Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neko_ime

#601 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by neko_ime »

Ne bi bio problem da se djeci koja zele DM ne "namece" to da ga ne mogu ugostiti u vrticu :-)
A grupa roditelja je jedna jako opasna grupa, pa samo ime sve govori ...
johnnykola

#602 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by johnnykola »

Image

allase!!!

ovaj klinjo u crvenoj kosuljici ne zna se niti pokenjati
bez mamina apela da ode u klonju, ali je stihoklepac
vrhunski. to mu se mora priznati.
:D :D :D
Control panel

#603 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

neko_ime wrote:Ne bi bio problem da se djeci koja zele DM ne "namece" to da ga ne mogu ugostiti u vrticu :-)
ma finu poruku ovaj vladajuci establisment salje nasim gradjanima. da je u sarajevu dozvoljeno slaviti samo ono sto je u tradiciji jednog naroda odnosno vjere.
a na sve moguce nacine se pokusava zanemariti cinjenica da u ovom grdau zive i drugi konstitutivni narodi i ostali. ja ako sam bosnjak ne moram biti vjernik, ili hrvat katolik ili...
a to se kod nas podrazumijeva i samo se tako dijelimo. bosnjak=musliman, hrvat=katolik i srbin=pravoslavac ostali su izgleda gradjani drugog reda, izgleda da kucni ljubimac ima veca prava nego ovaj gradjanin koji je ''ostali''.

ja ljude dijelim na ljude i neljude.
neprilagodjena

#604 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by neprilagodjena »

Nazalost Control panel danas se sve gleda kroz vjeru :roll:
johnnykola

#605 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by johnnykola »

Control panel wrote:
neko_ime wrote:Ne bi bio problem da se djeci koja zele DM ne "namece" to da ga ne mogu ugostiti u vrticu :-)
ma finu poruku ovaj vladajuci establisment salje nasim gradjanima. da je u sarajevu dozvoljeno slaviti samo ono sto je u tradiciji jednog naroda odnosno vjere.
a na sve moguce nacine se pokusava zanemariti cinjenica da u ovom grdau zive i drugi konstitutivni narodi i ostali. ja ako sam bosnjak ne moram biti vjernik, ili hrvat katolik ili...
a to se kod nas podrazumijeva i samo se tako dijelimo. bosnjak=musliman, hrvat=katolik i srbin=pravoslavac ostali su izgleda gradjani drugog reda, izgleda da kucni ljubimac ima veca prava nego ovaj gradjanin koji je ''ostali''.

mislim da bi se trebao malo presaltati i poceti ih dijeliti na goveda i konje.

:D :D :D

sibajte mail-ove:

http://www.ombudsmen.gov.ba/odjel_prava_djece.htm

promijeniti to nece nista, ali bar njojzi inbox napunite.
Last edited by johnnykola on 04/12/2009 12:36, edited 1 time in total.
al_akhisari

#606 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by al_akhisari »

Control panel wrote:

Slazem se sa vecim dijelom napisanog... :thumbup:

Pogotovo kad se radi o vrticima, vjera tamo nema sta da radi...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#607 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hrasno38 »

Ovdje je sve moguce i dozvoljeno na prostorima gdje vlada vecinski narod ali zato recimo u Svicarskoj je referendum o munarama anti-islamski, fasisticki itd itd. Tamo sam lijepo napisao prvo ocisti svoje dvoriste da bi imao pravo da za necije drugo dajes primjedbe. Ovdje bar sto se tice obdansita vec poodavno je sve vise nego jasno bilo bar meni kada mi je prijatelj pricao kako mu je zena istjerana iz JU Sarajevo radi pogresnog imena i prezimena od jednog papka iz Foce koji hara pravno-kadrovskom sluzbom sa tada visom upravnom skolom i nakon sto se 95 godine iznenada pojavio u Sarajevu dosavsi iz Foce sa prezimenom Hadzimusic. Arzija je vrlo svjesno postavljena na to mjesto jer su do tada koliko toliko obdansita bila cista od uticaja IZ-a a to je bio problem. Dzaba upirete nece biti DM-a dok je to dvoje ljudi i ono nekoliko slijepih poslusnika u upravi JU Djeca Sarajeva a naravno ni referndum nece pomoci jer oni malodusnici koji su bili u stanju da izvedu djecicu od 4,5,6 godina sa transparentima na ulicu mozete misliti na sta su sve spremni. I onda se svi cudimo sto nas niko nece nigdje u Evropi i krivimo naravno sve samo ne sami sebe.
Control panel

