Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Locked
felipe kajetano

#601 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by felipe kajetano »

jutarnji wrote:
felipe kajetano wrote:Kakvi su bili borci mangashi?Jel klasika svoja posla il' sta vec..?
E jbg, kajetano. To bi ti trebao znati iz prve ruke, tvoja fela :D
Sto jes jes...pa kod nas gaRava najjaca brigada s'a ti je :wink:
Fabridjijo

#602 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Fabridjijo »

felipe kajetano wrote:
Bosanski_kralj wrote:
felipe kajetano wrote:
Nisam mislio na tvoje godine vec na moje jer si me nesto pitao o smislu rata i nekim bajama...i na ovoj strani se moj druze ginulo a nije bash ni juznog voca bilo u izobilju...ja ne kontam sta vi mislite sta se ovdje desavalo...nema tu bas velike razlike moj haVeru.. :wink:
Ali poenta je u tome što ste vi počeli rat, i sami se doveli u takvu situaciju. Mnogi nisu imali drugu opciju, nego uzeti pušku u ruke i braniti se. Dovljno primjera ima da se pokaže, kako su prošli oni koji su vjerovali da ne trebaju da se suprostave.
To je vec pitanje za rahmetli Aliju...samo lud je mogao kontat da se nece nista desiti :wink:
Ispade sad Alija kriv :roll:

Jel ti to sugeriras zbog proglasenja nezavisnosti?
Ma ja, srbi bili fini pa pokusali diplomatijom da rijese politicka razilazenja, nije im palo na pamet da vec u proljece 1992 godine imaju spremne logore u kojima ce muciti i ubijati bosnjacke i hrvatske civile!
kv99

#603 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by kv99 »

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:pp aparati i bojleri su bili nafilovani tim "đakonijama" kao paprike,nekad ih se moglo vidjeti golim okom kako ih katapultiraju i kurlataju se zrakom,stvarno su bili gadna pojava,ali valjda ko kad je to dunđerski i proizvoljno pravljeno,znalo im se prerano aktivirati pa da svoje povaljaju,.na krušcici-vitez im se to jednom desilo,nakon toga im sanitet radio kao lud.
Jednom smo mi to i zarobili. Sega je bila kad ovaj njihov( zarobljen) objasnjava kako to radi. I jos se fino
ponudi da zaholca onaj tiki bojler na svoje :lol: . Ja sam se, naravno, udaljio 100 metara da ne prisustvujem
tom eksperimentu.
Pa kako je to ferceralo ? Na kojem sisitemu je radilo i kako su uspjevali da to ispaljuju u tim uslovima ( struja, para, mehanicka energija )? Na njihovim forumima se cesto hvale sa tim aparatima ali svi izbjegavaju da spomenu sistem koji je sve to izbacivao pa ako znas da ne bude vise to tajna koju samo havajci znaju.
Broj 1

#604 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Broj 1 »

Neko spomenu Bosnjake u cetnickim jedinicama, pa me interesuje gdje ih je najvise bilo. Najme cuo sam da je dosta njih bilo iz Bijeljine, Sanskog Mosta, nesto u Trebinju. Mnogi su bili cinkarosi- smekeri u pocetku rata a kasnije razgulili diljem Evrope. Cak sta vise poznaje neke kojima je slucajno vidjeo slike dok su sluzili cetnicku vojsku, JNA kako sami kazu.
Prica mi rodjak da poznaje mnoge u dijaspori koji jos nakon rata nisu isli u BiH kako bi obisli svoje najmilije, obisli rodjeni grad, ulicu u kojoj su odrasli i lopte sutali.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#605 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Priorat »

Broj 1 wrote:Neko spomenu Bosnjake u cetnickim jedinicama, pa me interesuje gdje ih je najvise bilo. Najme cuo sam da je dosta njih bilo iz Bijeljine, Sanskog Mosta, nesto u Trebinju. Mnogi su bili cinkarosi- smekeri u pocetku rata a kasnije razgulili diljem Evrope. Cak sta vise poznaje neke kojima je slucajno vidjeo slike dok su sluzili cetnicku vojsku, JNA kako sami kazu.
Prica mi rodjak da poznaje mnoge u dijaspori koji jos nakon rata nisu isli u BiH kako bi obisli svoje najmilije, obisli rodjeni grad, ulicu u kojoj su odrasli i lopte sutali.
puna kladusa takvih.... :x
madner

