Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bullmastiff

#601 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Meshtar wrote:Ma ne znam, izgleda da je bukvalno kako vas potrefi taj dan. Kažem stigla mi jučer roba i nisam ništa dodatno platio. Ono što me iznenadilo je brzina dostave. Naručio sam u nedjelju navečer na kitbagu, a jučer popodne je bilo kod mene. Svaka čast. Kod nas pizzu nekad čekaš duže :D
jbt ja u cetvrtak navecer narucio i jos nije stiglo na trackingu vec par dana stoji isti izvjestaj ne pomjera se...
prije ce mi ova druga posiljka iz engleske stici nego ta iz njemacke
Meshtar

#602 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Meshtar »

bullmastiff wrote:
Meshtar wrote:Ma ne znam, izgleda da je bukvalno kako vas potrefi taj dan. Kažem stigla mi jučer roba i nisam ništa dodatno platio. Ono što me iznenadilo je brzina dostave. Naručio sam u nedjelju navečer na kitbagu, a jučer popodne je bilo kod mene. Svaka čast. Kod nas pizzu nekad čekaš duže :D
jbt ja u cetvrtak navecer narucio i jos nije stiglo na trackingu vec par dana stoji isti izvjestaj ne pomjera se...

Nikad ne naručuj iz zemalja koje još uvijek igraju na Svjetskom prvenstvu. :D
bullmastiff

#603 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Meshtar wrote:
bullmastiff wrote:

Nikad ne naručuj iz zemalja koje još uvijek igraju na Svjetskom prvenstvu. :D
ma ja lako je tebi smijati se..platim duplo vise za dostavu nego sto iznosi regularna dostava..jbt DHL paltio 50KM..i nema jos a sad ce 7 dana..jest da nije dhl express..al opet za tu cijenu trebaju biti brzi
mrki09

#604 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by mrki09 »

bullmastiff wrote:
Dosta sam do sad narucivao, a vecinom iz UK i Njemacke. Prosjecna "brzina" dolaska iz UK je do sada bila 6 dana (uracunavajuci i vikende), iz Germanije je najbrze doslo za 11 dana, a u prosjeku je trajalo 16 dana (od dana slanja do cika postara na vratima)-poredjenja radi iz kanade dolazi za 7-8 dana. Postarina iz UK najcesce je neuporedivo manja u odnosu na DHL. Inace DHL, ovaj brzi je prije par godina kupio njemacku postu, tako da ti to od svaba ide najobicnijom njihovom postom koja se samo zove DHL i ima DHL cijene prema BiH. Znaci, samo cekaj i ne brini doci ce (a vjerovatno ko' i ja grickas nokte sto to vise nije doslo)
bullmastiff

#605 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

mrki09 wrote:
bullmastiff wrote:
Dosta sam do sad narucivao, a vecinom iz UK i Njemacke. Prosjecna "brzina" dolaska iz UK je do sada bila 6 dana (uracunavajuci i vikende), iz Germanije je najbrze doslo za 11 dana, a u prosjeku je trajalo 16 dana (od dana slanja do cika postara na vratima)-poredjenja radi iz kanade dolazi za 7-8 dana. Postarina iz UK najcesce je neuporedivo manja u odnosu na DHL. Inace DHL, ovaj brzi je prije par godina kupio njemacku postu, tako da ti to od svaba ide najobicnijom njihovom postom koja se samo zove DHL i ima DHL cijene prema BiH. Znaci, samo cekaj i ne brini doci ce (a vjerovatno ko' i ja grickas nokte sto to vise nije doslo)
ma da,da
iz engleske jednom narucio u ponedjeljak stiglo u subotu 8-)
a ovo iz njemacke docekati..kataastrofa..
kaze mi danas ona u DHL-u da je DHL u vlasnistvu njemacke poste.......
od sad samo iz engleske..jeftinija postarina iz engleske nego iz njemacke..iako je njemacka dosta bliza...

