dzemmo wrote:na ovo sam mislio:DYD666 wrote: Lock notify - Cemu to? Black screen=lock ON
za mogucnoscu biranja sta zelis da imas/nemas
za to imas cydia-u.i meni to fali.
Moderator: Benq
dzemmo wrote:na ovo sam mislio:DYD666 wrote: Lock notify - Cemu to? Black screen=lock ON
za mogucnoscu biranja sta zelis da imas/nemas
Pa ako je orange dot vidljiv mute je ON...dzemmo wrote:mute opcija: pa moram ukljucit/iskljucit da vidim jel telefon na mute, nije do dugmeta nego da vidim jel on/off
Jednostavno 21 je vijek...prosto ne pamtim kada me je iko pitao na taj nacin "znas li ciji je broj taj i taj". 99,99% ljudi ima kontakte bazirane na ime & prezime pa tek onda broj.dzemmo wrote:search brojeva, to je toliko bezveze opcija, Spotlight je ima, kaze ti neko znas li ciji je broj 545 456.. i ti ko levat moras birat broj da bi znao
No probs, kontam i ja tebedzemmo wrote:znam ja sta ti mislis, tu smo mi negdje.. nego eto malo kukam
Stvar je da ne zelim nista (ili skoro nista) da ja sam i biram/stimam/podesavam, hocu jednostavan telefon kada su takvi detalji u pitanju. Tel koji ima idealno/ il bar optimalno fabricki postavljene te stvari (tipa broja SMS tonova, raznoraznih notifikacija itd) ...tel gdje se zavalim, surfam, igram, gledam filmove, citam stripove-knjige, chatam itd itd. A ne da me pri unlock-u pogotovo doceka spremna vremenska prognozadzemmo wrote:za mogucnoscu biranja sta zelis da imas/nemas
hajd ocati procitaj sta si napisao.DYD666 wrote: Saltanje wallpapera - taj dio pogotovo ne kontam - pa oduvijek se mogao wall saltati ili staviti svoj. Ako pak mislis da bude uvijek ON kao podloga ispod icona: kao 1 - Battery waste.
2 - prosto ne mogu da zamislim potrebu/situaciju gdje zelim da gledam toliko dugo u wallpaper, ma kako divan bio, ispod icona, a da svakako nisam krenuo da startam neki app koji ce ga naredne sekudne "pokopiti" + sto tako nesto i ako uradim tek tada drasticno vise trosim bateriju. Upitao bih se, jeli ovo pravi tel za mene ili mi treba jedan od onih digitalnih ramova za slike?
3 - nacelno to grozno i jako konfuzno izgleda, gdje opet nestaju na prvu nevazni smek i elegancija.
ko je to rekao :OQler wrote:Da mi je samo znati po cemu je to Nexus losija kopija iPhone-a?
Sta to iPhone ima bolje?
DYD666:
Izgleda kao losa kopija Google Nexus-a koji je jos losija kopija iPhone-a. Ne zelim to!
mozda po hardware-uQler wrote:DYD666:
Izgleda kao losa kopija Google Nexus-a koji je jos losija kopija iPhone-a. Ne zelim to!
Nexus je odlican telefon, koji iPhone ostavlja daleko iza sebe.
dzemmo wrote:mislis 32.
hakazvaka wrote:mozda po hardware-uQler wrote:DYD666:
Nexus je odlican telefon, koji iPhone ostavlja daleko iza sebe.
haka, jednostavno priznaj da ne'as poooojmahakazvaka wrote:dzemmo wrote:mislis 32.
sta je tebi bug pricala ima 3 mjesecaQler wrote:sad sam sjedio sa vlasnikom iPhone-a koji mi je pricao koliko je nexus boljihaj skupite se da ga javno spalite
i pepeo odnesete Jobsu kao dokaz
baj d vej, gledam ako me upisao u imenik kao 061xxxxxx kad ga zovem ne pise mu moje ime, samo ako me upise u imenik kao 0037861xxxxxx onda pise moje ime :S go iPhone (i nemojte se vaditi na firmware, to je nesto sto bi trebalo biti rijeseno u samom startu)
Ovo za batt me nisi skontao a naravno da je subjektivno u tome je fazon cijelo vrijeme, ali to vazi za ove "pljuvace" takodjehakazvaka wrote: hajd ocati procitaj sta si napisao.
trosenje baterije se poveca kada si ukljucio app a imas pozadinsku sliku? ha?
fakat da mi je draze gledat sliku neku pepu nego crnu pozadinu
izgleda grozno? meni zalazak sunca nekakav koji je potamnjem izgleda puno puno bolje od one crne pozadine. mislis li mozda da je to subjektivno?

Totalno nebitan detalj svakako, ali nije li vam palo napamet da to ima veze sa tim sto smo tamni vilajet? Tj, nemamo legalan store, niti legalne tel ugovore - samim tim Apple nije duzan da prema nama podesava ni format regije/brojeva itd? Ali jok, to sigurno mora da je neko njihovo pres%$#anje jer su ljubomorni na nas tehnoloski razvitakQler wrote:baj d vej, gledam ako me upisao u imenik kao 061xxxxxx kad ga zovem ne pise mu moje ime, samo ako me upise u imenik kao 0037861xxxxxx onda pise moje ime :S go iPhone (i nemojte se vaditi na firmware, to je nesto sto bi trebalo biti rijeseno u samom startu)
Po svemu - sve.Qler wrote:Da mi je samo znati po cemu je to Nexus losija kopija iPhone-a? Sta to iPhone ima bolje?