#606 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by madner »

Broj 1 wrote:Neko spomenu Bosnjake u cetnickim jedinicama, pa me interesuje gdje ih je najvise bilo. Najme cuo sam da je dosta njih bilo iz Bijeljine, Sanskog Mosta, nesto u Trebinju. Mnogi su bili cinkarosi- smekeri u pocetku rata a kasnije razgulili diljem Evrope. Cak sta vise poznaje neke kojima je slucajno vidjeo slike dok su sluzili cetnicku vojsku, JNA kako sami kazu.
Muslimovic je jos ovdje :D
felipe kajetano

#607 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Meboš bojler od 80 l dodje nesto kao Tomahawk :lol: .....i ABiH je imala neke bombe sa crvenom kasikom koje su vise bile pogodne za svadbena veselja il' tjeranje ptica iz zita :)
kv99

#608 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by kv99 »

felipe kajetano wrote:
kv99 wrote:
felipe kajetano wrote:@chmoljo..pretpostavljam iz nekih tvojih ranijih postova da si mladji decko i iz tih razloga nemas jasnu percepciju sta su ovi udari znacili za ABiH a koliko su otezavali VRS...ja ne mogu sada traziti po netu ostale snimke ako ih ima negdje..nije se samo bombardovalo ovo sto vidis na par snimaka..94 je Treskavica i taj dio ratista bio pod zracnim udarima..konstantno je vrsen pritisak na VRS u nekim momentima kad su se stvari lomile..takodje ratiste prema Gorazdu..bio sam blizu Doboja 95 u vrijeme najvece kampanje..ne znas odakle roka vise..sa jedne strane pod napadima artiljerije ABiH a sa neba NATO..sve se bombardovalo kasarne koje su uglavnom bile smjestene u gradskim ili prigradskim naseljima..industrijska postrojenja..linije odbrane..komunikacijski sistemi..blizu Banja Luke su pala cak 2 Tomahawk projektila kao upozorenje da moze nesto zalutati mozda i do grada...plus rokanje na pojedinim ratistima tzv.snaga za brza dejstva..onaj ko je bio izlozen udarima zna sta znaci kad ne mozes dignuti glavu iz baJte..u tom smislu je NATO pomogao ABiH u njihovim ofanzivnim dejstvima....na Otesu nisam bio al' koliko znam tu se ABiH branila sto je sasvim druga prica od ove...
94 da su vasi polozaji bili bombardovani na Treskavici od NATO :? Mozes li malo vise da objasnis ovo jer sam kazes da si bio na Treskavici pa sigurno znas dosta o tome .

I kad spominjes te tolike napade i bombardiranje NATO aviona, koliko je onda bilo zrtava na vasoj strani od njih ? Tomahawk rakete , avio bombe, artiljerija i sve to na kasarne u gradskim i prigradskim naseljima , linije odbrane i sve sto si to nabrojao , sigurno vas je dosta poginulo u tim akcijama .
Nisu polozaji al' se rokalo iza..kasarne..vojni objekti..vozila i sl...ne znam tacno koliko je zalijepilo..ono sto znam da su na Becnju iznad Doboja poginula mislim 5-ca..ljudi su se ranije izvlacili jer se pretpostavljalo da ce biti udari..grad Doboj je raketiran u dva talasa..To je pored vojnog znacaja imalo i znacajan psiholoski efakat na ljude..uvijek ima labavih ljudi koji puno mozgaju u takvim situacijama..Sistem je bio komplet u rasulu pogodan za manipulaciju...a to sve zahvaljujuci udarima..
Spomenuo si kako vas je NATO bombardirao na Treskavici 1994 ( podebljani dio tvog posta ) a naveo si isto da si licno bio na tom ratistu onda objasni sta si sa tim mislio . Da li su to bili neki tajni napadi jer 1994 je NATO bacio par bombi oko Gorazda ( bez neke velike fajde za nas ili stete po vas ) , skinuli one avione koji su bomardovali Novi Travnik ( to vas je vec vise zasvrbilo ) a za ostalo nisam cuo pogotovo da su djelovali na Treskavici pa onda objasni o cemu se to radilo kad vec tvrdis da se to dogodilo.
felipe kajetano