stranice sa domenom co.uk su zakon!
8 dana maksimum...postarina cini mi se duplo jeftnija, nego iz njemacke kad se radi o istom proizvodu...
jbg al zato funta dosta jaca od eura i jos se penje :D tako da se na isto svede
innovision

#606 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by innovision »

koliko bi me doslo 5 kg neke tehnike iz amerike do nas??
bullmastiff

#607 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

evo mi zadnjeg stanja:

02.07.2010 07:55:11 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prijem pošiljke u izmjeničnoj pošti
02.07.2010 10:37:20 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke carini

zna li neko sta je sljedece

ovo 71003 je ona post akod zeljeznicke..vjerovatno ce tu biti i ocarinjeno?
jesam li u pravu?
to znaci da mozda ne oderu puno? :D
saabsa

#608 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by saabsa »

sad ti je najbolje nazoves postu , trazi salter za inostrane posiljke i pitaj jesu li dobili posiljku na salter i ako jesu otidji tamo i podigni paket.
posto ti je juce pisalo da "Otprema pošiljke carini " nisam siguran sa su stigli pregledati posiljku , pa ja mislim da prije ponedeljka nece ni stici na salter.
sigurno ces morati platiti 9,50km pregled posiljke , a ja carinu nisam ni jednom platio a svaki put je bila posiljka od 130-160 km
bullmastiff

#609 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

tacno..daj Boze da ostane na tih 9,5KM :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#610 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Pera Trta »

Kad naručim sa amazona.com ili Barnes&Noble.com, mora li se platiti karticom i u dolarima? Postoji li ikakva mogućnost plaćanja pouzećem i u KM?
Izvinjavam se, možda svašta pitam, ali nemam nikakvo iskustvo sa online kupovinom iz inostranstva, niti imam kreditnu karticu sa dolarima na njoj.
bullmastiff

#611 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

placas karticom na kojoj su KM...to sistem automatski pretvara u dolare
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#612 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Pera Trta »

bullmastiff wrote:placas karticom na kojoj su KM...to sistem automatski pretvara u dolare
To je dobro...mogu li izvaditi još jednu karticu pored postojeće? Nisam siguran da je pametno davati broj kartice na koju mi liježe plata...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:16, edited 1 time in total.
chengaba

#614 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by chengaba »

Isidora Jesenjinova wrote:kupovina ovih sitnica je bezveze..
Ne znam uopste zasto neko koristi ovaj "moderni"oblik kupovine..
Ok,stanovi,kuce..automobili...,ali narucivanje naocala,sportske opreme...Nidje veze.. :? :?
:-) :-) :-) Nidje veze
E vidio bih te ja da se baviš nekim "neortodoksnim" hobijem, ili ti treba neka posebna knjiga ili bilo šta što nije "balkanski"...
malosutra81

#615 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by malosutra81 »

Isidora Jesenjinova wrote:kupovina ovih sitnica je bezveze..
Ne znam uopste zasto neko koristi ovaj "moderni"oblik kupovine..
Ok,stanovi,kuce..automobili...,ali narucivanje naocala,sportske opreme...Nidje veze.. :? :?

cek malo...tebi je ok naruciti "stanove, kucu ili auto" online a kao ove sitnice su ti nidje veze? :? :-)

ne znam kako tebi al meni je draze platiti manje za nesto (ukljucujuci i slanje) pa makar to bila narudzba online iz druge zemlje ;-)
Pera Trta

#616 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Pera Trta »

Meni treba da kupim knjigu koja se ne može naći kod nas...a nemam dajdžinicu vani da joj dam da mi kupi i pošalje. :)
malosutra81

#617 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by malosutra81 »

Pera Trta wrote:Meni treba da kupim knjigu koja se ne može naći kod nas...a nemam dajdžinicu vani da joj dam da mi kupi i pošalje. :)
:thumbup:
i jos odes na bookdepository.co.uk, nadjes istu za 5 ojra, i posalju ti je bez postarine :D
Pera Trta

#618 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Pera Trta »

