"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
za_sada_bez_dobrog_nicka

#601 Re: "Majstori" parkiranja

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ne d'o Bog da neko stane pored njega pa da ga udari vratima. Uh, gluho i daleko bilo :D
respo

#602 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

ovaj tt cini mi se bude u radicevoj
ni tamo nije nista bolji sto se tice parkiranja
Troll_Happens

#603 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Troll_Happens »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Ne d'o Bog da neko stane pored njega pa da ga udari vratima. Uh, gluho i daleko bilo :D
hoce decko sirine kad izlazi iz kola da se slucajno ne mora provlaciti... da protegne pleca friska iz teretane razgibana.. :D

p.s zaboravio sam pomenuti na slici se slabo vidi papak je na DE tablama ... :P
_Astra_

#604 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _Astra_ »

Sarayman wrote:Sinoc, trazim parking mjesto i pravim treci krug u dobro poznatom nam Mercatoru kad ugledam "profesionalca":

Image

Na tren pozelim da jos uvijek vlada zakon Divljeg zapada pa da mu nonsalantno izbusim gume... :x :x

REDOVNO OVO radim, samo u zadnjem redu u MErcatoru... jer, dok sam bio POSTEN I DOBAR i SAVJESAN VOZAC, izlazio sam iz Mercatora ulubljenog i izgrebanog branika, izudaranih vrata... Jer stoka (cast izuzecima) sa autima od 1000KM ne vodi bas racuna o drugima...

SToga, profesionalac, ako me vidis, sacekaj slobodno pa mi se JAVI i objasni mi sta ti smeta - uzivo...
maxell_sarajevo

#605 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

_Astra_ wrote:
Sarayman wrote:Sinoc, trazim parking mjesto i pravim treci krug u dobro poznatom nam Mercatoru kad ugledam "profesionalca":

Image

Na tren pozelim da jos uvijek vlada zakon Divljeg zapada pa da mu nonsalantno izbusim gume... :x :x

REDOVNO OVO radim, samo u zadnjem redu u MErcatoru... jer, dok sam bio POSTEN I DOBAR i SAVJESAN VOZAC, izlazio sam iz Mercatora ulubljenog i izgrebanog branika, izudaranih vrata... Jer stoka (cast izuzecima) sa autima od 1000KM ne vodi bas racuna o drugima...

SToga, profesionalac, ako me vidis, sacekaj slobodno pa mi se JAVI i objasni mi sta ti smeta - uzivo...
Drugi put ostavi auto u svojoj avliji, a nemoj drugima zauzimati slobodno parking mjesto ionako ih u gradu slabo ima. :D
Better Man

#606 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

_Astra_ wrote:

Stvarno ima kretena koji će vam se priljepit uz auto prlikom parkiranja da ne možeš sjesti normalno u auto ili on mora da bi izašao nasloniti vrata svog auta na vaša i nije čudno što neki zauzimaju 2 mjesta.
Cholina_Lokica

#607 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Better Man wrote:
_Astra_ wrote:

Stvarno ima kretena koji će vam se priljepit uz auto prlikom parkiranja da ne možeš sjesti normalno u auto ili on mora da bi izašao nasloniti vrata svog auta na vaša i nije čudno što neki zauzimaju 2 mjesta.
ma sta vam je ba... bitnije je da se parkiras u liniji da te ne bi neko slikao odavde i prozivao, nego to sto ce ti neka papcina izgrebat vratima auto, jer pobogu ti si papak sto pokusavas da ti auto ostane bez ogrebotina.... :-) pripremite se sad za napad....
moa

#608 Re: "Majstori" parkiranja

Post by moa »

chuchumbamayumbe wrote:Papanijada u Olimpijskom, papci parkirali po trotoarima cijelom širinom, ljudi idu cestom, nema im druge.
Pitam se šta li policija radi osim što zaustavlja raju zbog žmigavca i ispija kafe u kafićima lokalnih kriminalaca!?

Image
Image

Zivim u ovoj ulici a iza ima ogroman parking koji je btw poluprazan i tamo uvijek parkiram.
Neelix

#609 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

papanijada i po forumu, vidim....chobani :roll:
chuchumbamayumbe

#610 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

moa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Papanijada u Olimpijskom, papci parkirali po trotoarima cijelom širinom, ljudi idu cestom, nema im druge.
Pitam se šta li policija radi osim što zaustavlja raju zbog žmigavca i ispija kafe u kafićima lokalnih kriminalaca!?

Image
Image

Zivim u ovoj ulici a iza ima ogroman parking koji je btw poluprazan i tamo uvijek parkiram.
Mene samo čudi kako do sada nisu postavili one žute uzdignute ivičnjake, ili stubiće?!
Ima tu nekih kabadahija, pretpostavljam da oni to koče.
costacurta

#611 Re: "Majstori" parkiranja

Post by costacurta »

Jer stoka (cast izuzecima) sa autima od 1000KM ne vodi bas racuna o drugima...
:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Ovo "cast izucecima" je TOP, VRH nema dalje :lol: ....ćale si keve mi :lol: :lol: :lol:.
Ali kabulosum, nece ti niko zahatorit, vidi se da si uzrujan bio dok si pis'o..... :sax: :lol:
sinus

#612 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinus »

Prometni redari od ponedjeljka pišu kazne za parkiranje
Zagreb, 21.10.2009., 07:43 | MI. Dr.
Prometno redarstvo, nova zagrebačka komunalna služba, od idućeg tjedna počinje s radom. Imat će veće ovlasti od komunalnih redara, a preuzimat će i dio policijskih poslova odnosno kažnjavat će nepropisno parkiranje,a s vremenom će i regulirati promet.

