@Detroitu ostaje 14 dana, ... tebi je sada 30 dana.zlockoglupi wrote:ohladi pape, ovaj je prvi poceopape wrote:@zlockoglupi, .... 14 dana bana.zlockoglupi wrote:
ko je tebe zvao, detroite usrani
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#601 Re: Huliganstvo
- The Nightwatchman
#602 Re: Huliganstvo
nigdje ja nisam opravdao udaranje i izivljavanje. nadji mi gdje sam ja to opravdao? napisao sam jos i da mi je zao momka...kijameta wrote:Ja sam zavrsio visu skolu i imam svoju firmu isto sam ispunio sve zelje koje sam imao(skoro sve,imam puno zelja) Imam troje djece,dva hordasa i jedni kraljicu zlaThe Nightwatchman wrote:kijameta wrote:Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
Policija svugdje tuce ali svugdje i odgovara za prekoracenje sile a ovo na ovom snimku je skolski primjer neopravdanog koristenja sile. Ja sam bio huligan,dobio sam i podijelio dobrih batina ali ovako nas nije tuklia ni srpska policija u Beogradu,kada smo izboli grobare.Zato jer su bili POLICAJCI u odnosu na ove 'policajce'.Ovo je izvan svih ljudskih normi. Ko moze naci opravdanje nad udaranjem vezanoga momka na zemlji mora se dobro,dobro zamisliti,kakava je covjek uopste.
Je li ti misli da si jedini ozenjen i sa djecom u Sarajevu Ja volim isto guzove svoje zene ali volim i djecu voditi na utakmicu i policija mi to mora omoguciti a to juce nije uradila.![]()
![]()
ja uopste ne znam zasto vodim ovu konverzaciju s tobom. ja sam kad si ti dobijao i davao batine i čakijama po beogradu ordinirao - završio fakultet i našao dobar posao i ispunio sebi sve one želje koje sam imao od djetinjstva do kasne mladosti. ja se osjecam jako zadovoljnim i nemam potrebu ici po utakmicama da se bijem i bodem čakijama....
Stvarno ne vidim razlog da vodim konverzaciju sa nekim ko je toliki necovjek da opravdava bjesomucno i neporebno udaranje i sadisticko izivljavanje nad vezanim covjekom
ali kralju dragi nije te sram da kazes da ste boli ljude????
Last edited by The Nightwatchman on 22/04/2010 21:11, edited 1 time in total.
-
2005
#603 Re: Huliganstvo
Jeste, mi smo stoka, huligani, bodemo se, i noževima i pomalo u venu. I šta ćeš sad?The Nightwatchman wrote:kijameta wrote:Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
Policija svugdje tuce ali svugdje i odgovara za prekoracenje sile a ovo na ovom snimku je skolski primjer neopravdanog koristenja sile. Ja sam bio huligan,dobio sam i podijelio dobrih batina ali ovako nas nije tuklia ni srpska policija u Beogradu,kada smo izboli grobare.Zato jer su bili POLICAJCI u odnosu na ove 'policajce'.Ovo je izvan svih ljudskih normi. Ko moze naci opravdanje nad udaranjem vezanoga momka na zemlji mora se dobro,dobro zamisliti,kakava je covjek uopste.
Je li ti misli da si jedini ozenjen i sa djecom u Sarajevu Ja volim isto guzove svoje zene ali volim i djecu voditi na utakmicu i policija mi to mora omoguciti a to juce nije uradila.![]()
![]()
ja uopste ne znam zasto vodim ovu konverzaciju s tobom. ja sam kad si ti dobijao i davao batine i čakijama po beogradu ordinirao - završio fakultet i našao dobar posao i ispunio sebi sve one želje koje sam imao od djetinjstva do kasne mladosti. ja se osjecam jako zadovoljnim i nemam potrebu ici po utakmicama da se bijem i bodem čakijama....
na kraju, ne mislim da sam jedini oženjen, ali IMAM PRAVO NA MIR I KRETANJE PO GRADU. to mi je juce bilo onemoguceno
Ne pravi se glup čovječe, niko ti ne brani da šetaš gradom sa djetetom, jer su kod nas u centru grada na šta aludiraš, navijački izgredi veeeelika rijetkost, zadnji meni se čini bili kad je BiH igrala sa Hrvatskom.
Mislim da nešto nije udure sa tobom ako ti je izgovor za ne izlazak u grad, utakmica na Koševu.
