Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
*mima*

#601 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by *mima* »

Da ne otvaram temu.....jel neko zna valja li ovaj tel.......Samsung GT-S5260 (Star ll)
shin

#602 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shin »

Sve zavisi koliko je para.
*mima*

#603 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by *mima* »

Preko Telecoma..... 86,00 km
shin

#604 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shin »

Za tu lovu ne vjerujem da moze biti bolji, proceed with checkout :D
*mima*

#605 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by *mima* »

na godinu dana...rata. 6,18km a na dvije..1,17km......posto ja nisam zahtjevna.....pitam vas jel dobar tel.
alibaba_i_30_godina

#606 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

*mima* wrote:na godinu dana...rata. 6,18km a na dvije..1,17km......posto ja nisam zahtjevna.....pitam vas jel dobar tel.
Ovaj telefon nije nista posebno, sad sam pogledao neke komentare na gsmarena.com i ljudi se zale. Obzirom da nisi zahtjevan korisnik, mozda i nije los za tebe, ukoliko ipak mislis da bi mogla uskoro promijeniti misljenje onda ti predlazem da uzmes neki drugi, noviji model. Ukoliko ce ti telefon sluziti samo da nekog telefoniras (ono sto bi u sustini i trebao da sluzi) i pises SMS poruke, onda je ok za taj novac.

Oprez ako nisi navikla na touch mobitele jer je ekran mal, pa moze duze potrajati dok se ne naviknes na tipkanje sms poruka.
Mariella

#607 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mariella »

Mariella wrote:Ja planiram sutra otici do njih da vidim imaju li polovan HTC Legend i u kakvom je stanju, ili da vidim novi samsung galaxy mini ili samsung I5800 :lol: Ako kupim, javit cu jel valja :lol:

A prijateljica je kod njih kupila polovan iPhone i fercera sve :)
Bila sam u univerzalno, nisu imali ni samsung 3 ni htc legend :lol: Tako da ne moze se vjerovati ni njihovoj stranici ni pik radnji :D Sad razmisljam da kupim HTC Wildfire :-) Ipak mi je bitno da ima bolju kameru i blic...
alibaba_i_30_godina

#608 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

Mariella wrote:
Mariella wrote:Ja planiram sutra otici do njih da vidim imaju li polovan HTC Legend i u kakvom je stanju, ili da vidim novi samsung galaxy mini ili samsung I5800 :lol: Ako kupim, javit cu jel valja :lol:

Bila sam u univerzalno, nisu imali ni samsung 3 ni htc legend :lol: Tako da ne moze se vjerovati ni njihovoj stranici ni pik radnji :D Sad razmisljam da kupim HTC Wildfire :-) Ipak mi je bitno da ima bolju kameru i blic...
Sta je sa galaxy 2? Jesul' cijene iste kao na stranici ili pak ima nekih razlika?
ema_

#609 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ema_ »

Ima tip na piku prodaje Galaxy II za 650, uvozi iz Dojčlanda.

Ovi iz Univerzalno su šega sa cijenama, ja kad sam svoj kupovala, bio na piku 475, i odem prvi put, kaže tip 490, sad stigla pošiljka nove cijene bla bla. Dođem navečer da pazarim, drugi tipovi, ne znaju koja je cijena, al treba da je ona koja piše im na stranici, i ipak dobijem za 15 km jeftinije nego ujutro što je bilo cijena :-) :D
Mariella

#610 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mariella »

Ne znam, nisam se za taj raspitivala :) Samo su mi za galaxy 3 rekli da nema i da ne znaju kad ce doci... Sutra mozda odem opet za ovaj wildfire, pa cu vidjeti je li ista cijena, na pik-u pise 330 KM.
polis

#611 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by polis »

Nemoj wildfire. Ako baš moras uzmi Wildfire S. To je najjeftiniji HTC sa androidom, da ičemu valja.

Onaj Galaxy Ace je dobar ali mu je baterija nula. ne može 1 dan da izdrži uz malo koristenja.

Ovi univerzalno su po mojim iskustvima malo neprofesionalni. NA piiku jedne cijene, na sajtu druge, nazoves randnju neka je treća. Odokativna metoda. Neljubazni su preko telefona, nezainteresovani itd.

