neznam care kako ali navodno je tako,ovdije u ovoj zemlji gdje sam živa frka zbog toga,ovi što su zaduženi za zaštitu ličnih podataka vrište i trče okolo i viču SKANDALLL,SKANDALLLchuchumbamayumbe wrote:Hajde neka mi neko objasni kako se preko FB-a može saznati kada ja ukucam u Google "jeba*ina"?!
Meni to zvuči pomalo besmisleno.
Facebook (mahnahmahnah :)
Moderator: Benq
- zambaklija
#601 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
-
oridjidji
#602 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi. Što se tiće facebooka ono što tražite preko search forme na facebooku niko vam nemože vidjeti, ni ono preko googla... Facebook vas prati preko posebnog cookiea koji su razvili, a tice se samo stranica na kojem imate dugme LIKE ili Preporuči na facebooku, pa kad ih kliknete dobijete kao vid preporuke na dotičnom sajtu i to mogu vidjeti samo vaši prijatelji... Isto tako prati vašu svaku aktivnost na facebooku od pisanja statusa, do lajkanja slika, tagovanja, igranja igara i td...Melanholik wrote:ma to čista izmišljotina.chuchumbamayumbe wrote:Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.Melanholik wrote:mogu znati sve šta radiš na netu, ako sam to dopustiš. npr. povežeš FB sa SA-x-om i svaki članak koji pročitaš tu će izaći na tvom FB zidu, tj. pisat će da si pročitao taj i taj članak. i to samo ako povežeš namjenski ta dva sajta. čak i to što piše da si pročitao, možeš ukloniti. ja nisam ništa ni sa čim povezala i naravno ništa se ni ne vidi.![]()
mislim da se tu misli isključivo na ovakvo povezivanje stranica, ali nisam skroz sigurna. što se tiče tražilica, mislim da to nema nikakve veze. to bi baš bilo smiješno.
Nije to baš tako strašno. Ono što je najgore sa uključenjem timelinea, vi dobijate čitav uvid na vrijeme koje ste proveli na facebooku i to je ono što je zastrašujuće... kada pogledate koliko ste vremena proveli na njemu i kako i šta ste postavljali, zaćudite se sami sebi i pitate se jeste li normalni...
- chuchumbamayumbe
#603 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
A mog FB profila neJma na Google!
Znam da je prije bio, a danas ga nema.Ima od jednog mog imenjaka (uvijek je i bio), ali je moj profil, kada se ubaci u tražilicu, nepoznat?! Damn.
Ima mi supruga profil samo za igranje, pokušao sam se pronaći preko tog profila - NEMA ME, kao da ne postojim!
Inače, sa profilom mi je, koliko ja vidim, sve OK. Prešao na timeline početkom godine, sve uredno, samo što kao da ne postojim.
Da li ste imali sličnu situaciju?
Znam da je prije bio, a danas ga nema.Ima od jednog mog imenjaka (uvijek je i bio), ali je moj profil, kada se ubaci u tražilicu, nepoznat?! Damn.
Ima mi supruga profil samo za igranje, pokušao sam se pronaći preko tog profila - NEMA ME, kao da ne postojim!
Inače, sa profilom mi je, koliko ja vidim, sve OK. Prešao na timeline početkom godine, sve uredno, samo što kao da ne postojim.
- zambaklija
#604 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi. Što se tiće facebooka ono što tražite preko search forme na facebooku niko vam nemože vidjeti, ni ono preko googla... Facebook vas prati preko posebnog cookiea koji su razvili, a tice se samo stranica na kojem imate dugme LIKE ili Preporuči na facebooku, pa kad ih kliknete dobijete kao vid preporuke na dotičnom sajtu i to mogu vidjeti samo vaši prijatelji... Isto tako prati vašu svaku aktivnost na facebooku od pisanja statusa, do lajkanja slika, tagovanja, igranja igara i td...oridjidji wrote:ma to čista izmišljotina.Melanholik wrote:Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.chuchumbamayumbe wrote:mogu znati sve šta radiš na netu, ako sam to dopustiš. npr. povežeš FB sa SA-x-om i svaki članak koji pročitaš tu će izaći na tvom FB zidu, tj. pisat će da si pročitao taj i taj članak. i to samo ako povežeš namjenski ta dva sajta. čak i to što piše da si pročitao, možeš ukloniti. ja nisam ništa ni sa čim povezala i naravno ništa se ni ne vidi.![]()
mislim da se tu misli isključivo na ovakvo povezivanje stranica, ali nisam skroz sigurna. što se tiče tražilica, mislim da to nema nikakve veze. to bi baš bilo smiješno.
