Zavisi od kupoprodajne cijene, mene je za cca 60 m2 koštalo oko 550 KM (+/- 50 KM - ima i neka taksa u sudu koja se plaća).merik wrote:Zna li neko koliko ce nas kostati ugovor kod notara o prenosu vlasnistva ili kako se vec zove?
Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
MontBlanc
#601 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
- butterfly_01
#602 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
imas tarife na internetu.. to ti ovisi od cijene stana. bukvalno imas razrede bodovne koji odgovaraju konvertibilnim markama. npr. 80000 je oko 450 km.
-
merik
#603 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Hvala na odgovoru.MontBlanc wrote:Zavisi od kupoprodajne cijene, mene je za cca 60 m2 koštalo oko 550 KM (+/- 50 KM - ima i neka taksa u sudu koja se plaća).merik wrote:Zna li neko koliko ce nas kostati ugovor kod notara o prenosu vlasnistva ili kako se vec zove?
Mislila sam da je 1000,00 KM najmanje, ali dobro je.
-
merik
#604 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Koja je stranica?butterfly_01 wrote:imas tarife na internetu.. to ti ovisi od cijene stana. bukvalno imas razrede bodovne koji odgovaraju konvertibilnim markama. npr. 80000 je oko 450 km.
- butterfly_01
#605 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ne mogu da nadjem stranicu na kojoj smo mi gledali kad smo to rjesavali s notarom. uglavnom isli smo kod Trnke rasima, i kod njega sve zavrsili. jos covjeku platili da nam poganja jos neke papire. ima nesto na ovom linku:
http://www.vladatk.kim.ba/Ministarstva/ ... OTARE_.pdf
http://www.vladatk.kim.ba/Ministarstva/ ... OTARE_.pdf
- novi.dan.nova.nafaka
#606 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Evo danas bio u stanu - u hodnicima već ima struja.
Također, neki ljudi već unose namještaj u lamelu E3 - neko pravo vrijedan, hehehe.Ne znam samo šta čekaju sa asfaltiranjem parkinga ispred...
Također, neki ljudi već unose namještaj u lamelu E3 - neko pravo vrijedan, hehehe.Ne znam samo šta čekaju sa asfaltiranjem parkinga ispred...
- koma
#607 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ne znaju hoce li praviti parking sa rampom ili nesto kao onu strahotu ispred lamele 'H'novi.dan.nova.nafaka wrote:Evo danas bio u stanu - u hodnicima već ima struja.![]()
-
sevrez
#608 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav budućim komšijama,
i mi smo kao i vi jako nestrpljivi dok čekamo ključeve. Dobili smo već nekolio puta odgovor da bi u E trebalo biti useljenje ovaj mjesec, ali niko ne potvrdjuje..samo se nagadja.
Da dodam još nekoliko brojeva telefona i preporučujem da zovete i pitate kao i mi što radimo
(dnevno
)
Brojevi telefona su:
033/291-213 – Mišo (Opština Novi Grad);
033/291-100
033/291-180
033/562-730 – KSFS (tražiti direktora Željka)
Osim ključeva, namještaja i parkinga mi se zanimamo još i internet/TV/telefon kombinacijom. Zadna informacija koju imamo je da je Telemach postavio instalacije, a iskreno mi smo više za Logosoft
Logosoft smo zvali i oni imaju volju da "udju" u lamelu, aliiiiii ima nekih prepreka i forsira se Telemach. Ako ima još neko zainteresiran za Logosoft možda bi više nas moglo i nešto nparavit.. u svakom slučaju mi Telemach uzimat nećemo pa makar... 
i mi smo kao i vi jako nestrpljivi dok čekamo ključeve. Dobili smo već nekolio puta odgovor da bi u E trebalo biti useljenje ovaj mjesec, ali niko ne potvrdjuje..samo se nagadja.
