Kurtyyyyyyy.....kurty wrote:Kurtijev trezor izgleda ovako....veceras u VF-u sam primio 775KM+10KM od Mustafe Č.
uplatili su:
Adi 100KM
kikimiki 10KM
Goran 30KM
PČ 100KM
Lj 100KM
teAMICA 225KM
Daphna 10KM
anonimac 20KM
JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO:
Brkić Dženana 50KM
Pilavac Fadila 10KM
Šuvalija Ešrefa 50KM
Svemirco 30KM
Dejan E. 20KM
20KM-ima viska, ne znam ko je to uplatio, ali dobro doslo...hvala, i izvinjavam se ako sam zaboravio doticnu osobu....
Znaci stanje na racunu je sljedece:
KM-racun 2986,12KM
Devizni 134,67Eura
VF-veceras 785,00KM
ZNACI IMAMO VEC 4033,72KM
HVALA SVIMA
Haram im bilo.....
-
5ar5rovic
#601 Re: Haram im bilo.....
-
5ar5rovic
#602 Re: Haram im bilo.....
Evo slika sa sastanka u VF-u...

Last edited by 5ar5rovic on 13/04/2009 01:02, edited 1 time in total.
-
strongwoman
#604 Re: Haram im bilo.....
Ono sto me najvise dojmilo, slusajuci pricu iz prve ruke od novinarke koja je snimila prilog,, je to sto je ovaj momak poceo od muke plakati, kad je novinarka odjavila emisiju misleci da je ugasila kameru....
Medjutim montirajuci emisiju shvatila je da je to jedan od najbitnijih momenata kojim bi se mogla prenijeti tuga ove porodice....
Ovo govorim samo iz jednog razloga, nadam se da nece skoditi nikome,,, jer vec par ljudi mi govori kako je to sve u redu i kako treba pomoci,, ali najlakse je zaplakati i moliti za pomoc,, a sta onda kad pomognemo,, potrose pare i to je to...
Druga jos bitnija stvar je ta da je momak sam zasadio jedno 50-tak sadnica sljive,, ali ce trebati vremena da one urode plodom...
Radio je i kod privatnika,, ali ga nikad nisu isplatili,, niti dinara..
MISLIM DA OVO GOVORI PUNO.. da se radi o momku koji zeli raditi,, ali nema s cim,, i da smo na pravom putu....
P.S. Ovo je samo za one koji su skepticni po pitanju ove pomoci
Medjutim montirajuci emisiju shvatila je da je to jedan od najbitnijih momenata kojim bi se mogla prenijeti tuga ove porodice....
Ovo govorim samo iz jednog razloga, nadam se da nece skoditi nikome,,, jer vec par ljudi mi govori kako je to sve u redu i kako treba pomoci,, ali najlakse je zaplakati i moliti za pomoc,, a sta onda kad pomognemo,, potrose pare i to je to...
Druga jos bitnija stvar je ta da je momak sam zasadio jedno 50-tak sadnica sljive,, ali ce trebati vremena da one urode plodom...
Radio je i kod privatnika,, ali ga nikad nisu isplatili,, niti dinara..
MISLIM DA OVO GOVORI PUNO.. da se radi o momku koji zeli raditi,, ali nema s cim,, i da smo na pravom putu....
P.S. Ovo je samo za one koji su skepticni po pitanju ove pomoci
- kurty
#605 Re: Haram im bilo.....
Definitivno, momak nije neki probisvjet...momak je zeljan rada, momak hoce da radi i zaradi...i treba mu pomoci
Last edited by kurty on 13/04/2009 01:16, edited 1 time in total.
-
elsasemsa
#606 Re: Haram im bilo.....
Kako vas je lijepo vidjeti,nek vas Allah nagradi za vas trud.Porodici Hodzic dolaze ljepsi dani uz X forum,svaka cast.
-
sanasa
#607 Re: Haram im bilo.....
Ovu porodicu u svakom slucaju treba osnaziti a to cemo postici podrskom...onda ce sve to sve doci na svoje mjesto i poslovi i skola!
- amrica
#608 Re: Haram im bilo.....
Da malo citiram, ukratko:
srijeda: 5ar 5rovic i HAVANA idu za Podcaus sa terencima, 5ar je postavio adrese gdje se moze dostaviti pomoc u garderobi, hrani, stvarima... znaci Print-ex-ove adrese, sa mob i imenima odgovornih...
