Valentin Inzko ALL ABOUT

Post Reply

Valentin Inzko zvani:

Poll ended at 08/07/2009 14:16

Bros
0
No votes
stahor
1
4%
snicla
1
4%
dzekna
2
8%
Sahbaz
4
17%
Hepek
5
21%
EU_GEN PRINCIP
4
17%
Vazda gazda
0
No votes
HVucko
0
No votes
KVISKO
7
29%

Total votes: 24

kijameta

#601 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

zgembo_sa wrote:I poslije Lajcaka Dodik je dobio novu kuju... Pozitivna stvar je to sto je Tihic napokon skontao da je i on u tom Prudskom procesu yebena stranka (ako se ne predomisli kao sto je vec toliko puta uradio). Bosnjacima preostaje jedino da zaigramo Dodikovu igru, samo radikalno, uspostaviti posebne veze sa islamskim zemljama, posebno sa Iranom i Turskom, zaprijetiti stvaranjem Islamske dzamahirije... Uspostaviti poseban, ogroman finansijski fond za naseljavanje manjeg entieta, pri cemu bi se islo na otvaranje sto veceg broja preduzeca, uspostaviti znacajne poticaje za novorodjencad (recimo 1500 KM po djetetu). Pa da vidimo Evropu hoce li nastaviti sa svojom kurvanjskom politikom.
Ovo je imalo smisla da se uradilo 96,sada je puno prekasno.Uspostavljanje bilo kakvih veza sa islamskim drzavama,posebno sa Iranom je voda na dodikov mlin ili kolektivno samoubistvo.Bilo kakav vid islamizma je isto kolektivno samoubistvo.Jedino ustrajati na multikulturi,pravnoj drzavi i Evropi.Cak se i okorjeli islamista Izetbegovic drzao ove linije,mada znamo da je nije volio ali nema tu izbora.Sa Turskom moze,Turska je sekularna.
Inzko inace treba ignorirati maksimalno,traziti da ode,odnosno promptno traziti od njegovih gazda da posalju drugoga jer ovaj je bez kapaciteta.
zgembo_sa

#602 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zgembo_sa »

hik--meta wrote:
zgembo_sa wrote:I poslije Lajcaka Dodik je dobio novu kuju... Pozitivna stvar je to sto je Tihic napokon skontao da je i on u tom Prudskom procesu yebena stranka (ako se ne predomisli kao sto je vec toliko puta uradio). Bosnjacima preostaje jedino da zaigramo Dodikovu igru, samo radikalno, uspostaviti posebne veze sa islamskim zemljama, posebno sa Iranom i Turskom, zaprijetiti stvaranjem Islamske dzamahirije... Uspostaviti poseban, ogroman finansijski fond za naseljavanje manjeg entieta, pri cemu bi se islo na otvaranje sto veceg broja preduzeca, uspostaviti znacajne poticaje za novorodjencad (recimo 1500 KM po djetetu). Pa da vidimo Evropu hoce li nastaviti sa svojom kurvanjskom politikom.
ti si fakat lud skroz...ovim bi nas totalno unistili, nesto kao cecence, i za 10-15 godina bi pisali jedni drugima na sarajevo-x iz burse, islamabada i kuala lumpura, i to samo oni koji bi prezivjeli zulum, a vecina bi nas bila 2m pod zemljom bosanskom.
a ti si totalno slijep jer ne vidis da ti svakako slijedi scenarij cecenije, samo je pitanje hocemo li ustati i boriti se onako kako znamo ili cemo pognuti glave i postiti da nas kolju kao ovce...
vee-jay

#603 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by vee-jay »

u jednoj stvari se sa tobom slazem

-> I poslije Lajcaka Dodik je dobio novu kuju

i u jos jednoj:

-> Bosnjacima preostaje jedino da zaigramo Dodikovu igru, samo radikalno

Ali sam misljenja da je put radikalizacije koji ti predlazes - islamizacija - pogresan.

Misljenja sam da treba probuditi duh cetrdesetih i devedesetih, tj. duh kojeg Komsic u sebi nosi kao i svi probosanski orijentisani. Jacanje veza sa radikalnim islamskim zemljama kao npr. Iranom BiH moze samo odbaciti od naseg najveceg prijatelja, Amerike. Dodatno, samim time dolazi do novih veza sa ljudima veoma radikalnih pogleda na svijet koji za podrsku ocekuju velike ustupke koje bi za BiH mogle biti kobne.
Sa vatrom - tj. terorizmom se ne igra. Bosnjaci to sebi ne smiju dozvoliti.
Lincoln-Burrows

#604 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Lincoln-Burrows »

zgembo_sa wrote: a ti si totalno slijep jer ne vidis da ti svakako slijedi scenarij cecenije, samo je pitanje hocemo li ustati i boriti se onako kako znamo ili cemo pognuti glave i postiti da nas kolju kao ovce...
Ne slijedi slučaj Čečenije, jer će Tihi spasiti stvar i bit ćemo mu svi zahvalni
Last edited by Lincoln-Burrows on 14/06/2009 19:33, edited 1 time in total.
Orbini

