Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#601 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Ma zajebalo ga je vodstvo kluba .. Jel bilo receno nesto kao da on dobije manji ugovor da bi Howarda doveli .. I kad nisu doveli njega onda su doveli milion glupana .. Da su doveli Howarda Mirza bi imao drugaciju i bolju ulogu .. Ovako nista ..
hrastov žižak

#602 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

Bubalo1 wrote:Ma zajebalo ga je vodstvo kluba .. Jel bilo receno nesto kao da on dobije manji ugovor da bi Howarda doveli .. I kad nisu doveli njega onda su doveli milion glupana .. Da su doveli Howarda Mirza bi imao drugaciju i bolju ulogu .. Ovako nista ..
istina
cvrčak_na_hedonizmu

#603 Re: Mirza Teletovic all about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Rob_Atl wrote:http://www.nypost.com/p/blogs/netsblog/ ... z2D6aEEZHv

Ko razumije engleski skontat ce gdje trener vidi teletovica, dakle ima 3 igraca koji su ispred njega , wallace , kardashian, i evans , veceras ga nije ni svrstao u tim jer im nije bio potreban u ovoj utakmici :roll:
Pročitah šta reče trener, ovo mi je ključno
“Everybody can’t get minutes,” Johnson said. “When you have a team like our team … who’s he gonna play in front of right now? We really don’t have a guy … he can’t beat out Humphries or Reggie, Gerald Wallace, we like him at four sometimes, especially when teams are playing small … it’s been really effective for us.
Ovo je baš odron, četvrti izbor. Zajeb, zajeb, ako se ja pitam. Džeko nije imao previše izbora oko odlaska u City jer su samo oni hteli i mogli platiti obeštećenje Wolfsburgu dok je Mirza imao izbor ako sam dobro upratio cijelu priču.

Nisam stručnjak za košarku niti se takvim predstavljam ali je ovo baš loše, barem trenutno.
madner

#604 Re: Mirza Teletovic all about

Post by madner »

Da, zapravo je problem Lopez koji ne moze uhvatiti skoka. I onda Reggie ili Kardasijan imaju bolju sinergiju.
hau jes no

#605 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hau jes no »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Rob_Atl wrote:http://www.nypost.com/p/blogs/netsblog/ ... z2D6aEEZHv

Ko razumije engleski skontat ce gdje trener vidi teletovica, dakle ima 3 igraca koji su ispred njega , wallace , kardashian, i evans , veceras ga nije ni svrstao u tim jer im nije bio potreban u ovoj utakmici :roll:
Pročitah šta reče trener, ovo mi je ključno
“Everybody can’t get minutes,” Johnson said. “When you have a team like our team … who’s he gonna play in front of right now? We really don’t have a guy … he can’t beat out Humphries or Reggie, Gerald Wallace, we like him at four sometimes, especially when teams are playing small … it’s been really effective for us.
Ovo je baš odron, četvrti izbor. Zajeb, zajeb, ako se ja pitam. Džeko nije imao previše izbora oko odlaska u City jer su samo oni hteli i mogli platiti obeštećenje Wolfsburgu dok je Mirza imao izbor ako sam dobro upratio cijelu priču.

Nisam stručnjak za košarku niti se takvim predstavljam ali je ovo baš loše, barem trenutno.
ova trojica sve trube u napadu, mirza truba u odbrani a dobar u napadu i kako su mu ovi konkurenti a blatche kao nije iako je i blatche kao i mirza bolji u napadu nego u odbrani :? misterija za mene...
Zmijuga loma

#606 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Zmijuga loma »

Jel i večeras inactive?
Mr. Brightside

#607 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mr. Brightside »

sumnjam, ono je protiv Klipersa je bio jedan od rijetkih izuzetaka :D
a budimo realni, bolje da nije igrao, kad bi ga Blejk preskočio... :D
just principe

