komeba wrote:Samo jedan je gospodski klub u Mostaru.
Koji?
Samo je Ekrem Gospoda.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
komeba wrote:Samo jedan je gospodski klub u Mostaru.
Sweet...Treba reći kako je cijelu nervozu na tribinama, ali i na terenu svjesno izazvao glavni sudac Edis Prošić iz Cazina, koji je od prve do posljednje minute utakmice sudio u korist gostiju sa zadatkom da im osigura nesmetan prolaz u finale ovog natjecanja.
I ja se pitamBSn wrote:Koji?komeba wrote:Samo jedan je gospodski klub u Mostaru.
Samo je Ekrem Gospoda.
sudija nije šiljio ni za koga ..zasluženo smo ispali od trenutno boljeg tima...a ovaj što je napisao tu rečenicu nije ni bio na utakmici jer to nije istina..winabike wrote:copy/paste sa hskzrinjski.ba:
Sweet...Treba reći kako je cijelu nervozu na tribinama, ali i na terenu svjesno izazvao glavni sudac Edis Prošić iz Cazina, koji je od prve do posljednje minute utakmice sudio u korist gostiju sa zadatkom da im osigura nesmetan prolaz u finale ovog natjecanja.![]()
![]()
![]()
Koji je zvanični web Zrinjskog, ovaj hskzrinjski.ba ili onaj zrinjski.info?bato99 wrote: sudija nije šiljio ni za koga ..zasluženo smo ispali od trenutno boljeg tima...a ovaj što je napisao tu rečenicu nije ni bio na utakmici jer to nije istina..
ma koji god hoćešwinabike wrote:Koji je zvanični web Zrinjskog, ovaj hskzrinjski.ba ili onaj zrinjski.info?bato99 wrote: sudija nije šiljio ni za koga ..zasluženo smo ispali od trenutno boljeg tima...a ovaj što je napisao tu rečenicu nije ni bio na utakmici jer to nije istina..
bolan = bola"....šta = "ta.......ma sve je skraćeno ovde u mostaruBosanski_kralj wrote:Od kud vam ona riječ "bola" i šta znači?
Respekt!!!!!!!!bato99 wrote:čestitke želji na prolazu u finale kupa,bili su bolji...ovo što se dešavalo večeras u kopu nema više nikakve veze sa navijanjem,tu se više nezna ko šta radi,sve nadrogirano i pijano i sreća je da nijedan igrač želje nije povrijeđen..jedno je spominjati familije igračima i paljenje zastave (to ste vi manijaci radili) ali gađati protivničke igrače čim ste stigne zbog nemoći svog kluba je dno dna...pohvale sudiji što je nastavio utakmicu i završio ovaj cirkus večeras...mi smo zasluženo ispali od boljeg tima trenutno..
Pa čak i utakmice skraćuju. Samo mi račune pomrsi sudija. Šta će, čovjek nije iz Hercegovine.bato99 wrote:bolan = bola"....šta = "ta.......ma sve je skraćeno ovde u mostaruBosanski_kralj wrote:Od kud vam ona riječ "bola" i šta znači?
Aha, ja mislio ima neko specijalno značenje.bato99 wrote:bolan = bola"....šta = "ta.......ma sve je skraćeno ovde u mostaruBosanski_kralj wrote:Od kud vam ona riječ "bola" i šta znači?
ovdje je riječ o žargonu a ne književnom jeziku i sve ovo što si naveo nije preko noći nastalo sigurno ali nije to tema...mostarac_2009 wrote:Cuj "bolan" se izgovara "bola" u Mostaru...nije istina!
Ja sam iz Mostara pa sam uvijek izgovarao BOLAN! A to sto neki preko noci mjenjaju govor, to je druga prica...
Ista stvar sa "ajde", "ocemo"....ocito ne poznaju svoj vlastiti jezik dok tako govore....
P.S. U svim zemljama se kaze HALO, samo kod ovih nepismenih "ALO"...
Nisi upravu za "bolan", istina je da se u Mostaru upotrebljava kolokvijalni izraz "bola'".mostarac_2009 wrote:Cuj "bolan" se izgovara "bola" u Mostaru...nije istina!
Ja sam iz Mostara pa sam uvijek izgovarao BOLAN! A to sto neki preko noci mjenjaju govor, to je druga prica...
Ista stvar sa "ajde", "ocemo"....ocito ne poznaju svoj vlastiti jezik dok tako govore....
P.S. U svim zemljama se kaze HALO, samo kod ovih nepismenih "ALO"...

Cujem da su Ultrasi dobili 200 karata, pa nezadovoljni. Je li bio dogovor klubova prošli put 500 za 500, ili 5% od kapaciteta stadiona svakome?bato99 wrote:u vrapčiće po sva 3 bodanavijački
..mada bi i bodom bio prezadovoljan sa ovom ekipom
..komšije su se dobro spremile i odmorile bitne igrače za derbi
Ja sam čitao u jednom intervju da on navija za Galatasaray, ali da gaji simpatije prema još nekoliko klubova. Gradski derbiji u Mostaru se većinom odrade po dogovoru na principu "domaćin pobjeđuje", pa eto za kladioničare da znaju. Istina jedne godine kad su odnosi Zrinjskog i Veleža bili na niskoj razini nije bilo dogovora, pa je Zrinjski pobjedio u oba susreta.bato99 wrote:nisam znao da je marjan veležovac...konto sam da navija za želju ili sarajevo
tačno 275 karata ...prdimahovina wrote:Cujem da su Ultrasi dobili 200 karata, pa nezadovoljni. Je li bio dogovor klubova prošli put 500 za 500, ili 5% od kapaciteta stadiona svakome?bato99 wrote:u vrapčiće po sva 3 bodanavijački
..mada bi i bodom bio prezadovoljan sa ovom ekipom
..komšije su se dobro spremile i odmorile bitne igrače za derbi