#605 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Orbini »

hik--meta wrote:
ti si fakat lud skroz...ovim bi nas totalno unistili, nesto kao cecence, i za 10-15 godina bi pisali jedni drugima na sarajevo-x iz burse, islamabada i kuala lumpura, i to samo oni koji bi prezivjeli zulum, a vecina bi nas bila 2m pod zemljom bosanskom.
Nije on lud vec zna da ili nemozemo puno izgubiti, ili da ako svakako gubimo - onda bar ne sapatom.
Politika netalasanja i ne cackanja mecke nas skupo stoji i stojace nadalje. Nema se cega bojati hikmeta, polako ti dolazi biti ili nebiti.
I nemoj podcjenjivati, ovo ipak nije Cecenija, Palestina - ovo je centar ovog kontinenta - gdje nijedan susjed nije velesila i gdje ne mozes ni u snu 2 miliona ljudi tek tako necujo otjerati.

Problem kod Bosnjaka je da su poceli previse podcjenjivati sebe i sto svoju geostratesku poziciju smatraju previse kao hendikep. Sve se to moze i drugacije gledati. Ovaj Bosnjakistan na dva djela sto cini 30% drzave ne moze sam od sebe opstati - politikom - ne talasaj - ne mozemo nista tamo a mozemo sacuvati ovo sto imamo. Pogresno - ne mozemo sacuvati ovo sto imamo - to puca jer je nakaradno napravljeno u samom startu.
zgembo_sa

#606 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zgembo_sa »

kijameta wrote:Ovo je imalo smisla da se uradilo 96,sada je puno prekasno.Uspostavljanje bilo kakvih veza sa islamskim drzavama,posebno sa Iranom je voda na dodikov mlin ili kolektivno samoubistvo.Bilo kakav vid islamizma je isto kolektivno samoubistvo.Jedino ustrajati na multikulturi,pravnoj drzavi i Evropi.Cak se i okorjeli islamista Izetbegovic drzao ove linije,mada znamo da je nije volio ali nema tu izbora.Sa Turskom moze,Turska je sekularna.
Inzko inace treba ignorirati maksimalno,traziti da ode,odnosno promptno traziti od njegovih gazda da posalju drugoga jer ovaj je bez kapaciteta.
Nije nikad kasno za ove mjere, one su vrlo, vrlo efikasne. Uspostavljanje veza sa islamskim zemljama treba da posluzi da bi se upozorila Evropa, jer ako nas oni nece (a ocito nece), onda cemo mi traziti nekoga ko nas hoce, jer mi ne mozemo vise zivjeti u izolaciji. Istrajavamo mi na multikulturi, na suzivotu itd. ali zbog toga nas yebe ko stigne i nemamo niciju podrsku. Samo radikalni Bosnjaci mogu trgnuti Evropu da razmisli malo sta ona postize svojom politikom popustanja fasistima. Inzko je u startu poklopljen od strane istih onih snaga koje su i dozvolile i podrzavale genocid nad Bosnjacima. Vrijeme je da pokazemo zube, 17 godina fore Evropi je bilo dovoljno. Treba okrenuti list, makar dok nas ne prihvate kao ozbiljan politicki fakor!
kijameta

#607 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

Frankyee wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Kakve su ovo jadikovke, placipizde placu, zar se nije ocekivao ovakav scenarij,
godinam Bošnjake uvjeravaju njihovi političari da su oni jedini branioci Bosne i
da bez njih Bosne nema, da su Hrvati agresori koji mrze Bosnu iako su prvi
stali u obranu i nikada nisu izjavili da Bosna nije njihova država, da Srbi nemaju
povijesno pravo na BiH jer su kasnije doselili iako su Šiptari na kosovo doselili
poslije Srba pa imaju državu. Glava u pijesku i sada plakanja, dosta je bilo
što bih ja rekao gdje su moji ideali, gdje živim a htio bih bolje, boli me k za RS,
hoću bolje.
Ako vec nisi u boljem dijelu onda treba fino da preselis kod Dodika, tamo je najbolje.

Sto se tice Hrvata i odbrane BiH , druga tema.

Bosnjaci u ovom trenutku jednostavno nemaju politicki, materijalni i judski kapacitet da sacuvaju drzavu BiH. Jedino sto sprijecava trenutni raspad BiH je pitanje sta onda sa tim fildzanom oko Sarajeva ali izgleda i to ce se rijesiti preko Valentina, Avaza i Klempe koji ce da drzi narod pod kontrolom.
Nisam siguran da Bosnjaci nemaju kapacitet za ocuvanje BiH,svaki narod je najjaci kada je pritisnut do kraja,Bosnjaci su takvi bili 92,Rusi 41. Bosnjaci su najslabiji sto se tice politickog vodstva ali inace mutna politika idealna za kojekakve dilove se u kriznim i ratnim vremenima ogoljuje i pojednostavljuje,tako da ce se i nemusti bosnjacki politicari tu snaci.Posebno sto je stvar veoma jednostavna,cuvati BiH na papiru,formalno-pravno i cekati povoljnu priliku.
Vojno ne mislim da smo u stanju da izvedemo traktorijadu ali (iz licnog iskustva) znam da ce se fildzan oko Sarajeva dobro prosiriti i da Srbe u Bosni cekaju teska vremena ako do sukoba dodze.
MA DAJ...

