ne reče ti meni najbitnije, cijenu nove Jette TDI i cijenu dizela u SAD-u ?Bordolini wrote: @ Johntra:
Sta si mi dokazao? Cime? Ja ti kazem da nisam vidio priusa da ima preko 46 mpg kombinovane voznje a dizel manuelac isto toliko pravi bez problema. Pa i dizeli prelaze bruku, i oni se kupuju bas radi ekonomicnosti, naravno da ih ima 2008 godista sa toliko i vise predjenih milja. Cijena dizel jette je od 22-24 zavisno od opreme, dakle tu je negdje s priusom. Cijena dizela je sada skoro ista cijeni supera.
Pa eto, da pojednostavimo, recimo 2008 jetta sa 95k milja koliko je imao taj prius ce se bez problema prodati za $13,000+, dakle puno vise nego prius. I sigurno nece na placu biti duze od 7 dana. Cijene odrzavanja ta 2 auta su ta da ce dizel uskoro ( na 100k milja) morati na veliki servis (zavisno gdje ga radis, oko $800 je realna cijena), a priusovi vlasnici se vec rjesavaju tih auta jer na bateriju imaju garanciju samo 100k milja (u svim drzavama osim Californije gdje je garancija 150k). Cijena baterije je oko $2000. Kako broj priusa raste tako ce se i cijena baterije vjerovatno smanjivati ali i dalje je skupa. Da budem iskren nisam imao taj peh da ijednu moram mjenjati ali nisam nijednu ni kupio sa tako velikom miljazom a i zbog razloga koje iznad navedoh necu nikad ni kupiti.
Da sumiram, mrsko mi se prepirati i svadjati, samo ljudima koji su ekoloski nabrijani mogu opravdati voznju ove barake, nijedan drugi razlog nema smisla. ZIvio ti meni i daBogda vozio ono za sta ti je oko zapelo ali nek ne bude na struju.
Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#601 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
-
Bordolini
#602 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pa napisao sam ti cijena auta je 22-24 milje. Napisao sam i to da je cijena dizela priblizna cijeni premium goriva, jedino nisam naveo da je to negdje oko $3 po gallonu. 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#603 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
pa sta sad si ti dokazo? ne okrecu se na lotu, ma diesel euforija pravaBordolini wrote:Kome ti prodajes muda pod bubrege? Postavio si linkove jette benzinjare koja je u startu od priusa jeftinija 5-6 milja i priusa. Evo ti dole poredjenje priusa i DIZELA a ne BENZINA i to u tvom zip codu u Georgia-i.
To sta ja vozim uopste nije bitno, ne hvalim svog konjica iako je od tvoje mazda skuplji jedno 4 putaali da se kojim slucajem moram odluciti izmedju ova 2 ne bih se sigurno razmisljao.
I bas si mi suknuo sa ovim "used car dealer" opaskom. Sta treba, da odem u bmw i kupim nov auto pa ga odvezem na svoj plac i prodajem kao polovan?
ONo, preko noci da se obogatim
Polovna JEtta TDI:
http://www.cars.com/for-sale/searchresu ... &pgId=2102
Polovan Prius :
Jedno, pocetna cijena do sad generalno je priusa i jette ista, zavisno od opcije ove ili one moze ici gore ili dole. I poluprodajna generalno indeticna i sve je to relativno za polovnjake, nekad bolje prodje Prius/Jetta a nekad slabije zavisno od stanja auta. Drugo, sto smatras da je prius u konkurenciji jette uopste. Ma nemaju nista zajednicko. Jetta je sa corollom dok prius nije napravljen s smislom konkurencije kakvoj jetti, kako je ti zamisljas. Prius je na mjesecu za anticku Jettu ba, bio i osto!
A to sto ti vozis i koliko to tvoje "nesto" vrijedi pricaj nekom drugom, to i placas, tvoja stvar
- ljubav_aha
#604 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
to se svdjajte oko nove jett-e ,jao kako ruzno i neudobno auto
-
hookah
#605 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Upravo to. U priusu se nisam vozio, al kad si u jetti, kao da sjedis na klupi u parku. posebno se na rupama treba stisnut
u americi vw voze samo balkanci, i eventualno neki cudni likovi, provjereno B)
-
Bordolini
#606 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
corolla02 wrote:pa sta sad si ti dokazo? ne okrecu se na lotu, ma diesel euforija pravaBordolini wrote:Kome ti prodajes muda pod bubrege? Postavio si linkove jette benzinjare koja je u startu od priusa jeftinija 5-6 milja i priusa. Evo ti dole poredjenje priusa i DIZELA a ne BENZINA i to u tvom zip codu u Georgia-i.
