Da ne bude zabune, ne mislim da cu morati placati opet za upgrade, nego nekad kada budem reinstalirao OS jel moram pro instalirati windows 7 pa taj "upgrade" sto sam kupio
Windows 8
Moderator: Benq
- shiljak
#601 Re: Windows 8
Za onu opciju upgrade sa windows 7 na windows 8 (sto se ono doplati 15-ak $), da li to znaci da svaki put kada budem instalirao windows moram instalirati prvo windows 7 pa onda nadograditi na windows 8?
Da ne bude zabune, ne mislim da cu morati placati opet za upgrade, nego nekad kada budem reinstalirao OS jel moram pro instalirati windows 7 pa taj "upgrade" sto sam kupio
- ExNihilo
#602 Re: Windows 8
ako misliš na cloud protection - isključeno mi jePokerboy11 wrote:Jel si prikljucen na onaj prtoektion nakav server sta ja znam.. nmg sad viditi izbrisoasam KIS i opet radi IE fino :SEllinor wrote:Kod mene je KIS 2013 i radi OK
sad ću baš uključit da vidim kako će se ponašati
- Pokerboy11
#603 Re: Windows 8
Da, da ! Zanemi na greske... kucam na alternatvnoj tastaturi udaram sakom u space da odvojim hahahaEllinor wrote:ako misliš na cloud protection - isključeno mi jePokerboy11 wrote:Jel si prikljucen na onaj prtoektion nakav server sta ja znam.. nmg sad viditi izbrisoasam KIS i opet radi IE fino :SEllinor wrote:Kod mene je KIS 2013 i radi OK
sad ću baš uključit da vidim kako će se ponašati
- _Reds_
#604 Re: Windows 8
Na sedmici sam koristio Chrome, koji je znao cesto bagovati. Sad kako je sa osmicom dosao IE10, ni pomislio na Chrome nisam, ovaj IE mi je odlican.
-
A1B
#605 Re: Windows 8
moze bagovati zbog RAM memorije, inace Chrome jede mnooogo RAM-a_Reds_ wrote:Na sedmici sam koristio Chrome, koji je znao cesto bagovati. Sad kako je sa osmicom dosao IE10, ni pomislio na Chrome nisam, ovaj IE mi je odlican.
-
A1B
#606 Re: Windows 8
Lud i ponosan wrote:Opet je poceo firefox zezati u kombinaciji sa flashom.
Ovaj adobe flash player je najveca pogan u IT istoriji.
Ima ova osmica poneki bug...
Posebno me iritira pomjeranje ikona na desktopu nakon podizanja sistema iz hibernacije... Recimo, 5 puta ostane sve kako treba i kako sam nastimao, 6. put sve ode u mp3.
Ne pokazuje bas dobre rezultate kada laptop spajam sa TV-om, mnogo konfuznosti i problema.
Neki softare ne radi kako treba.
Iritira me kad hocu da kliknem na firefox ikonu, koja se nalazi u donjem lijevom uglu taskbara, iskoci ovaj glupi "nevidljivi" metro start i obicno na njega i kliknem.![]()
Ostale bugove sam navodio.
Iritira me kad hocu da kliknem na firefox ikonu, koja se nalazi u donjem lijevom uglu taskbara, iskoci ovaj glupi "nevidljivi" metro start i obicno na njega i kliknem. - smanji brzinu misa![]()
Posebno me iritira pomjeranje ikona na desktopu nakon podizanja sistema iz hibernacije... Recimo, 5 puta ostane sve kako treba i kako sam nastimao, 6. put sve ode u mp3. - mozes u power managment-u podesiti vrijeme odlaska u hibernaciju, tako da ti se ne gasi svakih 10-15 minuta
Inace, 90% vremena provodim na desktopu, kao i prije, tako da je na kraju Metro besmislen za desktop korisnike. Osim pocetnog odusevljenja, nema nikakve koristi od njega.
MSN ocajano uradjen, kao i mail. Jedino sto valja je ova vremenska prognoza i sportski kutak.
Nakon sedmica testiranja, jedina prednost je, mozda, u pogledu performansi. Nekako je poletniji i brzi u odnosu na 7, te je svakodnevni rad za nijansu leprsaviji.
Ostalo, nikave prednosti. Nisam siguran da to vrijedi 30 dolara doplate.
-
svemirska_vjeverica
#607 Re: Windows 8
Ukinuse Start dugme, katastrofa. Izumitelj Start dugmeta bi trebao dobiti nobelovu nagradu, a ne onaj ObmanaLud i ponosan wrote:Opet je poceo firefox zezati u kombinaciji sa flashom.