#608 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

hrasno38 wrote:Ovdje je sve moguce i dozvoljeno na prostorima gdje vlada vecinski narod ali zato recimo u Svicarskoj je referendum o munarama anti-islamski, fasisticki itd itd. Tamo sam lijepo napisao prvo ocisti svoje dvoriste da bi imao pravo da za necije drugo dajes primjedbe. Ovdje bar sto se tice obdansita vec poodavno je sve vise nego jasno bilo bar meni kada mi je prijatelj pricao kako mu je zena istjerana iz JU Sarajevo radi pogresnog imena i prezimena od jednog papka iz Foce koji hara pravno-kadrovskom sluzbom sa tada visom upravnom skolom i nakon sto se 95 godine iznenada pojavio u Sarajevu dosavsi iz Foce sa prezimenom Hadzimusic. Arzija je vrlo svjesno postavljena na to mjesto jer su do tada koliko toliko obdansita bila cista od uticaja IZ-a a to je bio problem. Dzaba upirete nece biti DM-a dok je to dvoje ljudi i ono nekoliko slijepih poslusnika u upravi JU Djeca Sarajeva a naravno ni referndum nece pomoci jer oni malodusnici koji su bili u stanju da izvedu djecicu od 4,5,6 godina sa transparentima na ulicu mozete misliti na sta su sve spremni. I onda se svi cudimo sto nas niko nece nigdje u Evropi i krivimo naravno sve samo ne sami sebe.
i onda se cudimo kada na referendumu svicarci kazu ne minaretima. zapitamo li ikada zasto se ljudi boje islamofobije ili zasto imaju islamofobiju. i meni je to neshvatljivo da se nesto zabrani. ali se pitam jesmo li mi doprinijeli da se ljudi sa razlogom boje islama ili radikalnog islama.
Klodovik

#609 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Klodovik »

hrasno38 wrote:Ovdje je sve moguce i dozvoljeno na prostorima gdje vlada vecinski narod ali zato recimo u Svicarskoj je referendum o munarama anti-islamski, fasisticki itd itd. Tamo sam lijepo napisao prvo ocisti svoje dvoriste da bi imao pravo da za necije drugo dajes primjedbe. Ovdje bar sto se tice obdansita vec poodavno je sve vise nego jasno bilo bar meni kada mi je prijatelj pricao kako mu je zena istjerana iz JU Sarajevo radi pogresnog imena i prezimena od jednog papka iz Foce koji hara pravno-kadrovskom sluzbom sa tada visom upravnom skolom i nakon sto se 95 godine iznenada pojavio u Sarajevu dosavsi iz Foce sa prezimenom Hadzimusic. Arzija je vrlo svjesno postavljena na to mjesto jer su do tada koliko toliko obdansita bila cista od uticaja IZ-a a to je bio problem. Dzaba upirete nece biti DM-a dok je to dvoje ljudi i ono nekoliko slijepih poslusnika u upravi JU Djeca Sarajeva a naravno ni referndum nece pomoci jer oni malodusnici koji su bili u stanju da izvedu djecicu od 4,5,6 godina sa transparentima na ulicu mozete misliti na sta su sve spremni. I onda se svi cudimo sto nas niko nece nigdje u Evropi i krivimo naravno sve samo ne sami sebe.
Referendum o minaretima, tj. dodavanje rečenice "Izgradnja minareta je zabranjena" u ustav jedne zemlje, je van svake pameti. Istina, pameti nedostaje i nama ovdje u što se svakog dana možemo uvjeriti po sto puta.
ETO_SAD

#611 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ETO_SAD »

Imam samo jedno pitanje, ali bih volio i konkretan odgovor na njega, ne neku kvazi teoriju, niti bilo šta tome slično.

Osim što je Sarajevo gledajući sa aspekta religije, muslimanski večinski grad i samim tim ima više bogomolja (džamija), više se može čuti o Islamu nego o drugim vjerama, što je opet logično, zanima me na čemu se zasniva ugroženost Hrvata i Srba u Sarajevu i na koji način su oni građani drugog reda? Naravno ovo isto važi i za manjine koje ne pripadaju u ove tri velike grupe.

