Budući hrvatski predsjednik

Post Reply
dalmatinka

#601 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by dalmatinka »

osa wrote:momci i djevojke, ta priča je završena, idemo dalje, bez podjela.
Upravo tako!
1gorstak

#602 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by 1gorstak »

dalmatinka wrote:Ja sam se malo iznenadila kad sam vidjela izborni spot I. Josipovića, odnosno koliko je u njemu ovisnika što o alkoholu, što o onom drugom, ali očito mu nije naškodio.

http://www.youtube.com/watch?v=6NKyJso58ZM
Ovo je Lakijeva pjesma :x #@!!%
dalmatinka

#603 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by dalmatinka »

1gorstak wrote:
dalmatinka wrote:Ja sam se malo iznenadila kad sam vidjela izborni spot I. Josipovića, odnosno koliko je u njemu ovisnika što o alkoholu, što o onom drugom, ali očito mu nije naškodio.

Nije, pjesma od Gorana Bare iz 2001. godine.
1gorstak

#604 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by 1gorstak »

dalmatinka wrote:
1gorstak wrote:

To su lazi, :x #@!!% nas Laki ima pravo da tuzi Josipovica, a ako ne bude odstete, doci do do pogorsanja odnosa izmedju Republike Hrvatske i Republike Pescenice, a mozda i do oruzanog sukoba.
Geronimo81

#605 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

1gorstak wrote:

Laki otac jedini :) a spot ive je za 10

http://www.youtube.com/watch?v=BBQXVh8v ... re=related
*mima*

#606 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by *mima* »

Better Man wrote:Hrvatska je za predsjednika izabrala jednog pravog urbanog gospodina, profesora pravnog fakulteta, koji uz to ima i završenu muzičku akademiju i koji izađe na pozornicu i sa TBF-om svira njihov hit Nostalgična, dakle čovjeka kojeg je podržala i urbana muzička scena Hrvatske. Dok s druge strane su rekli ne jednom (na žalost ispostavilo se tako) primitivcu, koji u kampanji nije ništa ponudio osim pljuvanja protiv kandidata i čovjeka koji podržava Thomposna i njegove koncerte, Matu Bulića i slične koji su ga podržali u kampanji i glasali za njega, kao i oni koji su imali lične koristi od njega kao gradonačelnika Zagreba. Kad vidim da je crkva otvoreno bila protiv Josipovića i da su se ružno izražavali o njemu kao kandidatu, onda mi je još više drago što je pobjedio. što se tiče onih koji su glasali u BiH, mislim da bi trebali da plaćaju porez Hrvatskoj, jer ne možeš glasati za predsjednika jedne zemlje, a živjeti u drugoj i plaćati porez. Da kojim slućajem imam putovnicu i da sam mogao glasati ne bih to uradio, jer ko sam ja koji ne živi u Hrvatskoj da njihovim građanima krojim sudbinu, jer sudbina BiH Hrvata je u asarajevu, a ne u Zagrebu.

:thumbup:
Geronimo81

#607 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

1gorstak wrote:
dalmatinka wrote:
To su lazi, :x #@!!% nas Laki ima pravo da tuzi Josipovica, a ako ne bude odstete, doci do do pogorsanja odnosa izmedju Republike Hrvatske i Republike Pescenice, a mozda i do oruzanog sukoba.[/quote]hgahahahah ranu jutros bilo je zasjedanje sabora republike peščenice i ministar obrane se očitovao :)

http://www.youtube.com/watch?v=92CDzI-C ... re=related
Dee dee zagreb

#608 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Dee dee zagreb »

Tri puta hura za profesora Josipovića :) . Da se ispravim predsjednika Josipovića :-D
Nadam se da će biti pošten i pravedan predsjednik. Evo barem to.
Dee dee zagreb

#609 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Dee dee zagreb »

