Project: Sarajevo City Center
-
todd_smith
#601 Re: Project: Sarajevo City Center
Meni samo smeta lokacija, ili tacnije to sto se gradi tacno preko puta Alte, jos jednog shopping centra 
- poznanik
#602 Re: Project: Sarajevo City Center
Od betona, naravno, ali s mnogo manje sadržaja, a više upotrebom drugih konstruktivnih materijala, zbog uštede na vremenu u gradnji i cijeni, radi rasterećenja ukupne mase objekta, a i zbog kompletnog vizuelnog utiska...zeko071 wrote:stvarno od kojeg materijala bi ti pravio neboder.sta je tvoj projedlog?
Zar su i pregradni zidovi morali biti armirano-betonski, ili kompletna sjeverna strana iznad Hiseta ulice
Zar se tamo gradi neboder?
-
ins
#603 Re: Project: Sarajevo City Center
Aha, ti bi ovo gradio k'o sto se pravi kuca u Velesicima Gornjim? Red cigle, red maltera?
Pa malo lamperije za toplinu doma? A foto-tapeta?
Prica radi price (negativne, naravno)! Sacekaj kraj radova pa onda probaj argumentovano reci koju protiv...
Prica radi price (negativne, naravno)! Sacekaj kraj radova pa onda probaj argumentovano reci koju protiv...
- zeko071
#604 Re: Project: Sarajevo City Center
prijatelju, investicija koja je trebala biti cirka 120 miliona, prema informacijama koje ja imam narasla je na 300 miliona KM. obzirom da je to jedini znacajni objekat koji se radi u SA u ova teska ekonomska jedra, dopustio bih im da ga prave meni na glavi, samo da ga rade. dragi bog zna koliko ljudi u SA ima korist od ovog objekta. radnici, kooperanti, beton, zeljezo, transport i ne ni ja sta vise.todd_smith wrote:Meni samo smeta lokacija, ili tacnije to sto se gradi tacno preko puta Alte, jos jednog shopping centra
- poznanik
#605 Re: Project: Sarajevo City Center
Ma ja ba, ja mislio od visočke cigle, nisam ni znao da danas postoje moderni materijali za gradnjuins wrote:Aha, ti bi ovo gradio k'o sto se pravi kuca u Velesicima Gornjim? Red cigle, red maltera?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
misaoni
#606 Re: Project: Sarajevo City Center
Kako sam ja cuo, dvadeset spratova iznad povrsine zemlje i pet ispod povrsine..poznanik wrote:Od betona, naravno, ali s mnogo manje sadržaja, a više upotrebom drugih konstruktivnih materijala, zbog uštede na vremenu u gradnji i cijeni, radi rasterećenja ukupne mase objekta, a i zbog kompletnog vizuelnog utiska...zeko071 wrote:stvarno od kojeg materijala bi ti pravio neboder.sta je tvoj projedlog?
Zar su i pregradni zidovi morali biti armirano-betonski, ili kompletna sjeverna strana iznad Hiseta ulice![]()
Zar se tamo gradi neboder?
-
breuer
#607 Re: Project: Sarajevo City Center
izvini, osim čelika, koji još postoje?poznanik wrote:Ma ja ba, ja mislio od visočke cigle, nisam ni znao da danas postoje moderni materijali za gradnjuins wrote:Aha, ti bi ovo gradio k'o sto se pravi kuca u Velesicima Gornjim? Red cigle, red maltera?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
misaoni
#608 Re: Project: Sarajevo City Center
Ne znam je li neko vec negdje ranije postavio ali evo..ovdje ima intervju sa arhitektom ovog objekta:
http://www.facetv.ba/rubrika/hadiface-t ... ajeva.html
http://www.facetv.ba/rubrika/hadiface-t ... ajeva.html
- poznanik
#609 Re: Project: Sarajevo City Center
tema - kviz, je na drugom pdfbreuer wrote:izvini, osim čelika, koji još postoje?
-
sarajevsko_pivo
#610 Re: Project: Sarajevo City Center
Meni samo nije jasno, sto jos uvijek nisu poceli sa fasadom...
-
MUNAFIK
#611 Re: Project: Sarajevo City Center
Idemo redom:

