Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Kjajević Majko

#601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Ako ništa mogli smo iznositi činjenice o tome šta se dešava...
Ova tema je šprdačina nažalost, trebalo bi je zaključati jer nema smisla, mada mi je svejedno šta ćete s njom.
amrica

#602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

@ld
isto pitanje, gdje su tu palestinci????????

ld wrote:
amrica wrote:
pčelar wrote:N
Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. Neće oni umrijeti ako im ti ne pošalješ koji "fening" Nastavi veličati cionističko-zločinačku državu koja je dok ti ja ovo pišem granatom ubila rektora sveučilišta u Gazi zajedno sa njegovom porodicom. Porediš Hamas sa cionistima haman kao kad bi se poredilo Armiju BiH sa onima sa brda.

Objasni ovo boldirano?
Gdje su ti novci i zlato? Kad su stigli, kako su stigli, ko je to preuzeo, koliko je to u KM, DEM, $...zasto nema traga o toj pomoci u medijima....
I uopce, odakle njima novac i zlato kad zive u logoru?
armija bih je u svojim redovima u toku tri godina imala 264 000 vojnika,od tog broja je 30 000 poginulo,da im Allah ukabuli sehadet,ogroman broj tih vojnika je prezivio bar jedno ranjavanje,veci broj i vise ranjavanja
sad ti izracunaj 3 i po godine rata,samo da se ta vojska nahrani,obuce,opremi,zbrinu ranjenici koliko to kosta para
evropljani sigurno nam to nisu dali,niti ameri
da budemo precizniji vlada sudana i irana je pomogla armiji bih finansijski i oruzano
narodi arapskih zemalja,turske i nase izbjeglice i radnici su skupljali lovu i slali u bosnu
bilo je kradja,ali da se sve pokralo,vecina nas danas nebi ovo kucala,vjerovatno bi bili 2 metra pod zemljom,niti bi bilo ovog foruma da ti pitas ovakva pitanja
ld wrote: armija bih je u svojim redovima u toku tri godina imala 264 000 vojnika,od tog broja je 30 000 poginulo,da im Allah ukabuli sehadet,ogroman broj tih vojnika je prezivio bar jedno ranjavanje,veci broj i vise ranjavanja
sad ti izracunaj 3 i po godine rata,samo da se ta vojska nahrani,obuce,opremi,zbrinu ranjenici koliko to kosta para
da budemo precizniji vlada sudana i irana je pomogla armiji bih finansijski i oruzano
narodi arapskih zemalja,turske i nase izbjeglice i radnici su skupljali lovu i slali u bosnu
bilo je kradja,ali da se sve pokralo,vecina nas danas nebi ovo kucala,vjerovatno bi bili 2 metra pod zemljom,niti bi bilo ovog foruma da ti pitas ovakva pitanja

Nemoj meni suplju patriotsku, ne pisem iz tunguzije, nego odavde i sve znam....

Samo pitanje, gdje su tu Palestinci? Mislite li da je prosjecan stanovnik Gaze imao pojma da je ovdje bio rat i da POSTOJI NEKA Bosna u Europi i da u njoj ima muslimana????? I taman su nam takvi slali novac i pare....?
Ne sporim da je arapski svijet slao novac, koji gradjani bih uglavnom nisu vidjeli, a li to je druga tema, ali ako neko napise javno da su PALESTINCI SLALI SAV NOVAC I ZLATO KOJE SU IMALI ja imam pravom da isto tako javno trazim objasnjenje i dokaze za tu izjavu...