Opet napominjem samo konkretno.

Također bi sve zamolio da se osvrnu i na gradove sa većinskim stanovništvom Hrvatima i Srbima, te o "ravnopravnosti" koja vlada u tim gradocima.
Margita81

#612 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Margita81 »

U vrticima i skolama imas vjeronauku ali samo za muslimansku djecu npr. Obzirom da je ovo drzava 3 konstitutivna naroda sa jednakim pravima ako cemo uvoditi vjeronauku onda bi trebalo imati opciju za sve tri religije jelte. Ali naravno opciju i za one roditelje koji svoju djecu ne zele dati na vjeronauku uopce.
Control panel

#613 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

ETO_SAD wrote:Imam samo jedno pitanje, ali bih volio i konkretan odgovor na njega, ne neku kvazi teoriju, niti bilo šta tome slično.

Osim što je Sarajevo gledajući sa aspekta religije, muslimanski večinski grad i samim tim ima više bogomolja (džamija), više se može čuti o Islamu nego o drugim vjerama, što je opet logično, zanima me na čemu se zasniva ugroženost Hrvata i Srba u Sarajevu i na koji način su oni građani drugog reda? Naravno ovo isto važi i za manjine koje ne pripadaju u ove tri velike grupe.

Opet napominjem samo konkretno.

Također bi sve zamolio da se osvrnu i na gradove sa većinskim stanovništvom Hrvatima i Srbima, te o "ravnopravnosti" koja vlada u tim gradocima.
jeli ti to provociras ili se pravis neuk.

Control panel wrote:cuj sto je na vrhu. pa zato da sprovodi sistem vladajuce klike. zasto su se borili toliko da uvedu vjeronauku u vrtice i osnovne skole a ne recimo na fakultete. zasto? zato sto treba maloj djeci odmah usaditi da su oni vjernici te i te vjere. jer ti nekoga na fakultetu ne mozes tek tako folirati. e zato je ona tu i zato ona provodi taj sistem.
i zanet li da se ta vreonauka ne placa od strane roditelja. zato sto je to uslo u sistem i placa se iz budzeta. a zamislite ako dijete hoce da u vrticu ide na engleski ili ples e to nije u sistemu i to nije bitno da dijete zna i to se ne finansira iz budzeta nego to roditelji moraju da plate iz svog dzepa.

jednom sam pravo popizdio kad mi je dijete vratilo posteljinu koju smo mu spremili nakon odmora na kojoj treba da spava. jer i svoju posteljinu moramo donijeti. pitam sto si to vratila, pa kaze nije trebalo. kontam kako nije trebalo. kaze mi mala pa spavali smo na nekoj drugoj posteljini. ja se frapirao. zovnem vaspitacicu. isa njom sam se svadjao jedno 15 minuta. njoj je opravdanje sto djeca spavaju na zajednickoj nekoj posteljini jer je tako naredila direktoerica Arzija. ja nema nista sa tim. pa reko recite joj da se roditelji bune. a ona ne mogu joj ja to reci ona mi daje platu. reko gospodjo ja vas placa i vas i nju. nije vrtic besplatan. :x :x :x
pitam tu vaspitacicu da li bi ona spavala na necijoj posteljini koja je boga pitaj kada oprana keze nebi, pa reko sve smo zavrsili, a ona meni pa da vam objasnim. ama sta mi imas objasnjavati zenska glavo i ponovo je pitam isto pitanje bili spavala na tudjoj posteljini ona opet kaze nebi, ali da vam objasnim. e stvarno sam popizdio. :x :x :x
eto to je nas odgojno-vaspitno-vjerski sistem.

i mogu misliti kako se moje dijete osjeca kada skoro cijela njena grupa ode na vjeronauku a dvoje troje djece ostanu sama sa vaspitacicom i igraju se ili sta vec rade. djete vjerovatno misli da su nesto kriva ili nisu bila dobra kada njih izdvajaju o ostali koji su bili ''dobri'' ododse tamo negdje.