Better Man wrote:Hrvatska je za predsjednika izabrala jednog pravog urbanog gospodina, profesora pravnog fakulteta, koji uz to ima i završenu muzičku akademiju i koji izađe na pozornicu i sa TBF-om svira njihov hit Nostalgična, dakle čovjeka kojeg je podržala i urbana muzička scena Hrvatske. Dok s druge strane su rekli ne jednom (na žalost ispostavilo se tako) primitivcu, koji u kampanji nije ništa ponudio osim pljuvanja protiv kandidata i čovjeka koji podržava Thomposna i njegove koncerte, Matu Bulića i slične koji su ga podržali u kampanji i glasali za njega, kao i oni koji su imali lične koristi od njega kao gradonačelnika Zagreba. Kad vidim da je crkva otvoreno bila protiv Josipovića i da su se ružno izražavali o njemu kao kandidatu, onda mi je još više drago što je pobjedio. što se tiče onih koji su glasali u BiH, mislim da bi trebali da plaćaju porez Hrvatskoj, jer ne možeš glasati za predsjednika jedne zemlje, a živjeti u drugoj i plaćati porez. Da kojim slućajem imam putovnicu i da sam mogao glasati ne bih to uradio, jer ko sam ja koji ne živi u Hrvatskoj da njihovim građanima krojim sudbinu, jer sudbina BiH Hrvata je u asarajevu, a ne u Zagrebu.
Bravo! Dobar post :thumbup:
Vodenjak

#610 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Vodenjak »

Geronimo81 wrote: Pa Bandić je odnjeo pobjedu u svakom gradu u BiH a zasto su glasali pa pisem vec 3 stranice zato sto je porijeklom iz BiH i da bi se najvise brinuo o hrvatima iz BiH onaj koji je i sam rođen u toj drzavi pa i strah da Josipović nebude novi Mesić.
Shuplja... :zzzz:

Bosanci, pa bili to Hrvati, Bosnjaci ili Srbi, glasashe u proteklih 20, a vjerovatno ce glasati i u narednih 20 godina uvijek i samo u korist svoje stete!

Bolesno je misliti da bi Bandic mogao donijeti vise bh-Hrvatima od Josipovica! :-)
Kao sto je bolesno smatrati da je Mesic bio protiv bh-Hrvata! :oops:
Geronimo81

#611 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Vodenjak wrote:
Geronimo81 wrote: Pa Bandić je odnjeo pobjedu u svakom gradu u BiH a zasto su glasali pa pisem vec 3 stranice zato sto je porijeklom iz BiH i da bi se najvise brinuo o hrvatima iz BiH onaj koji je i sam rođen u toj drzavi pa i strah da Josipović nebude novi Mesić.

Bosanci, pa bili to Hrvati, Bosnjaci ili Srbi, glasashe u proteklih 20, a vjerovatno ce glasati i u narednih 20 godina uvijek i samo u korist svoje stete!

Bolesno je misliti da bi Bandic mogao donijeti vise bh-Hrvatima od Josipovica! :-)
Jebo ti presjednika koji prođe pored posavine i ne svrati da vidi te hrvate .U hercegovinu i netreba da dođe posto ovdje svi znaju za njegove govore 92 i 93 sto ih je vodio po hercegovini .To je misljenje da bi covjek iz BiH vise pomogao nego netko ko nema nikakve veze sa BiH a sada je na Josipoviću da to demantuje ako ispuni ono sto je obecavao i da sa tim zaradi jos jedan mandat.U bih ce tako da bude sve dok se nerijesi ustav i uredi drzava na nasu zalost a mozda zato i blokiraju jedni druge da se odrze na vlasti sve dok je nerijeseno pitanje nacionalisticke stranke ce da odnose pobjede.
amrica

#612 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

Pitanje:
Da li Hrvatska slavi pobjedu Josipovica ili poraz Bandica?
Vodenjak

#613 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Vodenjak »

Geronimo81 wrote:
Vodenjak wrote:

Jebo ti presjednika koji prođe pored posavine i ne svrati da vidi te hrvate .U hercegovinu i netreba da dođe posto ovdje svi znaju za njegove govore 92 i 93 sto ih je vodio po hercegovini .To je misljenje da bi covjek iz BiH vise pomogao nego netko ko nema nikakve veze sa BiH a sada je na Josipoviću da to demantuje ako ispuni ono sto je obecavao i da sa tim zaradi jos jedan mandat.U bih ce tako da bude sve dok se nerijesi ustav i uredi drzava na nasu zalost a mozda zato i blokiraju jedni druge da se odrze na vlasti sve dok je nerijeseno pitanje nacionalisticke stranke ce da odnose pobjede.
Kad se Hrvati BiH okrenu od Hrvatske, Srbi od Srbije a Bosnjaci od cijelog dunjaluka i svi skupa zasucu rukave i pocnu SVOJU zemlju SAMI graditi a ne cekati kad ce im ko sadaku udijeliti, TEK TAD mozes ocekivati da ti neki predsjednik, pa makar i Hrvatske, dodje u posjetu tvojoj DRZAVI a ne samo nekoj mahali u kojoj, gle chuda, ima i pokoji Hrvat/Srbin/Bosnjak kojemu, eto, treba ruku stisnuti da jadan misli da je jos nekome i stalo do takvih jadji!