Dalje, kažeš da si više puta u gradu napadnut od strane navijača kao slučajni prolaznik? Navedi mjesto i vrijeme kada si napadnut? Mani se šuplje priče i rekla-kazala podmetanja od strane medija kako navijači na ulici bodu, udaraju nedužne žene i djecu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#604 Re: Huliganstvo
Jednom prilikom na utakmici na Grbavici jedan upaljeni pubertetlija sa plavim salom oko vrata skacuci i divljajuci do mene i vidjevsi da ja posmatram utakmicu u granicama nekog navijanja koje bi se trebalo pripisivati normalnim ljudima me upita "S'a je ba, jesi li i ti Manijak"?!! Pogledah ga i rekoh "Kako da ne ali sexualni, mama ti to odlicno zna". Neko ko sebe ubraja u grupaciju koja se zove imenom Manijak ili Horde zla ne moze nikako biti cist sa svojom pamecu a pogotovo ko sa ponosom kaze da mu je kcerkica "kraljica zla". Takvi pjenusavci, kao sto je ovaj moj sa Grbavice, sa svojih jedno maksimalno 20-tak godina su sinoc pokazali svoju silu u odnosu 100:1 pa zvek letvom drota po glavusi ali uvijek sve dodje na svoje pa se situacija vrlo brzo okrene i zavrsis upravo tamo gdje ti je i mjesto, pod policijskom cizmom. Ne da su ga trebali udarati nego zgaziti nogama, 24 sata mu pokazivati sta znaci udarati organe reda i da je ta horda u stvari hordica kada se stvari posloze. Cime se ti hvalis??? Time sto si nekoga izbo u zivotu??? Cime se budala ponosi toga se pametan stidi ali ovaj prvi kad tad dodje ispod svoje cizme koja mu promjeni poglede na zivot isto kao sto se pricalo u ratu da svaka granata ima svoje ime i prezime. Ali posto si ti nekoga izbo u Beogradu onda si bio zajedno sa Ramljakom i tadasnjom ekipom koja je pokazala svoju hrabrsot 92 godine, zdusivsi nakon prvog metka ka lijepoj Evropi.kijameta wrote:Ja sam zavrsio visu skolu i imam svoju firmu isto sam ispunio sve zelje koje sam imao(skoro sve,imam puno zelja) Imam troje djece,dva hordasa i jedni kraljicu zlaThe Nightwatchman wrote:kijameta wrote:Nisam ja konfuzan nimalo,policajac specijalac se ne bi trebao bojati,trebao bi onakvu sega situaciju rjesavati uz osmijeh i bez straha,koji bi ga dovodio do nekontrolisanoga ponasanja. Specijalci iz Kantona Sarajevo to nisu u stanju jer su fizicki i psihicki nedorasli poslu koji obavljaju a to ispastaju gradzani.
![]()
Stvarno ne vidim razlog da vodim konverzaciju sa nekim ko je toliki necovjek da opravdava bjesomucno i neporebno udaranje i sadisticko izivljavanje nad vezanim covjekom
Ovo sto su sinoc uradili oni zli momci je takva glupost da ocito nisu svjesni i napravili su takvu kontrauslugu svi navijacima FK Sarajeva da ocito toga niste svjesni. Sada cete biti marisani od drugova u plavom i kada bude i kada ne bude trebalo. Na silu se uvijek odgovaralo jos vecom silom!!!!!
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#605 Re: Huliganstvo
Joj tebe, ti "od Kulina bana do našijeh dana". Nekad se fudbal igrao za raju, nekad nije bilo lopova u upravama (i ako ih je bilo radili su u korist klubova), nekad je bila uređenija država, nekad nije bila iskompleksirana murija...pape wrote:Neko je vec spomenuo da je svojevremeno na Kosevu na utakmicama bilo prisutno po desetak drotova prasinara, ambulantna i vatrogasna kola. Rijetko je bilo belaja, a i kad su se desavali, tih desetak titinih drotova je caskom rijesilo stvar.
Sta se sada desava?
Jednostavno, .... prokofrcili ste se, jer .... kao, ... "demokratija" vam dozvoljava da se ponasate kako hocete, a pritom zaboravljate da se vandalizam i nasilnistvo u svakoj demokratiji kaznjava, prije svega pendrekom.
Razlicito posmatramo te dogadjaje. Ti si cvjetao kad si vidio udaranje drota palicom s ledja, mucki po zatiljku. Ja sam se tom scenom zgrozio.
Govorim ti za današnje vrijeme. Ja želim da odem na utakmicu da navijam, nikad nisam želio povrijediti nekog ko mene ne napada (osim juče što sam htio da pukne grom na teren kao u Africi ono negdje što je pukao pa da pobije sve naše igrače) ali mi to današnja policija ne dozvoljava. Zar nije maltretiranje bez razloga kad te kloc koči i tjera da voziš 40 na sat samo da bi zakasnio na utakmicu? Zar nije maltretiranje kad te istjera 10-20 minuta prije kraja? Kad ovako kivan na to što je prvo dobio degenek od boraca, pa onda i od navijača, hvata okolo raju sa šalovima nebitno jesu li pravili belaj ili ne i onda ih degeneči do iznemoglosti? Mogu ti nabrojati milion gostovanja kad smo mogli praviti belaj, zapalit cijele gradove jer smo nenajavljeni upadali, a nije bilo ni najmanjeg problema.