hebote hiljadu puta mi dodje da placem sta nam ovi majmuni rade. zar smo mi zasluzili da nam se toliko lose desava. jeli to osveta nama titovim pionirima, jeli to osveta sto kazem da mi je prije 92-ge bilo mnogo boplje i sigurnije nego sada, jeli to osveta sto se moje dijete ne smije igrati ispred zgrade kao sto sam se ja smio igrati, a bogami i otici u drugu mahalu bez ikakvog straha. jeli to osveta sto moram strahovati od raznih pedofila za svoje dijete pa je ne pustam iz svojih ruku ili vidokruga ni sekunde.
hebote opet mi se place. :(
evo ti moj post od prije. da si procitao nebi postavio svoje pitanje.
moje dijete je ugrozeno jer ne ide na islamsku vjeronauku. u vrticima u sarajevu nema nikakve druge vjeronauke. niti ima organizovan sadrzaj za djecu koja nebi trebala ici na bilo kakvu vjeronauku. znaci samo bosnjacka djeca imaju vreonauku koji placa kanton iz budzeta koji mi finasiramo. druge vjeronauke nema, a za nas ostale isto nista nema.
znaci ugrozeni su i hrvati i srbi i mi ostali. eto ti konkretno i vezano za ovu temu da dalje ne ideo od teme.
Control panel

#614 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

Margita81 wrote:U vrticima i skolama imas vjeronauku ali samo za muslimansku djecu npr. Obzirom da je ovo drzava 3 konstitutivna naroda sa jednakim pravima ako cemo uvoditi vjeronauku onda bi trebalo imati opciju za sve tri religije jelte. Ali naravno opciju i za one roditelje koji svoju djecu ne zele dati na vjeronauku uopce.
bas tako. :thumbup:
neko_ime

#615 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by neko_ime »

NIko ne priča o nacionalnoj i vjerskoj ugroženosti, nije to poenta. Poenta je u tome da ima i nas koji smo islamske vjeroispovjesti, ali zelimo da nam djeca imaju tog DM u vrticima i mislimo da im je vjeronauka suvisna u tom uzrastu. Poenta je u tome da niko ne smije na osnovu mog imena odlucivati u moje ime.
Sasvim druga stvar je sto cijenjena direktorica prikazuje zalbe na njen neadekvatan rad kao napade na njenu mahramu i sl.
Margita81

#616 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Margita81 »

neko_ime wrote:NIko ne priča o nacionalnoj i vjerskoj ugroženosti, nije to poenta. Poenta je u tome da ima i nas koji smo islamske vjeroispovjesti, ali zelimo da nam djeca imaju tog DM u vrticima i mislimo da im je vjeronauka suvisna u tom uzrastu. Poenta je u tome da niko ne smije na osnovu mog imena odlucivati u moje ime.
Sasvim druga stvar je sto cijenjena direktorica prikazuje zalbe na njen neadekvatan rad kao napade na njenu mahramu i sl.
I ja sam u istom kosu kao i ti ali ja HOCU dm i necu vjeronauku u vrticu niti u skoli za svoje dijete.
I bez obzira na moje ime i sta ono znaci (jer to je jedan od osnovnih kriterija vrednovanja covjeka danas-kako se zove i koje je vjere) ja se osjecam gradjaninom treceg reda. Ako nisi kao vecina onda si mrlja koju ne pita niko ni zasto i stavovi koji su razliciti od stavova poslusnih ovaca su odmah okarakterisani kao cafirski i nakaradni. Ljuti me to i frustrira do bola.
ETO_SAD

#617 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ETO_SAD »

Control panel wrote:
Margita81 wrote:U vrticima i skolama imas vjeronauku ali samo za muslimansku djecu npr. Obzirom da je ovo drzava 3 konstitutivna naroda sa jednakim pravima ako cemo uvoditi vjeronauku onda bi trebalo imati opciju za sve tri religije jelte. Ali naravno opciju i za one roditelje koji svoju djecu ne zele dati na vjeronauku uopce.
bas tako. :thumbup:
Pa ako mogu da primjetim vi se ne zalažete za dovođenje osoba koje će vršiti vjeonuku za djecu katoličke, pravoslavne ili neke druge vjeroispovjesti, već se zalažete za ukidanje vjeronauke na kojem većina djece prisustvuje. Nije li to malo sebično.

