Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:Ovaj @jeza u ledja,jednostavno tjera ljude sa ove teme - automatski reaguje na svakog neistomišljenika...svadljiv,sklon debatama tipa negacijski/afirmativno sklon je ismijavanju drugih forumaša.
Jednostavno ne misje niko napisati post jer odmah idu neki argumenti ako se njemu ne svide,nema forumske slobode izražavanja mišljenja...lik samo fura neke argumente,cjepidlaci i ceka žrtvu za debatu.
U prevodu...što bi naš narod rek'o Svakom loncu poklopac.
Opusti se.
:lol: :lol: cuj opusti se...pokraj tebe,jel...pa nisam derpe ccc
cyprus

#602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

rado_vidjen wrote:Nabroj 15 repki iz Evrope koje su bolje od nas. (trenutno)
1. Engleska
2. Holandija
3. Španija
4. Njemačka
5. Italija
6. Francuska
7. Portugal
8. Srbija
9. Hrvatska
10. Grčka
11. Turska
12. Rusija
13. Danska
14. Švicarska
15. Bugarska/Rumunija/Švedska/Poljska/Češka/Ukrajina (trenutno reprezentacije u krizi ali generalno bolje od nas)

Belgija, Slovačka, Izrael, Škotska, Irska, Norveška - reprezentacije našeg ranga

Suma sumarum - između 20-tog i 25-tog mjesta
lerdi

#603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

cyprus wrote:
1. Engleska
2. Holandija
3. Španija
4. Njemačka
5. Italija
6. Francuska
7. Portugal
8. Srbija
9. Hrvatska
10. Grčka
11. Turska
12. Rusija
13. Danska
14. Švicarska
15. Bugarska/Rumunija/Švedska/Poljska/Češka/Ukrajina (trenutno reprezentacije u krizi ali generalno bolje od nas)

Belgija, Slovačka, Izrael, Škotska, Irska, Norveška - reprezentacije našeg ranga

Suma sumarum - između 20-tog i 25-tog mjesta
E čuj 20-25. Joj tebe. Mi smo među top 10 :-)
burek_in_space

#604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Okanite se lichnih prepucavanja, glupo je dijeliti banove a nisu josh ni izvuchene grupe za EP. :D

EDIT: da budem jasniji, moderiranje teme ostavite ljudima koji su zaduzheni za to a vi medjusobno diskutujte bez lichnog vrijedjanja i ocjenjivanja karaktera pojedinih forumasha.
cyprus

#605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Od mene dosta :D , doduše ja se nisam ni prepucavo lično :)

A cijela moja priča u zadnjih 3-4 stranice ima za svrhu prikazati šta od Sušića treba realno očekivat, jer nažalost 99% sam uvjeren da će završit popljuvan... :roll:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

cyprus wrote:Od mene dosta :D , doduše ja se nisam ni prepucavo lično :)

A cijela moja priča u zadnjih 3-4 stranice ima za svrhu prikazati šta od Sušića treba realno očekivat, jer nažalost 99% sam uvjeren da će završit popljuvan... :roll:
Eto ja sam prvi koji je toliko razocaran bio sto su izabrali Susica odnosno sto nije ni data sansa Barbarezu, da mi je muka vise bilo i da bilo sta pisem. :roll:
No citao sam malo ,,izmedju redova'' kad je bio na Mimohodu i primjetio sam par detalja u njegovoj prici koji mi eto kao daju neku nadu. Ta izjava koju je glasno i jasno rekao da mu je reprezentacija BIH sansa da se dokaze jer mu je dugorocni cilj da nekada dobije neku ,,veliku ekipu'' u klupskom nogometu koju bi trenirao, to je ono sto do sad ni od jednog selektora nismo culi jer smo navikli na fraze o patriotizmu, zalaganju, borbi za napaceni narod blablabla. Susic hoce nesto da napravi iz licnog interesa i ako ostane doslijedan toj izjavi i tom cilju, automatski ce morati rastjerati sve lesinare od reprezentacije koji su bili uzrok i glavni razlog svih dosadasnjih neuspjeha, morat ce pristupiti profesionalnije radu sa reprezentacijom od bilo kojeg dosadasnjeg selektora, a to je jedino sto mene interesuje i cemu se nadam jer sam ubjedjen da ni rezultat na kraju nece u tom slucaju izostati!!
jeza u ledja

#607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Mene, kao u vezi prethodnih selektora, samo interesuju rezultati.