Tamo ce na licu mjesta u selu vidjeti sa komsijama mogucnosti uzgoja ovaca, krava, sadnje malina...i potencijalne zarade... jer niko od nas nije strucnjak za to.
Ako ima neko sa iskustvom neka bude dobar i podijeli sa nama par savjeta
srijeda: 5ar 5rovic i HAVANA idu za Podcaus sa terencima, 5ar je postavio adrese gdje se moze dostaviti pomoc u garderobi, hrani, stvarima... znaci Print-ex-ove adrese, sa mob i imenima odgovornih...
Tamo ce na licu mjesta u selu vidjeti sa komsijama mogucnosti uzgoja ovaca, krava, sadnje malina...i potencijalne zarade... jer niko od nas nije strucnjak za to.
-
biscanka2
#609 Re: Haram im bilo.....
Ma super ste!
Hvala rajo svima i od mene.Hvala na izvjestajima.Bas mi je drago da je ovako fino bilo i da dalje napredujemo.
A sto neko rece da ste svi fini - ma to sam ja znala iako vas nisam vidjela.
DOBRO SE DOBRIMA VRACA !!!
DOBRO SE DOBRIMA VRACA !!!
- lerdi
#610 Re: Haram im bilo.....
Što se tiče malina ja sam ih sadio i evo već 3-4 godine imam ih na vikendici. Oko malina je ogroman posao, ali eto moglo bi se to zajedničkim snagama odraditi. Imao sam neke literature oko sadnje i uzgoja pa ako nađem nije nikakav problem da to damo ljudima,a i da se mi malo upoznamo. Malo ču se još raspitati pa eto mali moj doprinos u akciji nek bude i to.
-
admiral-80
#611 Re: Haram im bilo.....
Samo zelim da kazem da ste stvarno super. Do sada nisam bio registrovan i nisam komentarisao, ali ova prica me je natjerala na ovo. Za sve ljude koji su na bilo koji nacin pomogli u ovome "Allah Vas nagradio"!!! Zelio sam samo da Vam prenesem da je napravljena i grupa na facebook-u s nazivom "Haram im bilo..." i ovdje ce biti neka akcija prikupljanja pomoci, pa u svakom slucaju obavjestavam Vas kad bude bilo sto konkretnije. Pozdrav
P.S. Bilo bi dobro da neko od koordinatora postavi svoj broj na koji se mozemo javiti.
P.S. Bilo bi dobro da neko od koordinatora postavi svoj broj na koji se mozemo javiti.
- Svemirco
#612 Re: Haram im bilo.....
To je zato što smo zbog autocenzure neke ljude sakrili iza fotoaparatabiscanka2 wrote:Ma super ste!![]()
- Pasiflora
#613 Re: Haram im bilo.....
Divno i vralo kvalitetno, svaka cast
Sada konkretno: na onom snimku djecak nekoliko puta ponavlja "sve sam ja to na ruke iskopao"
Stegnutog glasa i sa suzama. Ocigledno ga je taj posao prilicno slomio.
Mene je ta scena slomila...
Ima li ikakve sanse (ako neko nekoga zna) da mu de donira/kupi/pokloni neka freza po mogucnosti sa malom prikolicom?
Sada konkretno: na onom snimku djecak nekoliko puta ponavlja "sve sam ja to na ruke iskopao"
Ima li ikakve sanse (ako neko nekoga zna) da mu de donira/kupi/pokloni neka freza po mogucnosti sa malom prikolicom?
- zimzelen
#614 Re: Haram im bilo.....
Mislim da je ovo jako dobar prijedlog. Momak je vrijedan i vidi se da bi on cudo napravio od te zemlje samo da ima cime.sitno wrote:Divno i vralo kvalitetno, svaka cast![]()
Hvala svima koji su pomogli ovu akciju.
- HAVANA
#615 Re: Haram im bilo.....
amrica wrote:Da malo citiram, ukratko:
Javite šta trebam,kada ,gdje mogu pokupiti stvari,ide li neko sa mnom i tel. 5ar 5rovića.
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu
Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH
Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22
IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607
Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza
Hvala dobrim ljudima!!!
- atko
#616 Re: Haram im bilo.....