#609 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Vidis sta sam napisao...nije niko gore roko po onim bajtama..po dubini jeste..Par bombi oko Gorazda :lol: :lol: :lol: ..na Gorazdu je oboren jedan Hornet :wink:
exliberal

#610 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

Najacu eksploziju koji sam ja prezivio je bila eksplozija aerosolne bombe na zuci....ispaljena na onim modifikovanim raketnim motorima.....cujes ide trokce...reko bi covjek samo sto se neugasi....i gledamo mi ona ide polako...dosla iznad nas puf otvori se padobran...poce polako da pada i tek onda realizujes da postaje sve veca i veca...( jebiga ja mislim da je negdje oko 5-6 metara bila dugacka citava skalamerija) ..prodje iza linije i pade blizu kuca ....tito dragi to je bila eksplozija....a rupa od udara ko da je pala minobacacka ....ni blizu onih sto su padale oko televizije ili na socijalnom....sad se sjetih pala je jedna iza kina dubrovnik...srusila kucu do temelja, promasili su predsjednistvo za nekih 100 metara sto je pravo blizu znajuci koliko su bile neprecizne.
Kad govorite o treskavici...znate li koliko je oruzja pobacano u ona jezera...uzbuna negdje na nikolinim stjenama...salji vojsku tamo...laznjak...vracaj se nazad...taman dodje u bazu oni kazu e sad jest..opet nazad kad malo se zajebali...nema nista...vracamo se nazad prolazimo pored nekog jezera i samo cujes ...ma nek te alija nosi i pljus.... :lol:
kad vec pricamo o treskavici..najgore je bilo popet se uz rizu..i taman dodjes na vrh okliznes se i nizbrdo...ajd ponovo nazad ....a treba ti 2 sata dogore...najbolja scena je bila kad smo se tako jednom penjali i jedan tip sto je uvijek gundajo nesto taman dosao do vrha oklizne se i pocne da klizi niz rizu...i ko u crtanim...on klizi dole mi ga gledamo a on da jebe alij mater, tabut, cerica.....ponoc mjesecina taman da vidis a tisina sve odjekuje....kad smo mi vrisnuli u smijeh...sutra nas sve pohapsili "zbog odavanja polozaja" :lol: :lol: :lol:
felipe kajetano

#611 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

@exliberal
Ti si bas isplatio dug domovini..u punom smislu rijeci :) Nije to ni lose..ako jednog dana zapuca u novoj ti domovini izmedju Francheza i Crvenih Mundira oko Quebeca iskustva nece falit..ima i planina a Boga mi i jezera :D Al' sad budi na istoj strani sa McKenzijem :-D
vuk1975

#612 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by vuk1975 »

e bas kad spomenuste te mine ,ti havajci su bili inovatori povezu pastete nareske i odskocne i one velike ko televizor pa to sve na akomulator pa ko udze jedna mu nana,jednom sam bio na liniji sa par garavih kad vicu sa druge strane hajde balije izadzite niko ni mukajet kad ce sokoli ,ajde izadzite da su zvali da cigani izadzu mi bi izasli hahahahahahaha,od svega u ratu najvise sam se plasio minobacaca pogotovo u zauzimanju linija bili su jako precizni i uigrani(srpski)a od strane havajaca one njihove haubice od 205 ili 255 ne sjecam se,ali kad rokne zemlja se trese
exliberal

#613 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by exliberal »

felipe kajetano wrote:@exliberal
Ti si bas isplatio dug domovini..u punom smislu rijeci :) Nije to ni lose..ako jednog dana zapuca u novoj ti domovini izmedju Francheza i Crvenih Mundira oko Quebeca iskustva nece falit..ima i planina a Boga mi i jezera :D Al' sad budi na istoj strani sa McKenzijem :-D

ako namirisem pucnjavu ja se ispaljujem sto dalje to bolje....jebes rat, ko ga volio u kuci ga imao.....a ovdje bi bilo dosadno ratovat...poravno...brdo ko vraca im dodje skijaski centar :-) ...
a posto su im kuce od drveta mogao bi sa pamom i zapaljivom municijom da zapalis pola Toronta :D :D :D :D
SanskiBiser

#614 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by SanskiBiser »

Maloprije sam procitao ovaj clanak, frisak razgovor sa gen. Manojlom Milovanovicem:

http://www.intermezzo.ba/latn/?page=9&k ... jest=33068

U dijelu kaze a tice se teme:
On je rekao da je u proteklom ratu učestvovalo oko 210 000 boraca VRS, od čega je poginulo 17 437, a od toga 6 626 oficira ili 38 odsto, dok svjetska iskustvena norma u istoriji ratovanja iznosi osam odsto poginulog starješinskog kadra.