Isidora Jesenjinova wrote:
Pera Trta wrote:Meni treba da kupim knjigu koja se ne može naći kod nas...a nemam dajdžinicu vani da joj dam da mi kupi i pošalje. :)
Koja knjiga?Imam i duplikata :D
Ovu nemaš 100% :)
bullmastiff

#619 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Pera Trta wrote:
bullmastiff wrote:placas karticom na kojoj su KM...to sistem automatski pretvara u dolare
To je dobro...mogu li izvaditi još jednu karticu pored postojeće? Nisam siguran da je pametno davati broj kartice na koju mi liježe plata...
mozes ..meni nikad nema iznosa na racunu...nego sam okad hocu da platim preko paypala
pametno
tako sam ja i mislio kad se zaposlim
bullmastiff

#620 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

iz engleske za 5 dana radnih stiglo a iz njemacke jos nije..a prolazi 11 dan....

oovo je zadnje stanje

05.07.2010 09:54:40 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na domaću lokaciju

da li neko zna je li donosi onaj standardni postar..ili onaj sa kedijem sto dolazi..ili poslaju obavjestenje..

jer ovaj postar mi je danas dostaivo posiljku iz engleske a ove iz njemacke jos uvijek nema bez obzira na gornji status
mrki09

#621 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by mrki09 »

Standardni postar bi trebao donijeti sve sto je pismo (do 2 kg), ako je poslano kao pismo ili mali paket i za to placas 3,5 KM (ako te odvale sa carinom i porezima ondaa 3,5 + sve to). Pakete donose drugi (isto su na posti 2 kod stanice, samo desno). Oni nekad znaju i telefonski obavijestiti da djaba ne dolaze (ovo su meni jednom rekli kad su me nazvali). Njihova usluga je 9,5 KM + ostali cirkus ako te uzmu na zub. Ja sam svog postara zamolio da me nazove kad dodje sta za mene, pa ako sam zauzet da ne tegli po naselju, nego da mi ostavi zutu, ili da se negdje nadjemo da preuzmem posiljku. Odkad to radim sa njim, ni sa ovim paketarima nemam problema, sad jel to cista sreca ili im je on sta sapnuo...to neznam.

PS Grah kaze da ces sutra to dobiti :razz:
bullmastiff

#622 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

mrki09 wrote:Standardni postar bi trebao donijeti sve sto je pismo (do 2 kg), ako je poslano kao pismo ili mali paket i za to placas 3,5 KM (ako te odvale sa carinom i porezima ondaa 3,5 + sve to). Pakete donose drugi (isto su na posti 2 kod stanice, samo desno). Oni nekad znaju i telefonski obavijestiti da djaba ne dolaze (ovo su meni jednom rekli kad su me nazvali). Njihova usluga je 9,5 KM + ostali cirkus ako te uzmu na zub. Ja sam svog postara zamolio da me nazove kad dodje sta za mene, pa ako sam zauzet da ne tegli po naselju, nego da mi ostavi zutu, ili da se negdje nadjemo da preuzmem posiljku. Odkad to radim sa njim, ni sa ovim paketarima nemam problema, sad jel to cista sreca ili im je on sta sapnuo...to neznam.

PS Grah kaze da ces sutra to dobiti :razz:
ja ionako znam da cu sutra dobiti terbao si jutros reci ovo da ne cekam kuci cijeli dan :D
bullmastiff

#623 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

dobro prodjoh :D
za posiljku iz engleske nista..za posiljku iz njemacke sto ej bila na carini smao 9,6KM..

a kvalitet hlaca je prejak....
kod nas sam fus platio 40 KM. ..a iz njemacke 60KM, ovakav kvalitet...jos da nije bilo postarine :P
ipak isplatilo se cekati 12 dana 8-)

Image

Uploaded with ImageShack.us
mrki09

#624 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by mrki09 »

Znaci nemoram kuhati ovaj grah, dobar je :mrgreen:
bullmastiff

#625 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

mrki09 wrote:Znaci nemoram kuhati ovaj grah, dobar je :mrgreen:
hehe..da,da

odsad samo preko neta kupujem...bolje i vise platiti al da e ne ofuca za 3 mjeseca :D
Post Reply