-
katamaran101
#606 Re: Huliganstvo
Osuda svake vrste vandalizma i huliganstva.
Smijemo li se uopšte sjetiti Vedranovog ubistva u Širokom Brijegu?
Šta je promijenjeno od tada? Koliko ljudi treba još da strada, da bi se nešto promijenilo u zakonima?
Kažnjavanje po horizontali i dijagonali. Vandala i huligana posebno.
Promjena zakona je dio rješenja, dok je promjena svijesti daleko na horizontu.
Uobičajena kazna organizatoru, klubu, kazne neigranjem, igranjem bez navijača…
Pokretanje postupka protiv policajaca koji su prekoračili svoje ovlasti (pretjerali brate u primjeni sile), a nevino izudarane pozvati na slatku i lijepo obeštetiti.
Ali..jednostavnije je okrenuti glavu.
Money ostaje u džepu, a ko će kuhati još i slatku.
Smijemo li se uopšte sjetiti Vedranovog ubistva u Širokom Brijegu?
Šta je promijenjeno od tada? Koliko ljudi treba još da strada, da bi se nešto promijenilo u zakonima?
Kažnjavanje po horizontali i dijagonali. Vandala i huligana posebno.
Promjena zakona je dio rješenja, dok je promjena svijesti daleko na horizontu.
Uobičajena kazna organizatoru, klubu, kazne neigranjem, igranjem bez navijača…
Pokretanje postupka protiv policajaca koji su prekoračili svoje ovlasti (pretjerali brate u primjeni sile), a nevino izudarane pozvati na slatku i lijepo obeštetiti.
Ali..jednostavnije je okrenuti glavu.
Money ostaje u džepu, a ko će kuhati još i slatku.
- pape
#607 Re: Huliganstvo
Hajde ti na miru jos jednom pogledaj ovaj snimak, ...1946 wrote:Joj tebe, ti "od Kulina bana do našijeh dana". Nekad se fudbal igrao za raju, nekad nije bilo lopova u upravama (i ako ih je bilo radili su u korist klubova), nekad je bila uređenija država, nekad nije bila iskompleksirana murija...pape wrote:Neko je vec spomenuo da je svojevremeno na Kosevu na utakmicama bilo prisutno po desetak drotova prasinara, ambulantna i vatrogasna kola. Rijetko je bilo belaja, a i kad su se desavali, tih desetak titinih drotova je caskom rijesilo stvar.
Sta se sada desava?
Jednostavno, .... prokofrcili ste se, jer .... kao, ... "demokratija" vam dozvoljava da se ponasate kako hocete, a pritom zaboravljate da se vandalizam i nasilnistvo u svakoj demokratiji kaznjava, prije svega pendrekom.
Razlicito posmatramo te dogadjaje. Ti si cvjetao kad si vidio udaranje drota palicom s ledja, mucki po zatiljku. Ja sam se tom scenom zgrozio.
Govorim ti za današnje vrijeme. Ja želim da odem na utakmicu da navijam, nikad nisam želio povrijediti nekog ko mene ne napada (osim juče što sam htio da pukne grom na teren kao u Africi ono negdje što je pukao pa da pobije sve naše igrače) ali mi to današnja policija ne dozvoljava. Zar nije maltretiranje bez razloga kad te kloc koči i tjera da voziš 40 na sat samo da bi zakasnio na utakmicu? Zar nije maltretiranje kad te istjera 10-20 minuta prije kraja? Kad ovako kivan na to što je prvo dobio degenek od boraca, pa onda i od navijača, hvata okolo raju sa šalovima nebitno jesu li pravili belaj ili ne i onda ih degeneči do iznemoglosti? Mogu ti nabrojati milion gostovanja kad smo mogli praviti belaj, zapalit cijele gradove jer smo nenajavljeni upadali, a nije bilo ni najmanjeg problema.
http://www.youtube.com/watch?v=guznhxvW ... r_embedded
... poslije toga , ... onako, ... samo za sebe (ne zbog mene, ja odgovore znam) odgovori na neka od ovih pitanja.
- Sta radi 100-200 ljudi na terenu, sta oni tu imaju traziti, ... njihovo mjesto je na tribinama!
- Razbijaju sve do cega stignu, sve sto je lomljivo, ... s kojim pravom to cine?
