ERONET
Moderator: Benq
-
Malogradjanin
#601 Re: ERONET
Ja mislim da je u pitanju ona standardna eronet 40 pretplata, na njoj ima 1000 minuta bez uspostave.
- semmy
#602 Re: ERONET
jeste standardna, stara tarifa 40 km...ja je koristim od 2005g a besplatne minute najbroj od 2007g..mislim da samo ta tarifa ima najbroj bez naplate uspostave pozivaMalogradjanin wrote:Ja mislim da je u pitanju ona standardna eronet 40 pretplata, na njoj ima 1000 minuta bez uspostave.
-
The Realist
#603 Re: ERONET
Aha, moja greška, ja sam mislio da se radi o ovoj Family, a za nju sam pitao bio dotičnog uposlenika i našeg forumašasemmy wrote:jeste standardna, stara tarifa 40 km...ja je koristim od 2005g a besplatne minute najbroj od 2007g..mislim da samo ta tarifa ima najbroj bez naplate uspostave pozivaMalogradjanin wrote:Ja mislim da je u pitanju ona standardna eronet 40 pretplata, na njoj ima 1000 minuta bez uspostave.
- lala*
#604 Re: ERONET
Kako se se aktivira ono da u 24h saljes besplatne poruke ili pricas besplatno? 
-
best10
#605 Re: ERONET
http://eronet.ba/o-nama/press-centar/mo ... -bilo-gdje
Mozete li mi reci da li se isplati ovaj mobilni cesto putujem i nosim prijenosno racunalo mislim se da uzmem MI10 GB
Mozete li mi reci da li se isplati ovaj mobilni cesto putujem i nosim prijenosno racunalo mislim se da uzmem MI10 GB
-
zlokotlokrp
#606 Re: ERONET
Zao mi je sto ranije ne vidjeh tvoj post. Taj ugovor se mogao raskinuti 15 dana od dana njegovog zakljucenja, jer se radi o ugovoru zakljucenom van poslovnih prostorija, kako ga definise zakon o zastiti potrosaca u članu 39., te si po članu 41. istog zakona imao pravo da raskines ugovor bez ikakvog obrazlozenja u roku od 15 dana od dana zaključenja.platinum91 wrote:Pozdrav,
Nedavno sam potpisao ugovor za Optimum 15 tarifu to su oni štandovi po gradu.I par dana nakon toga sam potpisao zahtjev za raskid prije sam aktivacije kartice i time samog važenja ugovora ali mi ne žele raskinuti ugovor dok su prijatelju raskinuli.Pa su mi neke osobe predlagale da jednostavno ne koristim karticu i ne plaćam račune ili je možda bolje da uključim advokata.Šta vi mislite o tome i da li ste imali slična iskusta???
Ali u svakom slucaju nemoj odustajati, ako nisi koristio broj, imas pravo na raskid, to su meni rekli u svojoj poslovnici...I NISTA NE PLACAJ!!!
sa srecom
-
sarajev_o
#607 Re: ERONET
Ja sam isto htio da raskinem nisu mi dali nedavno su mi poslali raskid ugovora ali da platim 300,necu:D
-
The Realist
#608 Re: ERONET
Ja sam htio da se sa 15plus prebacim na tarifu Family 40, ili kako već, i hoće da mi naplate penale za ostatak ugovora...., ovo mi stvarno nije jasno.... 
-
zlokotlokrp
#609 Re: ERONET
i ja cu sad raskinuti ugovor, nek mi salju isto, ali ja im necu platiti...oni ne postuju zakon, zasto bih ja postovala ugovor i placale obaveze koje su nastale njihovom krivnjom... ne upozore te na rok za raskid, a obavezni su po zakonu, jos lazu, petljaju. Kazu ti da mozes raskinuti ugovor nakon 90 dana, i da iskoristis potrosnju za to vrijeme, a onda kad dodjes da raskines - ne mozete raskinuti, jer ste koristili karticu...da niste-mogli biste...prevaranti zivi..sarajev_o wrote:Ja sam isto htio da raskinem nisu mi dali nedavno su mi poslali raskid ugovora ali da platim 300,necu:D
-
zlokotlokrp
#610 Re: ERONET
jarane...ev tebi ova moja kartica...optimum tarifa...i et...i ja i ti zadovoljni...hhahahahahaThe Realist wrote:Ja sam htio da se sa 15plus prebacim na tarifu Family 40, ili kako već, i hoće da mi naplate penale za ostatak ugovora...., ovo mi stvarno nije jasno....