Mislim da se nikad u istoriji nijedna nacija nije za ovako kratko vrijeme vise moralno srozala kao bosanska!
Postali smo totalne moralne rushevine, izgubljene dushe koje lelujaju i na najmanjem povjetarcu sa do krajnjih granica poremecenim sistemom vrijednosti...

Eto, to je rezultat, od strane velikih nam vodja nametnute silne borbe za svoju vjeru i svoj narod!
A protiv svake individue, protiv svakog COVJEKA! :x
damir_m

#614 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by damir_m »

nisam bas upoznat zasto je bandic napustio SDP, ali sve govori da se politika SDP-a prema BiH nije uklopila sa njegovim interesima. Koja blentovina majko mila, koja balkanska maskota koja je uspjela predstavljati grad Zagreb... u emisiji "latinica" govore o njegovim ljudskim vrijednostima i verbalnom primitivnom rjecniku... I ovaj covjek je jos trebao da prestavlja Hrvatsku... ne da se Hrvatska time vraca bh. korumpiranim vrijednostima seljastva, nego i mafijaskom trenutnom poredku u Hrvatskoj...

A u tome svemu ga i Crkva Hrvatske podrzavala. pitam se samo zasto, pa se sjetim SDA, Stranke za BiH i IZ... onda mi je sve jasno... Kada ce se kod nas izabrati Josipovic umjesto Tihica, Silajdzica i Dodika- u buducih nekoliko godina ovakvih ni na mapi nema...
Control panel

#615 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

.
Last edited by Control panel on 11/01/2010 16:29, edited 1 time in total.
Control panel

#616 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

@Geronimo81

prvo hrvatima u bih treba ukinuti pravo glasanja. jer to nema logike. znaci njih interesuje samo njihov interese i da dobiju pomoc a ne interesuje sta ce biti sa hrvatskom i imaju li oni para da guraju nekoga ko nije u njihovoj drzavi.
razlog da za nekoga glasam zato sto je porijeklom iz BiH je smijesan. pa valjda glasam za program covjeka a moze on biti i sa marsa. zato i jesmo ovdje gdje smo.

glasam za svoga propast necemo a spasa nam nema.

i jeli bilo neke razlike izmedju hebranga i bandica. nije i sad ces mi reci kako su hrvati okrenuli ledja nacionalnim strankama. odnosno HDZ-u. ma oni su meni super, ako nije hdz jeste onaj sa brojevima, ako nije ova dva jeste hsp, ako nije ... svaka se zove hrvatska, a nisu nacionalne. ma daj.

zato ti ja kazem prijatlju, a ti se bez veze palis, nas narod (mislim na sve) ne glasa mozgom. on jednostavno ne konta da glasajuci za nacionalne stranke dugorocno glasa protiv sebe. a to se evo i vidi vec 20 godina.kazi ako nisam u pravu.

i jos na kraju nije fol da se napadamo i d ti meni arhument za a ja tebi protiv i obratno.
treba da razvijemo dijalog i povjerenje kako da ovu profitersku bagru da sklonimo sa vlasti i da normalni ljudi za vizijom i da nas izvuku iz ovog zivog blata u koji sve vise i vise tonemo nasom gluposcu i inatom.

zar je toliko tesko reci da u tvom narodu ima kukolja kao sto ima i u mom i nekom trecem. meni nije. ja nikada necu ''moga'' braniti zato sto je moj ako je napravio kriminal, zlocin i slicno, pod onom parolom bolji je i moj najgori nego njihov najbolji.

evo jos jednom da ponovim

Hrvati u hrvatskoj :thumbup:

hrvati u BiH :(
Geronimo81

#617 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Vodenjak wrote:
Geronimo81 wrote:
Vodenjak wrote:

Kad se Hrvati BiH okrenu od Hrvatske, Srbi od Srbije a Bosnjaci od cijelog dunjaluka i svi skupa zasucu rukave i pocnu SVOJU zemlju SAMI graditi a ne cekati kad ce im ko sadaku udijeliti, TEK TAD mozes ocekivati da ti neki predsjednik, pa makar i Hrvatske, dodje u posjetu tvojoj DRZAVI a ne samo nekoj mahali u kojoj, gle chuda, ima i pokoji Hrvat/Srbin/Bosnjak kojemu, eto, treba ruku stisnuti da jadan misli da je jos nekome i stalo do takvih jadji!

