Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:kako iskoristiti i odraditi taj sat gratis? ja nisam znao prosli put kome da se obratim da mi smanji cijenu za taj sat. onaj parking u bbi-u je za povratit kako je neorganizovan. lola zaboravi platiti ranije pa onda izadje iz auta na onu masinu da plati i zablokira citav saobracaj raje iza njega koja je vec platila.
mjesto da su stavili kabinu i covjeka da naplacuje, nije automatsko placanje za nas.
vrlo jednostavno.
svoj tiket od parkinga dadneš zajedno sa kino kartom onom čikici u kabini koja se nalazi na zelenom nivou pored izlaza na radićevu ulicu. on to nešto prekuca i kaže ti koliko imaš za platiti (minus tvoj gratis sat ). ti platiš a od njega dobiješ novi tiket za izaći koji onda regularno prisloniš na onaj skener pri izlasku.
aha. tenk ju. ali i dalje ostajem pri tvrdnji da je onaj sistem placanja u bbi-ju prespor jer nas narod nema kulturu za onu vrstu placanja.
mislim da je to više pitanje navike.
jednom kad vidiš kako sistem fercera nema razloga da se čovjek gužva i stoji u redu.
gori su mi oni koji dođu do izlaza pa onda idu na automat da plate.
karanana wrote:kako iskoristiti i odraditi taj sat gratis? ja nisam znao prosli put kome da se obratim da mi smanji cijenu za taj sat. onaj parking u bbi-u je za povratit kako je neorganizovan. lola zaboravi platiti ranije pa onda izadje iz auta na onu masinu da plati i zablokira citav saobracaj raje iza njega koja je vec platila.
mjesto da su stavili kabinu i covjeka da naplacuje, nije automatsko placanje za nas.
vrlo jednostavno.
svoj tiket od parkinga dadneš zajedno sa kino kartom onom čikici u kabini koja se nalazi na zelenom nivou pored izlaza na radićevu ulicu. on to nešto prekuca i kaže ti koliko imaš za platiti (minus tvoj gratis sat ). ti platiš a od njega dobiješ novi tiket za izaći koji onda regularno prisloniš na onaj skener pri izlasku.
aha. tenk ju. ali i dalje ostajem pri tvrdnji da je onaj sistem placanja u bbi-ju prespor jer nas narod nema kulturu za onu vrstu placanja.
Sistem je takav da i oni nekulturni moraju platiti.
Ja sam neki dan doživio u BBI da lik psuje jer mora da plati parking, naravno otišla je majka i državi i svemu, i gledam ga ja kakav papak, dovuko je Audi 4 pred izlaz i skonto da nije platio, i onda tetralno izlazi, vuče se prema automatu, gleda tiket pa konta, pa ronda, plaća i sere, pravi dingospo.
ono je najjači parking trenutn. Uzmem tiket na ulasku i u džep sa njim, odmah sam miran da niko ne može izaći sa autom mi vani, nije ni skupo navečer 0,5KM/h, još kada idem u kino i skršim 20ak KM na karte, kokice i sl, imam plaćeno 0,5KM... uredno platim, izađem i zdravo. Plus, natkriveno, auto na suhom, toplom (ljeti svježem)... odoh u off, ali htjedoh reći da je parking najbolja stvar u cijelom BBI centru
van Basten wrote:ono je najjači parking trenutn. Uzmem tiket na ulasku i u džep sa njim, odmah sam miran da niko ne može izaći sa autom mi vani, nije ni skupo navečer 0,5KM/h, još kada idem u kino i skršim 20ak KM na karte, kokice i sl, imam plaćeno 0,5KM... uredno platim, izađem i zdravo. Plus, natkriveno, auto na suhom, toplom (ljeti svježem)... odoh u off, ali htjedoh reći da je parking najbolja stvar u cijelom BBI centru
kao mislis niko ti nemoze izaci van s autom bez tiketa? Valjda ima neka naknada za izgubljeni tiket - 20KM???
Lud i ponosan wrote:
Nisi skontao... Niko drugi osim vlasnika vozila ne moze izvesti auto vani, tako da je vozilo na sigurnom mjestu... Mislim da je to pisac htio reci
nisam skontao - sta ti garantuje da niko osim vlasnika ne moze izvesti vozilo van - parking karta?
mislim ipak da traže nekakve dokumente na uvid u tom slučaju...
nije da je nemoguće, kada je lopovija u pitanju sve je moguće, ali je itekako komplikovanije nego izvući auto sa tiketom ostavljenim na tabli ili auto parkirano na cesti ili nekakvom RVI parkingu kojeg isto plaćamo, čak i skuplje od ovog u BBI.