- Tuku se sa zastitarima i policijom, a ljudi su placeni da odrzavaju red!
- Nimalo viteski, ... naprotiv, ... kukavicki. Udari i zbrise u masu. Opali policajca motkom s ledja, baci motku i zbrise u masu. I jos desetine slicnih detalja.
Veoma opasno, a, .... veoma jednostavno, ... psihologija copora.
- karanana
#608 Re: Huliganstvo
fuj! glupani glupi, lome svoje i udaraju momke iz osiguranja od kojih su mnogi tek poceli raditi prije mjesec-dva za pisljivih 500-600 maraka. fuj! ako kosevo zovete vasom drugom kucom, pretpostavljam da lomite i po kuci. s tim nemam problema ali ako lomite zajednicku imovinu i nesto za sto cemo svi morati platiti da se popravi, e onda imam problem sa tim. mangupi nadjite upravu u gradu ili po kucama pa ovo radite. kurac, to ne smijete jer bi vas ti ljudi progutali i jer bi ti ljudi uzeli zakon u svoje ruke. a smijete ovo provoditi u zemlji bez zakona.
samo pokazujete koliko ste nemocni i bezidejni da ista uradite.
-
samo_ovaj_put
#609 Re: Huliganstvo
pretpostavljam da si vidio navijace herte u rusilackom pohodu prije nekih mjesec danakaranana wrote:fuj! glupani glupi, lome svoje i udaraju momke iz osiguranja od kojih su mnogi tek poceli raditi prije mjesec-dva za pisljivih 500-600 maraka. fuj! ako kosevo zovete vasom drugom kucom, pretpostavljam da lomite i po kuci. s tim nemam problema ali ako lomite zajednicku imovinu i nesto za sto cemo svi morati platiti da se popravi, e onda imam problem sa tim. mangupi nadjite upravu u gradu ili po kucama pa ovo radite. kurac, to ne smijete jer bi vas ti ljudi progutali i jer bi ti ljudi uzeli zakon u svoje ruke. a smijete ovo provoditi u zemlji bez zakona.
da li si primjetio neke promjene u tom klubu,ili mozda promjene u igri?
-
Utokkha
#610 Re: Huliganstvo
Poslije onog ogavne policijske sutke, kad mi nisu suze od bijesa na oci krenule. Momka su bacili pod noge i bez ikakvog prava dusu mi iscupali.
Medjutim, pogledao sam snimak sa utakmice koji je postavio moderator ovog topica.
Uz duzno postovanje prema mojim prijateljima medju navijacima Sarajeva, morate se ograditi od likova koji su bili na stadionu i ni po kakvom kodeksu udarali mambe 10 na 1, unistavali imovinu itd. Kakve veze imaju klupe s upravom? To mislite da ce FKS Uprava nadoknaditi stetu? Hoce malo sutra. Stadion je gradski, nije vas i da nije cinjenice da je FKS klub s bogatom historijom, vjerovatno biste od iduce, naredne tekme igrali u Vogosci, ne u Sarajevu.
Stvarno nemam rijeci ni za jedan ni za drugi klip. Mnostvo picki, sto po mudima, sto u dushi u onoj masi udara likove koji su placeni za svoj posao da cuvaju imovinu ako nista. Gledam snimak izvjestaja i vidim samo dotrcali do izlaza u svlacionice, a onda ste cekali je li da se skupite u hastri ono par policajaca sto su bili ispred ulaza... Ma daj...
Ko ne suosjeca, neka stane na 2:56 i cuje plac malog dijeteta koje se boji za svog oca.
Medjutim, pogledao sam snimak sa utakmice koji je postavio moderator ovog topica.
Uz duzno postovanje prema mojim prijateljima medju navijacima Sarajeva, morate se ograditi od likova koji su bili na stadionu i ni po kakvom kodeksu udarali mambe 10 na 1, unistavali imovinu itd. Kakve veze imaju klupe s upravom? To mislite da ce FKS Uprava nadoknaditi stetu? Hoce malo sutra. Stadion je gradski, nije vas i da nije cinjenice da je FKS klub s bogatom historijom, vjerovatno biste od iduce, naredne tekme igrali u Vogosci, ne u Sarajevu.
Stvarno nemam rijeci ni za jedan ni za drugi klip. Mnostvo picki, sto po mudima, sto u dushi u onoj masi udara likove koji su placeni za svoj posao da cuvaju imovinu ako nista. Gledam snimak izvjestaja i vidim samo dotrcali do izlaza u svlacionice, a onda ste cekali je li da se skupite u hastri ono par policajaca sto su bili ispred ulaza... Ma daj...
Ko ne suosjeca, neka stane na 2:56 i cuje plac malog dijeteta koje se boji za svog oca.