-
The Realist
#611 Re: ERONET
A šta ću sa ovom tarifom koju moram dodatno plaćatizlokotlokrp wrote:jarane...ev tebi ova moja kartica...optimum tarifa...i et...i ja i ti zadovoljni...hhahahahahaThe Realist wrote:Ja sam htio da se sa 15plus prebacim na tarifu Family 40, ili kako već, i hoće da mi naplate penale za ostatak ugovora...., ovo mi stvarno nije jasno....
Ma ovako je problem, jer sa Family 40 dolati 500KM za mobitel budžet i oni bi meni ustvari odatle oduzeli, ali mi nikakve logike nema da mi naplaćuju penale, a prelazim na veću tarfifu.... Razumijm da treba oduzeti onoliko koliko je za mobitel ostalo, ali ostatak ne razumijem i stvarno sam razočaran....
-
platinum91
#612 Re: ERONET
Ma raskino sam ja ugovor na svu srecu isti dan kad sam pisao onaj prethodni post prvo nisu htjeli jer je kao bio u već u procesu obrade al ja njima fino prijetio tužbom jer se tako nešto nigdje ne spominje u ugovoru već samo da ugovo važi sa aktivacijom sim kartice sve se riješilo za sat 1 ili 2 a do tada je uvijek trebalo par dana da mi odgovorezlokotlokrp wrote:Zao mi je sto ranije ne vidjeh tvoj post. Taj ugovor se mogao raskinuti 15 dana od dana njegovog zakljucenja, jer se radi o ugovoru zakljucenom van poslovnih prostorija, kako ga definise zakon o zastiti potrosaca u članu 39., te si po članu 41. istog zakona imao pravo da raskines ugovor bez ikakvog obrazlozenja u roku od 15 dana od dana zaključenja.platinum91 wrote:Pozdrav,
Nedavno sam potpisao ugovor za Optimum 15 tarifu to su oni štandovi po gradu.I par dana nakon toga sam potpisao zahtjev za raskid prije sam aktivacije kartice i time samog važenja ugovora ali mi ne žele raskinuti ugovor dok su prijatelju raskinuli.Pa su mi neke osobe predlagale da jednostavno ne koristim karticu i ne plaćam račune ili je možda bolje da uključim advokata.Šta vi mislite o tome i da li ste imali slična iskusta???
Ali u svakom slucaju nemoj odustajati, ako nisi koristio broj, imas pravo na raskid, to su meni rekli u svojoj poslovnici...I NISTA NE PLACAJ!!!
sa srecom
- semmy
#613 Re: ERONET
vise nigdje nekad bila raiffeisen banka..a sada im je najmanja provizija cini mi se 75pfkakavdanakneiskustvu wrote:gdje se mogu platiti računi za eronet bez provizije?
-
zlokotlokrp
#614 Re: ERONET
ma isplati se, kad ti ja kazem...The Realist wrote:A šta ću sa ovom tarifom koju moram dodatno plaćatizlokotlokrp wrote:jarane...ev tebi ova moja kartica...optimum tarifa...i et...i ja i ti zadovoljni...hhahahahahaThe Realist wrote:Ja sam htio da se sa 15plus prebacim na tarifu Family 40, ili kako već, i hoće da mi naplate penale za ostatak ugovora...., ovo mi stvarno nije jasno....? Ne isplati se.
Ma ovako je problem, jer sa Family 40 dolati 500KM za mobitel budžet i oni bi meni ustvari odatle oduzeli, ali mi nikakve logike nema da mi naplaćuju penale, a prelazim na veću tarfifu.... Razumijm da treba oduzeti onoliko koliko je za mobitel ostalo, ali ostatak ne razumijem i stvarno sam razočaran....
nemoj mi uzeti za zlo
shvatila sam u cemu je finta...i ono sto tebi ili nama nema logike...za njih je apsolutno logicno...ne sikiraj se, nije do tebe
-
Alkos
#615 Re: ERONET
Ne bi ti trebali naplacivati nikakve penale osim ako nisi uzeo neki mobitel uz tu tarifu? Na koliko si ti potpisao ugovor i koliko penala bi ti odbili od tog budzeta, tj koliko bi ti na kraju ostalo za kupovinu mob?The Realist wrote:A šta ću sa ovom tarifom koju moram dodatno plaćatizlokotlokrp wrote:jarane...ev tebi ova moja kartica...optimum tarifa...i et...i ja i ti zadovoljni...hhahahahahaThe Realist wrote:Ja sam htio da se sa 15plus prebacim na tarifu Family 40, ili kako već, i hoće da mi naplate penale za ostatak ugovora...., ovo mi stvarno nije jasno....? Ne isplati se.