Mislim da se nikad u istoriji nijedna nacija nije za ovako kratko vrijeme vise moralno srozala kao bosanska!
Postali smo totalne moralne rushevine, izgubljene dushe koje lelujaju i na najmanjem povjetarcu sa do krajnjih granica poremecenim sistemom vrijednosti...

Eto, to je rezultat, od strane velikih nam vodja nametnute silne borbe za svoju vjeru i svoj narod!
A protiv svake individue, protiv svakog COVJEKA! :x
A rat je stvorio strah među narodima pa se jedni drugih boje a stranke koje su na vlasti samo gledaju kako ce jedna drugu zajebati a da se dogovore i urede drzavu tesko jer ipak im ovakvo stanje pase posto ih odrzava na vlasti .Pa dolazio je on u posjet samo prođe pored hrvata a ne posjeti ih evo sada je bio na kosovu ali nakon kosovskih politicara otisao je da posjeti hrvate u janjevu.Ivo je posjetio skoro sve gradove u kojim ima hrvata iako nije dobio podrsku nadam se dace opet tako uraditi kad bude isao u BiH da posjeti neke gradove koji su mu usput a ne samo da dođe susretne se sa Harisom i vrati se kao sto je prehodnik mu radio.
damir_m

#618 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by damir_m »

evo opet pokusavam da navedem razliku izmedju Bosanca/Hercegovca i Hrvata(misleci na banalni metalitet) :
- Bandic je primjer bh. politicara... *kao ono u povjerenju* on se svakom obraca sa *ti*... to voli nas narod. No, Zagreb ga je brzo zamrzio jer predstavlja najnizi obicnog kafandziju.
- gledam onaj kviz na OBN-u... ne znam ime voditelju, ali nebitno:"Dobro vece Harise, kako si mi veceras"... sve ti lijepo zvuci, ali u razgovoru izmedju mene i mog kolege u mom domu... voditelj se jadan smori da svoj naglasak svede na jedan dobar nivo, a pri tome je zaboravio glavnu kulturnu osnovu *'VI, gospodine Harise.."... a sto se tice njegovog nastojanja koristenja hrvatskog vokubulara, onda da ga zna barem koristiti poput Filipovica sa HRT-a...

Bez obzira na etnicku pripadnost mi sami sebi pravimo kafansko okruzenje u medijima, na fakultetima itd... znaci prije svega tamo gdje se ono *VI* zbog razvoja svijesti, radne discipline, respekta mora koristiti... ono sto dobijamo ako to ne koristimo jeste CIRKUS, ili u ovom slucaju BANDIC! :D
Geronimo81

#619 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

Control panel wrote:@Geronimo81

prvo hrvatima u bih treba ukinuti pravo glasanja. jer to nema logike. znaci njih interesuje samo njihov interese i da dobiju pomoc a ne interesuje sta ce biti sa hrvatskom i imaju li oni para da guraju nekoga ko nije u njihovoj drzavi.
razlog da za nekoga glasam zato sto je porijeklom iz BiH je smijesan. pa valjda glasam za program covjeka a moze on biti i sa marsa. zato i jesmo ovdje gdje smo.

glasam za svoga propast necemo a spasa nam nema.

i jeli bilo neke razlike izmedju hebranga i bandica. nije i sad ces mi reci kako su hrvati okrenuli ledja nacionalnim strankama. odnosno HDZ-u. ma oni su meni super, ako nije hdz jeste onaj sa brojevima, ako nije ova dva jeste hsp, ako nije ... svaka se zove hrvatska, a nisu nacionalne. ma daj.

zato ti ja kazem prijatlju, a ti se bez veze palis, nas narod (mislim na sve) ne glasa mozgom. on jednostavno ne konta da glasajuci za nacionalne stranke dugorocno glasa protiv sebe. a to se evo i vidi vec 20 godina.kazi ako nisam u pravu.

