Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- Lobotomija
#601 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
02.11.2012. u Cinemas clubu - Sloga
IN MEMORIAM OF EKV
17.10.2012 Koncert benda KKN u Kriterionu
IN MEMORIAM OF EKV
17.10.2012 Koncert benda KKN u Kriterionu
- van Basten
#602 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
kakve su ovo budalaštine sa kupikartu i nekakvim e-kartama? ja sada trebam to printati i nositi ulaznicu na običnom A-4 papiru??? živio napredak i informatizacija
i još naplate 3,5km što se potrude da mi pošalju mail
ugl, momači se izradih što kupih preko njih. Imam skoro 500 karata u kolekciji i sad mi valja staviti jednu na običnom papiru.
A sada ponuda za brit floyd... gospoda na kk.ba nisu imala nego parter. Kome ne smeta da ide na parter sa papirom na kojem piše moje ime, nek se javi na pp. Mjenjao bih parter za karte na tribini, bilo koja zona od 35km, naravno uz moju doplatu od 10km (govorim o 2 ulaznice)
ugl, momači se izradih što kupih preko njih. Imam skoro 500 karata u kolekciji i sad mi valja staviti jednu na običnom papiru.
A sada ponuda za brit floyd... gospoda na kk.ba nisu imala nego parter. Kome ne smeta da ide na parter sa papirom na kojem piše moje ime, nek se javi na pp. Mjenjao bih parter za karte na tribini, bilo koja zona od 35km, naravno uz moju doplatu od 10km (govorim o 2 ulaznice)
- Vojko.Vrućina
#603 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Depeche Mode nastupaju u Zagrebu na hipodromu 23.05.2013. godine!!

- Better Man
#604 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Promjena! Nije na Hipodrumu, već na Maksimiru!Vojko.Vrućina wrote:Depeche Mode nastupaju u Zagrebu na hipodromu 23.05.2013. godine!!![]()
- So What!
#605 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

S obzirom da se radi o meni vrlo dragom bendu i jedan od rijetkih ne-rock bendova koje slušam, malo mi je teško ovako nešto napisati, ali osjećam potrebu da napišem. Jako zanimljiva činjenica je da je Depeche Mode toliko uticao na rock muziku i ustvari bio više rock od nekih bendova koji se tako predstavljaju. Zadnji album Sounds of Universe je zaista odličan i meni spada među TOP3 njihova albuma uz Violator i Ultra.
Osim svih ovih odličnih stvari želim da kažem da ovolika pompa koja se digla oko njihova dva koncerta u regiji je bespotrebna. Ne bi bio problem da je ostalo još 3 ili 4 mejseca do koncerta pa bi to nekako sve bilo razumljivo, ali mi nismo ušli još ni u 2013. a dva koncerta ne silaze s domaćih portala. Mislim da su pomalo precijenjen bend s obzirom na ovoliku priču oko ovih koncerata i sve to da im je ovo prvi put da sviraju u regiji, ali oni iza sebe imaju 3 koncerta u Zagrebu i jedan otkazani u Beogradu, također bio predviđen za Ušće.
I na kraju da istaknem da su karte bezobrazno skupe, mislim da bez skoro 200KM skori nijedna osoba iz BiH ne bi mogla proći na ovom koncertu. Evo za primjer, ja sam paltio komplet aranžman za Metallicu koji je koštao 130KM na istom mjestu, a koncert nije bio klasični već se radilo o kompletnoj izvedbi The Black Albuma. Mislim da bi ovo bilo prihvatljivo da i oni izvode cijeli npr. VIolator album, ali s obzirom da će promovisati još neobjavljen album to je baš previše jer niko ne zna šta očekivati na tom koncertu.
- Layne
#606 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Zna li ko kako ide prodaja karti za Brit Floyd?
- duplanula
#607 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Da li neko zna, za jazz fest ovaj Bojan Z i Amira Medunjanin, da li pjevaju njene pjesme ili nesto skroz drugo?
-
DON_eARL
#608 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Evo nešto što objaviše na stranici... Pošto je ona gošća, vjerovatno neće biti čitav koncert u prvom planu.duplanula wrote:Da li neko zna, za jazz fest ovaj Bojan Z i Amira Medunjanin, da li pjevaju njene pjesme ili nesto skroz drugo?
-
Verocious
#609 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
U koliko pocinje Brit Floyd?
- Comrad
#610 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Na karti pise 20:30h.Verocious wrote:U koliko pocinje Brit Floyd?