Oktobar 2009 godine

Januar 2010 godine

Oktobar 2010 godine

April 2011 godine

Vjerovatno septembar 2011 godine

Oktobar 2009 godine

Januar 2010 godine

Oktobar 2010 godine

April 2011 godine

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#612 Re: Project: Sarajevo City Center
Hajd' ovi strucniji da odgovore
Koliko ovdje treba jos vremena da se pocne fasada postavljati???
- poznanik
#613 Re: Project: Sarajevo City Center
Taman negdje oko baraža za SP u Brazilu-LIBERO- wrote:Koliko ovdje treba jos vremena da se pocne fasada postavljati???
A zavisi i od Cementare u Kaknju, hoće li stići napraviti dovoljno cementa, ili će morati u pomoć zvati i Cemex
- Bosnolog
#614 Re: Project: Sarajevo City Center
MUNAFIK wrote:Idemo redom:
Oktobar 2009 godine
Januar 2010 godine
Oktobar 2010 godine
April 2011 godine
Masala!
-
breuer
#615 Re: Project: Sarajevo City Center
tema - kviz, je na drugom pdfpoznanik wrote:breuer wrote:izvini, osim čelika, koji još postoje?
uredu
p.s. mogao si otiči i do argentarije, gološa ili investitora, pa ih naružiti zbog količine betona
-
MUNAFIK
#616 Re: Project: Sarajevo City Center
Pa najlakse je na ovo fasadu staviti, sta ste navalili, ne kontam kako nesto zjapi prazno mjesecimaGrievous wrote:-LIBERO- wrote:Hajd' ovi strucniji da odgovoreKoliko ovdje treba jos vremena da se pocne fasada postavljati???
pa valjda kad zavrse zidanje ovog tornja... sto naravno nema nikakve veze sa fasadom, al eto to su valjda limiti nasih gradjevinskih firmi
mogli su komotno zavrsiti vecinu radova na ovom niskom dijelu gdje ce biti shoping centar, a ne da sad zjapi prazan mjesecima dok se toranj ne zavrsi
oni WTC tornjevi sto su sruseni su se jos gradili dok su donji spratovi bili useljeni... pogledaje kako se radila fasada na burj dubai, ljudi gore izlijevaju beton na 100 spratu a do 80tog sprata fasada gotova, unutrasnji radovi recimo zavrseni do 50tog sprata i slicno
kod nas valjda ide sve jedno po jedno...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#617 Re: Project: Sarajevo City Center
poznanik wrote:tema - kviz, je na drugom pdfbreuer wrote:izvini, osim čelika, koji još postoje?![]()
- poznanik
#618 Re: Project: Sarajevo City Center
Ti, kao nekadašnji moderator, morao bi znati da je trolanje protivno pravilima ovog foruma. Ili te izdaje sjećanje ili imaš neke druge pobude. U svakom slučaju - blamiraš sepape wrote:poznanik wrote:tema - kviz, je na drugom pdfbreuer wrote:izvini, osim čelika, koji još postoje?![]()
Lako je tebi kad imash shtelu, ...
- pape
#619 Re: Project: Sarajevo City Center
Da, ... u pravu si. Dobro znam da je trolanje protivno pravilima ovog foruma.poznanik wrote: Ti, kao nekadašnji moderator, morao bi znati da je trolanje protivno pravilima ovog foruma. Ili te izdaje sjećanje ili imaš neke druge pobude. U svakom slučaju - blamiraš se
Sjecanje me jos uvijek dobro sluzi, ... toliko dobro da se jos uvijek sjecam razloga zbog kojeg si trajno baniran.
Sta pise u pravilima za one koji se ponovo prijave pod drugim nick-om?
Da li je blamiranje i to kada ti post bude osvjezen, .... smisao posta promijenjen, a nema traga o editovanju?
Dakle, ... tko se ovdje blamira?
-
sarajevsko_pivo
#620 Re: Project: Sarajevo City Center
