generalno gledajuci, meni su u citavom star treku najdraze epizode koje se bave raznim svemirskim fenomenima, anomalijama, putovanju kroz vrijeme...(npr TNG "We'll always have Paris")...za to sam u DS9 ostao uskracen naustrb epizoda koje se bave razvojem likova, prorocima i prelaznom vladom na bajoru...mislim
Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
#601 Re: Star Trek
slazem se za vojadzer i taj "reset"
jos jedna stvar koja me nervirala je neko pretjeranjo drzanje do pravila zvjezdane flote 70.000 svjetlosnih godina od njenog sjedista....sjecam se epizode u kojoj nalete na neku rasu koja ima tehnologiju pomocu koje vojadzer moze odmah otici kuci...ali je ne zele ustupiti...i babetina odluci da je ne otmu nego nastavi svojim putem, mada to otimanje ne bi imalo nikakve negativne posljedice po tu civilizaciju
generalno gledajuci, meni su u citavom star treku najdraze epizode koje se bave raznim svemirskim fenomenima, anomalijama, putovanju kroz vrijeme...(npr TNG "We'll always have Paris")...za to sam u DS9 ostao uskracen naustrb epizoda koje se bave razvojem likova, prorocima i prelaznom vladom na bajoru...mislim
- Neelix
#602 Re: Star Trek
Slazem se za glumu u DS9 - uz jedan izuzetak. Kapetan Sisko - Avery Brooks, je meni pravo peshkast, imam osjecaj da bi se rasplakao da ga neko osamari. Kad dodje scena da treba da galami na nekog, da vice i izrazi svoj stav, meni djeluje ko curica. Ne znam jesul autori zeljeli takvog lika il je on takav glumac sam od sebevox-populi wrote:@Neelix
nisam ti htio kvariti serijal al sad kad si sve pregledao, mogu iznijeti i moje misljenje.
DS9 mi nije najdrazi serijal (TNG je neprikosnoven) ali mi je tu negdje odmah iza. Ako oduzmemo vremensku distancu, tesko mi se odluciti izmedju TOS-a i DS9.
Ono sto me nerviralo kroz cijeli serijal je taj neki religiozni aspekt, meni je djelovalo kao reakcija producenata na ucestale kritike kako je Star Trek ateisticki nastrojen. Razumijem i zasto su napravili sve to, primarno trziste im je ipak USA.
Dalje, meni licno DS9 je daleko od dosadnog. Prve dvije sezone nisu nesto ali vec od trece prica je jako zanimljiva. Zadnja sezona mi je vjerovatno najbolja zavrsna sezona u cijeloj Star Trek prici. Jedino sto kvari utisak je nevjerovatno debilan kraj. Koliko god bio ocekivan, imam osjecaj kao da je serijal naglo prekinut pa su morali u par epizoda pricu dovesti do kraja. Sisko - prophet.
Ali kad malo bolje pogledas, ni ostali serijali nisu zavrsili nesto spektakularno.
TOS i nema neki kraj, jednostavno jednog dana prestao da se emituje.
TNG slicno, planiran je bio kraj ali nikakav zakljucak, jednostavno se eto zavrsilo.
VOY - baba kapetanica vozi brod, prodje kroz ono borgovsko sranje i eto je u Alpha kvadrantu. Ja sam ocekivao bar jos jednu epizodu koja bi pokazala prve rekacije u Alpha kvadrantu.
ENT je jedini imao neki uoblicen i dobar kraj, iako je serijal prekinut.
Ono sto mi je dosta pozitivno u DS9 je gluma. Moja glavna zamjerka Voyageru je totalno neuvjerljiva gluma vecine aktera. Osim doktora, ostali bi trebali uzeti par casova. U DS9 su gotovo svi odradili vrhunski glumacki posao.
kad ste govorili kako je kraj cudan i bezvezan mislio sam da ce to imati veze sa onim vizijama da je citav ds9 plod njegove maste, ono kad je on crnacki pisac pa nece da objavljuju njegove price
- dale cooper
#603 Re: Star Trek
Da, i to, Janeway se držala tih pravila ko pijan plota, iako je često išla time na štetu i posade i broda.Neelix wrote:slazem se za vojadzer i taj "reset"jos jedna stvar koja me nervirala je neko pretjeranjo drzanje do pravila zvjezdane flote 70.000 svjetlosnih godina od njenog sjedista....sjecam se epizode u kojoj nalete na neku rasu koja ima tehnologiju pomocu koje vojadzer moze odmah otici kuci...ali je ne zele ustupiti...i babetina odluci da je ne otmu nego nastavi svojim putem, mada to otimanje ne bi imalo nikakve negativne posljedice po tu civilizaciju
![]()
I još jedna stvar koju zamjerim je ta što su od Borga, koji je u TNG-u bio opasan i misteriozan neprijatelj,
napravili sprdnju. Teta Kata ih je kantala svakom mogućom prilikom, a oni na stotine brodova imali u Delti.
Da, tu se mogu složiti, i ja volim ove svemirske fenomene, posebice to putovanje u vrijeme. Yesterday's
Enterprise iz TNG-a je jedna takva dobra epizoda, kao i ona kada se zaglave u vremenskoj petlji, pa im se
stalno ponavlja isti scenario (ne mogu da se sjetim naziva te TNG epizode)
- Neelix
#604 Re: Star Trek
evo malo zanimljivih faca 
Gowron:

Nog:

Dukat:

Garak:

Quark:

Rom:

Martok:

Zanimljivo je da je on igrao i ulogu Laasa - sejpsiftera koji je "1 od 100" kao i odo
i konacno, meni drag Jeffrey Combs a.k.a. Weyoun, a.k.a. Shran iz Enterprisea

Gowron:

Nog:

Dukat:

Garak:

Quark:

Rom:

Martok:

Zanimljivo je da je on igrao i ulogu Laasa - sejpsiftera koji je "1 od 100" kao i odo
i konacno, meni drag Jeffrey Combs a.k.a. Weyoun, a.k.a. Shran iz Enterprisea

- dale cooper
#605 Re: Star Trek
Garak i Shran su mi najdraži iz te plejade.
Garak posebno, on je imao neke sjajne momente u DS9-u.
Ova konverzacija između njega i doktora mi je posebno ostala u sjećanju:
"Of all the stories you told me, which ones were true and which ones weren't?"
"My dear Doctor, they're all true."
"Even the lies?"
"Especially the lies."
Garak posebno, on je imao neke sjajne momente u DS9-u.
Ova konverzacija između njega i doktora mi je posebno ostala u sjećanju:
"Of all the stories you told me, which ones were true and which ones weren't?"
"My dear Doctor, they're all true."
"Even the lies?"
"Especially the lies."
- Neelix
#606 Re: Star Trek
Hehe, meni je Garak bio na avataru, do Nielsenove smrti
najzanimljiviji lik na DS9 definitivno.
- Karabaja
#607 Re: Star Trek
vox-populi, Neelix i dale cooper