Svako ima pravo da djecu upisuje i odlučuje da li će njegovo djete imati vjeronauku ili ne.

Nisam upućen pa me uputite da li je moguće uvesti vjeronauku u druge vrtiće, ustavom vjerujem da jeste.

Nemojte da se krijete iza koje-kakvih glupih razloga i opravdanja, nego recite da vam se ne sviđa da muslimanska djeca idu na vjeronauku.

Djed Mraz, hmmm, diskutabilna tema..opet i to je od slučaja do slučaja (roditeljska odluka). Ako se grupno organizuje ne bih imao problema da mi djete prisustvuje svemu tome.
Control panel

#618 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

Margita81 wrote:
neko_ime wrote:NIko ne priča o nacionalnoj i vjerskoj ugroženosti, nije to poenta. Poenta je u tome da ima i nas koji smo islamske vjeroispovjesti, ali zelimo da nam djeca imaju tog DM u vrticima i mislimo da im je vjeronauka suvisna u tom uzrastu. Poenta je u tome da niko ne smije na osnovu mog imena odlucivati u moje ime.
I ja sam u istom kosu kao i ti ali ja HOCU dm i necu vjeronauku u vrticu niti u skoli za svoje dijete.
I bez obzira na moje ime i sta ono znaci (jer to je jedan od osnovnih kriterija vrednovanja covjeka danas-kako se zove i koje je vjere) ja se osjecam gradjaninom treceg reda. Ako nisi kao vecina onda si mrlja koju ne pita niko ni zasto i stavovi koji su razliciti od stavova poslusnih ovaca su odmah okarakterisani kao cafirski i nakaradni. Ljuti me to i frustrira do bola.
i ja to sve hocu ali me odmah svrstavaju u islamofobe. ubih se dokazivajuci da nemam nista protiv islama ili vjere uopste. ali se isto tako ubih trazeci svoja prava koja mi neki ne daju da ih imam.
Control panel

#619 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

ETO_SAD wrote: Pa ako mogu da primjetim vi se ne zalažete za dovođenje osoba koje će vršiti vjeonuku za djecu katoličke, pravoslavne ili neke druge vjeroispovjesti, već se zalažete za ukidanje vjeronauke na kojem većina djece prisustvuje. Nije li to malo sebično.

Svako ima pravo da djecu upisuje i odlučuje da li će njegovo djete imati vjeronauku ili ne.

Nisam upućen pa me uputite da li je moguće uvesti vjeronauku u druge vrtiće, ustavom vjerujem da jeste.

Nemojte da se krijete iza koje-kakvih glupih razloga i opravdanja, nego recite da vam se ne sviđa da muslimanska djeca idu na vjeronauku.

Djed Mraz, hmmm, diskutabilna tema..opet i to je od slučaja do slučaja (roditeljska odluka). Ako se grupno organizuje ne bih imao problema da mi djete prisustvuje svemu tome.
prijatelju, shvati, nemam ja nista protiv vjeronauke. ali sam ja kao mali isao u mejtef na vjeronauku, a ne u vrtic. ako ikao mozes shvatiti sta hocu da ti kazem. ako iamo toliko praznih bogomolja vecim dijelom danazar to nije mjesto adekvatno za takvu naobrazbu nase djece. pa ko hoce neka vodi svoje dijete.
Margita81

#620 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Margita81 »

I ja sam na vjeronauku isla u mekteb i to jedino i ima logike.
Ali hajde dobro vjeronauka u skolama ok neka. ALI ja hocu alternativu-hocu da umjesto da mi dijete sjedi na hodniku taj famozni cas dok traje vjeronauka dajte mi cas etike ili nesto slicno. Razumijes? Sve je meni ok ali daj opciju i za masu ovih drugih koji nisu za vjeronauku u skoli iz ovog ili onog razloga.
chuchumbamayumbe

#621 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

Control panel wrote:
ETO_SAD wrote: Pa ako mogu da primjetim vi se ne zalažete za dovođenje osoba koje će vršiti vjeonuku za djecu katoličke, pravoslavne ili neke druge vjeroispovjesti, već se zalažete za ukidanje vjeronauke na kojem većina djece prisustvuje. Nije li to malo sebično.