Posebno me iritira pomjeranje ikona na desktopu nakon podizanja sistema iz hibernacije... Recimo, 5 puta ostane sve kako treba i kako sam nastimao, 6. put sve ode u mp3.
Ne pokazuje bas dobre rezultate kada laptop spajam sa TV-om, mnogo konfuznosti i problema.
Iritira me kad hocu da kliknem na firefox ikonu, koja se nalazi u donjem lijevom uglu taskbara, iskoci ovaj glupi "nevidljivi" metro start i obicno na njega i kliknem.![]()
Inace, 90% vremena provodim na desktopu, kao i prije, tako da je na kraju Metro besmislen za desktop korisnike. Osim pocetnog odusevljenja, nema nikakve koristi od njega.
MSN ocajano uradjen, kao i mail. Jedino sto valja je ova vremenska prognoza i sportski kutak.
Nakon sedmica testiranja, jedina prednost je, mozda, u pogledu performansi. Nekako je poletniji i brzi u odnosu na 7, te je svakodnevni rad za nijansu leprsaviji.
- shiljak
#608 Re: Windows 8
evo windows server 2012 (finalna verzija), free trial 180 dana (pola godine) 
http://technet.microsoft.com/en-US/eval ... C_108_1_33
http://technet.microsoft.com/en-US/eval ... C_108_1_33
- shape of despair
#609 Re: Windows 8
Sve ovo sto je haka rekao stoji,da dodam:Lud i ponosan wrote:Opet je poceo firefox zezati u kombinaciji sa flashom.
Metro dode kao zamjena za stari start meni,ali su zakomplikovali sa gasenjem.Te prevuci mis u gornji dio ekrana,pa ga onda dole povuci pa klikni,pa opet i opet klikni,ma daj.Men se cini da je ova osmica samo da se nesto desava.
Ima dosta gluposti,recimo djeljenje ekrana na pola,na jednom je djelu desktop,na drugom podesavanja,nesta pomices ekran tamo vamo,doslovno se igras a nikakve koristi.
OS jeste da radi lakse,nekako je prodisao,ali nemoze se bootati za 15 -20 sec. ako nemam SSD,nemoze mi raditi na pentiumu 4 kao na dualcu ili jacem procesoru,tako da je brzina relativna stvar.
Helem,nista toliko novo ni inovativno ne donosi
-
nedims
#610 Re: Windows 8
Na netu imas ...za sve ... rjesenja...svemirska_vjeverica wrote:![]()
![]()
![]()
Ukinuse Start dugme, katastrofa. Izumitelj Start dugmeta bi trebao dobiti nobelovu nagradu, a ne onaj ObmanaLud i ponosan wrote:Opet je poceo firefox zezati u kombinaciji sa flashom.
Naprimjer ...ovo:
http://www.lee-soft.com/
Dobijes original Start od Windows 7 ...i sto je,bar meni, jako vazno...imas pretrazivac datoteka i programa.
- ExNihilo
#611 Re: Windows 8
jedini koji radi k'o "original"
- _Reds_
#612 Re: Windows 8
Imal ko sta novo za aktivaciju ??
- ExNihilo
#613 Re: Windows 8
Mislim da još radi onaj metod što je postavio Pokerboy sa Skype.
- shiljak
#614 Re: Windows 8

http://en.www.ali.dj/jumplist-launcher/
Dodas program ili fajl na listu i pokrenes program bilo kad (ne moras ici na "desktop")
- roki
#615 Re: Windows 8
Da li se verzija windowsa 8 RTM moze aktivirati i da li se nju izdaju apdejti?
- Halcyon
#616 Re: Windows 8
Može i da. RTM je ista ona verzija koja će izaći i 26. oktobra, dakle završen sistem. Trenutno, doduše, postoji samo pokoji update jer zvanično Windows 8 nije izašao.roki wrote:Da li se verzija windowsa 8 RTM moze aktivirati i da li se nju izdaju apdejti?
- roki
#617 Re: Windows 8
Hvala na brzom i konkretnom odgovoru.Medutim citao sam da se verzija poslije isteka probnih 90 dana mora obrisati i snimiti finalna verzija.Valjda to vazi ako se zeli imati legalan windows a ne piratski aktiviran?Halcyon wrote:Može i da. RTM je ista ona verzija koja će izaći i 26. oktobra, dakle završen sistem. Trenutno, doduše, postoji samo pokoji update jer zvanično Windows 8 nije izašao.roki wrote:Da li se verzija windowsa 8 RTM moze aktivirati i da li se nju izdaju apdejti?