Da dodam još nekoliko brojeva telefona i preporučujem da zovete i pitate kao i mi što radimo
Brojevi telefona su:
033/291-100
033/291-180
Osim ključeva, namještaja i parkinga mi se zanimamo još i internet/TV/telefon kombinacijom. Zadna informacija koju imamo je da je Telemach postavio instalacije, a iskreno mi smo više za Logosoft
- koma
#609 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Koji je problem sa LOL-om? Znam sigurno da nas ima jos zainteresovanih, a LOL ima svoje instalacije u zgradi do(Trg Grada Prata)..fkt ne vidim u cemu moze biti problem..sevrez wrote: Osim ključeva, namještaja i parkinga mi se zanimamo još i internet/TV/telefon kombinacijom. Zadna informacija koju imamo je da je Telemach postavio instalacije, a iskreno mi smo više za LogosoftLogosoft smo zvali i oni imaju volju da "udju" u lamelu, aliiiiii ima nekih prepreka i forsira se Telemach. Ako ima još neko zainteresiran za Logosoft možda bi više nas moglo i nešto nparavit.. u svakom slučaju mi Telemach uzimat nećemo pa makar...
-
sevrez
#610 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ne znam u čemu je problem ali LOL jednostavno nije dobio dozvolu od izvođača da postavi instalacije dok Telemach jeste. U LOL-u mi je rečeno da nakon etažiranja uz pristanak stanara oni mogu postaviti svoje instalacije. Predlažem da se do tada "skupimo" u što većem broju i damo podršku LOL-u da postavi svoje instalacije. Mi smo siti kojekakvih kvazi internet/tv operatera i LOL-ov Trio paket nam zvuči odličnokoma wrote:Koji je problem sa LOL-om? Znam sigurno da nas ima jos zainteresovanih, a LOL ima svoje instalacije u zgradi do(Trg Grada Prata)..fkt ne vidim u cemu moze biti problem..sevrez wrote: Osim ključeva, namještaja i parkinga mi se zanimamo još i internet/TV/telefon kombinacijom. Zadna informacija koju imamo je da je Telemach postavio instalacije, a iskreno mi smo više za LogosoftLogosoft smo zvali i oni imaju volju da "udju" u lamelu, aliiiiii ima nekih prepreka i forsira se Telemach. Ako ima još neko zainteresiran za Logosoft možda bi više nas moglo i nešto nparavit.. u svakom slučaju mi Telemach uzimat nećemo pa makar...
P.S. Rečeno mi je da je LOL "istjeran" iz lamele H a čak su imali i postavljene instalacije.
-
E3B777
#611 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Može li neko opisati taj LOL trio paket, šta sve i koliko para/mjesec.
- novi.dan.nova.nafaka
#612 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja sam taj problem već ranije provlačio na ovom threadu, raspitivao sam se u LOL-u također. I ja sam za LOL - trenutno koristim njihov Duo+ paket, zadovoljan sam uslugom. Bujrum, hoćemo li preko pp-a da se organizujemo ?sevrez wrote:Ne znam u čemu je problem ali LOL jednostavno nije dobio dozvolu od izvođača da postavi instalacije dok Telemach jeste. U LOL-u mi je rečeno da nakon etažiranja uz pristanak stanara oni mogu postaviti svoje instalacije. Predlažem da se do tada "skupimo" u što većem broju i damo podršku LOL-u da postavi svoje instalacije. Mi smo siti kojekakvih kvazi internet/tv operatera i LOL-ov Trio paket nam zvuči odličnokoma wrote:Koji je problem sa LOL-om? Znam sigurno da nas ima jos zainteresovanih, a LOL ima svoje instalacije u zgradi do(Trg Grada Prata)..fkt ne vidim u cemu moze biti problem..sevrez wrote: Osim ključeva, namještaja i parkinga mi se zanimamo još i internet/TV/telefon kombinacijom. Zadna informacija koju imamo je da je Telemach postavio instalacije, a iskreno mi smo više za LogosoftLogosoft smo zvali i oni imaju volju da "udju" u lamelu, aliiiiii ima nekih prepreka i forsira se Telemach. Ako ima još neko zainteresiran za Logosoft možda bi više nas moglo i nešto nparavit.. u svakom slučaju mi Telemach uzimat nećemo pa makar...
P.S. Rečeno mi je da je LOL "istjeran" iz lamele H a čak su imali i postavljene instalacije.
- ČiČke
#613 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
.
Last edited by ČiČke on 05/09/2012 01:06, edited 2 times in total.