Mogao je covjek da kaze fino, lapsus.... ali ne .... samo dalje sa bezze pricom

Zao mi je palestinaca, sa stanovista osobe koje je prezivjela rat ovdje i izraelskom rukovodstvu zelim sve najgore sto se moze pozeljeti, ali nemojte lagati... to nikome ne koristi.
ld

#603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

@amrice
u bosni u jednoj bolnici radi palestinski doktor,da ti sad ne govorim koja je bolnica
tip je dosao u ratu i prijavio se u armiju i bio je bolnicar do kraja rata i poslije je nastavio da radi u bolnici
palestinac

ti blage veze nemas,kazes da si bila u bosni
ajd pod uslovom da malo mozes da baratas ciframa i da racunas,ajd ti meni sracunaj 264 000 vojnika puta nekih 1300 dana koliko je trajao rat,koliko je 1300 dana da se taj broj hrani,ajd nek pojedu 5 maraka dnevno,koliko im je trebalo za cigare koje su dobijali od vojske u sledovanjima,za mjesecne pakete,pa zatim 1995 poceli smo dobijati i platu,ja kao diverzant sam imao platu 80 maraka mjesecno,ko je drzao liniju imao je 40 maraka,ko je bio u logistici 20 maraka,koliko nam je trebalo za gorivo itd,itd,itd
racunaj da se za automtsku pusku placalo vani od 500 km pa nagore,pa zatim placalo se hravatim u hrvatskoj sto su dozvolili prevoz oruzija,pa zatim u hercegovini itd,itd...
odakle 48 miliona maraka sto je alija dao dudakovicu,koji je tim parama kupovao oruzije i municiju od marticevih cetnika i ratovao sa bosanskim cetnicima

bitno je da si ti rekla da su pare date i da ih niko nije vidio
vjerovatno su marsovci svemirskim brodovima slali hranu,oruzije,municiju nasoj armiji

'Napadi cionističkih snaga na pojas Gaze nesumnjivo podsjećaju na genocid koji su Srbi izvršili nad stanovništvom Bosne i Hercegovine', riječi su Manouchehra Mottakija, iranskog ministra vanjskih poslova.U izjavi iranskog ministra vanjskih poslova koju je poslao stranim diplomatima u Teheranu, ministar je otkrio da se jasno vidi da svijet ignorira ubijanja u Gazi kao što je nekad ignorirao ratne strahote u BiH.
'Cionistički režim krši Ženevsku konvenciju i sva druga postojeća pravila i zakone o ratovanju i humanosti. Cionisti postupaju isto kao i srpske vojne snage u slučaju genocida u Bosni i Hercegovini', stoji u Mottakijevoj izjavi.

Mottaki je dodao da Iran stoji na potpunom raspolaganju Palestini što se tiče humanitarne pomoći, te da poziva sve druge zemlje svijeta da se pridruže u zaustavljanju cionista u njihovim namjerama.

Iranski ministar vanjskih poslova misli da situacija u Gazi zahtijeva hitni sastanak UN-a, prenosi Teheran Times.
Last edited by ld on 02/01/2009 00:49, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Ja sticem dojam da je nekome u interesu da ljudi u Gazi zive u neimastini i u stalnom strahu od izraelskih raketa. I taj neko uz pomoc svojih marioneta u Gazi uspijeva omogucavati takvoj situaciji da traje. Narod Gaze je tu nemocan. On tu izgleda sluzi kao zrtveno janje za slikanje da bi ljudi mogli lakse uprijeti prstom u ovaplocenje zla - Izrael. Tako u Iranu i u nekim drugim zemljama desetine hiljada ljudi nudi svoj zivot i pomoc braci Palestincima, a njihova vlast dobija poene huskajuci ih protiv 'zlocinacke tvorevine'. Tako sebe odrzavaju na vlasti, a narod ovca ne mora da razmislja o stvarnim problemima. Ne moras prakticno nista drugo raditi, samo uperis prst na Izrael i Ameriku i narod te slavi, sto si glasniji to bolje. Onda jos kad imas svoje 'proxyje' u vidu Hezbolaha i Hamasa u ratom i bijedom napacenoj zemlji nikakav problem poslati 'pomoc' u naoruzanju, koji ovi pak izgleda moraju ispucati u odredjenom roku. Naoruzanje koje apsolutno nicemu ne sluzi osim provociranju novih sukoba, novih stradanja, novih slika, teorija o medijskoj zavjeri, cionistickoj propagandi, fasistickom rezimu, borbi dobra i zla - i novim poenima za iste te rezime koji salju 'pomoc'. Nista lakse.
amrica

