Najbolja pizza u SA?
-
hali gali halid
#601 Re: Najbolja pizza u SA?
U Ilidžisu sam jeo dobru pizzu.
-
DON_eARL
#602 Re: Najbolja pizza u SA?
Sad su u bijelom objektu pored fontane, prekoputa dvorane.bitanga_sa_otesa wrote:bili u mercatoru i ja nedavno isao i poljubio vrata :/
- Haris033
#603 Re: Najbolja pizza u SA?
La Perla bez premca 
- Better Man
#604 Re: Najbolja pizza u SA?
Jeste li bili u novoj piceriji kod BBI centra? Meni nije loša pica.
- dust in the wind
#605 Re: Najbolja pizza u SA?
meni haman pa najbolja.hali gali halid wrote:U Ilidžisu sam jeo dobru pizzu.
- JThomas
#606 Re: Najbolja pizza u SA?
jeftino a dobro. i ne samo pizza nego sve.Haris033 wrote:La Perla bez premca
- karanana
#607 Re: Najbolja pizza u SA?
la perla chengic vila kvadrant?
moram probat tamo jesti.
sta jos valja?
moram probat tamo jesti.
sta jos valja?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#608 Re: Najbolja pizza u SA?
hvalaDON_eARL wrote:Sad su u bijelom objektu pored fontane, prekoputa dvorane.bitanga_sa_otesa wrote:bili u mercatoru i ja nedavno isao i poljubio vrata :/
- Haris033
- Haris033
#610 Re: Najbolja pizza u SA?
Super su im maslenice, vok, a meni su najdraže teleća, begova čorba i grah uz njihovo domaće i toplo pecivo.karanana wrote:la perla chengic vila kvadrant?
moram probat tamo jesti.
sta jos valja?

Pizzu obavezno tražiti sa 3 sosa koja dođu odvojeno (paradajz, čili, bijeli luk i peršun). Sa tim sosovima, pizza bi se mogla jesti solo sa tjestom (njami)
Roštiljom i uštipcima nisam baš nešto zadovoljan.
- JThomas
#611 Re: Najbolja pizza u SA?
meni šnicle isto dobre, premija za 10 KM. nije to sad za izvesti neke "ugledne" i ušminkane goste, al' za nažderati se jeftino i dobro jedan od boljih objekata u gradu.
- brown.sugar
#612 Re: Najbolja pizza u SA?
Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice.
Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
-
bumerangss
#613 Re: Najbolja pizza u SA?
Gdje vam je ta Perla?JThomas wrote:jeftino a dobro. i ne samo pizza nego sve.Haris033 wrote:La Perla bez premca
-
zijancer
#614 Re: Najbolja pizza u SA?
barbarosa, šoping 
- oldtajmer
#615 Re: Najbolja pizza u SA?
bas sam konto da odem,jel se ovo uvijek desava sa cekanjem jer nema teorije da bi cekao ovoliko taman da im je kuhar Stevo Karapandzabrown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice.Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
- medjutim
#616 Re: Najbolja pizza u SA?
Meni malo to bezveze kad pizzerija bude svastterija, pa onda od graha, preko pizze i rostilja, do tufahija i sarme. Ne moze valjati sve kad na meniju ima 250 jela. Inace super pizza je bila i u Noovi-ju, nisam dugo bio pa ne znam da li se sta promijenilo. Tratoria isto 
-
golman
#617 Re: Najbolja pizza u SA?
E veću glupost ne pročitah odavno.brown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice.Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
Taj restoran mene definitivno neće gledati.A šta ako slučajno u isto vrijeme dođe desetak stolova? Znači praviće jedno po jedno,a oni što zadnji dođu na red,mogu komotno otspavati malo,pa da ih probude kad bude gotovo...
U kuhinji mora da postoji tim,koji to završava za 15 minuta.Pica se pravi 5 minuta ,a peče se 3 minuta..lazanje bi trebalo da imaju spremne,ako ih već imaju u meniju,pa ih onda samo zapečeš u pica -peć.
