kad sam zvala danas ona mi rece samo 30km za biblioteku i 5km za osiguranje i to je to.caes wrote:ja koliko sam danas vidjela, a mislim da sam dobro vidjela, oni koji ponovo upisuju drugu uplacuju 200km
ono sto mene zanima, jel obavezno placati 5km studentskom vijecu i fondu suada dilberovic?
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- alica.k
#601 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
caes
#602 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
odlicno, posto bih radije bacila u miljacku pet maraka nego dala 'studentskom parlamentu'.
-
Maja_XXX
#603 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Te dvije uplatnice su obavezne. Vratili su par cura sa Historije ispred mene.
-
shambho
#604 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pff.. I fakat 30 KM biblioteka..
..Zar nije bilo deset..
...Dakle upisni/semestralni listovi i te dvije uplatnice i to je to da ne idem na studentsku da ispitujem.. 
- alica.k
#605 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ne moras na studentsku pise ti sve na oglasnoj ploci. treba ti jos i indexshambho wrote:Pff.. I fakat 30 KM biblioteka....Zar nije bilo deset..
...Dakle upisni/semestralni listovi i te dvije uplatnice i to je to da ne idem na studentsku da ispitujem..
-
shambho
#606 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Doduse..
..
..Tnx.. 
-
caes
#607 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Maja_XXX wrote:Te dvije uplatnice su obavezne. Vratili su par cura sa Historije ispred mene.
-
EleanorRigby
#608 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zdravo svima! Zaista bi mi pomoglo kad bi mi neko mogao odgovoriti na pitanje. Naime, ja sam na drugoj godini Pravnog fakulteta, i blago rečeno, ne sviđa mi se, atmosfera je grozna, predmeti, kad vidim kako ljudi polažu... Učim ja, ali to nije nešto što me ispunjava. S druge strane OBOŽAVAM ENGLESKI, htjela sam ga upisati, ali sam nažalost pod pritiskom upisala pravo. Budući da je sad kasno, zanima me mogu li ja sljedeće godine aplicirati na mjesto REDOVNOG studenta, s obzirom da sam srednju završila prije 2 godine? Pročitala sam dosta postova i vidim da se anglistika može upisati bez štele 
Unaprijed zahvalna
Unaprijed zahvalna
- Sgt. Bull
#609 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne znam doduše je li kasno odg. na post no eto, ajde. Znači danas sam upisao se i nije ovo bilo potrebno. Sada ako obnavljaš godinu onda ne trebaš, no za prvačiće nisam siguran. Što se tiče onog plačanja ispita, to ne treba. Pitao sam tetu i ona mi je rekla da redovni studenti koji obnavljaju godinu to ne plačaju već da se to odnosi na redovne samofinancirajuće i vandredne(koliko sam ja shvatio). Znači oni što se sada ponovno upisuju tj. obnavljaju godinu, uplaćuju 3 uplatnice, prva je Upis u semestar (ja sam ovako napisao) - 200 km, druga je Bibliotečki fond - 30 km i treća je Premija osiguranja - 5 km. Broj računa (na koji sam ja uplatio) je 1401010000418297 za sve tri uplatnice. Odsjek za historiju je od 12 do 14 ili subotom od 10 do 12 su svi odsjeci. Upis traje do 10.10 (piše na ogl. ploči odsjeka).caes wrote:ja koliko sam danas vidjela, a mislim da sam dobro vidjela, oni koji ponovo upisuju drugu uplacuju 200km
ono sto mene zanima, jel obavezno placati 5km studentskom vijecu i fondu suada dilberovic?
@ EleanorRigby : Kako sam primjetio dosta je studenata starije godište. Ima ih koji su uporedo studirali više stvari no pouzdano znam za par kolega koje imaju preko 30 godina a redovno studiraju. U krajnjem slučaju, uvijek se možeš upisati vandredno, izganjati prosjek i preći na redovno.
- bombas_vera
#610 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ja sam sad upisala engleski poslije 2 godine farmacija,bez problema;) njima je samo bitno da se polozi prijemni koliko god imas to niko ne pitaEleanorRigby wrote:Zdravo svima! Zaista bi mi pomoglo kad bi mi neko mogao odgovoriti na pitanje. Naime, ja sam na drugoj godini Pravnog fakulteta, i blago rečeno, ne sviđa mi se, atmosfera je grozna, predmeti, kad vidim kako ljudi polažu... Učim ja, ali to nije nešto što me ispunjava. S druge strane OBOŽAVAM ENGLESKI, htjela sam ga upisati, ali sam nažalost pod pritiskom upisala pravo. Budući da je sad kasno, zanima me mogu li ja sljedeće godine aplicirati na mjesto REDOVNOG studenta, s obzirom da sam srednju završila prije 2 godine? Pročitala sam dosta postova i vidim da se anglistika može upisati bez štele
Unaprijed zahvalna
- alica.k
#611 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ma moze naravno...dok mos polozit za redovnog oni ce te i primiti redovnoEleanorRigby wrote:Zdravo svima! Zaista bi mi pomoglo kad bi mi neko mogao odgovoriti na pitanje. Naime, ja sam na drugoj godini Pravnog fakulteta, i blago rečeno, ne sviđa mi se, atmosfera je grozna, predmeti, kad vidim kako ljudi polažu... Učim ja, ali to nije nešto što me ispunjava. S druge strane OBOŽAVAM ENGLESKI, htjela sam ga upisati, ali sam nažalost pod pritiskom upisala pravo. Budući da je sad kasno, zanima me mogu li ja sljedeće godine aplicirati na mjesto REDOVNOG studenta, s obzirom da sam srednju završila prije 2 godine? Pročitala sam dosta postova i vidim da se anglistika može upisati bez štele