- Neelix
- dale cooper
#609 Re: Star Trek
Da, nadaleko poznati stereotip o Trek fanovima kao šmokljanima koji sjede za kompjuterom u podrumima
svojih roditelja i sa kompletnom uniformom na sebi.
si kupim uniformu, niti bi radije gledao Star Trek umjesto da se sexam.
- vox-populi
#610 Re: Star Trek
How about da se sexas dok gledas Star Trek?dale cooper wrote:![]()
Da, nadaleko poznati stereotip o Trek fanovima kao šmokljanima koji sjede za kompjuterom u podrumima
svojih roditelja i sa kompletnom uniformom na sebi.Ne da nema istine u tome, ali još nisam imao potrebu da
Just kidding.
Nego ta epizoda kada je Sisko kao crnacki pisac je jedina u kojoj je Worf bez maske. I meni isto genijalna epizoda.
A Armin Shimerman ne mora stavljati masku da bi bio Quark, izgleda taman tako i u stvarnom zivotu.
- dale cooper
#611 Re: Star Trek
vox-populi wrote:How about da se sexas dok gledas Star Trek?dale cooper wrote:![]()
svojih roditelja i sa kompletnom uniformom na sebi.Ne da nema istine u tome, ali još nisam imao potrebu da
Just kidding.
Nego ta epizoda kada je Sisko kao crnacki pisac je jedina u kojoj je Worf bez maske. I meni isto genijalna epizoda.
A Armin Shimerman ne mora stavljati masku da bi bio Quark, izgleda taman tako i u stvarnom zivotu.
Mislim da bih ipak mogao reći da mi je najveća opsesija ili najvažnija sporedna stvar u životu muzika, pa bih
i to mogao izabrati ispred Star Treka, a nekada bome čak i ispred sexa.
Star Trek i sex.
- dale cooper
- Neelix
#614 Re: Star Trek
nego jel neko odgledao Star Trek: Phoenix??
http://www.stphoenix.com/
ja skidoh ovu epizodu pa cu ovih dana pogledat
http://www.stphoenix.com/
ja skidoh ovu epizodu pa cu ovih dana pogledat
- BSn
#615 Re: Star Trek
Mozes li mi malo "nacrtat", ako ti nije mrsko?
Ovo nije oficijelna serija, je l' tako? je li se negdje prikazuje, ili ide samo preko net-a? Sta, kako, u kratkim crticama?
Ovo nije oficijelna serija, je l' tako? je li se negdje prikazuje, ili ide samo preko net-a? Sta, kako, u kratkim crticama?
- Neelix
#616 Re: Star Trek
ma nije serija, zasad ima samo jedna epizoda
kako ja kontam, fanovi se okupili i snimili, nije nista zvanicno. kao to je je njihov prijedlog kako buduci serijal treba izgledati.
kako vidim u produkciji je i druga epizoda
kako vidim u produkciji je i druga epizoda
- BSn
#617 Re: Star Trek
ok, hvala. 
moglo bi se to i pogledati...
hehe, trekeri svih zemalja ujedinite se.
BSG (jest' da nije ST, al' mora biti u vrhu
) i TNG, pa onda sve ostalo... a Voyager zadnji (iza i DS9 - koji meni nije uopce los) i to zbog prelose glume kapetanice, a vala i ostalih...
moglo bi se to i pogledati...
hehe, trekeri svih zemalja ujedinite se.
BSG (jest' da nije ST, al' mora biti u vrhu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#618 Re: Star Trek
ako ima golotinje i ženmskijeh bataka....recidera da i ja skinem.....
- dale cooper
#619 Re: Star Trek
Mah, nisam nikada gledao te fan produkcije i po nekim trailerima čini
se da ništa nisam propustio. To mi je već malo previše. Ne može
se taj tip serije praviti sa amaterskim scenaristima i glumcima
i nisko budžetnom produkcijom. Svaka čast njima na entuzijazmu,
ali nije to to.
se da ništa nisam propustio. To mi je već malo previše. Ne može
se taj tip serije praviti sa amaterskim scenaristima i glumcima
i nisko budžetnom produkcijom. Svaka čast njima na entuzijazmu,
ali nije to to.
- Jazz_Junkie
#620 Re: Star Trek
ST fanovi mozda ne cijene toliko sex, ali zato vole sa-x. 
- sheilak
#621 Re: Star Trek
Ma to je tu negdje.Jazz_Junkie wrote:ST fanovi mozda ne cijene toliko sex, ali zato vole sa-x.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#622 Re: Star Trek
sheilak wrote:Ma to je tu negdje.Jazz_Junkie wrote:ST fanovi mozda ne cijene toliko sex, ali zato vole sa-x.
- Ma.Le.Na
#623 Re: Star Trek
ja bas mislim da je suprotno tomeJazz_Junkie wrote:ST fanovi mozda ne cijene toliko sex, ali zato vole sa-x.
SF fanovi samo imaju dobru krinku da su nezainteresovani
- Jazz_Junkie
#624 Re: Star Trek
Moguce je i to. Trekkie sam od malih nogu i znam da kod nas pubertet traje duze nego kod obicnih smrtnika.Ma.Le.Na wrote:ja bas mislim da je suprotno tomeJazz_Junkie wrote:ST fanovi mozda ne cijene toliko sex, ali zato vole sa-x.![]()
SF fanovi samo imaju dobru krinku da su nezainteresovani![]()

Ja se nazalost na gornjoj slici ne vidim, kamera pogresno nastimana....
Neki drugi, kao npr. nas cijenjeni Neelix, se furaju na klingonske Duras sestre:

Zaboravih napomenuti da sam se furao i na Leetu iz DS9:
Vas,

- Neelix
#625 Re: Star Trek
ko bolan voli klingonke
leeta je predobra, ah te sise

al mi je najbolja ST koka T'Pol

leeta je predobra, ah te sise

al mi je najbolja ST koka T'Pol