Kako ce to postici, koga ce pozvati, a pogotovo sta izjavljuje me mnogo manje interesuje. Naravno, sve te 'sitnice' uticu na to kako ce repka igrati, ali ako napravi rezultat ne zanima me kako je do njegao dosao.

Moja zelja je naravno prvo ili drugo mjesto u grupi, i/ili plasman u drugu jakosnu skupinu 2 godine od sada.

Naravno reci da samo 'ocekujem realno' trece mjesto je glupo. Ne pratimo fudbal samo zbog toga. Uostalom i kad si drugi, nadas se prvom mjesto, iako si slabiji.

Normalno mnogo ce se vise znati kad se izvuku grupe.
rado_vidjen

#608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

cyprus wrote:
1. Engleska
DA 8-)
2. Holandija
DA
3. Španija
DA
4. Njemačka
DA
5. Italija
DA
6. Francuska
DA
7. Portugal
DA
8. Srbija
DA
9. Hrvatska
mozda
10. Grčka
mozda. ne lezi nam njihov stil.
11. Turska
DA
12. Rusija
mozda
13. Danska
NE
14. Švicarska
NE
Mogo si 'ladno nabrojat i Madjarsku :-D..trenutno je u krizi, ali bjese velesila kad je Puskas igro...

Cesi, Poljaci, Rumuni - ma daaaaj. Oni su u downu. Realno :roll: ...Ne bih da duzim puno, nemam vremena, ali mislim da bi nas u eventualnom dvomecu sa navedenim repkama, mozda samo Rumunija izbacila. Njih ne bih zelio u grupi ni kad bi u 6-om sesiru bili. Kao ni Bugare.
...Suma sumarum - između 20-tog i 25-tog mjesta
Ovaj zadnji pasus nemrem bilivit :shock: Od navedenih, samo su irci su u nasem rangu ili jaci od nas. (moje misljenje)

I ne trazi logiku, niti FIFInu rang listu, niti spiskove gdje igraju fudbaleri Poljske.. i td. To nije jednostavno kao ono, mi ispusili od Portugala, Portugala od Danske - mi smo slabiji od Danske.

Kotiramo oko 15-og mijesta, a ovo tvoje je vec ponizavanje.

Ali eto, misli kako ho's...

over & out
Edin H.

#609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

A1fa wrote:
cyprus wrote:Od mene dosta :D , doduše ja se nisam ni prepucavo lično :)

Eto ja sam prvi koji je toliko razocaran bio sto su izabrali Susica odnosno sto nije ni data sansa Barbarezu, da mi je muka vise bilo i da bilo sta pisem. :roll: No citao sam malo ,,izmedju redova'' kad je bio na Mimohodu i primjetio sam par detalja u njegovoj prici koji mi eto kao daju neku nadu. Ta izjava koju je glasno i jasno rekao da mu je reprezentacija BIH sansa da se dokaze jer mu je dugorocni cilj da nekada dobije neku ,,veliku ekipu'' u klupskom nogometu koju bi trenirao, to je ono sto do sad ni od jednog selektora nismo culi jer smo navikli na fraze o patriotizmu, zalaganju, borbi za napaceni narod blablabla. Susic hoce nesto da napravi iz licnog interesa i ako ostane doslijedan toj izjavi i tom cilju, automatski ce morati rastjerati sve lesinare od reprezentacije koji su bili uzrok i glavni razlog svih dosadasnjih neuspjeha, morat ce pristupiti profesionalnije radu sa reprezentacijom od bilo kojeg dosadasnjeg selektora, a to je jedino sto mene interesuje i cemu se nadam jer sam ubjedjen da ni rezultat na kraju nece u tom slucaju izostati!!
Meni je jos uvijek muka :x

