Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ndarion

#601 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ndarion »

ma stvarno, ovi studenti bi sve :dance: ..nema vise dzabaluka. javni prijevoz nije besplatan, prema tome platite kartu molim vas lijepo. navedite mi samo jedan valjan razlog zasto bi se besplatno vozikali? :-)
MUNAFIK

#602 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

ndarion wrote:ma stvarno, ovi studenti bi sve :dance: ..nema vise dzabaluka. javni prijevoz nije besplatan, prema tome platite kartu molim vas lijepo. navedite mi samo jedan valjan razlog zasto bi se besplatno vozikali? :-)

koji klon :D :D :D

ajde kreni od 1 stranice pa kada nas stignes javi :)
minjonja

#603 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

ndarion wrote:ma stvarno, ovi studenti bi sve :dance: ..nema vise dzabaluka. javni prijevoz nije besplatan, prema tome platite kartu molim vas lijepo. navedite mi samo jedan valjan razlog zasto bi se besplatno vozikali? :-)
cikular/hidrant/cikcanga/reis je nas/radio_mocan, druze, jesil to ti? sto jos nemas avatara? :D
mrtva kokoš

#604 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

ovo je bas slabo najavljeno, danas slucajno saznadoh da ce biti sutra protesti :? :-?
dolazim i ja ali nesto ne vjerujem u brojnost, organizatori su trebali provesti neku akciju upoznavanja studenata,medija i gradjana sa ovim...
minjonja

#605 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Splinter wrote:ovo je bas slabo najavljeno, danas slucajno saznadoh da ce biti sutra protesti :? :-?
dolazim i ja ali nesto ne vjerujem u brojnost, organizatori su trebali provesti neku akciju upoznavanja studenata,medija i gradjana sa ovim...
haj spica, bicemo ja, ti i munafik :D
somethings

#606 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by somethings »

I ti studiraš? Redovan/a si? Diplomirao/la? Kao što možda već znaš, redovni studenti nemaju primanja. ;-) De ti onda objasni od kojih para da platimo 33 marke mjesečno? Kafice? Ne, ja se ne sjećam kad sam zadnji put otišla na kaficu. Na cigare ne trošim. A ni ne jedem puno. Kupujem samo knjige i skripte. Mnogi od nas imaju samohrane roditelje, kao i braću i sestre koji i sami studiraju. A pješačit kilometrima usred zime ili po zvjezdanu da dođeš na ispit baš i nije najugodnije.
U drugim državama studentima su karte puno puno jeftinije, a imaju i popuste i na hranu, knjige, odjeću. Mi ni ne tražimo besplatne karte, nama su takve obećane, a mi samo želimo jeftinije, u čemu je problem? U čemu je problem da bude ista cijena karte kao ona koju plaćaju srednjoškolci?
MUNAFIK

#607 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

minjonja wrote:
Splinter wrote:ovo je bas slabo najavljeno, danas slucajno saznadoh da ce biti sutra protesti :? :-?
haj spica, bicemo ja, ti i munafik :D
moze moze :) ma bit ce raje, moja raja sva vec zna :)
*mima*

#608 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

Kad su protesti?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#609 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by PipiDugaDevetka »

*mima* wrote:Kad su protesti?
Požuri @mima, samo što nisu,...požuri, danas je historijski dan,...Studenti se probudili sa živcima oštrim kao nepravedne sankcije.
Tačno u podne kod O.K. kantonali Vlade.
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/03/2010 09:40, edited 1 time in total.
*mima*

#610 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

U koliko sati....da idem....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#611 Re: Nijedan student bez obećane karte

Vidi gore!
sarajevo63

#612 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

:-D Mima opet zakuhava :-D
*mima*

#613 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

Ma jok...nako pitam......iskljucili im plin u domovima....sutra treba da idu van studenti...HNK i SBK......ma samo nako pitam...
sarajevo63