#608 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by MA DAJ... »

Lincoln-Burrows wrote:
zgembo_sa wrote: a ti si totalno slijep jer ne vidis da ti svakako slijedi scenarij cecenije, samo je pitanje hocemo li ustati i boriti se onako kako znamo ili cemo pognuti glave i postiti da nas kolju kao ovce...
Ne slijedi slučaj Čečenije, jer će Tihi spasiti stvar i bit će mo mu svi zahvalni
Ma zajebi vise takvu politiku,

nego se treba drzat Komsiceve politike...ma samo po prstima,i ako se bude neko bunio na taj potez,odmah slijedi udarac medu oci...

Komsic je novi Tito i slijedimo njegove korake...najveci patriota na BiH politickoj sbeni.
kijameta

#609 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

zgembo_sa wrote:
kijameta wrote:Ovo je imalo smisla da se uradilo 96,sada je puno prekasno.Uspostavljanje bilo kakvih veza sa islamskim drzavama,posebno sa Iranom je voda na dodikov mlin ili kolektivno samoubistvo.Bilo kakav vid islamizma je isto kolektivno samoubistvo.Jedino ustrajati na multikulturi,pravnoj drzavi i Evropi.Cak se i okorjeli islamista Izetbegovic drzao ove linije,mada znamo da je nije volio ali nema tu izbora.Sa Turskom moze,Turska je sekularna.
Nije nikad kasno za ove mjere, one su vrlo, vrlo efikasne. Uspostavljanje veza sa islamskim zemljama treba da posluzi da bi se upozorila Evropa, jer ako nas oni nece (a ocito nece), onda cemo mi traziti nekoga ko nas hoce, jer mi ne mozemo vise zivjeti u izolaciji. Istrajavamo mi na multikulturi, na suzivotu itd. ali zbog toga nas yebe ko stigne i nemamo niciju podrsku. Samo radikalni Bosnjaci mogu trgnuti Evropu da razmisli malo sta ona postize svojom politikom popustanja fasistima. Inzko je u startu poklopljen od strane istih onih snaga koje su i dozvolile i podrzavale genocid nad Bosnjacima. Vrijeme je da pokazemo zube, 17 godina fore Evropi je bilo dovoljno. Treba okrenuti list, makar dok nas ne prihvate kao ozbiljan politicki fakor!
Slazem se da trebamo radikalizirati ali radikalizirati nacionalno Bosnjacko/Bosanski ali ne radikalizirati vjersko-muslimanski,jer bi to protivnici itekako koristili.
nuernberg

#610 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by nuernberg »

kijameta wrote:
zgembo_sa wrote:
Slazem se da trebamo radikalizirati ali radikalizirati nacionalno Bosnjacko/Bosanski ali ne radikalizirati vjersko-muslimanski,jer bi to protivnici itekako koristili.
Samo radikalno...... ima samo jedna solucija!!!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Kao sto je neko vec napisao klin se klinom izbija...
Sto oni mogu ja mogu jos bolje :)
kijameta

#611 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

MA DAJ... wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ne slijedi slučaj Čečenije, jer će Tihi spasiti stvar i bit će mo mu svi zahvalni
Ma zajebi vise takvu politiku,

nego se treba drzat Komsiceve politike...ma samo po prstima,i ako se bude neko bunio na taj potez,odmah slijedi udarac medu oci...

Komsic je novi Tito i slijedimo njegove korake...najveci patriota na BiH politickoj sbeni.
Kakva Cecenija :? :? :? U Ceceniji je ratovalo 2 miliona Cecena,protiv 190 miliona Rusa Bosnjaci u odnosu na bosanske Srbe imaju vojnu premoc od 3-4 prema 1.Dovoljno je politicki djelovati da se Srbija previse vojno ne ukljucuje i srpski vojni slom je neupitan. Ako se uspostavi republika,Komsic je idealan za predsjednika,mimo toga sto je sposoban i patriota.Ogromna stvar u propagandnom smislu bi bila kada bi imao za predsjednika Hrvata-katolika,sa time bi u vodu padalo najjace srbsko propagandno oruzje o dzamahiriji,islamskom terorizmu i slicno.
zgembo_sa

#612 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zgembo_sa »

kijameta wrote:
zgembo_sa wrote:
Ja bih volio da moze i tako, ali mislim da u ovom trenutku moramo naci sto vise saveznika, pa ako je put do toga i preko vjere onda neka bude tako. U svakom slucaju nam treba puno puno zesca politika, moramo puci sakom od sto i reci da ovako vise ne moze. Trebamo postaviti temeljne ciljeve Bosnjacke politike. Vrijeme je za jedan svebosnjacki sabor, treba pokazati jedinstvo u ovim trenucima. Mora se medjunarodnoj zajednici reci da samo fali jedna kap da prelije casu. Neka nikad ne zaborave da je ovdje zaustavljen rat, a zrtve nisu osvecene, pocinioci genocida nisu kaznjeni nego nagradjeni, a prezivjeli su izlozeni politici fasizma uokvirenoj u formi manjeg entiteta, svakim danom nam se prijeti, zatvaraju nas u geto. Mi jesmo mali narod, ali mozemo da napravimo velika sranja kad nas se dovede do zida!
kijameta

