevaju jer tad nemaju monopol ili moraju ici preko Sarajeva. Zato Rusima odgovara jaca RS i vracanje nadleznosti na entitet jer samo tako mogu imati garant svog kapitala.

Znaci sve je sad do OHR-a, Lajcaka, zapada opcenito - hoce li imati muda oduzeti jos koji paketic nadleznosti RS i prebaciti na drzavni nivo - i zato se Mile i uznervozio. Sve ovo podsjeca neodoljivo na slicne konfrontacije i blize historije kao napr. ruska intervencija u Afganistanu, gdje se zapad ne suprotstavlja direktno vec indirektno preko domaceg topovskog mesa. Poligon smo kazem ti, more nas spasiti samo ubrzano clanstvo u NATO, EU,.. gdje vec ne, samo da smo pod okriljem, pa da kod nas prave one nake stitove.
Last edited by Orbini on 11/10/2008 23:39, edited 1 time in total.
dallton

#607 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Judge_Dread wrote:
dallton wrote:
Judge_Dread wrote:Ljubav je cudna stvar :D :D :D
Hare je dio problema, a ne dio rjesenja koliko sam ja shvatio !? ;-)
hare je u ovoj predstavi sam od sebe svjesno napravio problem
Hoces reci Hare je sam sebe zrtvovao SVJESNO za veci cilj?
:D :D :D :D :D :D
please ipak govrimo o tersu i narcisu cija slika za ove pojomove stoji u Websteru.
To takodjer podrazumjeva da je on dovoljno promocuran da ovo smisli i izvede.
Necemo se sloziti al ok postujem toliko povjerenje i odanost
Ne znam da li je svjesno ili nesvjesno, a ne bi da idem u patetiku tipa zrtvovao se za veci cilj....ali da je sebi skratio i zivot i karijeru politicara to znam sigurno...a u ovoj tvojoj posljednjoj recenici se sto posto slazemo: on sam ovo nije smislio, a ko je.... :roll: pa eto razmisli: hare pravi ulet iz istanbula klizeci start u momentu kad treba da se usvoji aprilski paket promjena, i vraca se nakon dugog odsustva nicim izazvan - a i nepozvan (ja ga nisam ni trazio ni zvao , a nisi sigurno ni ti) :-D a nemam ni razloga da mu budem odan, govorim na osnovu svojih informacija
Judge_Dread

#608 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Judge_Dread

#609 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
rosegirl

#610 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by rosegirl »

dodik od pocetka grabi prema samostalnosti rs-a. on je stvorio atmosferu u rs-u kao da je to vec de facto drzava i kod naroda sistematski usadjuje osjecaj pripadnosti rs-u i svemu srpskom.
ljetos sam gledala dokumentarac na bhtv i prikazivali su djecu uzrasta od prvog do jedno petog razreda osnovne skole, i sva ta djeca misle da je himna bih 'boze pravde' a kad su ih pitali da pokazu zastavu bih pokazivali su zastvau rs-a.
dodik je napravio situaciju da se stanovnistvo rs-a osjeca blize dominikanskoj republici nego bih, a vjerovatno i znaju vise o njenom ustrojstvu i zakonima nego o bih!
to je dodikova 'polica osiguranja'! on je sve tako 'udesio' da ce poslije njega opet dodji jedan dodik...napravio je nesto kao brainwashing sektu od rs-a, a plan b mu je da se ispali na dedinje ako sve krene nepredvidjenim tokovima...
najludje mi je to sto je izjavio da bi se eto on malo pogurao s tenkovima jer mu ne daju otic na pos'o :lol:
pa bi se nakon toga malo prosetao jedno 100 metara od zgrade vlade (garant u njegov prirodni ambijent-shumu) da gradi drzavu :lol:

najvaznije je da mi ne sjedimo skrstenih ruku i cekamo da neko izvana to sve rijesi za nas. bosanci, tj bosnjaci i hrvati iz federacije moraju da shvataju teritoriju rs-a kao svoju domovinu isto kao i federaciju, i da rade na ukidanju rs-a kao i federacije i kantona, da bi mogli uspostaviti funkcionalniju vlast na nivou opstina i na drzavnom nivou, i basta! :bih:

dodo je izumrla vrsta...bar na mauricijusu :( al nikad se ne zna :bih:
Orbini

#611 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Orbini »

Judge_Dread wrote:
Orbini wrote:Judge_Dread
Oni su u RS financijski uvaljeni samo na papiru. Kad uplate za rafineriju onda ide tvoj post. Do tada ..
O taj papir je itekako bitan. Rusi imaju lovu i nije im problem otkupiti svu RS ekonomiju. Problem je samo sto je zapad prebaci odobar dionadleznosti RS na drzavni nivo i sto je moguce da se prebaci jos. Rusi imaju monopol u RS samo dok je Banjaluka apsolutni godpodar svih zakona i tokova u RS. U slucaju da se prebaci na sarajevo, primjerice bankarska kancelarija,.. onda oklijevaju jer tad nemaju monopol ili moraju ici preko Sarajeva. Zato Rusima odgovara jaca RS i vracanje nadleznosti na entitet jer samo tako mogu imati garant svog kapitala.

