Probaj ovaj:ivan_ch wrote:Sorry, we couldn't find that!
Pogresan ti je i link.
http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/ ... er1-5.html
Probaj ovaj:ivan_ch wrote:Sorry, we couldn't find that!
Pogresan ti je i link.
A sta ako on iz Amerike i ona iz Bosne odu u Pariz i vjencaju se?[/quote]Dasi wrote:ajna_007 wrote:Kako ko "fol", ko dokazuje to ko "fol", odkud kome ideja da se covjek nije zaljubio i za 30 dana ozenio ?
Ivane ako malo istrazis vidjet ces da imas 30/60 day rule to znaci da nikakva promjena statusa nije preporucljiva u tom periodu. Istina je da se generalno mozes vjencati iako odes na turisticku vizu ali time se ozbiljno komplikuju stvari. Jer iz licnog iskustva znam da sam ja morala "dokazivati svoje emocije" iako sam bila udata skoro 3 godine i sve je bilo regularno.(ne na turisticku vizu) Nije mi jasno zasto napadas covjeka koji je odvojio vrijeme i trud da pokusa pomoci ljudima koji ocigledno imaju mnogo pitanja, ako je pogresno napisao jednu rijec ne znaci da ne zna o cemu govori.
Ko dakuzuje te emocije ?
Vjerenicka viza je puno skuplja i komplikovanija. Pod brojem jedan i kada dodje kao vjerenica ili vjerenik nece moci raditi i nema nikakva prava dok se nevjenca, i opet nema nikakva prava sem da podnese zahtjev za promjenu statusa to jest da dobije tako zvani zeleni karton i tek onda moze izvaditi jedinstveni maticni broj ili SSN (Social Security Number), potom vozacku dozvolu a cekanje na sve to je jos 9-15 mjeseci zavisno na drzavu u kojoj zivite.Dasi wrote:Komplikovano je cekati oko godinu dana na vjerenicku vizu. Pariz sam naveo kao primjer, neka on dodje u BiH i nek se vjencaju eto ne moraju u USA. Do duse meni je bila drugacija situacija, ona Bosanka sa USA drzavljanstvom ja Bosanac futalj.ajna_007 wrote:Hahaha samo nek je komplikovanoNisam upoznata sa tim procesom ali znam da je malo komplikovano(dosta papirologije) izvesti vjencanje u Francuskoj za osobe koje nisu drzavljanji...s obzirom da ovi nasi nisu u stanju legalno se vjencati u svojim zemljama sumnjam da bi maksuz isli u Francusku "ganjati papire"
Ma ne gledaju to uopste... za lutriju aplicira masa ljudi, pa cak i puno njih iz te neke znatizelje mada znaju da se ne bi selili i kad bi bili izvuceni.scuba_blue wrote:pozd forumaši![]()
sorry ako postavljam već postavljano pitanje ili ako ovo ne spada pod "dijasporu" ali me zanima da li neko ima iskustva s izdavanjem turističke vize za ulazak u USA, a da je ranije aplicirao za green card lutriju (i nije izvučen).
Da li ta ranija aplikacije ima veze, umanjuje šanse za odobravanje vize ili?![]()
Za green card sam aplicirao iz znatiželje, kao student i nisam prošao. Nisam zainteresiran za preseljenje u USA, ali jesam za turističku posjetu.
Ne znam koje stvari su njima bitne prilikom odobrenja ili odbijanja vize ali sam završio fax, zaposlen, neoženjen, nekažnjavan.. putovao već po svijetu... da li ta ranija aplikacija predstavlja problem? Ako neko ima info. bio bih zahvalan
Hvala na odgovorusarayewo wrote:Ma ne gledaju to uopste... za lutriju aplicira masa ljudi, pa cak i puno njih iz te neke znatizelje mada znaju da se ne bi selili i kad bi bili izvuceni.scuba_blue wrote:pozd forumaši![]()
sorry ako postavljam već postavljano pitanje ili ako ovo ne spada pod "dijasporu" ali me zanima da li neko ima iskustva s izdavanjem turističke vize za ulazak u USA, a da je ranije aplicirao za green card lutriju (i nije izvučen).
Da li ta ranija aplikacije ima veze, umanjuje šanse za odobravanje vize ili?![]()
Za green card sam aplicirao iz znatiželje, kao student i nisam prošao. Nisam zainteresiran za preseljenje u USA, ali jesam za turističku posjetu.
Ne znam koje stvari su njima bitne prilikom odobrenja ili odbijanja vize ali sam završio fax, zaposlen, neoženjen, nekažnjavan.. putovao već po svijetu... da li ta ranija aplikacija predstavlja problem? Ako neko ima info. bio bih zahvalan
Ja konkretno apliciram svake godine iako mi ne treba jer se preko posla mogu uvijek tamo preseliti, al eto... A pored toga sam u Americi skoro svaki mjesec poslovno i nikad nisam imao nikakvih problema. Samo tjeraj
To ne navodis. Lutrija je zakonski odvojena od klasiznog viznog procesa.scuba_blue wrote:Hvala na odgovorusarayewo wrote:Ma ne gledaju to uopste... za lutriju aplicira masa ljudi, pa cak i puno njih iz te neke znatizelje mada znaju da se ne bi selili i kad bi bili izvuceni.scuba_blue wrote:pozd forumaši![]()
Ja konkretno apliciram svake godine iako mi ne treba jer se preko posla mogu uvijek tamo preseliti, al eto... A pored toga sam u Americi skoro svaki mjesec poslovno i nikad nisam imao nikakvih problema. Samo tjeraj![]()
kada apliciraš ili si aplicirao za vizu za USA, naveo si da si nekada ranije aplicirao i za green card lutriju?