i jos na kraju nije fol da se napadamo i d ti meni arhument za a ja tebi protiv i obratno.
treba da razvijemo dijalog i povjerenje kako da ovu profitersku bagru da sklonimo sa vlasti i da normalni ljudi za vizijom i da nas izvuku iz ovog zivog blata u koji sve vise i vise tonemo nasom gluposcu i inatom.

zar je toliko tesko reci da u tvom narodu ima kukolja kao sto ima i u mom i nekom trecem. meni nije. ja nikada necu ''moga'' braniti zato sto je moj ako je napravio kriminal, zlocin i slicno, pod onom parolom bolji je i moj najgori nego njihov najbolji.

evo jos jednom da ponovim

Hrvati u hrvatskoj :thumbup:

hrvati u BiH :(
Procitaj ustav RH pace ti biti jasnije to pomaganje hrvata.Ipak mislim da hrvatska vise para zaradi na hrvatima iz BiH nego sto da pa mislim da mogu baren 1/4 izdvojiti onoga sto zarade samo da oni vode projekte da ne zavrse te pare u privatnim džepovima kao sto su nekada ranije zavrsavale.
Rekoh ranije oba su mi losa kao barake evo primjer programa Ive je pravda postenje antikorupcija a on ima presudu da je izvukao pare preko stele i pred milionskim gledateljstvom tvrdi da nema te presude.Sledece saučeljavanje bandić mu je donjeo u kojoj stoji da sve pare koje je izvukao mora da vrati.bandića sumljiče za xy korupcija zasada ali eto jos nema zvanicne istrage ali je ocekujem a ako je nebude onda ispada da su ga lazno optuzivali.Uglavnom vidjet cemo kako ce je voditi a ja se nadam dace je dobro voditi i uvesti hr u eu a i pomoci hrvatima koji nisu u hr.Velika je razlika da su isti kao HDZ valjda bi mu dao HDZ potporu ?
Sve vi bosanci/bosnajci znate sta je drugom dobro presjednik hr pa i komsica znate izabrati .Samo sebi neznate kad glasate glasate za SDA,SBiH sefera a za vođu odaberete onoga koji je 93 u saboru rekao napokon je doslo vrijeme da se stvori muslimanska BiH ,onoga koji je legimitirao rs pa sada konta da napadajuci je moze srusiti.Ipak mislim da nijedan narod pravo da kudi drugi narod sto biraju nacionalne stranke kad ih svi biraju .
Hrvoje_Hrvatinic

#620 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

nellington wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote: Jesi ti dobro, na 2 zadnja izborna kruga BiH Hrvati daju glasove protivicima HDZ-a i tebi je to kontinuitet?? Po kojoj logici?

Što se tiče Josipovića on je odličan. U odnosu na Mesića svatko bi bio odličan. Od tog dikobraza i strašilo u kukuruzima bi bilo bolji predsjednik, ono bar ne bi svojim glupim i neodmjerenim izjavama raspirivalo vatru i izazivalo prijezir.
Mijenjamo teze? Gotovo svi glasovi u prvom krugu su podijeljeni između kandidata desne orijentacije, a kakndidat desne orijentacije je dobio gotovo sve glasove i u drugom krugu. Ne misliš ni ti da je Bandić protivnik HDZu, dakako... Samo flameaš.

HDZ Hrvatske nije dao preporuku svojim glasačima da daju glas Bandiću, naprotiv, sve je učinio da mu maksimalno oteža izbornu kampanju.
Za tebe je Bandić desnčar? Prekaljeni SDP-ovac koji svakog 25.05. ide u Kumrovec odati počast Josipu Brozu? Čudno...
nellington

#621 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
nellington wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote: Jesi ti dobro, na 2 zadnja izborna kruga BiH Hrvati daju glasove protivicima HDZ-a i tebi je to kontinuitet?? Po kojoj logici?

Što se tiče Josipovića on je odličan. U odnosu na Mesića svatko bi bio odličan. Od tog dikobraza i strašilo u kukuruzima bi bilo bolji predsjednik, ono bar ne bi svojim glupim i neodmjerenim izjavama raspirivalo vatru i izazivalo prijezir.
Mijenjamo teze? Gotovo svi glasovi u prvom krugu su podijeljeni između kandidata desne orijentacije, a kakndidat desne orijentacije je dobio gotovo sve glasove i u drugom krugu. Ne misliš ni ti da je Bandić protivnik HDZu, dakako... Samo flameaš.