Odgovarajući na pitanje članova porodica o uzrocima gubitka 13 opština zapadne Krajine, Milovanović je odbacio spekulacije da je to neko izdao, prodao ili naredio tadašnjoj VRS da napusti tu teritoriju, ističući da nije bilo nikakvih političkih pritisaka da se taj prostor napusti i prepusti neprijatelju.

"VRS je vojnički izgubila taj prostor, jer smo imali nadmoćnijeg neprijatelja u živoj sili u odnosu 11 prema jedan, a u borbenoj tehnici 23 prema jedan", tvrdi Milovanović.

On je rekao da je VRS na tom prostoru tukla regularna Hrvatska vojska sa 75 000 vojnika, Armija BiH, HVO, Evropski korpus za brze intervencije sačinjen od francuskih i španskih vojnika sa prostora Duvanjskog polja i da je VRS na tom prostoru imala gubitke oko 1 500 boraca.

Milovanović je rekao da je lažno obmanuta svjetska javnost da je operacija Hrvatske vojske u Republici Srpskoj Krajini trajala samo 4. i 5. avgusta 1995. godine , već da je ta operacija trajala od 4. juna do 15.oktobra 1995. godine.
Da li je ovo istina da je EU korpus dejstvovao sa pjesadijom i artiljerijom protiv VRS ili je to djeneralov HOAX :shock:
bingov buraz

#615 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by bingov buraz »

SanskiBiser wrote:Maloprije sam procitao ovaj clanak, frisak razgovor sa gen. Manojlom Milovanovicem:

On je rekao da je u proteklom ratu učestvovalo oko 210 000 boraca VRS, od čega je poginulo 17 437, a od toga 6 626 oficira ili 38 odsto, dok svjetska iskustvena norma u istoriji ratovanja iznosi osam odsto poginulog starješinskog kadra.

Odgovarajući na pitanje članova porodica o uzrocima gubitka 13 opština zapadne Krajine, Milovanović je odbacio spekulacije da je to neko izdao, prodao ili naredio tadašnjoj VRS da napusti tu teritoriju, ističući da nije bilo nikakvih političkih pritisaka da se taj prostor napusti i prepusti neprijatelju.

"VRS je vojnički izgubila taj prostor, jer smo imali nadmoćnijeg neprijatelja u živoj sili u odnosu 11 prema jedan, a u borbenoj tehnici 23 prema jedan", tvrdi Milovanović.

On je rekao da je VRS na tom prostoru tukla regularna Hrvatska vojska sa 75 000 vojnika, Armija BiH, HVO, Evropski korpus za brze intervencije sačinjen od francuskih i španskih vojnika sa prostora Duvanjskog polja i da je VRS na tom prostoru imala gubitke oko 1 500 boraca.

Milovanović je rekao da je lažno obmanuta svjetska javnost da je operacija Hrvatske vojske u Republici Srpskoj Krajini trajala samo 4. i 5. avgusta 1995. godine , već da je ta operacija trajala od 4. juna do 15.oktobra 1995. godine.
Da li je ovo istina da je EU korpus dejstvovao sa pjesadijom i artiljerijom protiv VRS ili je to djeneralov HOAX :shock:
Ne samo to akciju su podrzali i Madjari sa visecijevnim bacacima paprika i Italijani krstarecim raketama tipa ''sergio tacchini'' a spekulira se da su i Slovenci dali svoj dio gadjajuci grudvama sa vrha Triglava :mrgreen:
SanskiBiser

#616 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by SanskiBiser »

bingov buraz wrote:
SanskiBiser wrote:Maloprije sam procitao ovaj clanak, frisak razgovor sa gen. Manojlom Milovanovicem:

Ne samo to akciju su podrzali i Madjari sa visecijevnim bacacima paprika i Italijani krstarecim raketama tipa ''sergio tacchini'' a spekulira se da su i Slovenci dali svoj dio gadjajuci grudvama sa vrha Triglava :mrgreen:
Hvala na brzom i jasnom odgovoru, sad mi je jasno zasto neki ucesnici tih dogadjaja pricaju da se sa svih strana sirio miris przenih i pecenih paprika. Kao da neko pravi sataras. A te grudve su se istopile u letu jamda... :roll:
felipe kajetano