Ne znam ima li to veze, ali da li posjeduješ BH pasoš.. i prebivalište ti je u BiH ili si u dijaspori?
@jefferson ti je sve rekao... Odgovori samo konkretno na pitanje. I ja sam svojevremeno isto kao i on studirao na F1 vizi a i tada sam aplicirao za lutriju i nikad nisam imao nikakvih problema.jefferson wrote:To ne navodis. Lutrija je zakonski odvojena od klasiznog viznog procesa.scuba_blue wrote:
Hvala na odgovoru![]()
kada apliciraš ili si aplicirao za vizu za USA, naveo si da si nekada ranije aplicirao i za green card lutriju?
Ne znam ima li to veze, ali da li posjeduješ BH pasoš.. i prebivalište ti je u BiH ili si u dijaspori?
Lutriju zaboravi! Ne trebas uopste to spominjati. Sa amerikancima je daleko lakse nego sa evropskim ambasadama stoga samo ono sto te pitaju odgovori, nemoj nista vise spominjati samo zato sto mislis da ces sebi pomoci.
Ja sam svake godine igrao lutriju, a bio student u americi na F1 vizi koju sam vadio bar 4-5 puta. Nikad to nisam spominjao.
Formulari su na uscis.gov/forms - trazi I-130, G-325A i G-114 - uz svaki idu i uputstva sta i kako se ispunjava i koji dokazi se traze.Azra_Mirzet wrote:Pozdrav svima,16.09.2013 sam se vjencala u BiH ,mm je americki drazvljanin.Oboje smo jako neinformisani sto se tice "ganjana" papira kako bi ja dosla u USA,ovdje sam citala vasa iskustva i sve mi se cini previse komplikovano,moj muz zbog svog posla jednostavno nema vremena da se on bori sa papirima pa smo odlucili uzeti advokata (ne znam koliko je to pametna ideja, sve to kosta $4000),naime advokat tvrdi da mi moze srediti sve papire za 6 mj da budem tamo.Kako god moj muz je spreman platiti to jer kao sto sam vec navela on zbog posla nema vremena da sredjuje papire.Trebaju mi neka vasa iskustva malo novija,jer ona koja sam prethodno citala su iz 2010 i sl.Sta ja od papira tamo njemu saljem,da li moraju biti originali ili mogu i ovjerene kopije?Unaprijed hvala.
Dead Man Walking wrote:Cuj $4000 trazi advokat za nesto sto je njemu sat posla, a vi papire opet sve sami morate pripremiti. Vecina papira se svakako ganja u Bosni, u Americi se samo posalje. Sva moguca uvjerenja i dozvole od MUP-a, suda i sve ostalo ces morati ti sama u Bosni, nece advokat dolaziti iz Amerike da vam to ganja sigurno. Nemojte biti blesavi ni aljkavi (narocito tvoj muz) i praviti debile od sebe (sorry ako sam malo grub, al fakat je tako) i jos izletiti 4 hiljade nepotrebno. Evo postavila je melb26sa link, nek provede 2-3 sata, procita sta treba i to je to.
Dead Man Walking wrote:Koje stvari?Sad ti rekoh, vecinu stvari obavljas ti u Bosni jer provjeravaju tebe a ne njega, on je vec Amerikanac. Ti to posaljes njemu, on proslijedi dalje i to je to. Sve sto on treba da "ganja" je da provede 2-3 sata na onom linku visajourney koji je postavljen. Advokat NECE ganjati nista za vas, niti moze, osim sto ce vam reci sta od papira da ti prikupis u Bosni, a to sve fino pise ovdje http://www.visajourney.com/content/i130guide1 i ne kosta 4 hiljade nego 2 sata posla maksimalno.
Uuuu, ovo ti je ponajveca zabluda.Azra_Mirzet wrote:{...}
Kao drugo godinu i vise pricamo preko Viber( znaci opste ne koristimo pozive na regularnu mrezu) po par sati dnevno a tim pozivima se ne moze uci u trag{...}
Ja Sam Odavle wrote:Uuuu, ovo ti je ponajveca zabluda.Azra_Mirzet wrote:{...}
Kao drugo godinu i vise pricamo preko Viber( znaci opste ne koristimo pozive na regularnu mrezu) po par sati dnevno a tim pozivima se ne moze uci u trag{...}
Hvala za odgovorDead Man Walking wrote:Kopije racuna nisu obavezne, to je samo jedan od primjera sta moze sluziti kao dokaz. Moze to biti i fb status da ste u braku s lajkovima i komentarima, poruke sa fb, sa chata, email, masti na volju.
Bitnije su neke druge stvari, recimo da je on dolazio, da ima avio karte, zajednicke slike sa svakog dolaska, ako ste negdje zajedno isli to jos bolje. A sto se tice banke, ne mora biti cak ni zajednicki racun klasicni, moze te dodati kao authorized user-a na svoju kreditu karticu i nekako ti dostaviti tu karitcu da je korstis u Bosni, i da prilozi bankovni izvjestaj na kojem se vidi da se ta kartica istovrmeno koristi i u Bosni i u Americi.
Inace, najbitnije je da se ne laze i da ne navlacite sumnju na sebe. Mi smo imali 10kg dokaza (bukvalno) i nista na intervjuu nisu ni pogledali.