Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
amelino
#601 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ma moze - potopi se u vodu sa kroketama i doda se po konzerva ili skuhaju se kosti i udrobi se hljeb u to... Bitno je posebno za 4 kucica koja ce biti vracena da imaju i dalje bar jedan obrok dnevno. Znaci sve je dobrodosloi. Skupljati kosti, hljeb po pekarama, konzerve i krokete..Sve , sve samo da nisu gladni...
-
jaca78
#602 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
mislim da može stari hljeb ali da im se to pomiješa sa konzervom ili nečim
- *miara*
#603 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
pekara je na dobrinji, pa cim budem tamo, pitacu. ne znam da li da slazem ili da kazem da je to za cuke...
-
amelino
#604 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Samo istina - za cuke je na Butmiru.
-
duboka_misao
#605 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ide li danas iko na butmir?nakon 5?
-
amelino
#606 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@miroslav76 je na Butmiru , danas su nahranjeni.
Sutra idemo ja i Amela ako hoces sa nama javi.
Psi se ne vracaju na Butmir!!! Nikako !!!!
Do 30.08. ce biti u pansionima, Terri i Bella ce za ZG u prvoj sedmici septembra - prvi weekend , a ostale ce preuzeti Help Animals. U ponedjeljka/utorak ce sve zenke biti sterilizovane. Potreban je prevoz ujutro u 8h do Lepenice po 2psa jer u 10h moraju biti u Sarajevu - Vucku i Bellu, za utorak transport imamo iz Kiseljaka. Molim sve koji mogu pomoci oko trasporta u ponedjeljak da se jave.
Potrebno je izmiriti i dalje dugove u pansionima do 30.08. kojih je i dalje puno.Skupljena je 1/4 duga, ali ce se za ovih 8 dana jos mnogo naglomilati - tako da je potrebno skupiti i dalje ogromnu cifru. Molim sve koji mogu da pomognu u rijesavanju duga da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala svima od srca.
Do 30.08. ce biti u pansionima, Terri i Bella ce za ZG u prvoj sedmici septembra - prvi weekend , a ostale ce preuzeti Help Animals. U ponedjeljka/utorak ce sve zenke biti sterilizovane. Potreban je prevoz ujutro u 8h do Lepenice po 2psa jer u 10h moraju biti u Sarajevu - Vucku i Bellu, za utorak transport imamo iz Kiseljaka. Molim sve koji mogu pomoci oko trasporta u ponedjeljak da se jave.
Potrebno je izmiriti i dalje dugove u pansionima do 30.08. kojih je i dalje puno.Skupljena je 1/4 duga, ali ce se za ovih 8 dana jos mnogo naglomilati - tako da je potrebno skupiti i dalje ogromnu cifru. Molim sve koji mogu da pomognu u rijesavanju duga da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala svima od srca.
-
miroslav76
#607 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja sam svaki dan na butmiru,ne brinite,sutra i ja moram ici sa vama da vam pokazem,odnosno uputim kako ce te dalje nastaviti sa hranjenjem pasa,jer ja idem na godisnji,odnosno od ponedeljka necu moci do daljnjeg,a do tada imam na vratu 6 beba da zbrinem ...molim vas da se dogovorimo da odemo tamo oko 17 sati, jer do tada cu biti u guzvi sa drugim cukama/zna Amela,odnosno Gordana/.Danas sam bacila les Liline bebe i ostale su jos dvije koje ona nesretna cuva 24 sata,ne dozvoljava nikom se pribliziti njima.Danas su se kupali u Zeljeznici,mislim ja ih povedem tamo da se rashlade/imam sve slike,ali mi treba puno vremena da postavim,koje ga nemam/Nekoliko pasa hvali zadnju sedmicu,oni kojima su prednje sape polomljene,takodje vise nema ni kuje koja se skoro okotila,danas ponovo jedno sa prebijenom zadnjom nogom...Butmir je strasna prica i sudbina napustenih zivotinja...to treba samo doci tamo i vidjeti...Ali koga je to briga u ovoj drzavi!!!!
Last edited by miroslav76 on 22/08/2009 18:33, edited 1 time in total.
