Na pogresnoj se osobi iskaljujes,a ocigledno sve posmatras kroz neku svoju usku prizmu kad dajes sebi za pravo da me nazivas islamofobom i komunjarom.Normalna bi reakcija bila samo: FUJ,ipak cu ti malo pojasniti.ISKO wrote:Dakako da dobijes epitet, s pravom. Evo opet zamjenjujes teze, a kada neko spomene uzrok terorizma ti mu prisijes etiketu advokata terorista i jos ga "tjeras" s teme.popajic wrote:Kad u ovoj drzavi dodje do toga da zajedno istim arsinom osudimo svaki oblik ekstremizma,profashizma- bice onda nade za nas.
ja ovako nesto iz dna duse osudjujem,ali osudjujem i svaki ostali ekstremizam ,a onda dobijem epitet islamofob,komunjara i druge raznorazne nebuloze.
TO nas gura u propast !
Je li uopsteno osudjivanje "svih ostalih oblika ekstremizma" sve sto imas reci u vezi cestih napada na povratnike? Ili imas par usporedbi u rukavu pa da prebacimo temu na Islamske teroriste?
Ja ne mogu biti islamofob jer sam rodjen u muslimanskoj porodici.
Po tvojim rezonima ne bih rekao da si zivot proveo u BIH, ja jesam.
Meni NIKO ne moze soliti pamet o predratnim bosanskim muslimanima,njihovim obicajima,nacinu zivota,vjeri- s tim sam odrastao.
BAS ZBOG TOGA imam moralno i ljudsko pravo da tvrdim da ova invazija turbo vjernika nikakve veze nema sa onim sto je BIH muslimane krasilo.Umjerenost,ljudskost,nikakvo nepotrebno, prizemno eksponiranje.
To nam je importirano.A od toga ce upravo nasi muslimani imati najvise glavobolje.
Gadne insinuacije iz tvojih usta ,vrlo uvrijedljive !
Na temi o Indiji i stradanju 200 nevinih pri teroristickom napadu,ti si svu paznju posvetio trazenju uzroka za takve napade.
Nisi mogao okabuliti da stvari nazoves pravim imenom.
Ja ostajem pri tome da takav napad ima svoje ime i prezime,a to je terorizam.
To sto je neko negdje potlacen(a toga ima koliko hoces) ne daje mu za pravo da radi isto sto i njegov tlacitelj-da ubija nevine ljude.A otvoren sam i za price o uzrocima,sto da ne?
Bosanski musliman je evropski musliman,uvijek bio poznat po toj nekoj svojoj umjerenosti - sad se naprasno infiltrira to nekakvo "bratstvo" po vjeri sa Iranom,Afganistanom...Tebi je to ok,meni nije !
Ovaj moj post o izgorjeloj dzamiji nije jedini.Kad vec citas,citaj sve.Ne donosi zakljucke od oka.
Zgrozen sam mozda i vise od tebe,ali mrzim pozive na linc tim prije sto jos ne znamo uzroke pozara.
Za kraj,rijec islamofobija se ovdje cesto koristi iz vrlo poganih razloga i namjera.
Kad me pojedini hahari pocnu ubjedjivati da je sav ovaj neukus i primitivizam pravo ogledalo bosanskog vjernika-muslimana ,ja tvrdim da lazu,jer najcesce je to popularna vjerska cerada kojom se toliko toga kamuflira.
A ti i dalje vjeruj da je priroda bosanskog muslimana tebi bliza i poznatija nego meni.Bujrum!