Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zelenashica wrote:
Religija je koji sprat iznad i ne počini tu temu inače neće dorbo završiti u svemu sam haman na strani muŠkinja ali vala u tom slučaju sam ipak na strani žena
Moja zelena planinarko, nista nebrini, ja sam sa tobom i uz tebe....sto vise religije kilavija rabota.
Znas li ti da 80% religioznih tendira ka papucarstvu i da kada...ako imaju sa bozijom pomici jedanput
mjesecno seksualni odnos, tada to cine sa ugasenim svjetlom.
Ja oako bih htio, i ako obavljam jedan zanimljiv posao, htio bi i da vidim sta cinim...nije li tako ???
Lud i ponosan wrote:...
Brak je kao institucija poptuno urosena zbog tih "urbanih" zapadnih trendova i suplje price zapadnih feniminstkinja koje prosipaju svoju debilnu filozofiju i mlate praznu slamu, ali opet odoh u sirinu...
...
Tradicionalni brak kao insititucija je urušen zato što danas značajno manje žena funkcionira na principu "šuti i trpi". Zato što je žena danas, daleko manje nego prije, financijski ovisna o muškarcu.
A velike krize, kao što je ova, recesijska, nikom ne idu "na ruku".
Officer Crabtree wrote:jest sve dok se koristi "ja ću"... ja bih volio pročitat par "ja već"...
U vezi sam vec skoro 3 godine i sto se mene tice tako ce ostati jos 333, a i nisam toliko zelen da pricam ono sto neko zeli cuti.
Ja se ne mogu promjeniti od ovoga kakav sam, odnosno stavovi koje sam iznio i koji se ticu zivota i odnosa musko-zensko,... ne mogu ni jednog promila varirati. Jedino mogu biti bolji na nekim drugim poljima, tolerantniji, smireniji, ali necemo o tome sad
Jedno ti se mora priznati...tri godine braka su zaista dug period, sam tvrdis, da zaista nisi zelen.
Pa sta ce biti nakon 30 godina braka ?
Sa tolikim iskustvom, postao si pravi filozof.
Moram priznati da mi je tvoj nik vrlo interesantan...@Lud i ponosan....originalan je ....
Officer Crabtree wrote:uslovi će se promjeniti nažalost, jednom će omogućiti takvo ponašanje drugi put neće...
Zena ako te voli prihvatit ce te takvog kakav jesi,naravno svremenom ce pokusati da te malo promijeni i kanalise.To im je u genima:)Normalno i ti ces previdjeti neke njene mane(sitne)niko nije idealan.Ali sve u svemu veza prije i sam brak su dva pojma.
Nisam ja filozofirao, samo iznio stav koji se nece i ne moze promjeniti. Ja ne mogu nekom dokazati i pokazati da je to konstanta koja je nepromjenjiva i necu se truditi da to ucinim.
jos jednom...ti iznosis stavove kako sam tvrdis koji se nemogu promijeniti.
Pa ti si fenomen prirode...na tvom mjestu ja bih misljenje patentirao, jer ti mozes vec sada predvidjeti
da se za sledecih dvadeset ili vise godina nista nemijenja.
Ali zene su fenomen za sebe, one se svake hevte mijenjaju, da bi sa zenom izasao na kraj, moras biti rodjeni
filozof.
Lud i ponosan wrote:...
Brak je kao institucija poptuno urosena zbog tih "urbanih" zapadnih trendova i suplje price zapadnih feniminstkinja koje prosipaju svoju debilnu filozofiju i mlate praznu slamu, ali opet odoh u sirinu...
...
Tradicionalni brak kao insititucija je urušen zato što danas značajno manje žena funkcionira na principu "šuti i trpi". Zato što je žena danas, daleko manje nego prije, financijski ovisna o muškarcu.
A velike krize, kao što je ova, recesijska, nikom ne idu "na ruku".
I to na kraju krajeva, ali brak ne treba da pociva na principu "suti i trpi" i to je jedan seoski sindrom koji jos samo u nekim zabitima funkcionise. Zena jeste samostalnija i tako i treba da bude, napisao sam vec sta mislim o tome.
