Mx wrote:Kosovar wrote:Kosovo je primljeno u Medjunarodni Monetarni Fond. Samo da obavijestim

Valbon_1 wrote:Nezvanicno - Od juce Republika Kosova je punopravan clan Medjunardnog Monetarnog Fonda (MMF).
Za nekoliko dana, ocekuje se i zvanicno saopstenje MMF-a.

Sve cestitke Kosovu na primanju u MMF
Nego @ Kosovar mozes li objasniti kako tako perfektno pises Bosanski jezik?
Dobro bi bilo da se potsjetis da na forumu sarajevo-x pisu osim Bosnjaka i Srbi iz Bosne i iz Srbije te isto tako i Hrvati.
Ja sam Bosnjak, (porijeklom iz Sandzaka) rodjen sam i odrastao u Pristini. Dok, sto se tice Srba i Hrvata koji pisu na forumu sarajevo-x, sa time nemam problem. Ja volim Kosovo, smatram da treba biti nezavisno i na to imam pravo.
Ono sto mislim da se, vezano za Kosovo, na forumu sarajevo-x dogadja je nastavak dezinformisanja ili propagande koja nastoji da, vama iz BiH, plasira informacije koje su netacne i u mnogo cemu pristrasne.
U prilog tome navescu samo par cinjenica. Na Kosovu zivi (iako popisa nije bilo od 1991 pa se ne zna tacno) oko 50 - 60 000 Bosnjaka. Svi Bosnjacki politicki predstavnici su potpisali deklaraciju o nezavisnosti Kosova. Imaju svoje zastupnike na svim nivoima vlasti. Fakultete, srednje i osnovne skole na Bosanskom Jeziku. I integrisani su u Kosovsko drustvo. I na kraju, postoji i "Forum Bosnjaka Kosova" koji okuplja najuglednije licnosti iz nase zajednice (politicare, profesore, mediske licnosti, analiticare itd.), i bavi se aktuelnim problemima. Sa jednog takvog skupa, kakav je odrzan danas, oni su pozvali vlasti u BiH da priznaju Kosovo i dokumenta Republike Kosovo.
Vise informacija mozete pronaci na site-u
http://www.rtklive.com
ps. Da je Kosovo za Bosnjake lose zar bi zauzimali takav stav?
Dok, sto se tice prevoda sa Albanskog na Bosanski, mislim da je to dobra ideja i da sam u stanju pomoci bilo kome ko nesto takvo zeli. Albanski govorim i pisem vrlo dobro i vjerujem da nebi bilo problema.