-
The Realist
#616 Re: ERONET
Uzeo sam ja mobitel i ja sam očekivao da će mi odbiti onoliko koliko je ostalo da otplatim za mobitel, ali oni meni odbijaju i penale. uzeo sam Samsung neki, oko 190KM vrijedi (maks), ja dao odmah 30KM i eto, nekih 5-6 mjeseci sve uredno plaćam i kada sam došao tamo, kažu da imam još 300+ da platim (ali nije ni taj "plus" malen baš, samo se ne sjećam) i kada sam pitao kako je tako puno, a mobitel ne košta toliko, rekli su da su to penali za raskid ugovora.Alkos wrote: Ne bi ti trebali naplacivati nikakve penale osim ako nisi uzeo neki mobitel uz tu tarifu? Na koliko si ti potpisao ugovor i koliko penala bi ti odbili od tog budzeta, tj koliko bi ti na kraju ostalo za kupovinu mob?
PS
Na dvije godine sam koristio, ali sam uvidio da bi mi se više isplatio ovaj Family40, pa sam radi toga želio preći, a kada sam saznao za mobitel, onda sam kontao i to iskoristiti.
Last edited by The Realist on 30/04/2011 20:58, edited 1 time in total.
-
The Realist
#617 Re: ERONET
OK, ja uzmem karticu, a ti račune plaćaš, fair dealzlokotlokrp wrote: ma isplati se, kad ti ja kazem...![]()
nemoj mi uzeti za zlo
shvatila sam u cemu je finta...i ono sto tebi ili nama nema logike...za njih je apsolutno logicno...ne sikiraj se, nije do tebe
-
Alkos
#618 Re: ERONET
E pa sa mobitelom je navlakusa, ne samo kod Eroneta nego kod svakog operatera, na taj nacin te vezu ugovorom i obavezuju da placas pretplatu (zato i nude telefone). Npr. da si u BHT uzeo mob na godinu dana i da zelis da raskines ugovor, takodjer bi morao bi platiti ratu za mobitel i preostale racune (mislim da bi bilo slicno i u slucaju da zelis da predjes na vecu tarifu).The Realist wrote:Uzeo sam ja mobitel i ja sam očekivao da će mi odbiti onoliko koliko je ostalo da otplatim za mobitel, ali oni meni odbijaju i penale. uzeo sam Samsung neki, oko 190KM vrijedi (maks), ja dao odmah 30KM i eto, nekih 5-6 mjeseci sve uredno plaćam i kada sam došao tamo, kažu da imam još 300+ da platim (ali nije ni taj "plus" malen baš, samo se ne sjećam) i kada sam pitao kako je tako puno, a mobitel ne košta toliko, rekli su da su to penali za raskid ugovora.Alkos wrote: Ne bi ti trebali naplacivati nikakve penale osim ako nisi uzeo neki mobitel uz tu tarifu? Na koliko si ti potpisao ugovor i koliko penala bi ti odbili od tog budzeta, tj koliko bi ti na kraju ostalo za kupovinu mob?
PS
Na dvije godine sam koristio, ali sam uvidio da bi mi se više isplatio ovaj Family40, pa sam radi toga želio preći, a kada sam saznao za mobitel, onda sam kontao i to iskoristiti.
Sve bi bilo u redu da nisi samo otisao naknadno i uzeo taj mobitel, bez problema bi mogao preci na vecu tarifu i iskoristiti taj budzet od 500 KM. Inace, uvijek sklapajte ugovore na pravim PM/kioscima, ima ih nekoliko u Sarajevu (po trznim centrima), zaobilazite te standice u sirokom luku jer oni nude samo te optimum tarife koje su poprilicno nepovoljne, a i broj uredjaja koji mozete kupiti u sklopu te tarife je poprilicno ogranicen.
http://www.eronet.ba/media/312377/uvjet ... mum-15.pdf
Kada postojeći korisnik mijenja Tarifu, a vrijedi obvezno razdoblje trajanja pretplatničkog odnosa definirano ponudom mobilnog uređaja, u slučaju prelaska sa Tarife na jednu od tarifa iz komercijalne ponude HT Eronet-a (Eronet 20, Eronet 40, Eronet 80, 15 Plus, 25 Plus. 50 Plus i ostalih) sa većim ili jednakim iznosom minimalne mjesečne potrošnje / pretplate, istom se nastavlja postojeći ugovorni odnos definiran ponudom mobilnog uređaja.