- winabike
#611 Re: Huliganstvo
pape wrote:... poslije toga , ... onako, ... samo za sebe (ne zbog mene, ja odgovore znam) odgovori na neka od ovih pitanja.
- Sta radi 100-200 ljudi na terenu, sta oni tu imaju traziti, ... njihovo mjesto je na tribinama!
- Razbijaju sve do cega stignu, sve sto je lomljivo, ... s kojim pravom to cine?
- Nimalo viteski, ... naprotiv, ... kukavicki. Udari i zbrise u masu. Opali policajca motkom s ledja, baci motku i zbrise u masu. I jos desetine slicnih detalja.
Uz sav rizik da će mi neko prigovoriti da se uvlačim moderatorima: Pape, svaka ti dala na ovom postu!
I tebi, a i Hrasnom za onaj post iznad.
Hebemumater, 36 mi je godina, odgledao sam gomilu utakmica u životu, i nikad, baš nikad nisam skužio šta je tako cool u čoporativnom napadu na manji čopor, ili "još bolje" slučajne prolaznike zbog "vid' mu usta, vid' mu trebe" razloga, udaranja tarabom s leđa ili paljenja stadiona.
Jebote, kako cool. Wow.
- winabike
#612 Re: Huliganstvo
Olimpijski stadion u Berlinu se NEĆE popraviti od moje love koju na ime poreza dajem svaki mjesec. Gradski stadion AFH u Sarajevu HOĆE, jer svoje lične poreze, kao i poreze svoje firme, plaćam na račune Kantona Sarajevo.samo_ovaj_put wrote: pretpostavljam da si vidio navijace herte u rusilackom pohodu prije nekih mjesec dana
Kontaš?!?!?!
A zaboli me i za Herthu i za FKS u tom kontekstu!!!
- karanana
#613 Re: Huliganstvo
znaci lijek za lose igre kluba i recept za promjenu uprave je ovo?samo_ovaj_put wrote:pretpostavljam da si vidio navijace herte u rusilackom pohodu prije nekih mjesec danakaranana wrote:fuj! glupani glupi, lome svoje i udaraju momke iz osiguranja od kojih su mnogi tek poceli raditi prije mjesec-dva za pisljivih 500-600 maraka. fuj! ako kosevo zovete vasom drugom kucom, pretpostavljam da lomite i po kuci. s tim nemam problema ali ako lomite zajednicku imovinu i nesto za sto cemo svi morati platiti da se popravi, e onda imam problem sa tim. mangupi nadjite upravu u gradu ili po kucama pa ovo radite. kurac, to ne smijete jer bi vas ti ljudi progutali i jer bi ti ljudi uzeli zakon u svoje ruke. a smijete ovo provoditi u zemlji bez zakona.
usporedjujes herthu u njemackoj i belaj koji su njihovi navijaci napravili sa ovim ovdje?
ne znam odgovore na ova pitanja pa pitam: kolika je procjenjena steta na stadionu u berlinu? hoce li to platiti grad berlin ili ce se to fakturisati herthi ili ce racuni ici onima koji su razvaljivali? ima li uhapsenih u berlinu i koje su im kazne puknute? ima li razbijenih drotova? ima jos hiljadu pitanja kojim ti dokazujem da je fks daleko od herthe.
btw. hertha mozda ima par nerijesenih vise i mozda i pokoju pobjedu zadnjih par mjeseci, ali i dalje ispadaju.
-
samo_ovaj_put
#614 Re: Huliganstvo
placaj kad te boliwinabike wrote:Olimpijski stadion u Berlinu se NEĆE popraviti od moje love koju na ime poreza dajem svaki mjesec. Gradski stadion AFH u Sarajevu HOĆE, jer svoje lične poreze, kao i poreze svoje firme, plaćam na račune Kantona Sarajevo.samo_ovaj_put wrote: pretpostavljam da si vidio navijace herte u rusilackom pohodu prije nekih mjesec dana
Kontaš?!?!?!
A zaboli me i za Herthu i za FKS u tom kontekstu!!!
-
callmethebreeeze
#615 Re: Huliganstvo
treba savez, ili ko vec, fino klub kazniti prvo novcano, pa im onda ne dati da igraju par kola na kosevu ili ih natjerati da igraju pred praznim stadionom...
mnogo toga mi je jasno, ali da postoje kreteni koji su spremi onako divljati zbog jednog fudbalskog kluba, e to mi nikada nece biti jasno.
sve ovo, ipak, ne daje policiji da divljaju. oni i jesu obuceni za ovakve situacije, ali i njihovu reakciju mogu razumjeti.
mnogo toga mi je jasno, ali da postoje kreteni koji su spremi onako divljati zbog jednog fudbalskog kluba, e to mi nikada nece biti jasno.
sve ovo, ipak, ne daje policiji da divljaju. oni i jesu obuceni za ovakve situacije, ali i njihovu reakciju mogu razumjeti.