Znaci sve je sad do OHR-a, Lajcaka, zapada opcenito - hoce li imati muda oduzeti jos koji paketic nadleznosti RS i prebaciti na drzavni nivo - i zato se Mile i uznervozio. Sve ovo podsjeca neodoljivo na slicne konfrontacije i blize historije kao napr. ruska intervencija u Afganistanu, gdje se zapad ne suprotstavlja direktno vec indirektno preko domaceg topovskog mesa. Poligon smo kazem ti, more nas spasiti samo ubrzano clanstvo u NATO, EU,.. gdje vec ne, samo da smo pod okriljem, pa da kod nas prave one nake stitove.
Kad uvale lovu onda cemo pricat. Do tada suplja i koristenje njih kao poligona za nabrijavanje sa zapadom
Uvalice oni lovu sutra ako OHR ode ili ako Lajcak bude pasivan. Loptica je kod zapada, ako ne oduzmu jos par kljucnih nadleznosti RS i prebace na drzavni nivo, RS je kao politicki faktor spasena i eto ti Rusa i njihovih para sutridan. A gori pod nogama, kriza na pomolu,...
Odeli za divno cudo jos koja RS nadleznost bez narodne bune,... Dodika niko ne treba smjenjivati ma sta pricao. Jer zna i on sam da ga nikakva retorika vise ne moze izavuci kada je jasno da je RS najvise izgubila za njegovog mandata. Sta ostavlja RS u amanet osim one zgradurine koja gubi smisao postojanja?
Zato je i nervozan, zato i izigrava nekog mocnika koji porucuje silama "sta oni meni mogu" :D - zna jako dobro sad da je sve ili nista.

Ostaje da se vidi koliko je zapad dosljedan. Nece stabilnu i cjelovitu BiH, vec nestabilnu koju moraju kontrolisati i gdje ce imati poligin odmjeravanja snaga sa Rusima. I to ne direktno vec sa nama kao igracima.
Last edited by Orbini on 11/10/2008 23:48, edited 1 time in total.
nezavisni

#612 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nezavisni »

Meni se cini da se ovdje Dodika previse potcjenjuje. Mislim... Miro djeluje totalno zbunjeno, Rehn kaze kako se EU nece mjesati u unutrasnje stvari BiH, a prica o BiH kao nacionalnom interesu SAD mi nije bas uvjerljiva u ovim okolnostima. Meni smjena Dodika ne izgleda realna, pa nije ovo '98., a cak i da se to nekim cudom desi, ne vidim da bi se nesto znacajno popravila situacija. Oni njegovi bi samo nastavili dalje.
Ne bih rekao da ima nekakvog razloga za optimizam!?
Judge_Dread

#613 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:38, edited 1 time in total.
dallton

#614 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Judge_Dread wrote:
dallton wrote: Ne znam da li je svjesno ili nesvjesno, a ne bi da idem u patetiku tipa zrtvovao se za veci cilj....ali da je sebi skratio i zivot i karijeru politicara to znam sigurno...a u ovoj tvojoj posljednjoj recenici se sto posto slazemo: on sam ovo nije smislio, a ko je.... :roll: pa eto razmisli: hare pravi ulet iz istanbula klizeci start u momentu kad treba da se usvoji aprilski paket promjena, i vraca se nakon dugog odsustva nicim izazvan - a i nepozvan (ja ga nisam ni trazio ni zvao , a nisi sigurno ni ti) :-D a nemam ni razloga da mu budem odan, govorim na osnovu svojih informacija
ok postujem al nisam pobornik teorija zavjere.
ma nije nikakva teorija zavjere - standardna birokratska igranka ko iz knjiga o "crisis management", sve ovo na mikronivou mozes naci u svakoj opstini i mjesnoj zajednici, instituciji.....a vec sam ovo pisao prije nekih 3 mjeseca na sa-x..btw. niko dodu ne potcjenjuje - nazalost ga precjenjujemo radi njegovog velikog jezika, a mz (na zalost svih nas) iz svog sujevjernog straha i dalje se ponasa kao 92 i ceka da fitilj dogori pa da gasi vatru ....a njegova nervoza vec dugo traje, ovo je samo kulminacija...
Luke Perry

#615 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Luke Perry »

A mozda covjek umre uskoro :skoljka:
Judge_Dread

#616 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
behavac

#617 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

rosegirl wrote: najvaznije je da mi ne sjedimo skrstenih ruku i cekamo da neko izvana to sve rijesi za nas. bosanci, tj bosnjaci i hrvati iz federacije moraju da shvataju teritoriju rs-a kao svoju domovinu isto kao i federaciju, i da rade na ukidanju rs-a kao i federacije i kantona, da bi mogli uspostaviti funkcionalniju vlast na nivou opstina i na drzavnom nivou, i basta! :bih:

Hhh
Ova ti najjaca , vi samo sjedite a doce deda mraz sa strane i ispuniti vam sve zelje, bez da ista radite.
Samo jedno pitanje, imas li bar 10 godina....
Na lokalnom nivou je vlast funkcionalna a i na entitetskom ( barem u Republici Srpskoj) tako da ne vidim da bi ukidanje entiteta povecalo tu funkcionalnost.
Jedino treba napraviti promjene u Federaciji i na drzavnom nivou da bude veca funkcionalnost i mirna Bosna.
Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.
Orbini

#618 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Orbini »

Judge_Dread
Nema mi to logike. To je prijatelj sa figom u dzepu. Valjda je logicnije da sad uklizu sa lovom i onda su tu stvarno sa ekonomskim interesom i silje pricu koju silje amerikanci sirom svjeta. Sad uklizu i stave zapad u defanzivnu poziciji a ne da cekaju da se sve rasplete. Evo napr. rasplete se lose za RS i oni sta??? Onda nece uloziti ??? E jakih prijatelja i saveznika :))
Kako nema logike, politika i ekonomija idu pod ruku. Rusi ne uvaljuju lovudok nisu sigurni da je Banjaluka apsolutni gospodar RS i da ima nadleznosti koje im omogucavaju monopol. Odu li te nadleznosti na drzavni nivo, nema vise monopola i zasto bi se zalijetali sa parama. Pomazu RS politicki, lobiraju iz interesa,.. i cekaju da vide sta ce zapad poduzeti.
dallton

#619 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

ekonomski interes rusije (kao drzave) je na balkanu minoran, uzalud rasprava... to sto mutni bivsi kgb krugovi nesto ulazu ne znaci nista...po toj logici i centar londona je u opasnosti da postane nova republika srpska, kupili su sve kuce, a i fudbal im ide :lol: :lol: :lol: a cjelu industriju viskija u engleskoj drzi saudijska arabija, ali nigdje islamske drzave u yorkshiru ni na mapi :lol:
behavac

#620 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

Orbini wrote: Uvalice oni lovu sutra ako OHR ode ili ako Lajcak bude pasivan. Loptica je kod zapada, ako ne oduzmu jos par kljucnih nadleznosti RS i prebace na drzavni nivo, RS je kao politicki faktor spasena i eto ti Rusa i njihovih para sutridan.
Zapad ne moze vise oduzimati nadleznosti, s tom praksom su odavno pokusali.
A sto se tice stranih para RS je otvore za sve pa tako i za Ruse al nista posebno nego za ostale.
I nema potrebe spasavati RS kad nije ni ugrozena.
Last edited by behavac on 12/10/2008 00:15, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#621 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
dallton

#622 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

behavac wrote:
rosegirl wrote: najvaznije je da mi ne sjedimo skrstenih ruku i cekamo da neko izvana to sve rijesi za nas. bosanci, tj bosnjaci i hrvati iz federacije moraju da shvataju teritoriju rs-a kao svoju domovinu isto kao i federaciju, i da rade na ukidanju rs-a kao i federacije i kantona, da bi mogli uspostaviti funkcionalniju vlast na nivou opstina i na drzavnom nivou, i basta! :bih:

Hhh
Ova ti najjaca , vi samo sjedite a doce deda mraz sa strane i ispuniti vam sve zelje, bez da ista radite.
Samo jedno pitanje, imas li bar 10 godina....
Na lokalnom nivou je vlast funkcionalna a i na entitetskom ( barem u Republici Srpskoj) tako da ne vidim da bi ukidanje entiteta povecalo tu funkcionalnost.
Jedino treba napraviti promjene u Federaciji i na drzavnom nivou da bude veca funkcionalnost i mirna Bosna.
Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.
pa evo destabilizacija je napravljena :D i nece biti jednostranog ukidanja, nego postmodernistickog ukidanja = s pristankom :D tj. vraticemo se na normalni kolosijek nakon ovoga
Judge_Dread

#623 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:38, edited 5 times in total.
Judge_Dread

#624 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:37, edited 1 time in total.
Orbini

#625 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Orbini »

dallton wrote:
3. U domacim prilikama, Hare leti skupa s dodom, ali Hare je odigrao stvarno savrseno, svaka mu cast = s obzirom da je na terenu spoljne podrske podjeli bih u evropi cijela bosna visila na koncu raspada, a sad je uspio da skrene jedra u skroz drugom pravcu i da zaustavi ono sto je po bih bilo najopasnije: normalizacija postojanja pc-a i eventualno odklizavanje iz bih prema maticnoj septickoj jami srbiji ...a sad dodo dovidjenja prijatno doktor te prvo izludio, pa te ispalio... sad pjevaj u laktasima izdade me ti, nisam se nadoooooooo (sinan sakic) :D :thumbup:
3. i da ne zaboravim to sam vec napisao prije par dana - mi jesmo poligon za drugu rundu sukoba izmedju amera i rusa: ali ovaj put dodi i njegovi nalogodavci su vec opaljeni po usima iz rusije, samo sto jos nisu obavjesteni
Hoces li biti ljubaza nda mi ovo bolje objasnis. Cjeli post ti ima smisao, ali ovdje ne kuzim sta je to Hare u cjeloj prici dobro odigrao osim sto je pateticno spominjao moral na stranim tribinama.
Locked