Najbolji :dance:

Sto se tice Papeta ocekujem da mu njegov licni entuzijazam pomogne da preraste uspjehe Futka Muzurovica :oops:
HarnagaHarnaga

#610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Koji smo mi optimisti... :-) cuj Rusija i Hrvatska MOZDA bolje od nas :D
jeza u ledja

#611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:
cyprus wrote:
1. Engleska
DA 8-)
2. Holandija
DA
3. Španija
DA
4. Njemačka
DA
5. Italija
DA
6. Francuska
DA
7. Portugal
DA
8. Srbija
DA
9. Hrvatska
mozda
10. Grčka
mozda. ne lezi nam njihov stil.
11. Turska
DA
12. Rusija
mozda
13. Danska
NE
14. Švicarska
NE
Mogo si 'ladno nabrojat i Madjarsku :-D..trenutno je u krizi, ali bjese velesila kad je Puskas igro...

Cesi, Poljaci, Rumuni - ma daaaaj. Oni su u downu. Realno :roll: ...Ne bih da duzim puno, nemam vremena, ali mislim da bi nas u eventualnom dvomecu sa navedenim repkama, mozda samo Rumunija izbacila. Njih ne bih zelio u grupi ni kad bi u 6-om sesiru bili. Kao ni Bugare.
...Suma sumarum - između 20-tog i 25-tog mjesta
Ovaj zadnji pasus nemrem bilivit :shock: Od navedenih, samo su irci su u nasem rangu ili jaci od nas. (moje misljenje)

I ne trazi logiku, niti FIFInu rang listu, niti spiskove gdje igraju fudbaleri Poljske.. i td. To nije jednostavno kao ono, mi ispusili od Portugala, Portugala od Danske - mi smo slabiji od Danske.

Kotiramo oko 15-og mijesta, a ovo tvoje je vec ponizavanje.

Ali eto, misli kako ho's...

over & out
:shock:
Misljenja nam se DRASTICNO razlikuju, sto jest jest.
Neelix

#612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Neelix »

pa hakala jebemu :lol: :skoljka:
A1fa

#613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

HarnagaHarnaga wrote:Koji smo mi optimisti... :-) cuj Rusija i Hrvatska MOZDA bolje od nas :D
Pa dobro, buduci da smo cijele kvalifikacije odigrali sa 9 igraca u svakoj utakmici, normalno je da su ljudi skepticni po pitanju kvalitete nase selekcije u poredjenju sa ove dvije ;)
Eto ja mislim da nam samo treba dobar selektor i malo bolji takticar da otvoreno kazem da smo trenutno bolji od ove dvije selekcije! Nazalost, to je samo trenutno jer za razliku od BIH, ove dvije drzave ce u kontinuitetu ostati u vrhu svjetskog nogometa, a mi cemo ponovo pasti u te 4 i 5 sesire cim djeca iz dijaspore ne budu vise sljivila cinjenice da su im roditelji porijeklom iz BIH :roll:
jeza u ledja

#614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

I ja mislim da smo tu negdje sa Hrvatskom.

Rusija je mnogo jaca.
Od ovih ostalih, Danska, Svicarska, Rumunija, Bugarska, Ceska, Irska, Ukrajina, Svedska, eventualno Grcka i Turska, su zemlje s kojima bi se mogli nositi, odnosno biti tu negdje, mada je vecina ovih zemalja realno jaca od nas.

Po jakosnim skupinama, mi smo 28.
Po vrijednosti igraca, mi smo 15.
Po proslim kvalifikacijama, mi smo izmedju 14 i 17 mjesta.

Mada eto, gledam ovu FIFA tabelu, ispred nas je mnogo ovih, koji mislimo da su slabiji od nas: Izrael, Bugarska, Slovenija, Norveska, Slovacka, Irska, S. Irska, Svedska, Latvija, Skotska.