Pa to i jest ono sto nas je sve dotaklo ... momak je pozelio tako skromno samo 2-3 ovcice ... momak je zeljan rada
Treba mu samo pomoci da zapocne
Treba mu pomoci, i ovamo na drugoj strani, ima nas puno koji bi na jesen kupili za zimnicu svega i svacega ... prirodno i domace
Treba mu samo pomoci da zapocne
Treba mu pomoci, i ovamo na drugoj strani, ima nas puno koji bi na jesen kupili za zimnicu svega i svacega ... prirodno i domace
-
biscanka2
#617 Re: Haram im bilo.....
Svemirco wrote:To je zato što smo zbog autocenzure neke ljude sakrili iza fotoaparatabiscanka2 wrote:Ma super ste!![]()
Eee ne bi ja to rekla,ljepota i dobrota su u velikom srodstvu i mirise na daleko (znam da si se salio)
A cuj ti toga, mladic tamo nekom radio i taj mu nije ni marke platio -koja je to gnjida,haram mu mladicev znoj bio.
Trebalo bi ga otici dobro pljunuti
Ja bi za srijedu da predlozim da se porodici ponese sijemena npr.: luka crvenog,cesnjaka,graha i ostalog sta se u ovo doba jos moze posijati.Oni za sijemenke nisu imali novca o ovo ce im sve trebati i za zimu da prezive.
-
a3tec
#618 Re: Haram im bilo.....
Narode, javljam se iz Mostara i u toku sam s ovom akcijom prikupljanja pomoći. Tek danas sam se registrovao na forum i hoću samo da vam se svima puuuuuuuuuuuuno zahvalim što se tako velikog srca i dobre duše.
Obzirom da sam "izdaleka" (hehe), nisam mogao juče doći na sastanak u sedam, ali sam našao podatke za račun u Intesa banci za uplate. Spreman sam izdvojiti nešto novca za ovu porodicu, a nadam se da će moj primjer slijediti i drugi... Gledaću da raširim priču koliko je to moguće, možda se javi još dobrih ljudi...
Eto, jedan veliki pozdrav iz Mostara za sve vas
Emir
Obzirom da sam "izdaleka" (hehe), nisam mogao juče doći na sastanak u sedam, ali sam našao podatke za račun u Intesa banci za uplate. Spreman sam izdvojiti nešto novca za ovu porodicu, a nadam se da će moj primjer slijediti i drugi... Gledaću da raširim priču koliko je to moguće, možda se javi još dobrih ljudi...
Emir
- HAVANA
#619 Re: Haram im bilo.....
Ako neko želi da ide nek se javi ,imam još 2 do 3 slobodna mjesta u autu.
-
5ar5rovic
#620 Re: Haram im bilo.....
Dobrodošao imenjače, pozdrav Mostarua3tec wrote:Narode, javljam se iz Mostara i u toku sam s ovom akcijom prikupljanja pomoći. Tek danas sam se registrovao na forum i hoću samo da vam se svima puuuuuuuuuuuuno zahvalim što se tako velikog srca i dobre duše.
Emir
-
teAMICA
#621 Re: Haram im bilo.....
Hvala ti dragi Emire, srce mi je ko teFsija kad vidim da je sve više ljudi koji svoj prvi post ostaviše na ovoj temi!a3tec wrote:Narode, javljam se iz Mostara i u toku sam s ovom akcijom prikupljanja pomoći. Tek danas sam se registrovao na forum i hoću samo da vam se svima puuuuuuuuuuuuno zahvalim što se tako velikog srca i dobre duše.
Emir
Pozdravi nam puuno sve mostarce!
-
Bistra_boza
#622 Re: Haram im bilo.....
Sve pohvale ekipi za sve ucinjeno. Samo saznanje da nisu sami i napusteni puno ce znaciti porodici Hodzic,
ako Bogda skupice se jos i za kakvu frezu, valjda ima za nac polovnu koja jos moze posluziti, da im
se omoguci da obradjuju i tu zemlju koju imaju. Jos jednom sve pohvale za sviju, da ne kazem Veliku porodicu.
Pozdrav.
ako Bogda skupice se jos i za kakvu frezu, valjda ima za nac polovnu koja jos moze posluziti, da im
se omoguci da obradjuju i tu zemlju koju imaju. Jos jednom sve pohvale za sviju, da ne kazem Veliku porodicu.
Pozdrav.
-
bengin02
#623 Re: Haram im bilo.....