36 prometnih redara uspješno je završilo obuku (Foto: Pixsell) Nakon trotjedne obuke 36 prometnih redara spremni su za posao, piše Večernji list. Njih 25 kažnjavat će vlasnike nepropisno parkiranih vozila u Zagrebu,. a preostalih 11 to će raditi u ostalim hrvatskih gradovima. Prometni redari imat će veće ovlasti od komunalnih koji su dosad s 300 kuna kažnjavali vlasnike koji su automobile ostavljali na nogostupima i zelenim površinama, križanjima, pješačkim prijelazima.

U gradskim blagajnama i do 30 milijuna kuna

Kako će se držati Zakona o sigurnosti prometna, a ne gradske Odluke o komunalnom redu, prometni redari polako će moći preuzimati i neke poslove koje su dosad radili prometni policajci, piše Večernji list. Moći će regulirati promet na raskrižjima, a kada se postave kamere na najfrekventnije semafore, oni će upravljati cijelim sustavom. Kako se procjenjuje da će svaki od 25 redara u danu napisati do tridesetak kazni, gradski proračun od nove službe očekuje velik dotok novca usvoju blagajnu, u godini dana i do 30 milijuna kuna.
--------------------------------

kad će kod nas ovakoooooo :thumbup:
respo

#613 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

mi bi sa tim sistemom za 5 godina prestigli norvesku po bogatstvu i budzetu
chuchumbamayumbe

#614 Re: "Majstori" parkiranja

Ja nikada nisam vidio policiju da ovima piše kazne.
Ustvari, ja nikada nisam vidio rijamu da ide po Alipašinom/Mojmilu i da piše kazne ovim delegatima po pločnicima, ispod ljulja i tobogana, na travi, itd...
Samo da jedan policajac zaduži notes i hoda od delegata do delegata, dnevno bi mogao da zakači dovoljno kazni da cijela policijska stanica dobije platu.
A plus, što su delegati poodvaljivali one metalne stubiće po naseljima, nikom ništa. Eko redari šetaju okolo i gledaju u nebo, ništa ne rade.
Opšte rasulo po svim segmentima.
hotazmaj

#615 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hotazmaj »

Image
chuchumbamayumbe

#616 Re: "Majstori" parkiranja

kakavdanakneiskustvu wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja nikada nisam vidio policiju da ovima piše kazne.
Ustvari, ja nikada nisam vidio rijamu da ide po Alipašinom/Mojmilu i da piše kazne ovim delegatima po pločnicima, ispod ljulja i tobogana, na travi, itd...
Samo da jedan policajac zaduži notes i hoda od delegata do delegata, dnevno bi mogao da zakači dovoljno kazni da cijela policijska stanica dobije platu.
A plus, što su delegati poodvaljivali one metalne stubiće po naseljima, nikom ništa. Eko redari šetaju okolo i gledaju u nebo, ništa ne rade.
Opšte rasulo po svim segmentima.

lijepo nazoveš ti ili neko iz tog naselja policijsku stanicu,jednom dva puta,deset puta,kažeš da se od vozila na trotoaru ne može hodati,policija mora doći,ako ne dođu fino se obratiš njihovom komandiru.
Žalili su se da je policija prerigorozna i da se nema mjesta za parkiranje, pa je policija popustila i prestala da piše kazne za pogrešno parkiranje.
Control panel

#617 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

hotazmaj wrote:Image
covjek otisao do banke a ti ga ofiras :D
duboka_misao

#618 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

iznajmljujem parking mjesto u Centru grada :D joooooooooooooooooooooooooj hocu i ja vaKo
chuchumbamayumbe

#619 Re: "Majstori" parkiranja

kakavdanakneiskustvu wrote:
chuchumbamayumbe wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"

lijepo nazoveš ti ili neko iz tog naselja policijsku stanicu,jednom dva puta,deset puta,kažeš da se od vozila na trotoaru ne može hodati,policija mora doći,ako ne dođu fino se obratiš njihovom komandiru.
Žalili su se da je policija prerigorozna i da se nema mjesta za parkiranje, pa je policija popustila i prestala da piše kazne za pogrešno parkiranje.

ko se žalio?[/quote]

Majstori.
arslanica

#620 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
SPQR.SA

#621 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SPQR.SA »

M1 eko naljepnica za CG ide u gornji desni ugao vjetrobranskog stakla?
Sarayman

#622 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sarayman »

_Astra_ wrote:

Image

Izvini izuzetno zayebani, nisam te prepozn'o! :run:
Better Man

#623 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

I pored toga što je garaža bila poluprazna, lola ga je parkirao na pješačku zonu!

Image
boogy

#624 Re: "Majstori" parkiranja

Post by boogy »

Nije kod nas, al svejedno pravi "majstor" :-)
Wind

#625 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

:? :? :-) :-)
Locked