- 1946
#616 Re: Huliganstvo
Ama slažem se ja s tobom za te ljude u terenu ono nije trebalo, na početku sam to odmah rekao iako razumijem revolt koji je doveo do toga. Također sam rekao da osuđujem lomljavu bilo čega kao i udaranje bilo koga osim ako nije u samoodbrani. A hajde ti sad pogledaj ovaj drugi video i reci šta je viteški u šutanju svezanog momka na zemlji za kojeg ne znaju je li učestvovao u neredima. Šta je viteški u prebijanju čovjeka koji je u petoj deceniji života i koji je samo krenuo ući u svoje auto na parkingu? Haj shvatio bih što iscipelariše ovog momka da oni isto ovako od života rastave mafijaše kad ih uhvate ali očito nekome smiju ovako silu prosipati, a nekome ne smiju. Drotovske pice.pape wrote:Hajde ti na miru jos jednom pogledaj ovaj snimak, ...
... poslije toga , ... onako, ... samo za sebe (ne zbog mene, ja odgovore znam) odgovori na neka od ovih pitanja.
@karanana Kume nemoj se baviti FK Sarajevom, bavi se Pikom i vašim uhljupima zbog kojih ne možete naprijed. I ove procjene štete su napuhane od strane onih koje ti gledaš kako te kradu, a šutiš i trpiš. Pogledaj one slike i reci da li vrijedi par stakala i plexiglasa 30 000KM? Ali tebe boli neka stvar što te kradu i lažu na tvoje oči tebi je bitno što smo to mi napravili.
-
ibizza
#617 Re: Huliganstvo
ja samo znam jedno,od onih 3-4 hiljade sto su bile redovno na Kosevu,mislim da ce ubuduce posjecivati mozda 1000 ljudi...Koga god znam,ne planira u skorije vrijeme krociti na Kosevo...
Ovo nam nije trebalo.Hajd sto su izletili na teren,ali razvaljivati NASE klupe,stolice,ogradu je dno dna...Tuci momke iz obezbjedjenja je sramotno,pa mozda bi neki od njih bili na SJEVERU da nisu morali raditi...Onaj se nasao da cjevcinom udara covjeka,sa druge strane,3 momka iz obezbjedjenja bjeze,a neki balavci nekim metalnim sipkama ih gadjaju(da ga pogodi u glavu,na mjesu bi bio mrtav).Na zapadu,kod ulaza,5-6 napalo jednog iz obezbjedjenja(mislim da ga je spasio momak sa Zapada,valjda su jarani)...Bio sam na zapadu,bilo je dosta mlade raje,dosta djevojki,dosta djece sa roditeljima...Kad su navijaci krenuli prema zapadu,oni su poceli da bjeze kao da ih ganjaju neki drugi navijaci,a ne HZ...
Za ono od sinoc opravdanje ne postoji.
Vidio sam jednog od vodja kako se penje na Zapad i moli da se prestane,al sta ce covjek,ne moze kontorlisati masu
Zbogom Kosevo do nekih boljih dana
Ovo nam nije trebalo.Hajd sto su izletili na teren,ali razvaljivati NASE klupe,stolice,ogradu je dno dna...Tuci momke iz obezbjedjenja je sramotno,pa mozda bi neki od njih bili na SJEVERU da nisu morali raditi...Onaj se nasao da cjevcinom udara covjeka,sa druge strane,3 momka iz obezbjedjenja bjeze,a neki balavci nekim metalnim sipkama ih gadjaju(da ga pogodi u glavu,na mjesu bi bio mrtav).Na zapadu,kod ulaza,5-6 napalo jednog iz obezbjedjenja(mislim da ga je spasio momak sa Zapada,valjda su jarani)...Bio sam na zapadu,bilo je dosta mlade raje,dosta djevojki,dosta djece sa roditeljima...Kad su navijaci krenuli prema zapadu,oni su poceli da bjeze kao da ih ganjaju neki drugi navijaci,a ne HZ...
Za ono od sinoc opravdanje ne postoji.