Imam kuci odjece (jakne, majice, dzemperi itd.) koja mi bezveze stoji vec par godina i koje vec dugo vremena nisam niti vise namjeravam nositi. Zelio bih to poslati ovim momcima. Kako i na koji nacin?5ar5rovic wrote:Dragi prijatelji,
kao što je i red, evo izvještaja sa sastanka foumaša na gornjem spratu VF-a, kod prozora, sa početkom u 19 sati. Prisutni su bili forumaši koje ćete vidjeti na slikama što idu nakon izvještaja. Sastanku je prisustvovala i novinarka koja je snimila potresni prilog o porodici Hodžić, objavljen na TV Vogošća, naša draga Munira. Ona se obratila skupu svojim toplim riječima i izrazila zadovoljstvo napretkom naše akcije za pomoć. Istovremeno, sa nama je podijelila svoja iskustva, nade i bojazni vezane za ovaj naš projekat pomoći. Tu je bila teAMICA, Amrica, čuvar trezora Kurty, kao i forumaši i oni koji to nisu, a željeli su ostati anonimni. Bili su tu i studenti sa svojim prilozima. Od svoga studentskog džeparca. Puni respekt za njih! Skupilo se je tu još novčanih priloga, o čemu če vas podrobno izvjestiti Kurty, precizno, na dvije decimale.
Razmatrali su se svi aspekti najboljeg plasmana skupljenog novca, kako bismo bili sigurni da je otišao u prave stvari koje osiguravaju egzistenciju porodici Hodžić. Sažeto, zaključci diskusije bi bili slijedeći:
Havana i ja odlazimo u srijedu ujutro u Podčauš sa dva vozila, a sa nama, odnosno sa Havanom za sada ide naša draga Munira i još neko ko može pomoći u razgovorima sa komšijama, kako bismo sa sigurnošću utvrdili slijedeće korake. Pored toga naša posjeta ima za svrhu i isporuku humanitarne pomoći u odjeći i obući kao i hrani. Obzirom da smo ranije odložili prikupljanje odjeće i obuće za ovu priliku, Firma Printex je ponudila svoju infrastrukturu za prikupljanje pomoći. Svoj prilog u odjeći, obući, hrani i novcu možete predati na neki od slijedećih punktova, koji vam je najzgodniji i najbliži, u ponedeljak i utorak :
Printex d.o.o. , Hasana Sušića 9, kontakt osoba Senad Mujkić, od 8 - 17 sati, tel. 063 895 027
Printex-shop, Koševo 19, kontakt osoba Azra Sakić, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 026
Printex-shop Sara Centar, Ilidža, kontakt osoba Benjamin Rešo, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 021
Zahvaljući svima vama, kod Kurty-ja se skupilo novaca za jedno malo stado sa ovcama i jagnjadima koje već MOŽEMO PLATITI !!! Pitanje smještaja i prezimljavanja ćemo riješiti izgradnjom štalice sa potkrovljem za hranu preko zime, a tu će nam pomoći Kurty, koji će brzo postati inžinjer građevine.
Na terenu ćemo se raspitati i za uzgoj malina koje su veoma rasprostranjene u tom kraju. Za to sve će nam pored naših aktivnosti trebati još novaca, ali sudeći prema dosadašnjem toku akcije, to neće biti problem.
Pošto je već kasno, to bi bilo sve za danas. Molim sve forumaše koji imaju iskustva, prijedloge, primjedbe, komentare itd. da se ne ustručavaju i da nam pomognu u ovom plemenitom poslu.
Hvala vam svima, za one koji ne spavaju, slijede slike sa sastanka.
Takodje bih bio voljan donirati i u keshu. Imate li nekog forumasha u Maglaju koji bi to mogao preuzeti? I suvise sam zauzet poslovnim, porodicnim i svim drugim obavezama da bih to mogao licno bilo gdje odnijeti. Eto, toliko za sada. Pa javite.
-
Hz 87
#624 Re: Haram im bilo.....
Ljudi svaka Vam čast za sve što radite, i što ste uradili. Trebao bi mi broj mob. od kurta.
-
Bistra_boza
#625 Re: Haram im bilo.....
Imam jednu molbu za 5ar5rovic, za nas preko bare, posebno mene osobno da vidim osmijeh na licima tih divnih momaka.
Da snimi i postavi snimak
Da snimi i postavi snimak