Nije to baš tako strašno. Ono što je najgore sa uključenjem timelinea, vi dobijate čitav uvid na vrijeme koje ste proveli na facebooku i to je ono što je zastrašujuće... kada pogledate koliko ste vremena proveli na njemu i kako i šta ste postavljali, zaćudite se sami sebi i pitate se jeste li normalni...[/quote]
ništa znači više od crtanih za velike
Last edited by zambaklija on 27/01/2012 13:27, edited 1 time in total.
- shecher
#605 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Instaliraš Facebook Disconnect i Disconnect dodatke za Chrome i nemaš brige 
- chuchumbamayumbe
#606 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
ništa znači više od crtanih za velikezambaklija wrote:što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi. Što se tiće facebooka ono što tražite preko search forme na facebooku niko vam nemože vidjeti, ni ono preko googla... Facebook vas prati preko posebnog cookiea koji su razvili, a tice se samo stranica na kojem imate dugme LIKE ili Preporuči na facebooku, pa kad ih kliknete dobijete kao vid preporuke na dotičnom sajtu i to mogu vidjeti samo vaši prijatelji... Isto tako prati vašu svaku aktivnost na facebooku od pisanja statusa, do lajkanja slika, tagovanja, igranja igara i td...oridjidji wrote:ma to čista izmišljotina.Melanholik wrote: Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.![]()
Nije to baš tako strašno. Ono što je najgore sa uključenjem timelinea, vi dobijate čitav uvid na vrijeme koje ste proveli na facebooku i to je ono što je zastrašujuće... kada pogledate koliko ste vremena proveli na njemu i kako i šta ste postavljali, zaćudite se sami sebi i pitate se jeste li normalni...
UPS!
- Melanholik
#607 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
chuchumbamayumbe wrote:A mog FB profila neJma na Google!
gdje se može provjeriti je li uključena ova opcija?zambaklija wrote: što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi.
-
oridjidji
#608 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
ništa znači više od crtanih za velikezambaklija wrote:što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi. Što se tiće facebooka ono što tražite preko search forme na facebooku niko vam nemože vidjeti, ni ono preko googla... Facebook vas prati preko posebnog cookiea koji su razvili, a tice se samo stranica na kojem imate dugme LIKE ili Preporuči na facebooku, pa kad ih kliknete dobijete kao vid preporuke na dotičnom sajtu i to mogu vidjeti samo vaši prijatelji... Isto tako prati vašu svaku aktivnost na facebooku od pisanja statusa, do lajkanja slika, tagovanja, igranja igara i td...oridjidji wrote:ma to čista izmišljotina.Melanholik wrote: Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.![]()
da ali moraš na to kliknuti da bi te cookie registrovao i na like i na tweet
-
oridjidji
#609 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
na svome profilu na google+ su, kad otvoriš odmah na prvoj strani imaš opciju dole dali želite isključiti opciju čuvanja vaše pretrage google pretrage ili neMelanholik wrote:chuchumbamayumbe wrote:A mog FB profila neJma na Google!
Da li ste imali sličnu situaciju?znam za još takvih slučajeva, ali nemam pojma do čega je to.