E gledaj sad, meni ni ovo nije sve jasno. Po ovome, ti imas pravo preci na vecu tarifu, ali ti se penali obracunavaju samo ukoliko zelis uzeti jos neki uredjaj uz taj koji si vec uzeo. Ukoliko bi presao na vecu tarifu bez uzimanja uredjaja to bi trebalo biti moguce bez ikakvih penala, jer ni meni nije logicno da ti naplacuju penale.U slučaju kada se postojećem korisniku obračunavaju penali po posebnoj ponudi novu posebnu ponudu korisnik može iskoristiti tek kad podmiri ispostavljene račune / dugovanja koja uključuju i obračunate penale.
Najlogicnije mi je da ti bude besplatan prijelaz, ali da ti od budzeta odbiju MPC mobitela koji si uzeo tako da ti ostane jos 250-300 KM za potrositi. Ne znam, dobro se raspitaj, ali svakako promjeni tarifu, pa i po cijenu telefona, te optimum tarife mislim da nisu isplative. Mozes li napisati koje su cijene poziva?!
Ili opet kazem, nemoj placati racune, uzmi na nekog drugog family paket i iskorisiti max budzet jer se stvarno isplati ta opcija.
-
The Realist
#619 Re: ERONET
Eh ovako, ja sam očekivao da će on meni oduzeti cijenu mobitela i onda koliko ostane za drugi uređaj, da ja uzmem. Ja sam prvo mislio da ja otplatim svoj mobitel i onda da taj dio obaveze regulišem i da se onda prebacim, tek sam nakon toga saznao za tih 500KM budžeta za mobitel, koji sam mislio iskoristiti za penale i ostatak za možebitni drugi mobitel.Alkos wrote: E pa sa mobitelom je navlakusa, ne samo kod Eroneta nego kod svakog operatera, na taj nacin te vezu ugovorom i obavezuju da placas pretplatu (zato i nude telefone). Npr. da si u BHT uzeo mob na godinu dana i da zelis da raskines ugovor, takodjer bi morao bi platiti ratu za mobitel i preostale racune (mislim da bi bilo slicno i u slucaju da zelis da predjes na vecu tarifu).
Sve bi bilo u redu da nisi samo otisao naknadno i uzeo taj mobitel, bez problema bi mogao preci na vecu tarifu i iskoristiti taj budzet od 500 KM. Inace, uvijek sklapajte ugovore na pravim PM/kioscima, ima ih nekoliko u Sarajevu (po trznim centrima), zaobilazite te standice u sirokom luku jer oni nude samo te optimum tarife koje su poprilicno nepovoljne, a i broj uredjaja koji mozete kupiti u sklopu te tarife je poprilicno ogranicen.
http://www.eronet.ba/media/312377/uvjet ... mum-15.pdfKada postojeći korisnik mijenja Tarifu, a vrijedi obvezno razdoblje trajanja pretplatničkog odnosa definirano ponudom mobilnog uređaja, u slučaju prelaska sa Tarife na jednu od tarifa iz komercijalne ponude HT Eronet-a (Eronet 20, Eronet 40, Eronet 80, 15 Plus, 25 Plus. 50 Plus i ostalih) sa većim ili jednakim iznosom minimalne mjesečne potrošnje / pretplate, istom se nastavlja postojeći ugovorni odnos definiran ponudom mobilnog uređaja.E gledaj sad, meni ni ovo nije sve jasno. Po ovome, ti imas pravo preci na vecu tarifu, ali ti se penali obracunavaju samo ukoliko zelis uzeti jos neki uredjaj uz taj koji si vec uzeo. Ukoliko bi presao na vecu tarifu bez uzimanja uredjaja to bi trebalo biti moguce bez ikakvih penala, jer ni meni nije logicno da ti naplacuju penale.U slučaju kada se postojećem korisniku obračunavaju penali po posebnoj ponudi novu posebnu ponudu korisnik može iskoristiti tek kad podmiri ispostavljene račune / dugovanja koja uključuju i obračunate penale.
Najlogicnije mi je da ti bude besplatan prijelaz, ali da ti od budzeta odbiju MPC mobitela koji si uzeo tako da ti ostane jos 250-300 KM za potrositi. Ne znam, dobro se raspitaj, ali svakako promjeni tarifu, pa i po cijenu telefona, te optimum tarife mislim da nisu isplative. Mozes li napisati koje su cijene poziva?!
Ili opet kazem, nemoj placati racune, uzmi na nekog drugog family paket i iskorisiti max budzet jer se stvarno isplati ta opcija.