- karanana
#618 Re: Najbolja pizza u SA?
u cetvrtak sam i ja otisao do la perle. uzeo par stvari za ponijeti. narucio grah, wok i capricozu sa sosevima. sve je bilo sasvim solidno i dobro. cekao sam 15 minuta da se ovo pripremi i spakuje sto mi je bilo ok.
- brown.sugar
#619 Re: Najbolja pizza u SA?
Najgore od svega je sto, pored nas, te dvojice i 4 zene koje su narucile ustipke i mezu, nije bilo nikoga. Stvarno ne znam onda na sta to lici kad bude puno.
Inace, slazem se s medjutim. Opredijeli se za par jela, ali ih pravi vrhunski. U skladu s onom, "puno baba, kilava djeca".
Sinoc sam bila u Poco Loco u Wisi. Moze proci. Pelat im je grozan, doduse, kvari inace solidnu pizzu. Nije isti vlasnik, tako da nista od, po mom misljenju, nekad jedne od najboljih pizza u gradu. Iduci put cu probati Poco Loco sendvic, onako po slikama mi se cini super. Primjedba ide na radnice. Stigla sam oko 17.30, oni zatvaraju u 19 h. Vec su sve ocistile i kao ucinile mi nevoljko uslugu sto su citiram, "iako je kraj radnog vremena primile narudzbu".
https://www.facebook.com/Poco-Loco-1118 ... 9/?fref=ts
Sinoc sam bila u Poco Loco u Wisi. Moze proci. Pelat im je grozan, doduse, kvari inace solidnu pizzu. Nije isti vlasnik, tako da nista od, po mom misljenju, nekad jedne od najboljih pizza u gradu. Iduci put cu probati Poco Loco sendvic, onako po slikama mi se cini super. Primjedba ide na radnice. Stigla sam oko 17.30, oni zatvaraju u 19 h. Vec su sve ocistile i kao ucinile mi nevoljko uslugu sto su citiram, "iako je kraj radnog vremena primile narudzbu".
https://www.facebook.com/Poco-Loco-1118 ... 9/?fref=ts
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#620 Re: Najbolja pizza u SA?
Klopa mnogo vuce na domacu.JThomas wrote:jeftino a dobro. i ne samo pizza nego sve.Haris033 wrote:La Perla bez premca
Odlicna
- Haris033
#621 Re: Najbolja pizza u SA?
Već duže vremena idem u La perlu i nikada nisam čekao duže od 15 min. Šta se to desilo pa ste čekali sat vremena?brown.sugar wrote:Nakon pohvala ovdje, odem neki dan u La Perlu. Ambijent je fin, moze proci i za romanticne vecerice.Momak narucio pizzu, ja lasagne bolognese. Pizza je ok, nista inovativno, ali definitivno odudara od prosjeka. Lasagne se nisu proslavile, tjestenina je bila prekuhana, a onaj zapeceni povrsinski sloj preslan. Eh sad, mozda im se samo zalomilo, nemam pojma. Minus ide zbog skoro sat vremena cekanja, a pored nas su sjedila dvojica frajera koji su na 2 sendvica cekali sat i po. Vec "pomalo" iznervirani, pitali su konobara u cemu je problem. Ovaj je rekao da narudzbe idu po redu, dakle ako je neko narucio dostavu prije njih, moraju cekati da kuhar prvo dovrsi to jelo. Ne znam je li im to inace politika, ali bi u tom slucaju trebali zaposliti jos osoblja u kuhinji.
Čengić Vila - Kvadrant - Dr. Fetaha Bećirbegovića 31bumerangss wrote:Gdje vam je ta Perla?

Last edited by Haris033 on 18/11/2015 11:43, edited 1 time in total.
- Haris033
#623 Re: Najbolja pizza u SA?
incognito071 wrote:Piccolo Mondo
-
incognito071
#624 Re: Najbolja pizza u SA?
Meni je beton.Haris033 wrote:incognito071 wrote:Piccolo MondoJedini "nedostatak" što pizzu toliko nafiluju da je komotno možeš kašikom jesti
Nedavno sam jeo "slavonsku" govedji kulen, ljuta kobasica itd. Savrsen odmjer tijesta i nadjeva fakat!
Odem i u La perlu da probam....
- radiša
#625 Re: Najbolja pizza u SA?
u la karinju je beton pizza