Kada kazem tradicionalni brak mislim na brak kao instituciju i svetinju oko koje se gradi zivot i to je jedan oslonac koji nikad ne treba da dodje u pitanje.
"Šuti i trpi" sam navela kao radikalniji izraz za prihvatanje ponašanja, situacija, stavova, zahtjeva, što god, koje žene danas daleko manje nego prije žele podnositi i podnose.
Naravno da brak ne treba funkcionirati na tom principu, oko toga se barem možemo složiti, a ono što sam ja željela reći je, da su upravo za okončanje principa "šuti i trpi", te daleko manju financijsku ovisnost žena o muškarcima, zaslužne upravo one koji si ti opisao kao one "koje prosipaju debilnu filozofiju i mlate praznu slamu".
vi sto ne biste pustili-vrsite vlastite projekcije.na osnovu svog ponasanja-pripisujete drugima isto ponasanje.
a jos i indirektno tvrdite da je zensko neko stvorenje bez sustine,kojem je dovoljno platiti pice i ode ona u belaj.
sonar wrote:Zena ako te voli prihvatit ce te takvog kakav jesi,naravno svremenom ce pokusati da te malo promijeni i kanalise.To im je u genima:)Normalno i ti ces previdjeti neke njene mane(sitne)niko nije idealan.Ali sve u svemu veza prije i sam brak su dva pojma.
i ti zenu koju volis prihvatas takvom kakva jeste? ja uocavam mane koliko god da volim, bilo da je muz, drug ili mati moja rodjena i smatram to sasvim ispravnim.
vi sto ne biste pustili-vrsite vlastite projekcije.na osnovu svog ponasanja-pripisujete drugima isto ponasanje.
a jos i indirektno tvrdite da je zensko neko stvorenje bez sustine,kojem je dovoljno platiti pice i ode ona u belaj.
opa imamo i psihijatra, da da, kriva je moja mati???
ti bi mene bona puštala u noćni život jelde repetativno? ono, ko da je dovoljno mrdnuti guzicom u disku da muškarac ode u belaj?
repetativno?
jok.
povremeno?
sigurno.
povremeno bih te i licno zamolila da malo proluftas
već te volim
E jbg, da se ne bi eventualno desilo kakvo mrdanje guzicom, kakvi strasni pogledi i sl, treba oboje da se zatvore u kakav kavez i da angazuju onu novu firmu u rajvoSa za dostavu hrane i obavljanje vanjskih poslova...
čuj, žena na četiri đusvotke je već s pola tijela na podu, dovoljno je samo malo je još gurnuti dole
Raščupana wrote:Ja i dalje tvrdim da papučari ne postoje......
Evo, ja sam rado a ujedno i klasicni papucar, ali preduslovno...a to je, da imam uvijek na raspolaganju bijesno
auto i jos bjesniju mackicu, i da je za mene uvijek tu kada i sta ja hocu.
Raščupana wrote:Ja i dalje tvrdim da papučari ne postoje......
Evo, ja sam rado a ujedno i klasicni papucar, ali preduslovno...a to je, da imam uvijek na raspolaganju bijesno
auto i jos bjesniju mackicu, i da je za mene uvijek tu kada i sta ja hocu.
Sta u mojim prohtjevima ima loseg ???
Ništa loše, ali ja i dalje tvrdim, da je to izmišljen pojam.....
sonar wrote:Zena ako te voli prihvatit ce te takvog kakav jesi,naravno svremenom ce pokusati da te malo promijeni i kanalise.To im je u genima:)Normalno i ti ces previdjeti neke njene mane(sitne)niko nije idealan.Ali sve u svemu veza prije i sam brak su dva pojma.
i ti zenu koju volis prihvatas takvom kakva jeste? ja uocavam mane koliko god da volim, bilo da je muz, drug ili mati moja rodjena i smatram to sasvim ispravnim.
Naravno da je ispravno samo je pitanje koliko ti one smetaju ili ne.Mater volis bez obzira na mane,jer druge nemas,jedna je mati, a druga i muza nemoras.Pitanje je samo koliko i kakvih njihovih mana smo spremni prihvatiti