Ispod nas su tek Madjarska, Finska, Poljska, Austrija, Belgija...

Ma ja mislim da smo po jacini negdje oko 20-og mjesta. Kada bi imali mozda 2 vrhunska branica onda bi rekao medju prvih 15.

Evo danas Pape gleda Ibisevica i Salihovica u Miikenu. :D
Sutra valjda drugu dvojicu u BL.

Ako fakat odgleda sve ono sto je obecao, samo to ce biti velika promjena u odnosu na prethodnike. :)
A1fa

#615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

jeza u ledja wrote:Evo danas Pape gleda Ibisevica i Salihovica u Miikenu. :D

Ako fakat odgleda sve ono sto je obecao, samo to ce biti velika promjena u odnosu na prethodnike. :)

Ovo je vec jedno pozitivno iznenadjenje, iako ovo toliko jadno zvuci, jer je nama ,,pozitivna promjena'' sto selektor gleda igrace uzivo, nedo Bog da nas ko cuje :D
Nagib

#616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nagib »

Ja mu zelim da vjecno bude na onoj listi minus hefte kod lesinara na hayatu...jer ne suruje s njima :P
solo1

#617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo1 »

Ostaje da se vidi kakav ce Pape uraditi posao i koliko ce mu se ovi smetljari od novinara i savez petljati u posao!

BiH ima ok reprezentaciju, nista posebno ako realno pogledamo. Nas najvise kosta pristup igri (mentalitet).
Nama svima nakon 2-3 relativno dobro odigrane utakmice rogovi narastu i mislimo odmah da smo fudbalsa velesila, i onda dodju Spanci s' >drugim timom< i uvale nam peticu kod kuce onako nonsalantno - kao kad mi igramo prijateljsku protiv FK Bosne.

Mislim da bi nam bilo pametnije da se malo manje furamo na reprezentaciju (fudbalsku), ako nekad budemo bolji pa ok a sada slabe fajde od svega, realno tesko cemo ikad idokle.

Pozzz
domovinabih

#618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by domovinabih »

Podrška Papetu – legendi !!!
campa_xxx

#619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

A1fa wrote:
jeza u ledja wrote:Evo danas Pape gleda Ibisevica i Salihovica u Miikenu. :D

Ovo je vec jedno pozitivno iznenadjenje, iako ovo toliko jadno zvuci, jer je nama ,,pozitivna promjena'' sto selektor gleda igrace uzivo, nedo Bog da nas ko cuje :D

Da sam ja selektor ja bih NON STOP bio na utakmicama :D ... evo recimo, otisao bih veceras da gledam Barcelona - Sevilla, ko zna mozda se tamo krije neki talenat koji bi igrao za BiH :mrgreen: sutra bi recimo isao na Bolton W.- Arsenal da vidm malo sta tamo ima... :D :D :D i tako svaki vikend malo Engleska, malo Spanija, malo Njemacka, malo Francuska...
jeza u ledja

#620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

I tata bi sine. :D
al_akhisari

#621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by al_akhisari »

Prije svega zelim reci daje moj favorit za mjesto selektora bio ( u nemogucnosti da dodju halilhodzic, bajevic ili mesa ) barba...naravno, izbor papeta takodjer pozdravljam i podrzavam...

Drzim da ovoj ekipi za "nesto vise" nuzno treba vise discipline i reda...mislim da je on kadar to donijeti...Njegovi prvi potezi
( diskretni potpis ugovora, iskljucivanje telefona novinarima i saradnja s istima samo na zvanicnim konferencijama; odlazak na utakmice nasim reprezentativaca ), idu u prilog mojoj nadi i ocekivanjima...

Razlog za zadovoljstvo nalazim i u tome sto je pape vec izasao iz hatora nasim kvazinovinarima....dokaz tome je sinocnja emisija sport plus na nadriteleviziji hayat...u nekoj rubrici minus, ako se ne varam, pape je u vrhu tih njihovih minusa ili ti losih poteza...razlog tomu je kako navode "apsolutno izbjegavanje i nekorektno ponasanje selektora prema novinarima...iskljucivanje telefona...izbjegavanje istih i nedostatak zelje za druzenje s novinarima"...