#613 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

zgembo_sa wrote:
kijameta wrote: Nije nikad kasno za ove mjere, one su vrlo, vrlo efikasne. Uspostavljanje veza sa islamskim zemljama treba da posluzi da bi se upozorila Evropa, jer ako nas oni nece (a ocito nece), onda cemo mi traziti nekoga ko nas hoce, jer mi ne mozemo vise zivjeti u izolaciji. Istrajavamo mi na multikulturi, na suzivotu itd. ali zbog toga nas yebe ko stigne i nemamo niciju podrsku. Samo radikalni Bosnjaci mogu trgnuti Evropu da razmisli malo sta ona postize svojom politikom popustanja fasistima. Inzko je u startu poklopljen od strane istih onih snaga koje su i dozvolile i podrzavale genocid nad Bosnjacima. Vrijeme je da pokazemo zube, 17 godina fore Evropi je bilo dovoljno. Treba okrenuti list, makar dok nas ne prihvate kao ozbiljan politicki fakor!
Ja bih volio da moze i tako, ali mislim da u ovom trenutku moramo naci sto vise saveznika, pa ako je put do toga i preko vjere onda neka bude tako. U svakom slucaju nam treba puno puno zesca politika, moramo puci sakom od sto i reci da ovako vise ne moze. Trebamo postaviti temeljne ciljeve Bosnjacke politike. Vrijeme je za jedan svebosnjacki sabor, treba pokazati jedinstvo u ovim trenucima. Mora se medjunarodnoj zajednici reci da samo fali jedna kap da prelije casu. Neka nikad ne zaborave da je ovdje zaustavljen rat, a zrtve nisu osvecene, pocinioci genocida nisu kaznjeni nego nagradjeni, a prezivjeli su izlozeni politici fasizma uokvirenoj u formi manjeg entiteta, svakim danom nam se prijeti, zatvaraju nas u geto. Mi jesmo mali narod, ali mozemo da napravimo velika sranja kad nas se dovede do zida![/quote]

Neko ne mogu se sjetiti ko je rekao ; da mali narodi moraju imati velike saveznike. Sva politika malih naroda se svodi na pravilan izbor saveznika. Za saveznika trebamo imati USA i Evropu,to je jedini put do pobjede.Islamske zemlje su same u vecini slucajeva americke saveznice ili americki neprijatelji.Pridruzivati se americkim neprijateljima ne smijemo ni u ludilu a nemamo potrebe ici do amerikanaca posredno,preko zemalja koji su ionako americki sateliti. Izuzetak je Turska,Turska je nas prijatelj i veliki i mocni americki saveznik.
Ne smijemo odrzati bosnjacki sabor ali obavezno odrzati bosanski sabor.Razlika izmedzu bosanskoga i bosnjackoga sabora je ogromna.Bosanski sabor ukljucuje tu lojalne Srbe,Hrvate i ostale,ciji znacaj je u kriznim vremenima ogroman.Svaki Srbin na strani BiH ima tezinu nekoliko Bosnjaka. Bosanski sabor takodze ostavlja otvoreno mogucnost pomirbe i dogovora.
A slazem se da smo sposobni napraviti veliko sranje,'EUropljani ' nisu svjesni sa kime imaju posla.
Prpa.ba

#614 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Prpa.ba »

Ja ne vidim zasto ovoliko kukanje i strahovi i nekakav bijes (mada je to bijes pravednika) zbog najavljenog odlaska OHR-a. Ja licno mislim da nam se nista bolje nije i nece moci desiti, a da je bilo pravde, desilo bi se i ranije :)

Bosnjaci i Bosanci i Hercegovci su "fulili" historijsku sansu koja im se pruzila od 1996. pa do 2005. godine.
Po prvi put su imali vlastitu vojsku pod vlastitom komandom, vlastitu Federaciju i Kantone, gotovo nikakvo tutorstvo "odozgo", milijarde dolara donacija koje su dolazile, i ogromnu blakonaklonost svijeta, desetke hiljada ljudi koji bi se krenuli vracati na teritorije pod privremenom okupacijom, tj. RS.
Ekonomija je krenula u obnovu i nevjerovatne perspektive su se otvarale pred Federacijom.

