ma nisi trebala ali eto nema veze. volim cuti misljenja i drugih ljudi.
moram priznati da joj je interesantno razmisljanje.
mislim koliko stvarno znamo o ribicama koje su u nasem bazenu. mozda su sve braca i sestre
recimo pricao sam sa jednim likom prosle godine koji je uzgajao sebi gupe.
kaze da mu je par puta kompletna legla otisla. okote se zive sedmicu i kapak.
sve mu je tako bilo dok nije iz srbije nabavio novu krv kako on kaze, i onda je malo iscistio sve to.
ja sam imao ramireze koje sam kupovao kod jednog covjeka, a on ih je nabavljao u udruzenju. bili su prelijepi i prezdravi. ali svaki je uspio zivjeti samo po dva-tri mjeseca. sve ostale ribice su bile zdrave ali njima nikako da svane.
kad sam pricao sa mugdimom iz udruzenja on mi je rekao da je ta komplet linija koja je dosla kod nas tako svima zavrsavala. rijetki su bili koji su prezivjeli duze. cak je i on rekao da su mu muke zadali jer su ugibali bez ikakvog vidljivog znaka.
ja ne kazem da cu sad uzgajati maxuz "mjesance". nego ok. ako se izlegu i prezive, super. mogu im samo dati mrijestilicu. ubiti ih necu pa naopako. iako su mali necu ih vala nositi na dusi zato sto se priroda malo poigrala u mom akvariumu.
jos jedna novost. jos jedna zenka za koju sam sumnjao da je "trudna" je danas nestala. bukvalno netragom. nigdje je. kad sam dosao sa posla bila je tu, legao da odspavam, probudim se sat i po kasnije, i nigdje je. ili su je dusmani ubili i pojeli, ili se negdje pravo dobro sakrila i nece da izadje. zao mi da im tumbam kamenje jer su sebi pravo lijepo iskopali puteve i loge za sakrivanje.