Moje preporuke su da ne kupuješ telefon u Sa jer nemaš ozbiljnu firmu koja daje račun i garanciju. Ko daje 200-300eura za telefon, neka skokne ili naruči u ZG ili BG kod ozbiljnih firmi. Tu je telefon 100% upakovan i ne otvaran.
febo_acm

#612 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Šta misliš koliko traje baterija kod Wildfire S? :D
polis

#613 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by polis »

AMD wrote:Šta misliš koliko traje baterija kod Wildfire S? :D
jedno 28h :D

Kod smartfonova, galaxy S2 ima relativno dobru bateriju. Može da izdura 2 dana, a uz neko osrednje korištenje, bez puno wi-fi, može i 3 dana.
zateznistub

#614 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

polis wrote:

Kod smartfonova, galaxy S2 ima relativno dobru bateriju. Može da izdura 2 dana, a uz neko osrednje korištenje, bez puno wi-fi, može i 3 dana.
Not a chance. moj S plus dan i po plafon.
polis

#615 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by polis »

zateznistub wrote:
polis wrote:

Not a chance. moj S plus dan i po plafon.
Nisam pisao o S Plus. Već o Galaxy S II. To je info iz prve ruke. Kada umjereno koristim wifi i sl. na 3 dana se puni baterija.
febo_acm

#616 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Kod mene S2 ne može baš dva dana. Kažem ti, neki prosjek je oko 5-6 sati da radi display. Nema šanse da mi samo tri sata dnevno radi display :D

@edit

3 dana?? wtf :D

Koji fw,rom,kernel? I hajde pročitaj mi pod About > Battery Usage šta kaže. Koliko display, wifi, fb, koliko razgovora... ?
Dupli_skalp

#617 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

Mariella wrote:

wildifre S, ne obični wildfire. mojne se tu zajebati.

i traži da ti daju po cijenama sa sajta (pik cijene su im od septembra još). to svima rade. ako mi ne bi dao po cijeni sa sajta, ne bih ni uzimao tel.
Dupli_skalp

#618 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

ema_ wrote:Ima tip na piku prodaje Galaxy II za 650, uvozi iz Dojčlanda.
jel samo to ima u ponudi ili nudi i ostale brendove?
ema_

#619 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ema_ »

eyesburn wrote:
jel samo to ima u ponudi ili nudi i ostale brendove?

Samo njega.
*mima*

#620 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by *mima* »

NeyDan wrote:
*mima* wrote:na godinu dana...rata. 6,18km a na dvije..1,17km......posto ja nisam zahtjevna.....pitam vas jel dobar tel.
Ovaj telefon nije nista posebno, sad sam pogledao neke komentare na gsmarena.com i ljudi se zale. Obzirom da nisi zahtjevan korisnik, mozda i nije los za tebe, ukoliko ipak mislis da bi mogla uskoro promijeniti misljenje onda ti predlazem da uzmes neki drugi, noviji model. Ukoliko ce ti telefon sluziti samo da nekog telefoniras (ono sto bi u sustini i trebao da sluzi) i pises SMS poruke, onda je ok za taj novac.

Oprez ako nisi navikla na touch mobitele jer je ekran mal, pa moze duze potrajati dok se ne naviknes na tipkanje sms poruka.

Navikla sam na touch......ali hvala....odustajem od ovog.Nije mi frka za tel.....sacekat cu neki drugi.
Sehro1

#621 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sehro1 »

Dvoumim se oko kupovine kod "Univerzalno", juce sam zvao kaze "SGS II" 775 KM, to je stvarno povoljno, ima li pozitivnih iskustava??? :-)
Sehro1

#622 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sehro1 »

Moze info na PM?
ema_

#623 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ema_ »

Sehro1 wrote:
Moze info na PM?

Provjeri inbox.
Sehro1

#624 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sehro1 »

ema_ wrote:
Sehro1 wrote:
Moze info na PM?

Provjeri inbox.
Hvala.
nepredvidiva

#625 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nepredvidiva »

ema_ wrote:
Sehro1 wrote:
Moze info na PM?

Provjeri inbox.
Može i meni ema ;-) Hvala
Post Reply