Vidio sam jednog od vodja kako se penje na Zapad i moli da se prestane,al sta ce covjek,ne moze kontorlisati masu
Zbogom Kosevo do nekih boljih dana
- KPNCTNJAH
#618 Re: Huliganstvo
Ulijetanje na teren shvatam, ali ono lomljenje ne... iako i to dodje kao dobar potez zbog par stvari, prvo Kosevu odavno treba rekonstrukcija, pa ovo mozda ubrza proces, a i koliko sam shvatio svu stetu ce morati platiti nasa uprava
vecina redara se sklonila u stranu kad su navijaci poceli ulijetati na teren i to se vidi na jednom snimku, neki su mislili da se mogu boriti sa pedesetak navijaca i dobili po nosu... specijalci su tu trebali uletiti i onda udarati svakog ko je na terenu, a ne bi trebao biti... ali sta oni rade, ulaze na istok i odatle istjeruju raju
poslije toga ih se kao skupilo malo vise i pokusavaju da rastjeraju sve sa parkinga... ljudi koji su parkirali auta na parkingu su morali ostaviti svoja auta tu i bjezati od policije prema semaforu, oni koji su ostali misleci kao nece mene jer nisam nista uradio, su promijenili misljenje veoma brzo kad su vidjeli da udaraju i staro i mlado... umjesto da suzavac bace pred stadionom oni to rade na raskrsnici blizu zgrada... kad se sve to smirilo i vecina ljudi vec napustila mjesto nereda dolaze 'junacine' sa snimka i udaraju tog momka za kojeg znaju da je bacao kamenje isto koliko zna i onaj ko je bio u kuci u isto to vrijeme... ne znam zasto imaju potrebu da komentarisu i ubjedjuju sve ostale da su oni u pravu ljudi koji ne zive u BiH, ne prate uopste fudbal i slicni... pa ti po forumima pljuju sve redom, sve im smeta i htjeli bi da neko za njih rijesi sve probleme u BiH, pa da oni mirno mogu setati gradom, ali naravno bez nasilja molim jer se oni po dijaspori crvene kad ljudi pitaju sta se ono desava kod vas u BiH... pa takvi vjecno cekaju neka bolja vremena da mogu u miru da odu na utakmicu, pustite suplju da volite sport ili neki klub nista vas ne bi moglo sprijeciti da pratite isti... a ovaj fakultetlija sto opravdava sutanje ovog momka na snimku je vjerovatno kroz skolovanje bio maltretiran od strane likova koji su isli na tekme, pa sad mrzi sve sto ima veze sa fudbalom...
- karanana
#620 Re: Huliganstvo
tema nije fk sarajevo ni pika ni mafije koje vode klubove. tema je huliganizam prema tome nema se na ovoj temi sta baviti ni fk sarajevom a ni pikom. ko sto niko nema muda da se obracuna sa pikom, nema ni sa ovog videa niko muda da se obracuna sa vasim pikama, ali ima muda da razbije par stakala vrijednih 30 hiljada.1946 wrote:Ama slažem se ja s tobom za te ljude u terenu ono nije trebalo, na početku sam to odmah rekao iako razumijem revolt koji je doveo do toga. Također sam rekao da osuđujem lomljavu bilo čega kao i udaranje bilo koga osim ako nije u samoodbrani. A hajde ti sad pogledaj ovaj drugi video i reci šta je viteški u šutanju svezanog momka na zemlji za kojeg ne znaju je li učestvovao u neredima. Šta je viteški u prebijanju čovjeka koji je u petoj deceniji života i koji je samo krenuo ući u svoje auto na parkingu? Haj shvatio bih što iscipelariše ovog momka da oni isto ovako od života rastave mafijaše kad ih uhvate ali očito nekome smiju ovako silu prosipati, a nekome ne smiju. Drotovske pice.pape wrote:Hajde ti na miru jos jednom pogledaj ovaj snimak, ...
@karanana Kume nemoj se baviti FK Sarajevom, bavi se Pikom i vašim uhljupima zbog kojih ne možete naprijed. I ove procjene štete su napuhane od strane onih koje ti gledaš kako te kradu, a šutiš i trpiš. Pogledaj one slike i reci da li vrijedi par stakala i plexiglasa 30 000KM? Ali tebe boli neka stvar što te kradu i lažu na tvoje oči tebi je bitno što smo to mi napravili.
- pape
#621 Re: Huliganstvo
Psiholozi i sociolozi ovakve situacije karakterišu kao "prevladavanje psihologije čopora".
U našem društvu je očigledno stasala generacija nasilnika, razdražljivih i veoma impulsivnih mladih ljudi, koji najčešće funkcionišu u grupi (čoporu).
- Tuča je odvajkada bilo, ali je očigledno da danas u takvim situacijama nema ni traga nekakvom fer-pleju. Nekada se smatralo nedostojnim napasti nekoga s leđa, ili ako je riječ o fizičkom obračunu grupa, napasti malobrojniju protivničku grupu.
