Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hali gali halid

#601 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by hali gali halid »

U Ilidžisu sam jeo dobru pizzu.
DON_eARL

#602 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by DON_eARL »

bitanga_sa_otesa wrote:bili u mercatoru i ja nedavno isao i poljubio vrata :/
Sad su u bijelom objektu pored fontane, prekoputa dvorane.
Haris033

#603 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

La Perla bez premca :thumbup:
Better Man

#604 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Better Man »

Jeste li bili u novoj piceriji kod BBI centra? Meni nije loša pica.
dust in the wind

#605 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dust in the wind »

hali gali halid wrote:U Ilidžisu sam jeo dobru pizzu.
meni haman pa najbolja.
JThomas

#606 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by JThomas »

Haris033 wrote:La Perla bez premca :thumbup:
jeftino a dobro. i ne samo pizza nego sve.
karanana

#607 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by karanana »

la perla chengic vila kvadrant?

moram probat tamo jesti.

sta jos valja?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#608 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

DON_eARL wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:bili u mercatoru i ja nedavno isao i poljubio vrata :/
Sad su u bijelom objektu pored fontane, prekoputa dvorane.
hvala :thumbup:
Haris033

#609 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

:izet:
Last edited by Haris033 on 11/11/2015 08:47, edited 1 time in total.
Haris033

#610 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

karanana wrote:la perla chengic vila kvadrant?

moram probat tamo jesti.

sta jos valja?
Super su im maslenice, vok, a meni su najdraže teleća, begova čorba i grah uz njihovo domaće i toplo pecivo. :thumbup:
Image

Pizzu obavezno tražiti sa 3 sosa koja dođu odvojeno (paradajz, čili, bijeli luk i peršun). Sa tim sosovima, pizza bi se mogla jesti solo sa tjestom (njami) :izet:

Roštiljom i uštipcima nisam baš nešto zadovoljan.
JThomas

#611 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by JThomas »

meni šnicle isto dobre, premija za 10 KM. nije to sad za izvesti neke "ugledne" i ušminkane goste, al' za nažderati se jeftino i dobro jedan od boljih objekata u gradu.
brown.sugar

#612 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by brown.sugar »

Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice. :thumbup: Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
bumerangss

#613 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bumerangss »

JThomas wrote:
Gdje vam je ta Perla?
zijancer

#614 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by zijancer »

barbarosa, šoping :-D
oldtajmer

#615 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by oldtajmer »

brown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice. :thumbup: Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
bas sam konto da odem,jel se ovo uvijek desava sa cekanjem jer nema teorije da bi cekao ovoliko taman da im je kuhar Stevo Karapandza
medjutim

#616 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by medjutim »

Meni malo to bezveze kad pizzerija bude svastterija, pa onda od graha, preko pizze i rostilja, do tufahija i sarme. Ne moze valjati sve kad na meniju ima 250 jela. Inace super pizza je bila i u Noovi-ju, nisam dugo bio pa ne znam da li se sta promijenilo. Tratoria isto :thumbup:
golman

#617 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by golman »

brown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice. :thumbup: Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
E veću glupost ne pročitah odavno. :-) :-) :-)
Taj restoran mene definitivno neće gledati.A šta ako slučajno u isto vrijeme dođe desetak stolova? Znači praviće jedno po jedno,a oni što zadnji dođu na red,mogu komotno otspavati malo,pa da ih probude kad bude gotovo...
U kuhinji mora da postoji tim,koji to završava za 15 minuta.Pica se pravi 5 minuta ,a peče se 3 minuta..lazanje bi trebalo da imaju spremne,ako ih već imaju u meniju,pa ih onda samo zapečeš u pica -peć.
karanana

#618 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by karanana »

u cetvrtak sam i ja otisao do la perle. uzeo par stvari za ponijeti. narucio grah, wok i capricozu sa sosevima. sve je bilo sasvim solidno i dobro. cekao sam 15 minuta da se ovo pripremi i spakuje sto mi je bilo ok.
brown.sugar

#619 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by brown.sugar »

Najgore od svega je sto, pored nas, te dvojice i 4 zene koje su narucile ustipke i mezu, nije bilo nikoga. Stvarno ne znam onda na sta to lici kad bude puno. :-) Inace, slazem se s medjutim. Opredijeli se za par jela, ali ih pravi vrhunski. U skladu s onom, "puno baba, kilava djeca".
Sinoc sam bila u Poco Loco u Wisi. Moze proci. Pelat im je grozan, doduse, kvari inace solidnu pizzu. Nije isti vlasnik, tako da nista od, po mom misljenju, nekad jedne od najboljih pizza u gradu. Iduci put cu probati Poco Loco sendvic, onako po slikama mi se cini super. Primjedba ide na radnice. Stigla sam oko 17.30, oni zatvaraju u 19 h. Vec su sve ocistile i kao ucinile mi nevoljko uslugu sto su citiram, "iako je kraj radnog vremena primile narudzbu". :-?

https://www.facebook.com/Poco-Loco-1118 ... 9/?fref=ts
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#620 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by sabina1 »

JThomas wrote:
Klopa mnogo vuce na domacu.
Odlicna :thumbup:
Haris033

#621 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Već duže vremena idem u La perlu i nikada nisam čekao duže od 15 min. Šta se to desilo pa ste čekali sat vremena? :?
bumerangss wrote:Gdje vam je ta Perla?
Čengić Vila - Kvadrant - Dr. Fetaha Bećirbegovića 31

Image

Image

Image

Image
Last edited by Haris033 on 18/11/2015 11:43, edited 1 time in total.
incognito071

#622 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by incognito071 »

Piccolo Mondo
Haris033

#623 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

incognito071 wrote:Piccolo Mondo
:thumbup: Jedini "nedostatak" što pizzu toliko nafiluju da je komotno možeš kašikom jesti :lol:
incognito071

#624 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by incognito071 »

Haris033 wrote:
incognito071 wrote:Piccolo Mondo
:thumbup: Jedini "nedostatak" što pizzu toliko nafiluju da je komotno možeš kašikom jesti :lol:
Meni je beton.
Nedavno sam jeo "slavonsku" govedji kulen, ljuta kobasica itd. Savrsen odmjer tijesta i nadjeva fakat!

Odem i u La perlu da probam....
radiša

#625 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by radiša »

u la karinju je beton pizza
Post Reply