#605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

@ld
bolje nemoj nista pisati

Zar ti jedan doktor palestinac predstavlja ono sto @pcelar napise:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. "

I opet prosipas istu statistiku, koja nema veze sa onim sta ja pitam, gdje je tu palestinska pomoc? Sta je Arafat uradio ili da li je lobirao za BiH?
ld

#606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

amrica wrote:@ld
bolje nemoj nista pisati

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. "

I opet prosipas istu statistiku, koja nema veze sa onim sta ja pitam, gdje je tu palestinska pomoc? Sta je Arafat uradio ili da li je lobirao za BiH?
meni dosta sto je i taj jedan doktor dosao da nam pomogne u ratu
hvala mu
amrica

#607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

@ld
hvala mu i od mene, iskreno, ali to ne objasnjava @pcelarev citat....
BarbaDue

#608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Ne znam da li je to vec neko prije rekao i predložio, ali ja bih volio da se u svakom gradu organizuju protesti protiv genocida u Gazi.
Licno cu se pobrinuti da se takvo sto odrzi u mom gradu.
ld

#609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

ma nije problem u njegovom citatu i i ti to dobro znas,problem je u tvom odgovoru na njegov citat,kad si napisala gdje je to zlato i novac,u kontekstu ko god da je dao i pomogao bosnu i bosnjake da su to cengic,alija,sin i sda pokrali

ajd da ja tebe pitam,ko je finansirao armiju bih??????
pusti sad pcelara,nije tema,nisam razumio ili ovo ili ono
jednostavno pitanje,ko je finansrao armiju bih i po tvom misljenju koliko je to bilo za 3,5 godine?????
amrica

#610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

@ld,
nemoj zamjenivati teze, moj pitanje je bilo konkretno, vezano na pcelarevu izjavu, nisam pitala gdje je pomoc arapskog svijeta Bosni, nego sam pitala : kakvu su to pomoc palestinci uputili Bosni, a koju je on opisao: poslali su sav novac i zlato koje su imali....ja nikad nisam sporila pomoc arapskog svijeta, ali on je napsiao to sto je napisao i nemoj izmisljati i izvratiti moje ili njegove rijeci.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Ono sto ti ne razumijes je obicni covjek vjernik. Takav covjek ili zena ne gleda koliko ima kada nekom treba nesto dati. Takav covjek ne gleda ni kome daje, ako ocijeni da treba dati nesto od sebe, on/ona dadne, a ostalo je u Bozijim rukama. Zbog toga ne mozes takvu pomoc staviti na kantar, obuhvatiti je statistikama ili prigodnim novinskim clancima.
amrica

#612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

ld wrote:
bolje nemoj nista pisati

meni dosta sto je i taj jedan doktor dosao da nam pomogne u ratu
hvala mu

@latinica

ja samo cekam objasnjenje za ovaj post:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. "[/b]

Procitala sam gomilu suplje, bezze, trebam samo jednu recenicu, konkretan dokaz.... nisam "vjernik" da vjerujem u ono sto mi kaze bilo ko ko ima pristup internetu.