P.S. Onoj dvojici likova s hayat tv ( zalizani ) pogotovo...nije mjesto niti u kuhinji iole ozbiljne televizije... :run:
JThomas

#622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

"nedostatak želje za druženje s novinarima"? šta hoće, intimno druženje u kasnim noćnim satima? lešinari...
luckylaka

#623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Posto sam novi nadam se da mi necete zamjeriti ako sta pogrijesim.Pratim ovu reprezentaciju jos od prve utakmice sa Fortunom u Diseldorfu.Sa ovom reprezentacijom sam se radovao,tugovao svasta nesto ali nikad nisam dozivio do sada da se kudi ili pljuje selektor koji maltene jos nije ni zasjeo na svoje mjesto.Nevjerovatno je da pojedinci toliko omalovazavaju Papeta kao da je dosao drzavni neprijatelj za selektora.Ne valja Pape zato sto ne psuje i prijeti Spancima,Njemcima,Portugalu i ostalim po tv ekranima nego polako sagledava situaciju oko repke.Drugo.Kad pojedinci shvate da mi nemamo repku za neke vece uspjehe u Europi pogotovu u Svijetu valjda ce im biti jasno zasto Pape ne obecava puno.Sa dva-tri igraca svjetske klase ne ide se na S.P. a mi ih trenutno toliko imamo.Vecina igraca nije standardna u svojim klubovima,jedni cak i ne igraju i sad mi ocekujemo cuda od repke.Cuda se rijetko desavaju ali imam osjecaj da ce se sa Papetom desiti cudo,veliko cudo.Zivi bili.....
Globus

#624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

JThomas wrote:"nedostatak želje za druženje s novinarima"? šta hoće, intimno druženje u kasnim noćnim satima? lešinari...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u troje u troje :lol:
A1fa

#625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

luckylaka wrote:Posto sam novi nadam se da mi necete zamjeriti ako sta pogrijesim.Pratim ovu reprezentaciju jos od prve utakmice sa Fortunom u Diseldorfu.Sa ovom reprezentacijom sam se radovao,tugovao svasta nesto ali nikad nisam dozivio do sada da se kudi ili pljuje selektor koji maltene jos nije ni zasjeo na svoje mjesto.Nevjerovatno je da pojedinci toliko omalovazavaju Papeta kao da je dosao drzavni neprijatelj za selektora.Ne valja Pape zato sto ne psuje i prijeti Spancima,Njemcima,Portugalu i ostalim po tv ekranima nego polako sagledava situaciju oko repke.Drugo.Kad pojedinci shvate da mi nemamo repku za neke vece uspjehe u Europi pogotovu u Svijetu valjda ce im biti jasno zasto Pape ne obecava puno.Sa dva-tri igraca svjetske klase ne ide se na S.P. a mi ih trenutno toliko imamo.Vecina igraca nije standardna u svojim klubovima,jedni cak i ne igraju i sad mi ocekujemo cuda od repke.Cuda se rijetko desavaju ali imam osjecaj da ce se sa Papetom desiti cudo,veliko cudo.Zivi bili.....
Zavisi sta je za tebe veliki i nemoguc uspjeh? :roll: Titulu ili medalju niko ne ocekuje, a mislim da si jedan od rijetkih ,,navijaca'' koji smatraju da nemamo pojedince koji se mogu ravnopravno nositi sa vecinom reprezentacija u svijetu. E sad, do selektora je da od tih pojedinaca napravi respektabilnu ekipu, vidjecemo kako ce to Papetu uspjeti, ali ja vidim neke pozitivne naznake kojima se iskreno nisam nadao. Lizganja sa novinarima i ubiranja poena kod naroda na jeftine kvazipatriotske fazone, tog smo se vec nagledali dovoljno, hajmo sad malo probati se furati na ozbiljnu reprezentaciju ;)
Locked