#608 Re: Mirza Teletovic all about

Post by just principe »

i veceras je stavljen na listu neaktivnih.. Najskuplji igrac koji je neaktivan.. goni u pm ovaj ovaj vjestacki klub i retardiranog trenera
insomnia78

#609 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insomnia78 »

Jel svatate da imate bukvalno preslikane komentare sa MC teme i one price o Dzeki?
Trener kriv, drugi igraci ublehe, idi odatle

s' moje sokocalo
palermo

#610 Re: Mirza Teletovic all about

Post by palermo »

insomnia78 wrote:Jel svatate da imate bukvalno preslikane komentare sa MC teme i one price o Dzeki?
Trener kriv, drugi igraci ublehe, idi odatle

s' moje sokocalo
Pa to se obično u svijetu sporta, zove navijači.

I ništa tu nema loše.
just principe

#611 Re: Mirza Teletovic all about

Post by just principe »

insomnia78 wrote: Trener kriv, drugi igraci ublehe, idi odatle

tacno trener je kriv, a drugi igraci su ublehe. Posto pricas uprazno pogledaj statistiku njegovih konkurenata

jebo li ga kardasian usta :x
Tomahawk11
Globalni moderator

#612 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:evans 9 skokova za 12 minuta
Nek ga onda stavi da igra centra, Mirza nije doveden da ima 15 skokova po utakmici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#613 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Ma znam, ali Lopez ne skace, pa onda uvali ovu sirovinu da amortizuje. Odigrao 12 minuta i nije opalio prema kosu, e jbg i kosarka, Rodman je svoje odsvirao, mada je i on po napadackom ucinku Jordan za ovog strucnjaka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#614 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:u portlandu jedan joel freeland ima koliku toliku minutažu čim im fali jedan visoki igrač,valjda će i mirza dobiti priliku bar kad se neko od visokih u netsima povrijedi
Tako je i receno, ne bukvalno, ali da ima dosta utakmica u sezoni i da ce dobiti priliku. Nadam se samo da ce, kad se to desi, maksimalno iskoristiti i zaraditi odredjenu minutazu. Yebeno, ali sta je tu je, ostaje da ceka da dobije tu priliku.
karanana

#615 Re: Mirza Teletovic all about

Post by karanana »

nije ovo isto ko sa dzekom. konkurencija i nivo takmicenja u nba-u je znatno veci i moguce da je ovo bio prevelik skok.
treba biti realan i reci da je mirza trebao ostati u evropi i biti faca u barci, cska-u...
i to ce se vjerovatno i desiti u buducnosti.
Mustang1

#616 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Ma mogao je on u drugom NBA klubu biti standardan i mozda i kljucni igrac .. Mogao je i ovdje da je uradjeno onako kako je receno kad je dolazio ..Umjesto Howarda doslo je puno igraca na njegovoj poziciji i ovako je on najebo ..
Tomahawk11
Globalni moderator

#617 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Ma dobro, nije upitno, covjek skace ko zivina, ali je limitiran kosarkas.
Ono sto je tema, tj. Mirza, mislim, nebitno da li je u pitanju Evans, Kardashian, Blatche (jer je trener rekao da su ispred njega), mislim da bi posteno bilo da je dobio koliko-toliko priliku da se pokusa izboriti, jbm ga, ne moze se na osnovu pripremnih utakmica donositi neki sud (mada je tu imao odlicnu tekmu sa Celticsima) i ovo par minuta sto je dobio kad je sve bilo rijeseno.
Uostalom, nisu ga doveli na lijepe oci da bi mu davali tolike pare. Znali su sta dobijaju s Mirzom, sto to sad ispada ko iznenadjenje?!
@karanana, kako znas da je preveliki zalogaj? Imas li neki argument za to?
Tomahawk11
Globalni moderator