I da fakat, kako ide prodaja, sa obziom da ce biti i u BL i u susjednim drzavama.
Zanimljivo je da drze dva koncerta u BiH, da se nisu zeznuli pa kontali da je FBIH i RS dvije razlicite drzave.
-
Verocious
-
salermo
#612 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
prodajem 2 karte za Brit Floyd (VIP tribina E) 80km obje
-
peppeto
#613 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Markale Guest House poklanja 2 VIP karte za koncert Brit Floyd-a / Markale Guest House gives 2 VIP tickets for a concert Brit Floyd ...
Pravila su jednostavna...navedite jednu pjesmu Pink Floyda i prijedlog sa najviše „lajkova“ pobjeđuje... U pitanju su VIP karte za koncert u Zetri, 03.11.2012. god. u 20h.
Sretno!
....
Karte otišle!!!
Pravila su jednostavna...navedite jednu pjesmu Pink Floyda i prijedlog sa najviše „lajkova“ pobjeđuje... U pitanju su VIP karte za koncert u Zetri, 03.11.2012. god. u 20h.
Sretno!
....
Karte otišle!!!
Last edited by peppeto on 02/11/2012 16:48, edited 1 time in total.
-
Okudzava
#614 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Zemo So fuckin' what, možda te zanima: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/350879/ ... u-Beogradu
- ultima_palabra
#615 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Okudzava wrote:Zemo So fuckin' what, možda te zanima: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/350879/ ... u-Beogradu
-
Okudzava
- So What!
#617 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Beograd će sljedeće godine imati možda najbolju koncertnu sezonu u historiju, LInkin park, Beynoce, Satriani, Depeche Mode, Bon Jovi itd... Zaista je lijepo živjeti tamo za ljubitelje muzike !!!Okudzava wrote:Zemo So fuckin' what, možda te zanima: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/350879/ ... u-Beogradu
- So What!
#618 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
A mi bi sljedeće godine na proljeće mogli ugostiti njemačke techno legende Scooter i Innu (ponovo
).
http://www.muzickazona.ba/vijesti/inna_ ... odine/4211
http://www.muzickazona.ba/vijesti/inna_ ... odine/4211
-
mirzarb
#619 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Lagano je Beogradu pravit koncerte sa tim brojem stanovnika..
A ovo za Innu , smiješno
A ovo za Innu , smiješno
-
Okudzava
#620 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
... a ja znam da će Tešanj biti na većini tih svirki!So What! wrote:Beograd će sljedeće godine imati možda najbolju koncertnu sezonu u historiju, LInkin park, Beynoce, Satriani, Depeche Mode, Bon Jovi itd... Zaista je lijepo živjeti tamo za ljubitelje muzike !!!Okudzava wrote:Zemo So fuckin' what, možda te zanima: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/350879/ ... u-Beogradu
Hvala za lepe želje za 2013. U ovih 15 godina koliko posećujem koncerte stranih bendova kod nas, čini mi se da je 2009. ako ne najbolja bila, a ono svakako izuzetno bogata koncertna godina.
Gledao:
Ennio Morricone & Roma Sinfonietta Orchestra - BG Arena
Leonard Cohen - BG Arena
AC/DC - stadion Partizana, BG
ZZ Top - BG Arena
Johnny Winter - Dom Omladine, BG
Madness - Exit, NS
Prodigy - Exit, NS
Propustio:
Santanu, nekako se nezgodno podudario sa Exit-om a i love je falilo.
Iron Maiden, opet problem love koliko se sećam
Pro-Pain, gledao ih '98 i '99, nisam imao snage ovog puta.
Madonna - nije me zanimalo
Prosto neverovatno u poredjenju sa šugavim 90-im kada bi nam retko ko navratio.
Daj Bože i kod vas što više dobrih svirki pa da se posećujemo što češće
- So What!
#621 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
U nas bi se moglo reći da su devedesete bolje bile od zadnjih godina, Motorhead, Scropions, Jesus Lizard, Winger, Bruce Dickinson, U2, Joan Baez, Cat Stevens itd...Okudzava wrote:... a ja znam da će Tešanj biti na većini tih svirki!So What! wrote:Beograd će sljedeće godine imati možda najbolju koncertnu sezonu u historiju, LInkin park, Beynoce, Satriani, Depeche Mode, Bon Jovi itd... Zaista je lijepo živjeti tamo za ljubitelje muzike !!!Okudzava wrote:Zemo So fuckin' what, možda te zanima: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/350879/ ... u-Beogradu![]()
Hvala za lepe želje za 2013. U ovih 15 godina koliko posećujem koncerte stranih bendova kod nas, čini mi se da je 2009. ako ne najbolja bila, a ono svakako izuzetno bogata koncertna godina.