- koma
#614 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ma nije, usko je vezano za problematiku novih stanova na Dobrinji VČiČke wrote:unaprijed ću da se izvinem ako je ovo off-topic al moram![]()
tražim cimericu, Marin Dvor, trosoban, 150 + polovina režija. sve detaljnije info na pp. hvala
Na to sam i mislio. Ko nas moze sprijeciti da uvedemo LOL, jednom kada uselimo u zgradu? Ako sam ih uveo u trenutnu, uvest' cemo ih i na Dobrinji.. Ha ja!sevrez wrote: Predlažem da se do tada "skupimo" u što većem broju i damo podršku LOL-u da postavi svoje instalacije. Mi smo siti kojekakvih kvazi internet/tv operatera i LOL-ov Trio paket nam zvuči odlično
-
TwistedX
#615 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Konkretno problem je u tome sto je Telemach potpisao ugovor sa Opcinom i onemogucio svima ostalim da postave svoje instalacije. LOL ima zelju da ih postavi ali Opcina je zabranila prokopavanje novog asvalta.
- jyqan
#616 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
mislim da se ne može ekskluzivno potpisati takav ugovor, kopanje i polaganje instalacija može vršiti bilo koja firma koja je registrovana za to i prikupi dozvole
možda opština ovim drugim zateže za dozvole
možda opština ovim drugim zateže za dozvole
- novi.dan.nova.nafaka
#617 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
koma wrote:Predlažem da se do tada "skupimo" u što većem broju i damo podršku LOL-u da postavi svoje instalacije. Mi smo siti kojekakvih kvazi internet/tv operatera i LOL-ov Trio paket nam zvuči odlično
Znači da imamo slična iskustva sa LOL-om - i ja sam ih doveo u svoj ulaz uprkos protivljenjima nekih.sevrez wrote:Na to sam i mislio. Ko nas moze sprijeciti da uvedemo LOL, jednom kada uselimo u zgradu? Ako sam ih uveo u trenutnu, uvest' cemo ih i na Dobrinji.. Ha ja!
Evo ja sam zamolio DAmira Dizdarevića i "Ljusku" da nam probaju pomoći:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6222927
Ko će se javiti na boldirane brojeve, i ko je Mišo ? Ja sam zvao Mišu, ali trenutno nije tu. Čisto da znam kome se obraćam, najbolje je ako se može doći do šefa nadležne službe, sa referentima se ništa ne završava, uglavnom...sevrez wrote: Da dodam još nekoliko brojeva telefona i preporučujem da zovete i pitate kao i mi što radimo(dnevno
)
Brojevi telefona su:
033/291-100 - Centrala, treba tražiti SAbinu iz urbanizma
033/291-180 - Sabina iz urbanizma![]()
edit. zvao sam ja - Miše nema, a Sabina ne može dati informaciju više. Svejedno, treba zvati i biti uporan - mislim da možemo ubrzati makar par dana, da ne plaćamo kiriju i za sljedeći mjesec. Zovite i dosađujte !
-
gracic
#618 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav za budući komšiluk, nadam se skorom useljenju...
-
merik
#619 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
:thumbup:Sto nas ima masala...gracic wrote:Pozdrav za budući komšiluk, nadam se skorom useljenju...
-
Innovation
#620 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Meni mustuluk. Objekat prikljucen na struju.
- novi.dan.nova.nafaka
#621 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ooojjj, zar to ja već nisam napisao - ja jučer bio u stanu, raja već unosi namještaj, a struja u hodniku ima...Innovation wrote:Meni mustuluk. Objekat prikljucen na struju.
Meni su doduše u EP-u rekli da će oni riješiti napajanje (2-3 stranice ranije) i da se ne sekiram, ali eto ...
-
Innovation
#622 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jesi. ali si rekao samo u hodniku, a sada je skroz. 
-
Innovation
#623 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
U H-a objektu je HS, a u E je Telemah. 
-
gracic
#624 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Raja nisam baš najbolje upućen u svu tu proceduru vezanu za priključke (struja, voda, grijanje, telefon...). Interesuje me moramo li sve to prijavljivati u nadležne institucije ili po nekom automatizmu to sve bude prijavljeno na ime vlasnika stana. Ako neko zna kakva je procedura bio bih zahvalan na kraćem objašnjenju. Zbog mnogo privatnih obaveza tek sada se uspjevam malo aktivnije uključiti u svu tu problematiku oko useljenja... lijep pozdrav
- butterfly_01
#625 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
nema automatizma... sam sve prijavljujes.