To sta ja vozim uopste nije bitno, ne hvalim svog konjica iako je od tvoje mazda skuplji jedno 4 putaali da se kojim slucajem moram odluciti izmedju ova 2 ne bih se sigurno razmisljao.
I bas si mi suknuo sa ovim "used car dealer" opaskom. Sta treba, da odem u bmw i kupim nov auto pa ga odvezem na svoj plac i prodajem kao polovan?
ONo, preko noci da se obogatim
Polovna JEtta TDI:
Polovan Prius :
http://www.cars.com/for-sale/searchresu ... &pgId=2102Tvoja: Jetta najbolje cuva vrijednost sa TDI, mogu ti reci: nigdje veze. Ovdje navodis sve certificirane jette dok ih je kod priusa 50% bez certicifikata. Naravno, da kad dealer ulozi $3000 u auto da ce ga prodavati za vise. Pa jos dodas na to opcije i oprema ovog ili onog auta sve to utjece na cijenu novog ili polovnog.
Jedno, pocetna cijena do sad generalno je priusa i jette ista, zavisno od opcije ove ili one moze ici gore ili dole. I poluprodajna generalno indeticna i sve je to relativno za polovnjake, nekad bolje prodje Prius/Jetta a nekad slabije zavisno od stanja auta. Drugo, sto smatras da je prius u konkurenciji jette uopste. Ma nemaju nista zajednicko. Jetta je sa corollom dok prius nije napravljen s smislom konkurencije kakvoj jetti, kako je ti zamisljas. Prius je na mjesecu za anticku Jettu ba, bio i osto!
A to sto ti vozis i koliko to tvoje "nesto" vrijedi pricaj nekom drugom, to i placas, tvoja stvar
Nema potrebe da dokazujem samo ti govorim da te tvoje linkove u kojim si namjerno stavio jettu benzin koja nikako ne moze biti konkurencija priusu po potrosnji (kao ni po cijeni) mozes nekom drugom prodavati. Kad sam te ispravio i stavio ti linkove od dizela i tog priusa onda je odjednom dizel postao certificiran a prius nije
Zasto bi dealer ulozio $3000 u auto koje je tek preslo 20-30k milja? Za sta? U nedostatku argumenata si se malo izgubio. Izvinjavam se sto sam te zbunio.
Izvinjavam se i ostalim forumasima sto zachatavam i sto udjoh u bilo kakvu diskusiju sa covjekom koji vjesto barata youtube-om i na tome temelji svoje iskustvo. A ja mislio da sam barem malo kompetentan pricati o ova 2 auta jer sam ih se eto navozao i naprodavao ali sam se opasno zaHebao sto podijelih iskustva. Necem vise nane mi.
Ovim se iskljucujem iz dalje rasprave, nastavi sa postavljanjem video klipova, mi to ne znamo naci.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#607 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ma diesel euforijaNema potrebe da dokazujem samo ti govorim da te tvoje linkove u kojim si namjerno stavio jettu benzin koja nikako ne moze biti konkurencija priusu po potrosnji (kao ni po cijeni) mozes nekom drugom prodavati. Kad sam te ispravio i stavio ti linkove od dizela i tog priusa onda je odjednom dizel postao certificiran a prius nije. Pa nisam trazio certificirane vec bilo kakve, to je sve sto ima u ponudi. Toliko o tvojoj tvrdnji kako ih ima na pasja preskakala, izadje svega par auta.
A i priusa izadje hvala Bogu samo par komada
bas kao sto si i rekao, mnogo su rijetki u ponudi
.
Zasto bi dealer ulozio $3000 u auto koje je tek preslo 20-30k milja? Za sta? U nedostatku argumenata si se malo izgubio. Izvinjavam se sto sam te zbunio.![]()
Izvinjavam se i ostalim forumasima sto zachatavam i sto udjoh u bilo kakvu diskusiju sa covjekom koji vjesto barata youtube-om i na tome temelji svoje iskustvo. A ja mislio da sam barem malo kompetentan pricati o ova 2 auta jer sam ih se eto navozao i naprodavao ali sam se opasno zaHebao sto podijelih iskustva. Necem vise nane mi.