HDZ Hrvatske nije dao preporuku svojim glasačima da daju glas Bandiću, naprotiv, sve je učinio da mu maksimalno oteža izbornu kampanju.
Za tebe je Bandić desnčar? Prekaljeni SDP-ovac koji svakog 25.05. ide u Kumrovec odati počast Josipu Brozu? Čudno...
O da, jeste: svojim ponašanjem 'narodnjačkog' političara podilazi desnici. Svojom kandidaturom ruši organiziranu ljevicu, kombinacijom oportunizma i egoizma šalje poruke daleke od ideja ljevice, crkva se zaklinje u njega... dovoljno.

Ustvari, znaš šta? Bandić nije ni ljevičar ni desničar. Bandić je oportunistička vidra koja se okreće kako misli da će biti najprobitačnije.
salter071

#622 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by salter071 »

Toto wrote:
salter071 wrote:
konstruktor wrote:Ja sam u Mostaru gladan bio ,zedan bio ,ranjen bio ,omalovazavan u svakom smislu ,bez struje ,osnovnih elemenata za zivot...svakodnevno slusao hiljade granata kako mi padaju oko glave ,kako gledam koji ce me snajper opaliti ...mozes li ti to reci za sebe????Ne mozes ,ni ti ,ni bilo ko ko se zove Hrvatom u ovoj drzavi,tako da je suvisno bilo sta o tome pisati.
Zivio!
Hvala ti sto si upravo pljunuo na poginule pripadnike sarajevskog HVO-a Brigade Kralj Tvrtko, na grobove Hrvata koji su branili Sarajevo sa svojim sugradjanima!
Hvala svim sarajevskim Hrvatima Brigade Kralj Tvrtko na svemu sto su ucinili, ali su Hrvati HVO-a Herceg Bosne prvi pljunuli na ono sto su sarajevski hrvati ucinili u Sa. Idiotski je vagati prolivene krvi, ali ne treba zaboraviti koliko je proliveno krvi samo u koncentracionim logorima heliodroma, Gabele, Masinskog fakulteta; koliko je je zena silovano u Vojnu; koliko je mostarca zavrsilo iskomadani u kontejnerima; starac od 65 godina je na Sirokm Brijegu, na ocigled 50 ljudi ubijen konzervom mesa koju je trebao dobiti za sljedovanje, tako sto je udaran u potiljak dok nije izdahnuo....da ne govorimo o borbenim linijam i civilma poginulim od granata .... munara dzamije je srusena puskom ....hiljada metaka.... non-stop danima pucati samo u jednu te istu tacku na munari - dok nije pala....mozemo ici dalje i do Stupnog Dola, Bugojna, Ahmica, Stoca, Glogosnice itd.. Proslo je puno godina... svaka zrtva je zabiljezena i poznata .. sve se zna.....primitivno je gledati samo svoju ulucu, mahalu svoj grad.. nije ljudski se pravit mahnit i gledat samo sebe i bacat prasinu drugima u oci...
Caco i Kazani, Zetra, mudzahedini, Kalid Seik Muhamed na Bjalavama broj 10 u Sarajevu itd. , ali ne... necemo o tome jer kako ti rece "nije ljudski se pravit mahnit i gledat samo sebe i bacat prasinu drugima u oci". Srecom, pametni uce na greskama.

Svakako je off-topic. Tema su izbori u Hrvatskoj. Imaju moje cestitke. Izabrali su mudro.

Slazem se sa Vodenjak-om (on 11/01/2010 10:16):
"Kad se Hrvati BiH okrenu od Hrvatske, Srbi od Srbije a Bosnjaci od cijelog dunjaluka i svi skupa zasucu rukave i pocnu SVOJU zemlju SAMI graditi a ne cekati kad ce im ko sadaku udijeliti, TEK TAD mozes ocekivati da ti neki predsjednik, pa makar i Hrvatske, dodje u posjetu tvojoj DRZAVI a ne samo nekoj mahali u kojoj, gle chuda, ima i pokoji Hrvat/Srbin/Bosnjak kojemu, eto, treba ruku stisnuti da jadan misli da je jos nekome i stalo do takvih jadji!