- Još jedna pogubna karakteristiku modernog i ogrubjelog vremena - sve se lakše mirimo i navikavamo na tuđu muku. To je, uz već poznati uzročnik porasta nasilja u poslednjih dvadesetak stresnih i siromašnih godina, vrlo opasno po jedno društvo.
Citat, ... sociolog D.K.
U našem društvu je očigledno stasala generacija nasilnika, razdražljivih i veoma impulsivnih mladih ljudi, koji najčešće funkcionišu u grupi (čoporu).
- Tuča je odvajkada bilo, ali je očigledno da danas u takvim situacijama nema ni traga nekakvom fer-pleju. Nekada se smatralo nedostojnim napasti nekoga s leđa, ili ako je riječ o fizičkom obračunu grupa, napasti malobrojniju protivničku grupu.
- Još jedna pogubna karakteristiku modernog i ogrubjelog vremena - sve se lakše mirimo i navikavamo na tuđu muku. To je, uz već poznati uzročnik porasta nasilja u poslednjih dvadesetak stresnih i siromašnih godina, vrlo opasno po jedno društvo.
Citat, ... sociolog D.K.
- clav
#622 Re: Huliganstvo
maloprije pogledah prilog na vijestima, pogledah onaj video klip na sa-x, procitah komentare pojedinaca...
mozda se to i moze objasniti psihologijom mase i nekim terminima bihejviorizma, ali tesko je to pojmljivo zdravom razumu. kako god pokusas. jebena je ovo populacija.
mozda se to i moze objasniti psihologijom mase i nekim terminima bihejviorizma, ali tesko je to pojmljivo zdravom razumu. kako god pokusas. jebena je ovo populacija.
- motachjointa
#623 Re: Huliganstvo
Igrom slucajo to malo djete, njegov otac i majka su bili pored mene na istoku, sasvim sigurni. Nakon utakmice je taj otac kao divljak odvaljivao ogradu i utrcao u teren i sam sebi ugorzio sigurnost, majka djeteta je jos gluplja jer je sa djetetom utrcala među onu rulju. Niko ih nije ugrozio do sami sebe i svog malog sina. Inace ne opravdavam lomljavinu stadiona i udaranje zastitara ni u kom slucaju do toga nije smjelo da dođe, ali kad je vec doslo do belaja zao mi je sto nisu zaplatili ljudi iz uprave i picke od igraca, oni su ti koji su trebali da dobiju batine. Nadam se da ce svi oni koji su krivi, koji su lomili i udarali snositi odgovornost kao i policajci koji su nakon toga sutali sve redom ispred stadiona.Utokkha wrote:Poslije onog ogavne policijske sutke, kad mi nisu suze od bijesa na oci krenule. Momka su bacili pod noge i bez ikakvog prava dusu mi iscupali.
Ovo je velika sramota i za grad i za fk sarajevo, horde zla, policiju... ni u snu nisam mislio da do ovoga moze doci na kosevu i najvecu odgovornost nose oni koji su trebali da organizuju i obezbjede ovu utakmicu. Na skoro deset hiljada ljudi par specijalaca i nekoliko prasinara, 50 redara
- 1946
#624 Re: Huliganstvo
To ti ne znaš, kao ni ja.karanana wrote:nema ni sa ovog videa niko muda da se obracuna sa vasim pikama, ali ima muda da razbije par stakala vrijednih 30 hiljada.
Ti vjeruj da je šteta na stadionu bila 30 000 (čitav stadion unutrašnjim prostorijama ne vrijedi toliko), a na zgradi Vlade 1 000 000 (
Edit: Pročitajte više puta zadnu rečenicu posta @motachjointa
-
sexstranka
#625 Re: Huliganstvo
Huliganstvo je: nedostatak roditeljske paznje,neimastinja,ignorisanje u drustvu(a velika zelja za dokazivanjem)...
....droga, alkohol,depresija.............i jos mnogo,mnogo toga.......nedo bog nikome......
Izvinjavam se, ako sam nekoga uvrijedio..ima nas svakakvih..a ne mozemi ni, svi biti "oseb,priseb"...
Toga je bilo, i biti ce,,ne samo kod nas...vec i u europi
..a boga mi i u svijetu....mi smo jos i dobri sta se tamo radi...........
A,da nije njih..ovaj zivot, i ne bi bio toliko zanimljiv..kako god ovo shvatili...tako je
....droga, alkohol,depresija.............i jos mnogo,mnogo toga.......nedo bog nikome......
Izvinjavam se, ako sam nekoga uvrijedio..ima nas svakakvih..a ne mozemi ni, svi biti "oseb,priseb"...
Toga je bilo, i biti ce,,ne samo kod nas...vec i u europi
A,da nije njih..ovaj zivot, i ne bi bio toliko zanimljiv..kako god ovo shvatili...tako je