Meni je izgurao jedno punjenje preko vikenda.Ženski Dr.Med wrote:meni traje 24 sata , kod zene cak duze jer ona ima novi 3Gs ali i manje igra ali zato cesto telefonira...
DYD666 wrote:Meni je izgurao jedno punjenje preko vikenda.Ženski Dr.Med wrote:meni traje 24 sata , kod zene cak duze jer ona ima novi 3Gs ali i manje igra ali zato cesto telefonira...
U petak ujutro napunio i poslijepodne na put. Navece pregledao 1 ep serije i malo igrao. Subota, preko dana pomalo igranje, muz, tel itd...navece opet epizoda serije pred spavanje & igranje. Nedelja preko dana-do polijepodne igranje, povratak nazad, predvece usao u kucu i iskocio mi 20% warning. To bi bilo preko 48h...
Svakako punjac zaboravih
jel ti citas svoje postove, vidis li ti sta ti opravdavas? cuj prilagodjavati iPhone nasem formatu brojeva? koji je to nas format boga ti? jel to u USA drugacije pisu brojevi? daj bolan otvori malo oci. Evo ja imam N82, izuzev mulittoucha, po svemu dere svaki iPhone. Bukvalno po svemu. Nema prednosti. Da mi je samo cuti sta ces navesti kao bolje u odnosu na nju. Ja sam eto priznao display je odlican, ostalo je sve generacijski zastarjelo bar 3 generacije.DYD666 wrote:Ovo za batt me nisi skontao a naravno da je subjektivno u tome je fazon cijelo vrijeme, ali to vazi za ove "pljuvace" takodjehakazvaka wrote: hajd ocati procitaj sta si napisao.
trosenje baterije se poveca kada si ukljucio app a imas pozadinsku sliku? ha?
fakat da mi je draze gledat sliku neku pepu nego crnu pozadinu
izgleda grozno? meni zalazak sunca nekakav koji je potamnjem izgleda puno puno bolje od one crne pozadine. mislis li mozda da je to subjektivno?
Zato i govorim iz svog iskustva i po svojim potrebama.
A posto se "u lingvistici" primjeri inace rade najbolje na "primjerima"
E sad neka me neko ubjedi da ovaj wallpaper 1:ima smisla(tj da je dovoljno vidljiv pa da se u njemu moze uzivati), 2: da sve skupa lijepo izgleda (tj da nije presareno) i 3:da trosi manje bateriju nego prazna/crna podloga...(samo prije nego se pokrene neki app zaboga naravno)
To je sva poenta, igra mi se igra - odem na desktop sa igrama i upalim neku! - koji ce mi vrag livada u pozadini u te 3 sekunde posla? Sem da mi udara u oci i da srkne malo batt jer je ipak masina mora odvrtiti prije nego se igra pokrene... ljudi, ovo o cemu pricamo je stvar cisto dizajna, a zlatno je pravilo manje je viseTotalno nebitan detalj svakako, ali nije li vam palo napamet da to ima veze sa tim sto smo tamni vilajet? Tj, nemamo legalan store, niti legalne tel ugovore - samim tim Apple nije duzan da prema nama podesava ni format regije/brojeva itd? Ali jok, to sigurno mora da je neko njihovo pres%$#anje jer su ljubomorni na nas tehnoloski razvitakQler wrote:baj d vej, gledam ako me upisao u imenik kao 061xxxxxx kad ga zovem ne pise mu moje ime, samo ako me upise u imenik kao 0037861xxxxxx onda pise moje ime :S go iPhone (i nemojte se vaditi na firmware, to je nesto sto bi trebalo biti rijeseno u samom startu)Dajte malo
Po svemu - sve.Qler wrote:Da mi je samo znati po cemu je to Nexus losija kopija iPhone-a? Sta to iPhone ima bolje?
Zasto? Jer Nexus ima svega vise, pogotovo "na papiru" kad se uporedi, (kao i Kineske kopije LOL!) a u ovih hi-tech djidja je dizajn 90% cijele price (mislim na dizajn kao put do funkcionalnosti a ne do sminke) dakle...more is less kad je Nex u pitanju.
Vi kao da nikad niste uzeli Kineza koji ima 12MP kameru WoW! - pa uporedili sa desetostruko manje istih na 2G iPhone-om da bi vidjeli da je, cudnog li cuda, slika na 2MB 10x boljaO 3GS ne moramo onda ni pricati...
A stvari tipa koliko Nexus kasni generalno i kad je ko koji feature izbacio necemo ni pominjati. Mojne sad samo prica da su Kinezi zapravo prije Applea 80% iPhonovih featurea izbacili u nekom tamo modelu nekog ninja maca...![]()
U ostalom, da se dalje ne ubjedjujemo nepotrebno, sretno vam ne koristenje iPhone-a zelim
dzemmo wrote:da ne ulazim u raspravu izmedju vas dvojce, samo me ovo zanima:
da forwardujes sms moras hackovati telefon..
nisam skontao sta si mislio
a mene ovoQler wrote:cuj prilagodjavati iPhone nasem formatu brojeva? koji je to nas format boga ti? jel to u USA drugacije pisu brojevi? daj bolan otvori malo oci.