A protiv svake individue, protiv svakog COVJEKA"
osa

#623 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by osa »

salter071 wrote:
Toto wrote:
salter071 wrote:
Hvala ti sto si upravo pljunuo na poginule pripadnike sarajevskog HVO-a Brigade Kralj Tvrtko, na grobove Hrvata koji su branili Sarajevo sa svojim sugradjanima!
Hvala svim sarajevskim Hrvatima Brigade Kralj Tvrtko na svemu sto su ucinili, ali su Hrvati HVO-a Herceg Bosne prvi pljunuli na ono sto su sarajevski hrvati ucinili u Sa. Idiotski je vagati prolivene krvi, ali ne treba zaboraviti koliko je proliveno krvi samo u koncentracionim logorima heliodroma, Gabele, Masinskog fakulteta; koliko je je zena silovano u Vojnu; koliko je mostarca zavrsilo iskomadani u kontejnerima; starac od 65 godina je na Sirokm Brijegu, na ocigled 50 ljudi ubijen konzervom mesa koju je trebao dobiti za sljedovanje, tako sto je udaran u potiljak dok nije izdahnuo....da ne govorimo o borbenim linijam i civilma poginulim od granata .... munara dzamije je srusena puskom ....hiljada metaka.... non-stop danima pucati samo u jednu te istu tacku na munari - dok nije pala....mozemo ici dalje i do Stupnog Dola, Bugojna, Ahmica, Stoca, Glogosnice itd.. Proslo je puno godina... svaka zrtva je zabiljezena i poznata .. sve se zna.....primitivno je gledati samo svoju ulucu, mahalu svoj grad.. nije ljudski se pravit mahnit i gledat samo sebe i bacat prasinu drugima u oci...
Caco i Kazani, Zetra, mudzahedini, Kalid Seik Muhamed na Bjalavama broj 10 u Sarajevu itd. , ali ne... necemo o tome jer kako ti rece "nije ljudski se pravit mahnit i gledat samo sebe i bacat prasinu drugima u oci". Srecom, pametni uce na greskama.

Svakako je off-topic. Tema su izbori u Hrvatskoj. Imaju moje cestitke. Izabrali su mudro.

Slazem se sa Vodenjak-om (on 11/01/2010 10:16):
"Kad se Hrvati BiH okrenu od Hrvatske, Srbi od Srbije a Bosnjaci od cijelog dunjaluka i svi skupa zasucu rukave i pocnu SVOJU zemlju SAMI graditi a ne cekati kad ce im ko sadaku udijeliti, TEK TAD mozes ocekivati da ti neki predsjednik, pa makar i Hrvatske, dodje u posjetu tvojoj DRZAVI a ne samo nekoj mahali u kojoj, gle chuda, ima i pokoji Hrvat/Srbin/Bosnjak kojemu, eto, treba ruku stisnuti da jadan misli da je jos nekome i stalo do takvih jadji!

A protiv svake individue, protiv svakog COVJEKA"

nije dalek put do podcrtanog, čim se riješi nacionalno pitanje, koje je usko vezano uz unutrašnji teritorijalni ustroj, ovo je moguće.
Hrvoje_Hrvatinic

#624 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

nellington wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
O da, jeste: svojim ponašanjem 'narodnjačkog' političara podilazi desnici. Svojom kandidaturom ruši organiziranu ljevicu, kombinacijom oportunizma i egoizma šalje poruke daleke od ideja ljevice, crkva se zaklinje u njega... dovoljno.

Ustvari, znaš šta? Bandić nije ni ljevičar ni desničar. Bandić je oportunistička vidra koja se okreće kako misli da će biti najprobitačnije.

Znači drugim riječima Bandić je populist. To može biti i ljevičar i desničar. To što podilazi širokim narodnim masama nije posebno svojstveno samo ljevici ili desnici. Bandić je čini mi se ipak ljevičar, jer je mogao devedesetih lijepo da ode u HDZ i da od toga lijepo profitira. Ipak od više opcija odabrao je onu socijal-demokratsku i s njom je u Zagrebu imao dosta uspjeha u zadnjih 10 godina.
nellington

#625 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

Bandić je odabrao ostanak u SDP-u iz oportunističkih razloga, nikako ideoloških. Ocjena je bila da bi ga vukovi u HDZu prebrzo proždrli, pa je ostao u nešto mirnijem okruženju Partije. Međutim, PArtija će ubrzo postati premala za njega - čovjeka bez političke orjentacije klasičnog profila, ali sa izraženom voljom za vlašću.
Post Reply