Medjutim, tu u igru upadaju od naroda birani predstavnici, poznatiji kao "nasi" politicari. Umjesto ekonomskog buma i modernog drustva, desila se regresija u robovlasnicki kapitalizam kroz kriminalnu privatizaciju kojom su ekonomski unistili vlastiti narod i entitet. Poslijeratni optimizam je nestao, vojska je prebacena na "drzavni" nivo, "popularnost" u svijetu nam je opala a donacije su, naravno, popljackane. Povratnici su postali stalno glasacko tijelo SDA u Federaciji i prica o povratku je zavrsena. Narod se je planski ucinilo ovisnim o socijalnoj pomoci, kako bi bio sto podloznije biracko tijelo, tu je zavrsena i prica o ekonomiji.

Umjesto da preuzmemo odgovornost za vlastitu sudbinu kao sto smo to uradili 1. marta 1992., mi smo se povukli pred najezdom kriminalnog olosa unutar vlastitih redova i pred opcim uvjerenjem da ce svijet obaviti posao za nas.

Zato danas, 2009. godine, umjesto ekonomski jake i stabilne Federacije sa vlastitim Oruzanim snagama, koje zahvaljujuci nasim vlastitim parama i lobiranju u svijetu, svakog momenta mogu preci entitetsku liniju i obaviti sto se obaviti mora, i Republike Srpske u kojoj je ekonomija u potpunosti diktirana od strane Federacije, i u kojoj pod zastitom vlastitih policijskih jedinica zive deseci i stotine hiljada povratnika, vecinom mladih koji su spremni stati u odbranu domovine, imamo to sto imamo.

Naivnim i glupim sanjarijama o Drzavi BiH, i gledanjem na drzavni nivo, zanemarili smo, zapostavili i na koncu unistili Federaciju koja je, htjeli mi to ili ne, nasa. I sada se to vraca kao bumerang, koji se ostaviti jako krvav trag na nasem bicu.

Odlazak OHR-a ce nas prisiliti da po prvi put poslije 1992. razmisljamo svojom glavom, a ne glavom Alije,Sulejmana, Harisa, Zlatka i Visoke Glavesine.
Mozda se jos ima sta spasiti.
BaileyS

#615 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by BaileyS »

Prpa.ba wrote:
Naivnim i glupim sanjarijama o Drzavi BiH, i gledanjem na drzavni nivo, zanemarili smo, zapostavili i na koncu unistili Federaciju koja je, htjeli mi to ili ne, nasa. I sada se to vraca kao bumerang, koji se ostaviti jako krvav trag na nasem bicu.
Ja ovo govorim od kad se pocelo pricati o reformi Ustava, do daljnjeg zajebi drzavni nivo a cuvaj Federaciju. Na zalost opet smo upali u zamku.
kijameta

#616 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

Prpa.ba wrote:Ja ne vidim zasto ovoliko kukanje i strahovi i nekakav bijes (mada je to bijes pravednika) zbog najavljenog odlaska OHR-a. Ja licno mislim da nam se nista bolje nije i nece moci desiti, a da je bilo pravde, desilo bi se i ranije :)

Bosnjaci i Bosanci i Hercegovci su "fulili" historijsku sansu koja im se pruzila od 1996. pa do 2005. godine.
Po prvi put su imali vlastitu vojsku pod vlastitom komandom, vlastitu Federaciju i Kantone, gotovo nikakvo tutorstvo "odozgo", milijarde dolara donacija koje su dolazile, i ogromnu blakonaklonost svijeta, desetke hiljada ljudi koji bi se krenuli vracati na teritorije pod privremenom okupacijom, tj. RS.
Ekonomija je krenula u obnovu i nevjerovatne perspektive su se otvarale pred Federacijom.

Medjutim, tu u igru upadaju od naroda birani predstavnici, poznatiji kao "nasi" politicari. Umjesto ekonomskog buma i modernog drustva, desila se regresija u robovlasnicki kapitalizam kroz kriminalnu privatizaciju kojom su ekonomski unistili vlastiti narod i entitet. Poslijeratni optimizam je nestao, vojska je prebacena na "drzavni" nivo, "popularnost" u svijetu nam je opala a donacije su, naravno, popljackane. Povratnici su postali stalno glasacko tijelo SDA u Federaciji i prica o povratku je zavrsena. Narod se je planski ucinilo ovisnim o socijalnoj pomoci, kako bi bio sto podloznije biracko tijelo, tu je zavrsena i prica o ekonomiji.

Umjesto da preuzmemo odgovornost za vlastitu sudbinu kao sto smo to uradili 1. marta 1992., mi smo se povukli pred najezdom kriminalnog olosa unutar vlastitih redova i pred opcim uvjerenjem da ce svijet obaviti posao za nas.

Zato danas, 2009. godine, umjesto ekonomski jake i stabilne Federacije sa vlastitim Oruzanim snagama, koje zahvaljujuci nasim vlastitim parama i lobiranju u svijetu, svakog momenta mogu preci entitetsku liniju i obaviti sto se obaviti mora, i Republike Srpske u kojoj je ekonomija u potpunosti diktirana od strane Federacije, i u kojoj pod zastitom vlastitih policijskih jedinica zive deseci i stotine hiljada povratnika, vecinom mladih koji su spremni stati u odbranu domovine, imamo to sto imamo.