Ti ces mi vjerovatno to objasniti :mrgreen:
ld

#613 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

amrica wrote:@ld,
nemoj zamjenivati teze, moj pitanje je bilo konkretno, vezano na pcelarevu izjavu, nisam pitala gdje je pomoc arapskog svijeta Bosni, nego sam pitala : kakvu su to pomoc palestinci uputili Bosni, a koju je on opisao: poslali su sav novac i zlato koje su imali....ja nikad nisam sporila pomoc arapskog svijeta, ali on je napsiao to sto je napisao i nemoj izmisljati i izvratiti moje ili njegove rijeci.
ok,izvini onda,pogresno sam procjenio tvoj odgovor
ali ajd da ti napisem da je nasu armiju bih jedan dan rata u prosjeku kostao oko 3 milona maraka,naravno u pocetku je to bilo manje,zadnju godinu rata i vise,ali to je to otprilike,za odbranu bosne je potroseno oko 5 milijardi maraka
taj novac je uglavnom dosao od vlade sudana,irana,od naroda iz arapskih zemalja,turske,nasih izbjeglica i radnika u evropi
sigurno da armija bih ni dinara nije dobila od amera,britanaca,ili bilo koje zapadno evropske zemlje

recimo amerikanci potrose dnevno u iraku oko 285 miliona dolara za nekih 150 000 vojnika,bar to su trosili u 2008 godini
nije rat jeftin
amrica

#614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

Pa sta sad da ti kazem, znam, tacnije, cula sam da je postojala pomoc, ali moja obadva brata su doalzila kuci mrtva gladna jer su na liniji dobijali smece da jedu, makarone od brasna i vode skuhane u slanoj vodi...

Nek' smo se mi razumjeli, zelim ti laku noc i sretnu novu godinu.
Latina

#615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Procitala sam gomilu suplje, bezze, trebam samo jednu recenicu, konkretan dokaz.... nisam "vjernik" da vjerujem u ono sto mi kaze bilo ko ko ima pristup internetu.
Vjera ili ateizam u sustini imaju malo veze sa nekadasnjim desavanjima u Bosni i Ruandi npr, kao sto malo veze imaju i sa trenutnim desavanjima u Gazi.

Za razumijevanje istih je dovoljno posjedovati osnovne eticke principe, odnosno imati savjest. Sa iste osnove - savjesti djeluju mladici i djevojke u Izraelu koji odbijaju sluzenje u vojsci pa zavrse u zatvoru, Jevreji koji odbijaju kupovinu proizvoda iz Izraela, major koji je prije nekoliko godina sa skupinom vojnika odbio poslusnost vojsci, jer nije vise kao covjek mogao podnijeti slike sa check-pointa itd.

Vjernike sam ti spomenula jer mogu jednostavno vizualizirati sliku Palestinke koja bi skinula sa ruku zlato koje ima zbog bosanske djece nekoc. Prebolne su slicnosti Gaze i Sarajeva na cisto ljudskom nivou, bez bilo kakve politike. Mene konkretno ovo sve jako pogadja zbog tih slicnosti.

Uzgred, znas li koliko djece ima u izraelskim zatvorima/rezimskim zatvorima sirom svijeta ?

p.s. Nemam iluzija da ti nesto mogu objasniti. Previse toga ne mogu ni samoj sebi objasniti.
amrica

#616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

Latinica wrote:
Vjera ili ateizam u sustini imaju malo veze sa nekadasnjim desavanjima u Bosni i Ruandi npr, kao sto malo veze imaju i sa trenutnim desavanjima u Gazi.

Za razumijevanje istih je dovoljno posjedovati osnovne eticke principe, odnosno imati savjest. Sa iste osnove - savjesti djeluju mladici i djevojke u Izraelu koji odbijaju sluzenje u vojsci pa zavrse u zatvoru, Jevreji koji odbijaju kupovinu proizvoda iz Izraela, major koji je prije nekoliko godina sa skupinom vojnika odbio poslusnost vojsci, jer nije vise kao covjek mogao podnijeti slike sa check-pointa itd.

Vjernike sam ti spomenula jer mogu jednostavno vizualizirati sliku Palestinke koja bi skinula sa ruku zlato koje ima zbog bosanske djece nekoc. Prebolne su slicnosti Gaze i Sarajeva na cisto ljudskom nivou, bez bilo kakve politike. Mene konkretno ovo sve jako pogadja zbog tih slicnosti.