#617 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Al' ga Manojlo preĆera sa oficirima... :-)..lupa gluposti k'o Mesic :D
felipe kajetano

#618 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

exliberal wrote:
felipe kajetano wrote:@exliberal

ako namirisem pucnjavu ja se ispaljujem sto dalje to bolje....jebes rat, ko ga volio u kuci ga imao.....a ovdje bi bilo dosadno ratovat...poravno...brdo ko vraca im dodje skijaski centar :-) ...
a posto su im kuce od drveta mogao bi sa pamom i zapaljivom municijom da zapalis pola Toronta :D :D :D :D
Cuj dosadno...a drvene kuce :? Za nas konstitutivne palikuce za PAM-ovima nedosanjani san :D
Bosanski_kralj

#619 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Bosanski_kralj »

Čuj on misli da u Srebrenici nije počinjen genocid. :x :x :x

@felipe kajetano drago mi je da si u jednom od predhodnih svojih postova rekao da je prošli rat planiran vaše strane, a da mi nismo znali šta se sprema. Samim tim padaju u vodu tvoje teorije o tome kako je sve unaprijed dogovoreno. :thumbup:
keep it real

#620 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by keep it real »

felipe kajetano wrote:Al' ga Manojlo preĆera sa oficirima... :-)..lupa gluposti k'o Mesic :D
sjecas se onog izvjestaja htv-a kad je pao bosanski brod ?
felipe kajetano

#621 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

keep it real wrote:
felipe kajetano wrote:Al' ga Manojlo preĆera sa oficirima... :-)..lupa gluposti k'o Mesic :D
Zadnje sto sam gledao na TV-u te godine je bio prenos iz Dobrovoljacke 2.maja..kasnije oHne elektrike
jutarnji

#622 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

kv99 wrote:Pa kako je to ferceralo ? Na kojem sisitemu je radilo i kako su uspjevali da to ispaljuju u tim uslovima ( struja, para, mehanicka energija )? Na njihovim forumima se cesto hvale sa tim aparatima ali svi izbjegavaju da spomenu sistem koji je sve to izbacivao pa ako znas da ne bude vise to tajna koju samo havajci znaju.
Jarane, to bi trebao objasniti neko ko je zavrsio VTF u Zagrebu, ja sam ti tanak za to :D . Mogu ti odokativno,
skalamerija koja ne lici ni na sta. Imali su sve moguce vrste eksploziva, stapina, inicijalnih kapisli, upaljaca,
barutnih punjenja i ostalih djidja. U principu, jednostavan proces...napravi neku cijev u koju ces ugurat pp aparat,
prije toga naguraj jedno 5-6 kila barutnog punjenja, izbusi rupu na pp aparatu i uguraj inicijalnu kapislu u koju si
uhefto sporogoreci stapin, i na kraju nadji komsiju kojeg najvise mrzis da to sve krehne :D.
Uglavnom, neprecizno, neefikasno, i da bog sacuva rizicno za rukovanje. Mogu da se kladim da ih je vise izginulo
pucajuci iz toga nego sto su nama stete nanijeli.
keep it real

#623 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by keep it real »

felipe kajetano wrote:
keep it real wrote:
Zadnje sto sam gledao na TV-u te godine je bio prenos iz Dobrovoljacke 2.maja..kasnije oHne elektrike
nisam ga ni ja gledao "live" .

znas ono , "srbo-cetnici" u okupaciji broda izgubili : 8000 vojnika , 160 tenkova , 30 transportera , vise od tri tisuce topova i minobacaca i 21 zrakoplov .

http://www.youtube.com/watch?v=7TEpqcOgjvs

nesto kontam , mora da manojlo gleda te stare snimke i skuplja podatke .
hebiga , kako drukacije da objasnis one njegove podatke . :shock: :shock: :shock:
felipe kajetano

#624 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Haha..nema sta,branitelji su bili jako efikasni :)
jutarnji

#625 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

keep it real wrote:nesto kontam , mora da manojlo gleda te stare snimke i skuplja podatke .
Ne znam kakve bi manojlo imao koristi od toga da laze o gubicima te vase cetnicke bagre?
Locked