Odlazak OHR-a ce nas prisiliti da po prvi put poslije 1992. razmisljamo svojom glavom, a ne glavom Alije,Sulejmana, Harisa, Zlatka i Visoke Glavesine.
Mozda se jos ima sta spasiti.
Ti si u vecini stvari potpuno u pravu,osim u jednome,ne mozes pravit 'federalnu vojsku'.Vojska koju pravis ,cak i ako je 'federalna' mora imati drzavni prefiks i drzavne pretenzije.
Mada je i to nevazno,dao si odlicnu analizu,onoga sta je bilo i iz toga treba napraviti analizu toga sta treba uraditi da bude bolje.
zemo_online

#617 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zemo_online »

Fali neko ko bi jace ukljucio islamske zemlje u problem Bih, neko ko bi preko Arapa npr. trazio da se Amerika vise ukljuci i da posalju svoga visokog predstavnika. Ja ne znam ko bi tako nesto mogao sada.
Svojevremeno je to bio Aljo.
memo70

#618 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by memo70 »

ne znam,sve me podsjeca na 92.i strajkovi i masovna kupovina i dogovori srba i hrvata kao danas.jel vreme da se kupuju puske?dal me neko moze razuvjeriti da nismo na ivici rata.dodik nam je otvoreno rekao sta nas bosnjake ceka,kao i karadzic 92-ge.ja zivim u rs-u,i necu nespreman docekati cetnike kao onda,ali dali imomo podrsku od ostalih bosnjaka to je upitno.izgubili smo sva prava povratkom u rs,pa se pitam da li je to prije dogovorenou politickom vrhu,izmedju nasih izdajnika i cetnika.ako neko ima neku pametnu analizu danasnjeg dana bilo bi dobro da to podijeli sa nama zabrinutim,jer bih volio da mi sutra osvane lijep,a ne lep dan.
zgembo_sa

#619 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zgembo_sa »

kijameta wrote:Neko ne mogu se sjetiti ko je rekao ; da mali narodi moraju imati velike saveznike. Sva politika malih naroda se svodi na pravilan izbor saveznika. Za saveznika trebamo imati USA i Evropu,to je jedini put do pobjede.Islamske zemlje su same u vecini slucajeva americke saveznice ili americki neprijatelji.Pridruzivati se americkim neprijateljima ne smijemo ni u ludilu a nemamo potrebe ici do amerikanaca posredno,preko zemalja koji su ionako americki sateliti. Izuzetak je Turska,Turska je nas prijatelj i veliki i mocni americki saveznik.
Ne smijemo odrzati bosnjacki sabor ali obavezno odrzati bosanski sabor.Razlika izmedzu bosanskoga i bosnjackoga sabora je ogromna.Bosanski sabor ukljucuje tu lojalne Srbe,Hrvate i ostale,ciji znacaj je u kriznim vremenima ogroman.Svaki Srbin na strani BiH ima tezinu nekoliko Bosnjaka. Bosanski sabor takodze ostavlja otvoreno mogucnost pomirbe i dogovora.
A slazem se da smo sposobni napraviti veliko sranje,'EUropljani ' nisu svjesni sa kime imaju posla.
Evropu kao saveznika zaboravi, ta ista Evropa je dozvolila da se desi genocid (da ne kazem da su i namjerno branili da se on sprijeci), Ameriku ocito boli ona stvar za nas, tako da smo ti mi sad prakticno bez saveznika. Ako cemo iskreno, prisjecajuci se rata, jedini iskreni saveznici koji nisu ama bas nista trazili zauzvrat za svoju pomoc, su bili Iranci. Posto su isti veliki trn u oku i Evropi i Americi, onda mozda malo razmisle o tome da li im se isplati vise imati Bosnjake i BiH u EU ili dobiti mini Iran u sred Evrope.

Bosanski sabor nazalost ne bi upalio i ne bi zaintrigirao nikoga. Pa mi od 92' pokusavamo s tom politikom, a od Evrope i svijeta dobijamo samo podrsku genocidu, fasizmu, getoizacijju itd. Evropu je jedino strah Islama i njegovog jedinstva, kod nas uoblicenog u Bosnjackom narodu.

Pod hitno nam treba bas Bosnjacki sabor gdje ce se jasno i konkretno definisati ciljevi i teznje Bosnjackog naroda. Naravno to ne znaci odustajanje od Bosanske ideje, vec iskljucivo homogeniziranje s ciljem stvaranja snaznijeg politickog fronta za ocuvanje ove drzave koja se opet nasla na pragu cijepanja od strane hrvatskog i srpskog fasistickog pokreta, podpomognutog evropskim fasizmom. Mozda nekome ovo izgleda kao pretjerivanje, ali situacija danas u pogledu evropskog stava prema Bosni i Hercegovini nije nimalo drugacija nego 1992. godine. i to je vec alarmantno. Ne smijemo dozvoliti da opet nespremni docekamo agresiju...
kijameta