Ali kada sam otišao rekli su mi da će mi oduzeti i penale, iako je tarifa na koju prelazim veća (čak za 30KM, ako PDV računam, ovako 25KM). To su mi rekla dva izvora (jedan provjerio moje stanje, tj. forumaš eques, a nakon toga sam ja otišao u poslovnicu njihovu i isto su mi rekli).
Tarifa je 15plus, pa vidi tamo cijene, da ne pišem sada (izvini), ali je problem što bih ja prešao na 40+, a to je oko 47KM minimalno, ako uračunam PDV. Trenutno trošim oko 30KM mjesečno, plus supruga na svoj mobitel određenu sumu potroši (nekada 5, nekada 10), tako da meni teško ti pozivi mogu "jeftiniji" biti, ali sam htio ipak da i supruga i ja sve jednim računom plaćamo i da stalno imamo "kredit".
Mobitel bih volio uzeti, kad već imam šansu, a i nije da bih im malo novca ostavio, ili da im malo novca ostavljam.
Ova njihova politika mi nije jasna, čak i da stoji u pravilniku da je tako, to nema nikakve logike, jer bukvalno sebi oduzimaju mušteriju.
PS
Ja ovdje ne bih ništa platio, jer bi mi tih 300+ oduzeli od onih 500, ali mi sada to ne odgovora.
-
zlokotlokrp
#620 Re: ERONET
hahahaa...vidis kako se mi zacas nagodimo, tako sam ja i sa eronetom, zacas me obrlatili...The Realist wrote:OK, ja uzmem karticu, a ti račune plaćaš, fair dealzlokotlokrp wrote: ma isplati se, kad ti ja kazem...![]()
nemoj mi uzeti za zlo
- banovan
#621 Re: ERONET
Moze li mi neko pojasniti oko ove Hej zovimo tarife,kako sta.Koliko kosta taj broj,gdje ga kupim na kiosku ili u njihovoj poslovnici kako ide to 
- escobar__
#622 Re: ERONET
!hej kartica košta 5 KM, možeš ga kupiti i u kiosku i u poslovnicama ERONET-a. Što se tarife tiče uglavnom bude početna tarifa, dakle aktivirana je kad aktiviraš broj.banovan wrote:Moze li mi neko pojasniti oko ove Hej zovimo tarife,kako sta.Koliko kosta taj broj,gdje ga kupim na kiosku ili u njihovoj poslovnici kako ide to
Ako to nije slučaj onda ćeš pozvati 063 456, odabrati opciju 3 i odabrati !hej Zovimo tarifu (promjena je besplatna svaki put kad dopuniš račun).
Helem, ništa posebno.
- banovan
#623 Re: ERONET
A sta je sa tih 1000 minescobar__ wrote:!hej kartica košta 5 KM, možeš ga kupiti i u kiosku i u poslovnicama ERONET-a. Što se tarife tiče uglavnom bude početna tarifa, dakle aktivirana je kad aktiviraš broj.banovan wrote:Moze li mi neko pojasniti oko ove Hej zovimo tarife,kako sta.Koliko kosta taj broj,gdje ga kupim na kiosku ili u njihovoj poslovnici kako ide to
Ako to nije slučaj onda ćeš pozvati 063 456, odabrati opciju 3 i odabrati !hej Zovimo tarifu (promjena je besplatna svaki put kad dopuniš račun).
Helem, ništa posebno.
-
The Realist
#624 Re: ERONET
Možda ti je najbolje da u njihovoj centrali uzmeš i zamoliš da ti oni odmah uštimaju, tako je najlakše, ako si u prolazu. A ako ne, vidi na njihovoj stranici koga nazvati da ti se uštima sve....
- escobar__
#625 Re: ERONET
Nakon što si aktivirao (ako već nije aktivirana) tarifu !hej Zovimo samo prati upute sa ove stranice i ne možeš pogriješiti.banovan wrote:A sta je sa tih 1000 minescobar__ wrote:!hej kartica košta 5 KM, možeš ga kupiti i u kiosku i u poslovnicama ERONET-a. Što se tarife tiče uglavnom bude početna tarifa, dakle aktivirana je kad aktiviraš broj.banovan wrote:Moze li mi neko pojasniti oko ove Hej zovimo tarife,kako sta.Koliko kosta taj broj,gdje ga kupim na kiosku ili u njihovoj poslovnici kako ide to
Helem, ništa posebno.
Ako ipak negdje zapneš pozovi Službu za korisnike (063 3801) i prati govorne upute, imaš posebnu opciju za pomoć kod aktiviranja besplatnih minuta.