Uzgred, znas li koliko djece ima u izraelskim zatvorima/rezimskim zatvorima sirom svijeta ?

p.s. Nemam iluzija da ti nesto mogu objasniti. Previse toga ne mogu ni samoj sebi objasniti.
Vizualizacija je cudo... jos kad bi imal veze sa stvarnoscu
Mogu zamisliti kako su djeca u Darfuru vizualizirala tebe kako skidas svoj nakit da im posaljes za vodu, hranu i lijekove....

:zzzz:
Latina

#617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

@amrica,

Don't worry, be happy.
ld

#618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

From The Times
January 2, 2009
Gaza rockets put Israel’s nuclear plant in battle zone
Growing concern over Hamas’s new arsenal
James Hider in Beersheba
There were growing fears in Israel last night that Hamas missiles could threaten its top-secret nuclear facility at Dimona.

Rocket attacks from Gaza have forced Israelis to flee in ever greater numbers and military chiefs have been shaken by the size and sophistication of the militant group’s arsenal.

In Beersheba, until a few days ago a sleepy desert town in southern Israel, there is little sign of the 186,000 inhabitants. Schools are closed and the streets of shuttered shops echo with the howl of sirens warning of incoming rockets.

Israeli planes, meanwhile, began a new stage yesterday in their offensive on Gaza, killing Nizar Rayyan, a senior Hamas official. The one-tonne bomb in Jabaliya is also understood to have killed two of his four wives and four of his twelve children. More than 400 Palestinians have been killed in the six days of Israeli attacks.

Graphic: Hamas's long-range arsenal threatening Israel
Despite a diplomatic mission by Tzipi Livni, the Israeli Foreign Minister, to Paris, the Israeli army continued to muster thousands of troops and scores of tanks along Gaza’s border for a possible ground offensive. Israel’s airstrikes are designed to blunt Hamas’s capacity to fire its new Grad missiles deep into its territory. The weapons are smuggled in through tunnels and by sea, replacing homemade Qassam rockets.

Israeli officials say that Hamas has also acquired dozens of Iranian-made Fajr-3 missiles with an even longer range. Many fear that as the group acquires ever more sophisticated weaponry it is only a matter of time before the nuclear installation at Dimona, 20 miles east of Beersheba, falls within its sights. Dimona houses Israel’s only nuclear reactor and is believed to be where it stores warheads for its nuclear missiles.

Israel’s worst nightmare is that soon all its cities will be within range either of the Hezbollah Katyushas arrayed on the Lebanese border to the north or the increasingly sophisticated missiles stockpiled by Hamas to the south. Both groups have links to Israel’s archenemy Iran.

Israel has said that its aim is to smash Hamas’s rocket-firing capability but also to topple the hardline Islamist regime that seized power in the Gaza Strip last year after bloody street battles with its secular rivals Fatah. Until that goal is achieved, many in Beersheba are packing their bags and heading for Tel Aviv or Eilat.

“Maybe 30 or 40 per cent of people have left the city,” said Ron Shukron, 26, running one of the few grocery shops still open. As he spoke a siren echoed through the empty streets. With only 15 seconds to take cover, he stepped under a reinforced support beam in the ceiling. Seconds later came the dull thud of a rocket exploding on the edge of town.
hik--meta

#619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by hik--meta »

ne vjerujem da ce se izrael jos dugo suzdrzavati da udje u gazu i uspostavi kontrolu kao prije 2005.
a onda ce se stanje smiriti, uz pokoji samoubilacki napad, i pojeo vuk magarca, sve isto kao i nekad, dok se za koju godinu opet ne odluce povuci...
nije mi jasno kako se i hezbolah nije aktivirao, mozda ahmedinedzadu nije do rata jer je cijena nafte pala...
Vozdra raja :-)

#620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vozdra raja :-) »

Odakle Palestincima pravo da se bore za svoju zemlju i protiv okupacije, jesu li oni normalni :?
Luke Perry

#621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Luke Perry »