- Halcyon
#618 Re: Windows 8
Radi se o Enterprise verziji, možeš je legalno skinuti sa Microsoftovih stranica i dobiješ 90 dana da koristiš. Nakon toga moraš radit reinstalaciju sistema.roki wrote:Hvala na brzom i konkretnom odgovoru.Medutim citao sam da se verzija poslije isteka probnih 90 dana mora obrisati i snimiti finalna verzija.Valjda to vazi ako se zeli imati legalan windows a ne piratski aktiviran?Halcyon wrote:Može i da. RTM je ista ona verzija koja će izaći i 26. oktobra, dakle završen sistem. Trenutno, doduše, postoji samo pokoji update jer zvanično Windows 8 nije izašao.roki wrote:Da li se verzija windowsa 8 RTM moze aktivirati i da li se nju izdaju apdejti?
Što se RTM tiče, nema potrebe jer je to finalna verzija. Imaj na umu da trenutno ne postoji aktivator za Windows 8 kao što je slučaj sa prethodnom verzijom Windowsa, već je aktivacijski proces nešto komplikovaniji. Naravno, Windows 8 još uvijek ne možeš legalno aktivirati jer zvanično nije u prodaji. Možeš doduše ako si pretplatnik TechNet-a ili MSDN-a.
- roki
#619 Re: Windows 8
Sad si me malo zbunio.Imam ovu intalaciju http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download i u arhivi koju sam skinuo fino pise Windows 8 RTM 9200.Da li cu nju kojim slucajem kasnije moci aktivirati ili je to ta koju moram brisati.
- Halcyon
#620 Re: Windows 8
Ako je u pitanju verzija 6.2.9200.16384 to je RTM i nećeš imat potrebe brisat je.roki wrote:Sad si me malo zbunio.Imam ovu intalaciju http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download i u arhivi koju sam skinuo fino pise Windows 8 RTM 9200.Da li cu nju kojim slucajem kasnije moci aktivirati ili je to ta koju moram brisati.
- roki
#621 Re: Windows 8
Upravo je ta koju si naveo. 16384.9200. Zbunilo me te sto pise i RTM i ENTERPRISE u nazivu arhiveHalcyon wrote:Ako je u pitanju verzija 6.2.9200.16384 to je RTM i nećeš imat potrebe brisat je.roki wrote:Sad si me malo zbunio.Imam ovu intalaciju http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download i u arhivi koju sam skinuo fino pise Windows 8 RTM 9200.Da li cu nju kojim slucajem kasnije moci aktivirati ili je to ta koju moram brisati.
- Halcyon
#622 Re: Windows 8
To je to. Samo si skinuo Enterprise verziju, ali je i ta tvoja RTM. Onaj 90-dnevni trial koji sam ti pominjao je da ga legalno aktiviraš na taj vremenski period, a možeš ti i ne aktivirat pa čekat "da se pojavi u trgovinama". 
- HaHaHa2
#623 Re: Windows 8
radi jos uvijek aktivacija preko skype ?
- Pokerboy11
#624 Re: Windows 8
Zna li neko prokleti problem SecuLauncher: failed to start application (2000) U PM imam orginal Episodes from LIBERTY CITY i nece ..
Windows 8 sistem. Brisao sam visual c++ 2005 pa ponovo instalirao, zatim visual 2008 pa 2010 nista ne pomaze :S
Takodje sam pokusavao i compatibility mod :S
Pitao asm i na pc igre ali da probam i ovjde jer je u pitanju Windows 8.. da li je iko imao slican problem.
Jbt platis i nece da se pokrene, a fusar hoce ..
Windows 8 sistem. Brisao sam visual c++ 2005 pa ponovo instalirao, zatim visual 2008 pa 2010 nista ne pomaze :S
Takodje sam pokusavao i compatibility mod :S
Pitao asm i na pc igre ali da probam i ovjde jer je u pitanju Windows 8.. da li je iko imao slican problem.
Jbt platis i nece da se pokrene, a fusar hoce ..
- S@din
#625 Re: Windows 8
i mene to zanima, sta se desava kad padne sistem npr.shiljak wrote:Za onu opciju upgrade sa windows 7 na windows 8 (sto se ono doplati 15-ak $), da li to znaci da svaki put kada budem instalirao windows moram instalirati prvo windows 7 pa onda nadograditi na windows 8?