#620 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

memo70 wrote:ne znam,sve me podsjeca na 92.i strajkovi i masovna kupovina i dogovori srba i hrvata kao danas.jel vreme da se kupuju puske?dal me neko moze razuvjeriti da nismo na ivici rata.dodik nam je otvoreno rekao sta nas bosnjake ceka,kao i karadzic 92-ge.ja zivim u rs-u,i necu nespreman docekati cetnike kao onda,ali dali imomo podrsku od ostalih bosnjaka to je upitno.izgubili smo sva prava povratkom u rs,pa se pitam da li je to prije dogovorenou politickom vrhu,izmedju nasih izdajnika i cetnika.ako neko ima neku pametnu analizu danasnjeg dana bilo bi dobro da to podijeli sa nama zabrinutim,jer bih volio da mi sutra osvane lijep,a ne lep dan.
Prijatelju,ja zivim u centru Sarajeva,ja ne moram kupiti pusku ako zatreba ja cu je dobiti,kao i u proslom ratu. A ti ako zivis u rs-u,obavezno nabavi sto bolje i sto vise oruzja,dogovori sa komsijama i rodbinom,nacin djelovanja,nacin izvlacenja.Najvaznije je sacuvati zivot.Poznajem puno mladih ljudi u Sarajevu,mladi su spremni i ratovati i pomoci. Ali ne smijes dopustiti da na nas cekas.Moras uciniti sve sto je moguce da zastitis svoju porodicu.Moras biti maksimalno spreman na najgore,pa ako bude bolje,od toga te glava nece boliti.
Orbini

#621 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Orbini »

test01 wrote:Fali neko ko bi jace ukljucio islamske zemlje u problem Bih, neko ko bi preko Arapa npr. trazio da se Amerika vise ukljuci i da posalju svoga visokog predstavnika. Ja ne znam ko bi tako nesto mogao sada.
Aljo je tada imao masu slika i snimaka medija koji su svjedocilu o prolivenioj krvi, masakrima, logorima,.. sto je svakog normalnog uvjerilo u nasu zrtvu. A istovremeno je morao primiti i kukavcje jaje u vidu "arapskih humanitaraca" pa danas ne znamo sta cemo sa sektama u nasoj avliji, a pravdamo se svijetu kako svi nismo takvi.

P cjenu gore nevedenoga ja radije nebih pravio takva saveznistva. Mislis da bi ti prva Saudija pomogla na lijepe oci - ili bi ispostavila cjenu sta sve u nasoj basti da posijemo i koliko. A islamske zemlje nisu bas toliko pomogle koliko se misli - barem tehnicki gledano - na stranu podrsku i suosjecanja kojeg nije falilo.

Niko nije saveznik na lijepe oci, sve je interes a sta to Bosna ima ponuditi vecima pa da se zauzmu za njih - nista. Osim "baze" sto je jednom mogao Aljo - ne ponovilo se.

Mislim da se moze izdurati i bez saveznika - samo zato sto neprijatelj nije supersila. Da se sudaramo sa Rusijom, Izraelom, Britanijom,.. i nekako - koji ce nam q saveznik protiv RS i Srbije? Treba nam samo hrvatska neutralnost koju bi morali kupiti i preplatiti ako treba - jer bar njima imamo sta ponuditi.
nuernberg

#622 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by nuernberg »

Orbini wrote:
test01 wrote:Fali neko ko bi jace ukljucio islamske zemlje u problem Bih, neko ko bi preko Arapa npr. trazio da se Amerika vise ukljuci i da posalju svoga visokog predstavnika. Ja ne znam ko bi tako nesto mogao sada.
Aljo je tada imao masu slika i snimaka medija koji su svjedocilu o prolivenioj krvi, masakrima, logorima,.. sto je svakog normalnog uvjerilo u nasu zrtvu. A istovremeno je morao primiti i kukavcje jaje u vidu "arapskih humanitaraca" pa danas ne znamo sta cemo sa sektama u nasoj avliji, a pravdamo se svijetu kako svi nismo takvi.

P cjenu gore nevedenoga ja radije nebih pravio takva saveznistva. Mislis da bi ti prva Saudija pomogla na lijepe oci - ili bi ispostavila cjenu sta sve u nasoj basti da posijemo i koliko. A islamske zemlje nisu bas toliko pomogle koliko se misli - barem tehnicki gledano - na stranu podrsku i suosjecanja kojeg nije falilo.

Niko nije saveznik na lijepe oci, sve je interes a sta to Bosna ima ponuditi vecima pa da se zauzmu za njih - nista. Osim "baze" sto je jednom mogao Aljo - ne ponovilo se.