To je inace dosta neobican sukob. Nikad niko nije bas sa neba pao i trazio drzavu. Padobranci (Izraelci) bi trebali znati da se sa takvim necim nije bas lako pomiriti.
exliberal

#622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by exliberal »

jeza u ledja wrote:Ja sticem dojam da je nekome u interesu da ljudi u Gazi zive u neimastini i u stalnom strahu od izraelskih raketa. I taj neko uz pomoc svojih marioneta u Gazi uspijeva omogucavati takvoj situaciji da traje. Narod Gaze je tu nemocan. On tu izgleda sluzi kao zrtveno janje za slikanje da bi ljudi mogli lakse uprijeti prstom u ovaplocenje zla - Izrael. Tako u Iranu i u nekim drugim zemljama desetine hiljada ljudi nudi svoj zivot i pomoc braci Palestincima, a njihova vlast dobija poene huskajuci ih protiv 'zlocinacke tvorevine'. Tako sebe odrzavaju na vlasti, a narod ovca ne mora da razmislja o stvarnim problemima. Ne moras prakticno nista drugo raditi, samo uperis prst na Izrael i Ameriku i narod te slavi, sto si glasniji to bolje. Onda jos kad imas svoje 'proxyje' u vidu Hezbolaha i Hamasa u ratom i bijedom napacenoj zemlji nikakav problem poslati 'pomoc' u naoruzanju, koji ovi pak izgleda moraju ispucati u odredjenom roku. Naoruzanje koje apsolutno nicemu ne sluzi osim provociranju novih sukoba, novih stradanja, novih slika, teorija o medijskoj zavjeri, cionistickoj propagandi, fasistickom rezimu, borbi dobra i zla - i novim poenima za iste te rezime koji salju 'pomoc'. Nista lakse.

Moj jeza , djaba ti je objasnjavat .
kijameta

#623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

ld wrote:
amrica wrote:
pčelar wrote:N
Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. Neće oni umrijeti ako im ti ne pošalješ koji "fening" Nastavi veličati cionističko-zločinačku državu koja je dok ti ja ovo pišem granatom ubila rektora sveučilišta u Gazi zajedno sa njegovom porodicom. Porediš Hamas sa cionistima haman kao kad bi se poredilo Armiju BiH sa onima sa brda.

Objasni ovo boldirano?
Gdje su ti novci i zlato? Kad su stigli, kako su stigli, ko je to preuzeo, koliko je to u KM, DEM, $...zasto nema traga o toj pomoci u medijima....
I uopce, odakle njima novac i zlato kad zive u logoru?
armija bih je u svojim redovima u toku tri godina imala 264 000 vojnika,od tog broja je 30 000 poginulo,da im Allah ukabuli sehadet,ogroman broj tih vojnika je prezivio bar jedno ranjavanje,veci broj i vise ranjavanja
Ovako,kad razmislim o sebi 94-95 ; Uniforma USA ili Borac Travnik,cizme ceske vojne,puska srbijanska oteta od neprijatelja,municija Igman-Konjic,rucne bombe,trombloni-Slavko Rodic-Bugojno,motorola-malezijska-pomoc od USA,pasive,nocni viziri-ukradeno,kupljeno od UN-a,sljem-turski,jurisni prsluk-Borac Travnik,hrana-uglavnom-ukradena iz UN pomoci za civile,lijekovi-ukradeni iz humanitarne za civile.Nigdje tu nema Palestinaca,sta ce nam oni pomagati,neka pomognu sebi ako mogu.
Nicija pomoc nama nije bila presudna-samo nasa pamet,snaga,organiziranost,sposobnost,visoki nivo tehnicke kulture,pozrtovanost,odlucnost i hrabrost-sve osobine koje se ne mogu ni kupiti, ni dati, ni pokloniti.sve osobine koje Palestinci nemaju,jer da ih imaju,imali bi i drzavu
_veleposlanik