Ovim se iskljucujem iz dalje rasprave, nastavi sa postavljanjem video klipova, mi to ne znamo naci.![]()
- ljubav_aha
#608 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
corolla02,ma nije ni prius nista bolji od jette,lakse malo 
-
Cafe Camargue
#609 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
pa ovo smeće od priusa može uzet samo onaj kome je vožnja nužno zlo
- citroen
#610 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nek si mu reklaljubav_aha wrote:corolla02,ma nije ni prius nista bolji od jette,lakse malo
- sheikh
#611 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
abd bmw 320d

- erni3
#612 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Jutros parkiran prkiran pred moju zgradu
Od juna startamo sa radom za ljepotana sa avatara :=)
- donsedin
#613 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
e onda nek ti je Bog na pomocierni3 wrote:
Jutros parkiran prkiran pred moju zgradu![]()
- erni3
#614 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
[quote="donsedin"
e onda nek ti je Bog na pomoci[/quote]
Za trenutno auto ili za ono koje zelim?
e onda nek ti je Bog na pomoci[/quote]
Za trenutno auto ili za ono koje zelim?
- donsedin
#615 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Za trenutno auto ili za ono koje zelim?erni3 wrote:[quote="donsedin"
e onda nek ti je Bog na pomoci
Za G ako mislis sta novije, a za audija i ako sta crkne mozes naci gdje god hoces, ha ja, on je isti kao golf2, za 2 stoje pola auta kupis
- ljubav_aha
#616 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
erni3 wrote:
Jutros parkiran prkiran pred moju zgradu![]()
mladi kolega,moj savjet,auot i kuca su mnogima oblik ropstva,zaboravi tako nesto
radi ali i uzivaj
- iceman ze
#617 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ovih dana stize Grand Cherokee, 2004. godina, 4,0 V6......
nadam se da cu ugrabiti da ga registrujem prije homologacije... 
- erni3
#618 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Za G ako mislis sta novije, a za audija i ako sta crkne mozes naci gdje god hoces, ha ja, on je isti kao golf2, za 2 stoje pola auta kupisdonsedin wrote:Za trenutno auto ili za ono koje zelim?erni3 wrote:[quote="donsedin"
e onda nek ti je Bog na pomoci
Drago mi je cuti za audija
Sto se tice G, za 6 godina bih mogao imati pare da kupim nekog mladjeg polovnjaka (ako bih to vrijeme zivio sa roditeljima
Code: Select all
mladi kolega,moj savjet,auot i kuca su mnogima oblik ropstva,zaboravi tako nesto :-D
radi ali i uzivaj :-D- corolla02
#619 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
jesi se vozio ba, ono udje ti odpozadicitroen wrote:Nek si mu reklaljubav_aha wrote:corolla02,ma nije ni prius nista bolji od jette,lakse malo
- corolla02
#620 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
jednog ovakvog, maybe, down the road

- kreso_atac
#621 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Čestitam prijatelju, samo mala ispravka, nije V6, nego I6 (linijski raspored)iceman ze wrote:ovih dana stize Grand Cherokee, 2004. godina, 4,0 V6......nadam se da cu ugrabiti da ga registrujem prije homologacije...
Što se tiče homologacije, nije to neki problem barem za Jeepa, rade se neke sitne prerade u vezi pojaseva, pokazivača i ja mislim izduvnog sistema eventualno. Ali svakako prije homologacije manje ganjanja papira ima.
- iceman ze
#622 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Uvoz iz USA, prijateljska usluga oko nabavke i trazenja. Uradio sam mu kompletan servis (ulje, filteri, remenovi, vod, pumpa, rashladna tekucina, ulje u mjenjacu i diferencijalu, svjecice, kablovi, deiskovi, disk plocice, metlice, kompleti sijalica+ rezervni filteri, 4 gume Yokohama ATR, rezervni daljinski- narudzba iz fabrike, ukrasni pragovi- nisam naprijed nista stavio- bull barovi i sl. nije kod nas to zakonski definisano, samo odbojnik kamencica na prednjoj haubi.). Srecom prijatelj je majstor, tako da nisam ruke uopste placao samo dijelove, i to me je povoljno dosao. Sto se tice modela, nisam uopste ni htio razmatrati opciju 2 WD
.....tako da ce vidjeti pomalo brda, dok se ne naviknem na njegove mogucnosti i sl.
- corolla02
#623 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
evo ga na prodaju bi i on, pored ceste, pa ko prvi naleti

- ljubav_aha
#624 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
bas je maleckicorolla02 wrote:jednog ovakvog, maybe, down the road![]()
- citroen
#625 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ovo bi se moglo uzeti za par godina
mislim da ce ovaj Infiniti prestici lexusa po prodaji kad je u pitanju japanski premium,ako nista prave ljepse autice od lexusa i Acure a nista manje kvalitetne