Unaprijed zahvalna
-
EleanorRigby
#612 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ma moze naravno...dok mos polozit za redovnog oni ce te i primiti redovno
[/quote]
Znači, ako dobro uradim prijemni ispit sljedeće godine, tj. skupim dovoljno bodova mogu biti redovna bez obzira što potroših 2 godine na pravo? Thanks

Znači, ako dobro uradim prijemni ispit sljedeće godine, tj. skupim dovoljno bodova mogu biti redovna bez obzira što potroših 2 godine na pravo? Thanks
-
EleanorRigby
#613 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koliko sam shvatila prijemni i nije posebno težakbombas_vera wrote:ja sam sad upisala engleski poslije 2 godine farmacija,bez problema;) njima je samo bitno da se polozi prijemni koliko god imas to niko ne pitaEleanorRigby wrote:Zdravo svima! Zaista bi mi pomoglo kad bi mi neko mogao odgovoriti na pitanje. Naime, ja sam na drugoj godini Pravnog fakulteta, i blago rečeno, ne sviđa mi se, atmosfera je grozna, predmeti, kad vidim kako ljudi polažu... Učim ja, ali to nije nešto što me ispunjava. S druge strane OBOŽAVAM ENGLESKI, htjela sam ga upisati, ali sam nažalost pod pritiskom upisala pravo. Budući da je sad kasno, zanima me mogu li ja sljedeće godine aplicirati na mjesto REDOVNOG studenta, s obzirom da sam srednju završila prije 2 godine? Pročitala sam dosta postova i vidim da se anglistika može upisati bez štele
Unaprijed zahvalna
- bombas_vera
#614 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ma nije tezak,pogotovo ako budes isla na pripreme,ali ja nisam isla pa sam polozila,jedino je bitno koja ces biti na spisku jer ti od toga zavisti status (redovna,sf ili vandred.)EleanorRigby wrote:
Koliko sam shvatila prijemni i nije posebno težak![]()
I, jesi sad zadovoljna? Kako si se snašla?
![]()
![]()
pa sad mi je mnogo bolje,sve je ok,zanimljivo ,ali vidjet cemo,tek je sedmica prosla
-
caes
#615 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jeste .. zanimljivo .. 
-
EleanorRigby
#616 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Samo me još interesuje koliko ih se prijavi za anglistiku? Bude li ih puno, i koliko redovnih primaju?bombas_vera wrote:ma nije tezak,pogotovo ako budes isla na pripreme,ali ja nisam isla pa sam polozila,jedino je bitno koja ces biti na spisku jer ti od toga zavisti status (redovna,sf ili vandred.)EleanorRigby wrote:
Koliko sam shvatila prijemni i nije posebno težak![]()
I, jesi sad zadovoljna? Kako si se snašla?
![]()
![]()
pa sad mi je mnogo bolje,sve je ok,zanimljivo ,ali vidjet cemo,tek je sedmica prosla
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#617 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koliko ti duša išće, Eleanor Rigby! (Ne znam zašto sam ja uzeo za pravo da govorim ovo o ovome.
)
- bombas_vera
#618 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
caes wrote:jeste .. zanimljivo ..
hoces reci da nije???
- bombas_vera
#619 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
EleanorRigby wrote:
Samo me još interesuje koliko ih se prijavi za anglistiku? Bude li ih puno, i koliko redovnih primaju?![]()
![]()
pa prijavi oko 200, a oko 60 bude redovno
-
duboka_misao
#620 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Halleluhwah wrote:Koliko ti duša išće, Eleanor Rigby! (Ne znam zašto sam ja uzeo za pravo da govorim ovo o ovome.)
- Halleluhwah
#621 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Slab (kao: slab sam na nju) sam na tužbe. Čudna neka bolest.duboka_misao wrote:Halleluhwah wrote:Koliko ti duša išće, Eleanor Rigby! (Ne znam zašto sam ja uzeo za pravo da govorim ovo o ovome.)
prestani !Tuzice te dekanu .
-
duboka_misao
#622 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
wanna join spansih inquisition? we are hiring......Halleluhwah wrote:Slab (kao: slab sam na nju) sam na tužbe. Čudna neka bolest.duboka_misao wrote:Halleluhwah wrote:Koliko ti duša išće, Eleanor Rigby! (Ne znam zašto sam ja uzeo za pravo da govorim ovo o ovome.)
prestani !Tuzice te dekanu .
Hoćeš li me i ti s nekim razlogom tužiti?
- Halleluhwah
#623 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ode sada John Travolta da poduči učenjake svoje, ali će tokom tog plemenitog čina razmišljati o tvojoj štedroj ponudi. Nadam se da neće biti odveć docnak.duboka_misao wrote:wanna join spansih inquisition? we are hiring......
- alica.k
#624 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jap. a na engleskom je sigurno poslije prava (i farmacije, a bogami i medicine) prelijepo! a tek da vidite arapskiEleanorRigby wrote:Znači, ako dobro uradim prijemni ispit sljedeće godine, tj. skupim dovoljno bodova mogu biti redovna bez obzira što potroših 2 godine na pravo? Thanks![]()
![]()
![]()
![]()
- bombas_vera
#625 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
alica.k wrote:jap. a na engleskom je sigurno poslije prava (i farmacije, a bogami i medicine) prelijepo! a tek da vidite arapskiEleanorRigby wrote:Znači, ako dobro uradim prijemni ispit sljedeće godine, tj. skupim dovoljno bodova mogu biti redovna bez obzira što potroših 2 godine na pravo? Thanks![]()
![]()
![]()
![]()
.
ma da je bolje ne bi valjalo hahaha