prijatelju, shvati, nemam ja nista protiv vjeronauke. ali sam ja kao mali isao u mejtef na vjeronauku, a ne u vrtic. ako ikao mozes shvatiti sta hocu da ti kazem. ako iamo toliko praznih bogomolja vecim dijelom danazar to nije mjesto adekvatno za takvu naobrazbu nase djece. pa ko hoce neka vodi svoje dijete.
Lijepo si mu to rekao, mejtef brate, pa na vjeronauku.
Ili, nema potrebe za vjeronaukom uopste u obrazovnom sistemu.
Vjera je nesto sto bi trebalo da bude intimno, nesto sto bi trebalo da se nauci i nosi od kuce (ako vec roditelji zele da dijete bude "vjeroobrazovano").
Imam dvoje djece u obdanistu (2 i 3 god) i za sada je sve ok, ne znam dali ce biti DM-a ili nece, ne znam nista o vjeronauci (vjerovatno nas niko nece nista ni pitati), ali sam siguran da moja Una i Igor nece ici na islamsku, niti na bilo kakvu vjeronauku, a isto tako sam siguran da i njena najbolja drugarica Ajla nece ici na vjeronauku. Zar nije bolje da djeca uce pisati, crtati, brojevi, slova, pjesmice, ples, bonton...nego ono mu naslo bas vjeronauku, i to je samo ona besplatna.
Vjeri je mjesto u vjerskim institucijama, a ne u drzavnim institucijama jedne sekularne drzave (ili je samo takva na papiru).
Neka vjerske institucije organizuju vjeronauku za one koji je zele i kojima je potrebna, ali tamo gdje je tome mjesto, a ne po obdanistima i sl.
I kakve sada veze ima H1N1 sa Djeda Mrazom?! Pa ta djeca su svaki dan zajedno, ako se tako (nedaj Boze) ne zaraze, nece vala ni zbog Djeda Mraza. Dobila Ajla pljuskavice, dobila Una, dobio Igor...I sta sada, to oni misle sprijeciti H1N1 zabranom Djeda Mraza, ili sta?! Ne kontam?!
Bio sam aktivan na temi sa minaretima i Svajcarskom, i branio minarete.
Isto kao sto ovdje branim djecije nevine dushe od razjarenih i zajapurenih nacionalista i njihovih egzekutora.
Svi oni smrde istim smradom.
pure_love

#622 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by pure_love »

i ja podrzavam da treba dati opciju i djeci ciji roditelji ne zele da idu na vjeronauku,ali niko ne moze zabraniti nekome ko zeli ..jer onda se njihova prava krse,ona koja su im zagarantovana(a da nisu davno bi se to ukinulo)
pure_love

#623 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by pure_love »

ali sam siguran da moja Una i Igor nece ici na islamsku, niti na bilo kakvu vjeronauku, a isto tako sam siguran da i njena najbolja drugarica Ajla nece ici na vjeronauku
to ti ajlina mama i babo zagarantovali :D
Control panel

#624 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

pure_love wrote:i ja podrzavam da treba dati opciju i djeci ciji roditelji ne zele da idu na vjeronauku,ali niko ne moze zabraniti nekome ko zeli ..jer onda se njihova prava krse,ona koja su im zagarantovana(a da nisu davno bi se to ukinulo)
a sto to uvoditi u obdanista kada imaju bogomolje zato. jelio to roditeljima mrsko da vode djecu tamo. pa hajde kad vec idu u obdaniste i skolu neka tamo uce da se ja ne patim. :-)
pure_love

#625 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by pure_love »

Control panel wrote:
pure_love wrote:i ja podrzavam da treba dati opciju i djeci ciji roditelji ne zele da idu na vjeronauku,ali niko ne moze zabraniti nekome ko zeli ..jer onda se njihova prava krse,ona koja su im zagarantovana(a da nisu davno bi se to ukinulo)
a sto to uvoditi u obdanista kada imaju bogomolje zato. jelio to roditeljima mrsko da vode djecu tamo. pa hajde kad vec idu u obdaniste i skolu neka tamo uce da se ja ne patim. :-)

na to ste trebali misliti kada se potpisivao ugovor s vatikanom gdje im se garantuje vjersko obrazovanje u skolama
Post Reply