Mislim da se moze izdurati i bez saveznika - samo zato sto neprijatelj nije supersila. Da se sudaramo sa Rusijom, Izraelom, Britanijom,.. i nekako - koji ce nam q saveznik protiv RS i Srbije? Treba nam samo hrvatska neutralnost koju bi morali kupiti i preplatiti ako treba - jer bar njima imamo sta ponuditi.
Prije cu u savez sa hrvatima nego sa bosanskim Srbima.......
kiky

#623 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kiky »

eto, dolazio je bajden pa nam stanje u zemlji nikad nije bilo gore ...
da hoče ukinut taj ohr ...
nevidim zašto bi imali nekog evropskog specijalca poslije ohr-a ...
nek se jebe i ta eu ...
kijameta

#624 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kijameta »

zgembo_sa wrote:
kijameta wrote:Neko ne mogu se sjetiti ko je rekao ; da mali narodi moraju imati velike saveznike. Sva politika malih naroda se svodi na pravilan izbor saveznika. Za saveznika trebamo imati USA i Evropu,to je jedini put do pobjede.Islamske zemlje su same u vecini slucajeva americke saveznice ili americki neprijatelji.Pridruzivati se americkim neprijateljima ne smijemo ni u ludilu a nemamo potrebe ici do amerikanaca posredno,preko zemalja koji su ionako americki sateliti. Izuzetak je Turska,Turska je nas prijatelj i veliki i mocni americki saveznik.
Evropu kao saveznika zaboravi, ta ista Evropa je dozvolila da se desi genocid (da ne kazem da su i namjerno branili da se on sprijeci), Ameriku ocito boli ona stvar za nas, tako da smo ti mi sad prakticno bez saveznika. Ako cemo iskreno, prisjecajuci se rata, jedini iskreni saveznici koji nisu ama bas nista trazili zauzvrat za svoju pomoc, su bili Iranci. Posto su isti veliki trn u oku i Evropi i Americi, onda mozda malo razmisle o tome da li im se isplati vise imati Bosnjake i BiH u EU ili dobiti mini Iran u sred Evrope.

Bosanski sabor nazalost ne bi upalio i ne bi zaintrigirao nikoga. Pa mi od 92' pokusavamo s tom politikom, a od Evrope i svijeta dobijamo samo podrsku genocidu, fasizmu, getoizacijju itd. Evropu je jedino strah Islama i njegovog jedinstva, kod nas uoblicenog u Bosnjackom narodu.

Pod hitno nam treba bas Bosnjacki sabor gdje ce se jasno i konkretno definisati ciljevi i teznje Bosnjackog naroda. Naravno to ne znaci odustajanje od Bosanske ideje, vec iskljucivo homogeniziranje s ciljem stvaranja snaznijeg politickog fronta za ocuvanje ove drzave koja se opet nasla na pragu cijepanja od strane hrvatskog i srpskog fasistickog pokreta, podpomognutog evropskim fasizmom. Mozda nekome ovo izgleda kao pretjerivanje, ali situacija danas u pogledu evropskog stava prema Bosni i Hercegovini nije nimalo drugacija nego 1992. godine. i to je vec alarmantno. Ne smijemo dozvoliti da opet nespremni docekamo agresiju...
Mi nikada nismo organizirali Bosanski sabor ni pokusali sa tom politikom,mi smo od 96 presli na dogovaranje sa cetnicima i ustasama a potpuno politicki neutralisali lojalne Srbe,Hrvate,Bosance i ostale. Bosnjaci su premalen narod da bi se mogli odreci svih tih kategorija ljudi,jer oni cine barem trecinu probosanskog fronta.Glupo je samog sebe sa bosanskog svedrzavnog nivoa, reducirati na bosnjacki nacionalni
Ja znam da nam EUropa nije saveznik ali nam je jedina opcija da pokusamo od njih napraviti saveznika.USA nam je saveznik i prijatelj,bio i ostao.Iransku pomoc koju pominjes je stitila USA mornarica,inace ni jedan komad oruzja ne bi stigao u Bosnu.I Iranci nisu dzaba davali pomoc,nego su htjeli ovdje instalirati spijunsku baze,koja je presjecena od strane USA(Pogorelica) tada je USA dala ultimatum bosnjackoj strani i Izetbegovic se bez trunke razmisljanja izmedzu Irana i USA odlucio za USA.Iranska prica je gotova,sto se tice BiH.
Ako budemo pokusali da budemo trn u oku Evrope ,Evropa ce dati odrijesene ruke svojim slugama-Srbima,da taj trn odstrane.
memo70

#625 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by memo70 »

hvala jarane na podrsci,ja sam brata izgubio 95-e,a sam sam tri puta ranjavan i tezak sam invalid ali sam jos uvijek sposoban da zastitim sebe i svoju porodicu,a drago mi je cuti da ima ljudi da tako razmisljaju.ali mene cudi da mi nemamo politicara koji ce da udari sakom od sto.povraca mi se vise od moljenja i finog ponasanja.ja licno nisam pristalica ni ulaska u uniju po svaku cijenu.ako nam nedaju slobodu putovanja,pa i ne treba mi,jer nemam sta vidjeti na tom zapadu.oni su ovdam vijekovima klali kao krizari dok su ih svestenici blagosiljali,a danas su nam kao prijatelji.nikad oni nisu bili nasi prijatelji.to se i danas pokazalo.a mi ce mo se spremati.u se i u svoje kjuse.nisu nas sacuvali ni devedesetih,pa nece ni sada.a dok ima bosanaca ova drzava ce da zivi,ma koliko bilo dodika,covica i incka.
Post Reply