-
jaca78
#608 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Miroslav76, nije potrebno da idete na Butmir samo za to da biste nekog upucivali kako se hrane psi. pa vecina nas je bila na Butmiru i vecina nas ima ili je imala pse.
ja se nadam da su ti jadnici kojih nema, sami otisli negdje
ja se nadam da su ti jadnici kojih nema, sami otisli negdje
-
miroslav76
#609 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nisam mislila da ne znate kako se hrane psi,nemojte odma tako reagovati,nego ima drugih mnogo vaznih momenata koje ne mogu pisati,nego pokazati.Ja cinim sve za zivotinje kao i vi,i stalo mi je da sutra vam pokazem licno,jer ne mogu preko telefona.Imam kuci nesto sto se tamo treba prebaciti autom,jeli sad ok?.Ti psi nisu otisli nikuda na tri noge,cekali su nas svaki dan evo 3 mjeseca...
-
csejla
#610 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dakle kao sto Amela rece preostali pse preuzimaju Help Animals. 2 odrasla za 3-4 sedmice idu za Zg sve ovisi od dogovora sa gospodjom koja ce ih preuzeti. Malena koja je zajedno sa bracom bila u azilu Dubravica sutra srecom ide kod jedne gospodje u mnogo bolje uslove na cuvanje do udomljenja.amelino wrote:@miroslav76 je na Butmiru , danas su nahranjeni.
NOVAC JE I DALJE VELIKI PROBLEM I ON JE HITAN DA BI SE IZMURILI DUGOVI. Hvala svima koji su vec pomogli kao i onima koji namjeravaju pomoci u rjesavanju problema zvanog Butmir.
-
amelino
#611 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dug za pansion u Kiseljaku je sada 1330KM uklucujuci danasnji dan , predali smo sve sto se skupilo - psi ostaju u pansionu do 30.08. - to je jos 7 dana na ovu cifru, a Terri i Bella ce mozda ostati i do njihovog odlaska u Zagreb.
Za drugi pansion u pionirskoj dolini smo duzni sa danasnjim danom 400KM. Zauzeta ce biti 3box-a do 30.08. kada ostaje samo 10KM po danu za Funghija.
Hvala svima za pomoc!!! Veliki dio je placen danas - 620KM jedan pansion- Kiseljak i 200KM drugi pansion- Pionirska dolina.
Novac ako zelite mozete i direktno dati u pansion da bi se dug smanjio.
Hvala svima od srca!!!!
Za drugi pansion u pionirskoj dolini smo duzni sa danasnjim danom 400KM. Zauzeta ce biti 3box-a do 30.08. kada ostaje samo 10KM po danu za Funghija.
Hvala svima za pomoc!!! Veliki dio je placen danas - 620KM jedan pansion- Kiseljak i 200KM drugi pansion- Pionirska dolina.
Hvala svima od srca!!!!
-
amelino
#612 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sutra mi je potreban prevoz do Lepenice- pored Kiseljaka po 2 psa - Vucku i Bellu koja treba odvesti na vet. fax na sterilizaciju u 10h. Trebamo krenuti u 8h iz Sarajeva. Molim sve koji mogu pomoci da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala.
- samrichakk
#613 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Molim vas pogledajate i ako je neko u mogucnosti pomozite! Hitno je zaista...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2931808
Hitno potrebni novci za njih...pomozite milom vas!
Hvala unaprijed
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2931808
Hitno potrebni novci za njih...pomozite milom vas!
Hvala unaprijed
- *miara*
#614 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
moze li dulcinella da proslijedi ovu poruku za prevoz?
-
amelino
#615 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Poslala sam joj vec. Rijesen je prevoz i za danas i za sutra. Dovest ce ih vlasnik pansiona danas, jer nismo nasli prevoz - za Vucku treba malo vece auto a gospodin ima kombi, a sutra ce Terri i Lisu dovuci iz Lepenice @dogman - one su manji psi svakako.
Hvala svima.
Hvala svima.
-
amelino
#616 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
U galeriji na Carsiji - kod Dinine magaze - galerija ''Luminance'' - Vl.Nermina Peco, na svaki kupljeni proizvod - lampe ,slike i dr. iznad 50KM - 10% ide za Butmir!!!
Racun uz to cete dobiti.
Racun uz to cete dobiti.
-
csejla
#617 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
PLANOVI ZA BUTMIR

- blackberry
#618 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
a pse ne spominju.... 
- *miara*
#619 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
znaci najaksnije do kraja septembra pocinje ravnanje zemlje za park u vodozastitnoj zoni gdje ce kulturni gradjani bacati kese, cipseve, limenke, plasticni escajg itd.
koje su ovo novine?
koje su ovo novine?