Pa ne garantuje niko, slazem se sa tim, samo sam ti rekao sta je onaj gore mislio pod onim sto je rekao. JBG, moze neko platiti 20 maraka za gubitak karte i odvuci auto, to bar nije komplikovano
Da mi je neko pricao da ce u Sa biti nemoguce kupiti karte za film rekla bih mu da laze.
MIslila sam da je ohanula pomama za 2012, odem jutros da uzmem karte kad hos malo sutra.
A kino dupke puno djece, ja mislila u obdaniste zalutala.
ladyblue18 wrote:Da mi je neko pricao da ce u Sa biti nemoguce kupiti karte za film rekla bih mu da laze.
MIslila sam da je ohanula pomama za 2012, odem jutros da uzmem karte kad hos malo sutra.
ladyblue18 wrote:Da mi je neko pricao da ce u Sa biti nemoguce kupiti karte za film rekla bih mu da laze.
meni nije jasno zasto ne prikazuju 2012 u vise sala. na primjer ako na onaj kineski film dodje 7 ljudi u salu koja prima 150 ljudi, a 150 se vrati kuci jer nema karte za 2012, zar nije bolje na 4-5 dana prebaciti 2012 i u tu salu i eventualno smanjiti broj projekcija za taj kineski film. ne kazem ja da taj kineski film ne valja, ja sam cuo pozitivne stvari i otici cu ga vidjeti, ali ako je malo interesovanje, ne znam zasto ga pustaju na ustrb blokbastera.
probajte u 23:20 projekciju. mala djeca tad spavaju. hocemo li mi lb?
karanana wrote:meni nije jasno zasto ne prikazuju 2012 u vise sala. na primjer ako na onaj kineski film dodje 7 ljudi u salu koja prima 150 ljudi, a 150 se vrati kuci jer nema karte za 2012, zar nije bolje na 4-5 dana prebaciti 2012 i u tu salu i eventualno smanjiti broj projekcija za taj kineski film. ne kazem ja da taj kineski film ne valja, ja sam cuo pozitivne stvari i otici cu ga vidjeti, ali ako je malo interesovanje, ne znam zasto ga pustaju na ustrb blokbastera.
probajte u 23:20 projekciju. mala djeca tad spavaju. hocemo li mi lb?
Ni meni nije jasno to.
23 je kasno ba, zalim.
@lud i ponosan-sutra ce bit 2 sedmice, a koliko znam 2 sedmice drze filmove na repertoaru. Ali mislim da ce ga duze ostaviti, sutra izlazi novi program pa cemo vidjeti.
i nadam se da ce brzo biti dostupna i internet rezervacija....
ja iz Breze svaki put dva sata prije filma trebam doci, da imam iole normalno mjesto za sjediti
kurty wrote:ma o ukusima se nije svadjati i pricati...
mada poslije 2012, na trenutnom repertoaru bih najvise volio pogledati "Final destination IV"
Ne bacaj 6 KM ako ces savjet. FD IV je jedan od onih filmova koje komotno mozes skinuti sa interneta i pogledati, ili dici u videotici, a vise se isplati nego dati 6KM.
Kao sto napisah na stranici prije, ja ih nikada necu prezaliti.
sinoc gledo lopove.
koji odron od filma!
dobo rece poznanik
onaj freeman kao da po ugovoru
mora snimiti jedan
dobar film, a onda i 5 odrona.
bar da ona ruskinja
vonabi seron stoun nema onih madeza po nosu i na lijevoj
sljepoocnici.
majkemi, bolje da sam gledao
mars 15 milijuna klicaka titovom nego
ono sranje!
ne do allah nikome!
E fala ti johnny... taman se namerachih da gledam taj film, ustedio si mi 7 KM.
Nego zna li iko kad ce kod nas krenuti "Hachiko: A Dog's Story"? Jedva cekam!
van Basten wrote:mislim ipak da traže nekakve dokumente na uvid u tom slučaju...
nije da je nemoguće, kada je lopovija u pitanju sve je moguće, ali je itekako komplikovanije nego izvući auto sa tiketom ostavljenim na tabli ili auto parkirano na cesti ili nekakvom RVI parkingu kojeg isto plaćamo, čak i skuplje od ovog u BBI.
ma ko misli krast neće mu sigurno tiket predstavljat problem
uostalom, i ako izgubiš tiket niko ti ne brani da krišom uzmeš novi