#624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

kijameta wrote: Ovako,kad razmislim o sebi 94-95 ; Uniforma USA ili Borac Travnik,cizme ceske vojne,puska srbijanska oteta od neprijatelja,municija Igman-Konjic,rucne bombe,trombloni-Slavko Rodic-Bugojno,motorola-malezijska-pomoc od USA,pasive,nocni viziri-ukradeno,kupljeno od UN-a,sljem-turski,jurisni prsluk-Borac Travnik,hrana-uglavnom-ukradena iz UN pomoci za civile,lijekovi-ukradeni iz humanitarne za civile.Nigdje tu nema Palestinaca,sta ce nam oni pomagati,neka pomognu sebi ako mogu.
Nicija pomoc nama nije bila presudna-samo nasa pamet,snaga,organiziranost,sposobnost,visoki nivo tehnicke kulture,pozrtovanost,odlucnost i hrabrost-sve osobine koje se ne mogu ni kupiti, ni dati, ni pokloniti.sve osobine koje Palestinci nemaju,jer da ih imaju,imali bi i drzavu
ja se izvinjavam, nisam se borio u ratu jer nisam imao dovoljno godina... ali ovo sto si naveo, posebno ovo boldirano, kosi se samo od sebe...

kao prvo, i palestinci nose Adidas ili Nike, globalizacija je svugdje (inace se nebi zvala globalizacija :-) ), ali ne znam kakve si marke palestinske proizvodnje ocekivao... krasti hranu i lijekove od civila, sto jeste bila nuznost u ratu ali ne i moralno djelo, pa to nazvati "pamet, snaga, sposobnost, tehnicka kultura"............ stvarno plitko...

a zakljucak ti je zakon: "sve osobine koje Palestinci nemaju,jer da ih imaju,imali bi i drzavu"... kao eto, mi imamo sada drzavu, jer, imamo te neke osobine? koristis kao sliku i primjer ovu nasu drzavu gdje se borci koji je oslobodise bore za milost od foteljasa?

i stalno nazivas palestince primitivcima, a Hamas da i ne spominjem... vidi se koliko si medijski izapranog mozga...

mislio sam ne javljati se vise na ovu temu ali brate, ovaj post je stvarno nadrealan...
Lawrence

#625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

amrica wrote:Ja citiram tebe, ti si napisao:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH"

Nisi pisao o Arapima generalno, Saudijcima, Kuvajcanima,..... napisao si konkretno: Palestinci!
Zato te pitam koji Palestinci, oni iz Gaze, ili oni raseljeni po svijetu, sta su slali, od cega su otkidali da bi nama poslali svo zlato i novac koje imaju, kako su slali...?
I usput, daj bar nadji jedan jedini novInski clanak podrske koji su Palestinci uputili BiH....
Ako vi mladji vec zaboravljate ili ne znate... Jedna od zemalja i naroda uopste koji su najvise pomogli Bosnu kad je trebalo je Izrael:

- Stotine ako ne i hiljade Sarajlija koje su prezivjele opsadu zahvaljujuci hrani i lijekovima iz Jevrejske opstine
- Ogromna moralna i politicka podrska Bosni od samog pocetka... i obicnih ljudi i istaknutih intelektualaca... sjetimo se samo Elie Wiesela koji je na otvaranju Holokaust Muzeja u NY prakticno natjerao Clintona da obeca pomoc Bosni prozivajuci ga javno i uzivo na TV
- Mnogi nasi Jevrejski sugradjani koji su uspjesno razbijali srpsku propagandu da je Bosna toboze Islamska tvorevina

A ova tema je od pocetka iskljucivo mrznja prema Jevrejima i nula sto se tice cinjenica. Samo ste navalili "sto je Arapsko to je dobro"... ne zastajuci ni na sekundu da razmislite zasto se Arapske zemlje ponasaju ovako kako se ponasaju od pocetka bombardovanja. Svima je u interesu da se ukloni Iranska placenicka banda iz Palestine... dovoljno je sto ima jedna u Libanu...
Locked