-
ajsela
#620 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
SAN, izaslo danas
-
csejla
#621 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ovo je danasnje izdanje novina SAN objavilo. Pse ne spominju
Ne smijem ni posmisliti kakve palnove za njih imaju.
- Asana
#622 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Svaka vama cast, dat cu i ja prilog, ali - stvarno je paradoksalno da grupa mladih skuplja novac da izmiri dugove za smjestaj pasa, koji bi trebali biti negdje smjesteni i zbrinuti od kantonalnog novca!amelino wrote:Dug za pansion u Kiseljaku je sada 1330KM uklucujuci danasnji dan , predali smo sve sto se skupilo - psi ostaju u pansionu do 30.08. - to je jos 7 dana na ovu cifru, a Terri i Bella ce mozda ostati i do njihovog odlaska u Zagreb.
Hvala svima od srca!!!!
Ponvo pitam , cemu sada sluzi kafilerija, koliko se sredstava izdvaja za njihov rad i koji je to rad, ako djeca moraju placati privatne pansione da bi zbrinuli pse!
Mogu li se postojeca udruzenja zvanicno obratiti Kanotnu za molbom za pokrivanje ovih nastalih troskova, kao i za rjesenje pitanja smjestaja nadjenih pasa - ubuduce??
-
amelino
#623 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Vucka i Bella su sterilizovane. Oporavljaju se.
Vucka je imala tumor na maternici i cisticne jajnike. Slezena joj je u katastrofalnom stanju , jako natecena. Bella je super.
Vucka je imala tumor na maternici i cisticne jajnike. Slezena joj je u katastrofalnom stanju , jako natecena. Bella je super.
- waterfall
#624 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Znam da nije tema ali samo nabrzinu da odgovorim:*miara* wrote:kakva je procedura kad neko hoce psa iz inostranstva? konkretno danska i svicarska... imam tamo nekih poznanika pa cu pokusati da ih nagovorim da se gore raspituju za pse.
Vazi za Dansku!Razlikuje se da li pas ide sam znaci kao cargo (oni to zovu komercijalno) ili sa pratiocem (nekomercijalno). Za ove druge vazi slijedece:
Pas znaci mora dobiti:
ID oznaku
pasos
mora biti cijepljen protiv bjesnila (21 dan prije putovanja) i dobiti sredstvo protiv krpelja.
Treba se popuniti certifikat BiH i certifikat danskog veterinarskog instituta (Fødevarestyrelsen) oba treba veterinar u BiH pecatiti.
I na kraju najaviti dolazak psa sa infom o psu, vlasniku i zemlji iz koje dolazi, to se treba uraditi najkasnije 24 sata prije slijetanja u Kopenhagen i poslati tamo gdje pas ulazi u zemlju, Billund ili Kopenhagen (grænsekontrol).
I imati box za transport, naravno
Za stene do 8 kila se placa u BiH (Austrian Airways) 150 eura za Kopenhagen, plus sto vazu psa i box ako je vise onda se mora vise i platiti.
Za sve vas koji ste u Skandinaviji posebno u Danskoj a volite zivotinje i zelite pomoci na neki nacin, npr. pomoci oko prevoza hrane i ostalog do BiH ili usvojiti neka se jave na [email protected]. Cesto udomitelji moraju sami izganjati sve papire naravno uz pomoc organizacija u BiH ali nije tako jednostavan proces.
pozdrav
-
amelino
#625 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sarplaninka, Terri i Lisa su danas sterilizovane. Terri i Lisa se fino oporavljaju, Sarplaninka malo teze zbog godina ali i zbog toga sto joj je slezen ai jetra u jako losem stanju.
Vucka i Bella su mnogo bolje.
Dug kod Mihrada je smanjen i iznosi - 1160KM trenutno, a kod Nenada iznosi 250KM. Hvala svima koji pomazu da se dug umanji!!!
I dalje je potrebno skupiti dosta sredstava da izmirimo dugove !!! Molim Vas pomozite!!!
Vucka i Bella su mnogo bolje.
Dug kod Mihrada je smanjen i iznosi - 1160KM trenutno, a kod Nenada iznosi 250KM. Hvala svima koji pomazu da se dug umanji!!!
I dalje je potrebno skupiti dosta sredstava da izmirimo dugove !!! Molim Vas pomozite!!!