Upravo to, fasada na shoppingcentru je mogla vec biti gotovo, tako da bi njega cak i mogli tamo u juni vec otvoriti, ovako mozda tek 2013.Grievous wrote:-LIBERO- wrote:Hajd' ovi strucniji da odgovoreKoliko ovdje treba jos vremena da se pocne fasada postavljati???
pa valjda kad zavrse zidanje ovog tornja... sto naravno nema nikakve veze sa fasadom, al eto to su valjda limiti nasih gradjevinskih firmi
mogli su komotno zavrsiti vecinu radova na ovom niskom dijelu gdje ce biti shoping centar, a ne da sad zjapi prazan mjesecima dok se toranj ne zavrsi
oni WTC tornjevi sto su sruseni su se jos gradili dok su donji spratovi bili useljeni... pogledaje kako se radila fasada na burj dubai, ljudi gore izlijevaju beton na 100 spratu a do 80tog sprata fasada gotova, unutrasnji radovi recimo zavrseni do 50tog sprata i slicno
kod nas valjda ide sve jedno po jedno...
- poznanik
#621 Re: Project: Sarajevo City Center
pape wrote:Da, ... u pravu si. Dobro znam da je trolanje protivno pravilima ovog foruma.poznanik wrote: Ti, kao nekadašnji moderator, morao bi znati da je trolanje protivno pravilima ovog foruma. Ili te izdaje sjećanje ili imaš neke druge pobude. U svakom slučaju - blamiraš se
Sjecanje me jos uvijek dobro sluzi, ... toliko dobro da se jos uvijek sjecam razloga zbog kojeg si trajno baniran.
Da li je blamiranje i to kada ti post bude osvjezen, .... smisao posta promijenjen, a nema traga o editovanju?
Koja tebe patologija puca
- pape
#622 Re: Project: Sarajevo City Center
Sve su to bajate informacije, ...poznanik wrote:pape wrote: Da, ... u pravu si. Dobro znam da je trolanje protivno pravilima ovog foruma.
Koja tebe patologija puca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vrijeme ti je da se ženiš, da se družiš, ubiće te ta samoća
Da je u zeni spas, ... imao bi je i ti, ...
- poznanik
#623 Re: Project: Sarajevo City Center
Šta s tobom nije u redupape wrote:Sve su to bajate informacije, ...![]()
Da je u zeni spas, ... imao bi je i ti, ...
-
Edin_Sarajevo
#624 Re: Project: Sarajevo City Center
Daj ba ne zezajte. Ja molim Boga da im ne nestane love...a nece valjda jer bi ovo baš unakazilo Marijin Dvor da ostane nedovršeno. Ali vidim ih svaki dan, tu su rade i kako neko reče hrane dobar dio naših ljudi. Kad aBd jednog dana krene na bolje, ono će biti možda i najljepši kvart u regionu. Ovo govorim zbog toga što za iskorištene kapacitete dva tržna centra i dva hotela, klijenti moraju imati love. Kako god, onaj dio grada se diže. Živio sam tu i fakat je bilo ružno. Unitic zapaljen, škola neobnovljena, umjesto alte stara fontana bez vode i sivilo...na mjestu gdje je SCC bio Magros čini mi se? Sad je to sve puno ljepše
. Volio bih da niko ne dira ono livade što je ostalo izmedju zgrada (Šibica i zgrada od crvene fasadne cigle u Kranjčevićevoj)
Last edited by Edin_Sarajevo on 08/09/2011 17:44, edited 1 time in total.
-
breuer
#625 Re: Project: Sarajevo City Center
fkt te ne razumijempoznanik wrote:Šta s tobom nije u redupape wrote:Sve su to bajate informacije, ...![]()
Da je u zeni spas, ... imao bi je i ti, ...O čemu ti pišeš
Jesi ti zdrav čovječe
![]()
![]()
![]()
![]()
izvinjavam se ako kršim pravila, izvinjavam se i dotičnom forumašu, no mislim da na ovoj temi predstavlja samo smetnju...