Gledao:
Ennio Morricone & Roma Sinfonietta Orchestra - BG Arena
Leonard Cohen - BG Arena
AC/DC - stadion Partizana, BG
ZZ Top - BG Arena
Johnny Winter - Dom Omladine, BG
Madness - Exit, NS
Prodigy - Exit, NS
Propustio:
Santanu, nekako se nezgodno podudario sa Exit-om a i love je falilo.
Iron Maiden, opet problem love koliko se sećam
Pro-Pain, gledao ih '98 i '99, nisam imao snage ovog puta.
Madonna - nije me zanimalo
Prosto neverovatno u poredjenju sa šugavim 90-im kada bi nam retko ko navratio.
Daj Bože i kod vas što više dobrih svirki pa da se posećujemo što češće
A za BG mislim da je ova godina bila najbolja, i ja mislim da je ovogodišnji Belgrade Calling miljam otišao ispred EXIT-a. Znam da si iz NS i da bi ovo možda bilo uvredljivo, ali s obzirom da smo prijatelji znam da mi nećeš zamjerati. Belgrade Calling na kojem su nastupili Ozzy Osbourne, Slash, Zak Wylde, Faith No More, The Cult, Paradise Lost, Black Label Society, Sisters of mercy, Public Enemy, Jessie J, The Horrors i još mnogo, mnogo drugih. A tu je bio IQ festival sa headlinerom Marilynom Mnasonom kao i bendovima Laibach, Block Out, Mizar i Dirty Vegas. Zatim koncert Metallice (Hellyeah
Pa neka ostatak foruma odluči koja je godina bila bolja, a osim toga vidim da su sljedeće godine u Beogradu također gostuju Katatonia i Sabaton.
- DaysleepeR
#622 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
ja ne mogu ni da se sjetim šta sam sve gledao u PM...
srećom pohvatao sam sve najveće Metallicu, AC/DC, ZZ Top, U2, Ozzy-a, Megadeth, Rammstein, Maiden, pa onda BLS, Paradise Lost, Cult, Kreator, Destruction, Sepulturu, Exodus 2 x, Iced Earth, Fear Factory, Simphony X, Blind Guardian, Behemoth, Vader, ne mogu da se sjetim više ovako na brzinu, Purple, Simple Minds, Erosa Ramazzotti-a
, Jamiroquai, Fun Da Mental, Faith No More, The Darkness, PIL, Sisters Of Mercy, Whitesnake, Judas Priest, Dickinsona u Sarajevu '94, itd. itd. itd.
šta reći idemo dalje
srećom pohvatao sam sve najveće Metallicu, AC/DC, ZZ Top, U2, Ozzy-a, Megadeth, Rammstein, Maiden, pa onda BLS, Paradise Lost, Cult, Kreator, Destruction, Sepulturu, Exodus 2 x, Iced Earth, Fear Factory, Simphony X, Blind Guardian, Behemoth, Vader, ne mogu da se sjetim više ovako na brzinu, Purple, Simple Minds, Erosa Ramazzotti-a
šta reći idemo dalje
-
dezurni_ucenik
#623 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Prodigy,Skrillex,Caspa,Chemical Brothers,Pendulum,Atari Teenage Riot,Exploited,Faith No More,Josh Wink,Lutztenkirchen,LCD Soundsystem,The Horrors,Placebo,Asian Dub Foundation ...
- So What!
#624 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pošto si ti u tom fahu, šta misliš da li bi uspio koncert Scootera u Sarajevu ovaj što je najavljen.CVIKERASH wrote:Prodigy,Skrillex,Caspa,Chemical Brothers,Pendulum,Atari Teenage Riot,Exploited,Faith No More,Josh Wink,Lutztenkirchen,LCD Soundsystem,The Horrors,Placebo,Asian Dub Foundation ...
- ultima_palabra
#625 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Page&Plant, pa Plant bez Pagea
, Deep Purple, Whitesnake, Rolling Stones, Joe Cocker, Clapton&Winwood, Roger Waters, U2, Amy Winehouse, Moby, Slayer, System of a Down... nekoga sam sigurno zaboravio.