#614 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

*mima* wrote:Ma jok...nako pitam......iskljucili im plin u domovima....sutra treba da idu van studenti...HNK i SBK......ma samo nako pitam...
Mima, Mima nije to razlog za ovaj protest :D
Evo naložio je Mehmedić provjere (plin ovo, ono, nasekir'o se čovjek). Premijer je to. :dance:
Last edited by sarajevo63 on 04/03/2010 09:50, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#615 Re: Nijedan student bez obećane karte

*mima* wrote:Ma jok...nako pitam......iskljucili im plin u domovima....sutra treba da idu van studenti...HNK i SBK......ma samo nako pitam...
Opa!
Joj što me nervira ova ljulja kod tebe @*mima*, hajde idi spremaj se, ponesi ceker i u cekeru kamenica odgovarajućih dimenzija, uguraj se medju masu studenata i istresi na zemlju kao tvoj doprinos sveopšštem dobru.
PipiDugaDevetka

#616 Re: Nijedan student bez obećane karte

Kamenice=vrsta školjke.
sarajevo63

#617 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

PipiDugaDevetka wrote:
Opa!
Joj što me nervira ova ljulja kod tebe @*mima*, hajde idi spremaj se, ponesi ceker i u cekeru kamenica odgovarajućih dimenzija, uguraj se medju masu studenata i istresi na zemlju kao tvoj doprinos sveopšštem dobru.
Velahavle poziva, a povodom čega?
*mima*

#618 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

PipiDugaDevetka wrote:
Opa!

Mislis da ne znam da mnoge nervira moja ljulja.................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
*mima*

#619 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

sarajevo63 wrote:
Evo naložio je Mehmedić provjere (plin ovo, ono, nasekir'o se čovjek). Premijer je to. :dance:

Ma znam....najbitnija je besplatna karta.....ako ne dobiju....raspada se svijet...
PipiDugaDevetka

#620 Re: Nijedan student bez obećane karte

*mima* wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Opa!
Joj što me nervira ova ljulja kod tebe @*mima*, hajde idi spremaj se, ponesi ceker i u cekeru kamenica odgovarajućih dimenzija, uguraj se medju masu studenata i istresi na zemlju kao tvoj doprinos sveopštem dobru.

Mislis da ne znam da mnoge nervira moja ljulja.................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja sam kevin kostner(Od moje gospodje mame kiropraktičar), pa samo da znaš. Namještam kosti.

EEE, nije više bitna jeftinija karta, nego to što je prvi medju jednakim zaobilazač istine.
MUNAFIK

#621 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

*mima* wrote:
sarajevo63 wrote:

Ma znam....najbitnija je besplatna karta.....ako ne dobiju....raspada se svijet...
ne da ce im iskljuciti plin u domovima nego ce ih istjerati iz domova... Iskreno u jednu ruku bi i volio da im zatvore i vodu, i plin i struju, pa mozda studentim dodje iz guzice u glavu, ali naravno ne bi zelio da se to desi ijer se ti ljudi dovoljno pate u uzasnim uslovima u domu...
A posto ne znam, ili ne zelis da znas, studenti iz dom ce organizovati nesto po ovom pitanju a kada to bude onda cu ja prvi da ih podrzim, kao sto ce to uraditi vjerujem i pipidugadevetka kao i ostali koji dolaze na proteste za karte. Solidarnost nekima ljudima ipak znaci nesto!
sarajevo63

#622 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

amrica wrote:
sarajevo63 wrote:Kada ljuti ministar Kešo kaže: Premijer studentima nameće kupovinu karte kao uvjet za upis godine! postavlja se logično pitanje: Kako ljuti gosp. Kešo (koji se brine za upis studenata na godinu) može dozvoliti da se izdvoji 1 milion iz Ministarstva obrazovanja i nauke za karte studentima?
"Aproksimativno je pomnožio 34.800 studenata s 53 KM, koliko košta karta. Sve to je umnoženo za deset mjeseci. Kad se sve sabere, to je 18.440.000 KM. Bašić kaže da za toliko novca studenti oštećuju GRAS. Pa, to je nevjerovatno! I zato neću dopustiti da naše akademske građane bilo ko zloupotrebljava - poručio je Kešo.
Šta misle studenti o ovom?
nista :D
Samo da Premijer finansijsku policiju ne plati parama iz Ministarstva obrazovanja i nauke. Iako vjerujem Kešo će reagovat kako bi zaštitio akademske građane.