![]()
gdje se može provjeriti je li uključena ova opcija?zambaklija wrote: što se tiće google tražilice, ako ste logovani na google+, onda vam sva pretraga ostaje keširana na google+ profilu... naravno to možete uključiti ili isključiti po potrebi.
sve dok ti je aktivan google + account ili google mail, pretraga ti ide u njihovu bazu pretrage, to isključiš i rahat si od pomisli da ako neko sjedne iza tebe na tvoj profil dobije sve odgovore na to po kojim si stranicama švrljo
- zambaklija
#610 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Melanholik wrote:
- Melanholik
#611 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
zambaklija wrote:Melanholik wrote:
![]()
![]()
kad i gdje sam ja ovo napisao
![]()
![]()
![]()
:?pa i ja sam ti duduk oko toga
![]()
![]()
![]()
-
nihil_
#612 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
ma mozes ba, odi na account privacy i tamo namjesti sta hoces.Kapri wrote:Sada nema sanse
Mozes sakriti sve ili samo dio. Timeline je mnogo jednostavniji za koristiti nego sto je do sasd bilo, samo se treba naviknuti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#613 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
dachuchumbamayumbe wrote:A mog FB profila neJma na Google!
to je u onim opcijama privatnosti
sakrijes se kao da ne postojis i niko te ne moze zguglati
-
Al@n
#614 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Nakon sto sam izbrisao sve wall slike sada ne mogu ponovo da ih postavljam. Nijednu sliku vise ne mogu da postavim na zid. Zna li neko kako cu to rjesiti.

-
manki
#615 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Meni bio ugasen profil na FB 2 godine skoro, i procitam sad na sarajevo-x da ce sve biti vidljivo kad timeline pocne (ako ga ikad ponovo odlucim upaliti), i odem fino da pobrisem sve slike i sve sto sam imao na profilu, kad ono ugledam opciju da se moze SKROZ IZBRISATI profil na FB, nisam ni znao da je to moglo. I fino ga izbrisem skroz i sad sam rahat! 
-
Al@n
#616 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
a đe ta opcija ?manki wrote:Meni bio ugasen profil na FB 2 godine skoro, i procitam sad na sarajevo-x da ce sve biti vidljivo kad timeline pocne (ako ga ikad ponovo odlucim upaliti), i odem fino da pobrisem sve slike i sve sto sam imao na profilu, kad ono ugledam opciju da se moze SKROZ IZBRISATI profil na FB, nisam ni znao da je to moglo. I fino ga izbrisem skroz i sad sam rahat!
- shecher
#617 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
https://www.facebook.com/help/contact.p ... te_account
I ne ulazi u njega 14 dana.
-
Al@n
#618 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
shecher wrote:https://www.facebook.com/help/contact.p ... te_account
14 ? pa ko ce to izdrzati. evo kliknuh pa cemo da vidimo:
- shecher
#619 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
kamo sreće da ima i to...FreeSol2 wrote:Imas na forumu neko je stavio direktan link za brisanje, brise odmah profilAl@n wrote:shecher wrote:https://www.facebook.com/help/contact.p ... te_account
14 ? pa ko ce to izdrzati. evo kliknuh pa cemo da vidimo:![]()
Kucaj u search, pa ces naci
-
Kapri
#620 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Znam da pitanje nije za ovu temu ali izvinjavam se unaprijed moderatorima,ne znam gdje da pitam.Naime ciscen mi je kompjuter i momak koj mi je dizao program nije mi instalirao Word.Ima li sanse da se skine s interneta i ima li neko link?Hvala
- zambaklija
#621 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
neznam da je baš takooridjidji wrote:da ali moraš na to kliknuti da bi te cookie registrovao i na like i na tweetzambaklija wrote:ništa znači više od crtanih za velikeoridjidji wrote:
ma to čista izmišljotina.![]()
ote stranjce sve imaju like i twitt itd
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zambaklija
#622 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Imas na forumu neko je stavio direktan link za brisanje, brise odmah profilshecher wrote:FreeSol2 wrote:https://www.facebook.com/help/contact.p ... te_account
14 ? pa ko ce to izdrzati. evo kliknuh pa cemo da vidimo:
Kucaj u search, pa ces naci
kamo sreće da ima i to...[/quote]
neznam dali je to tačno sa brisanjem
-
kojeime
#623 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
.
Last edited by kojeime on 31/01/2012 00:43, edited 1 time in total.
-
hljebarnik
#624 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Radije mu pomozi sa linkom na pp. 
-
kojeime
#625 Re: Facebook (mahnahmahnah :)
Mozda mi je bio cilj da nekoga navedem da proba navedene programehljebarnik wrote:Radije mu pomozi sa linkom na pp.
Ali ovo je vec off topic, pa izbrisah prethodni post.