#618 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Bubalo1 wrote:Ma mogao je on u drugom NBA klubu biti standardan i mozda i kljucni igrac .. Mogao je i ovdje da je uradjeno onako kako je receno kad je dolazio ..Umjesto Howarda doslo je puno igraca na njegovoj poziciji i ovako je on najebo ..
Znaci da su Mirzu zayebali. Kako je on mogao znati da ce promijeniti pricu kad je propala prica sa Howardom?
Mustang1

#619 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Pa nije mogao ni znati ali nije ni do njega .. Nekako mi je i logicniji (iako se ne slazem sa tim ,ne odgovara mi ..) da igra neko ko ima iskustva kakvog takvog nego novi igrac koji je u fazi navikavanja .. Gdje je ono jos postojala mogucnost da on ode cini mi se da su bila jos 2-3 kluba ozbiljna samo da dodje i da potpise da je do njega bilo ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#620 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Mislim da su Cavsi bili u opciji.
To za kljucnog igraca....tesko u bilo kojoj ekipi, trebalo bi prvo da se dokaze, pa da bude kljucni. Ipak on dolazi iz Evrope.
A opet, kad vidim koliko je rookija od ove sezone kojima su istrpljene djecije bolesti i imaju finu minutazu. Samo je on morao zapasti u ove usrane Netse :roll:
karanana

#621 Re: Mirza Teletovic all about

Post by karanana »

konkretne dokaze nemam. ali jednostavno mi se cini da se mogao u evropi jos vise razvijati i dokazati. mozda je bio najbolji igrac u caji, ali to ne znaci da je spreman za nba. ako pogledamo i neke vece talente iz evrope posljednjih godina, nije puno toga otislo i razvilo se u nba-u. postali su ili solidni bench igraci ili su se vratili u evropu.

nesto ne mislim da je u pitanju klub, kao sto je slucaj sa dzekom u fudbalu.
spacek

#622 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:02, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#623 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Mirza je imao zelju da se oproba u NBA. S Cajom je prekucao Evropu, tamo je imao sve, uzimao titule Spanije, bio glavni igrac. Sta ces vise? Mogao je preci u neki od boljih klubova, ali se ne bi puno toga promijenilo.
Kako nije klub kriv, pa sam trener kaze da su trojica ispred njega. To je bas peh. Normalno da su ga zayebali, bar zasad, jer je doveden na jednu pricu, a sad se prica druga. A on njih nije zayebao, jer su znali profil igraca kojeg dovode.
Melbourne_Australia

#624 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Melbourne_Australia »

karanana wrote:konkretne dokaze nemam. ali jednostavno mi se cini da se mogao u evropi jos vise razvijati i dokazati. mozda je bio najbolji igrac u caji, ali to ne znaci da je spreman za nba. ako pogledamo i neke vece talente iz evrope posljednjih godina, nije puno toga otislo i razvilo se u nba-u. postali su ili solidni bench igraci ili su se vratili u evropu.

nesto ne mislim da je u pitanju klub, kao sto je slucaj sa dzekom u fudbalu.

Slazem se stobom.....Mi smo kao narod malo euforicni postali jer Mirza je nas prvi igrac u NBA :D Ali treba biti realan i reci da on nije kapacitet igraca koji ce u NBA zabijati 15 plus po svakoj tekmi...Mirza je poprilicno spor igrac i odbrana mu je slabija strana...Igraca kao sto je Mirza u NBA ima na pretek fakat treba biti realan....On nema tu slobodu da se ispucava kao sto je radio u europi i zato mislim da NBA nije za njega...Ali opet neka je otisao radi iskustva i jezika i nacina zivota jer to je ipak vrhunac kosarke...Da sam Mirza a nisam :D vratio bi se za par godina nazad i opet bio medju najboljim u europi i sa jos vecim ugovorom jer sad dolazi kao igrac NBA :D
Mustang1

#625 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Ne mislim bukvalno kljucni igrac ali bio bi mnogo vazniji nego sto je sad ..
Da ih hoce sutra Knicksi razmontirati !
Post Reply