Munafik, niš protiv studenata, al ne može se bit solidarno uvijek.
Jeste li pitali Kešu zašto ne da milion za stipendije studentima? Te tako na pravi način pogura akademske građane.
*mima*

#623 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

MUNAFIK wrote:

ne da ce im iskljuciti plin u domovima nego ce ih istjerati iz domova... Iskreno u jednu ruku bi i volio da im zatvore i vodu, i plin i struju, pa mozda studentim dodje iz guzice u glavu, ali naravno ne bi zelio da se to desi ijer se ti ljudi dovoljno pate u uzasnim uslovima u domu...
A posto ne znam, ili ne zelis da znas, studenti iz dom ce organizovati nesto po ovom pitanju a kada to bude onda cu ja prvi da ih podrzim, kao sto ce to uraditi vjerujem i pipidugadevetka kao i ostali koji dolaze na proteste za karte. Solidarnost nekima ljudima ipak znaci nesto!

Aaaaa....covjece......o tome i pisem.....nemam ja nista pritiv studenata i naravno da bih dala podrsku......ali koliko vidim digli su guzicu jedino za karte.....st.domovi im se raspadaju......kotlovnica na Bjelavama je atomska bomba....duzni su milione km za struju...plin...hranu...a oni traze kartu....ma nidje veze
MUNAFIK

#624 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

sarajevo63 wrote:
amrica wrote:
sarajevo63 wrote:Kada ljuti ministar Kešo kaže: Premijer studentima nameće kupovinu karte kao uvjet za upis godine! postavlja se logično pitanje: Kako ljuti gosp. Kešo (koji se brine za upis studenata na godinu) može dozvoliti da se izdvoji 1 milion iz Ministarstva obrazovanja i nauke za karte studentima?
"Aproksimativno je pomnožio 34.800 studenata s 53 KM, koliko košta karta. Sve to je umnoženo za deset mjeseci. Kad se sve sabere, to je 18.440.000 KM. Bašić kaže da za toliko novca studenti oštećuju GRAS. Pa, to je nevjerovatno! I zato neću dopustiti da naše akademske građane bilo ko zloupotrebljava - poručio je Kešo.
Šta misle studenti o ovom?
nista :D
Samo da Premijer finansijsku policiju ne plati parama iz Ministarstva obrazovanja i nauke. Iako vjerujem Kešo će reagovat kako bi zaštitio akademske građane.

Munafik, niš protiv studenata, al ne može se bit solidarno uvijek.
Jeste li pitali Kešu zašto ne da milion za stipendije studentima? Te tako na pravi način pogura akademske građane.
naravno Gras karta od 50 KM na godisnjem nivou je pravi nacin da se poguraju studenti, akademski gradjani :) ne mora se valjda objasnjavati kako? ali nie to ni do kese ni do bilo koga, ti ljudi ne znaju raditi a ruku na srce i ne moraju znati jer ih niko i ne pita...
*mima*

#625 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by *mima* »

MUNAFIK wrote:

naravno Gras karta od 50 KM na godisnjem nivou je pravi nacin da se poguraju studenti, akademski gradjani :) ne mora se valjda objasnjavati kako? ali nie to ni do kese ni do bilo koga, ti ljudi ne znaju raditi a ruku na srce i ne moraju znati jer ih niko i ne pita...

50 km godisnja karta..koja inace kosta......766 km.....
Locked