F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#601 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

ružmarin-a wrote:
elSaik wrote:
ružmarin-a wrote:
Imala sam utisak da je sudija pristrasan, publika se ljutila i psovala i tražila žute kartone
Zaljubio sam se. :D Najljupkiji komentar ikada! :D

znači,provalila sam se nešto :oops: :oops: :skoljka: :D

:lol: :lol:

prosto mi bilo neprijatno koliko psuju :roll:

ja proučih dovu pred kraj - kad goooooooo :oops: :oops: :)

i kad su ga dali ja u sebi tekbir donesoh :oops: a da sam muško valjda bih i svim glasom :oops:

Jel to neka zenska navijacka podgrupa iz medrese :D

A Olimpik,upravo onako kako sam i predvidjao.

Ubleha od cijelokupnog projekta zvanog "Olimpik" (citaj,hir Nijaza Gracica)

Valjda se nece za opstanak boriti :run:
Šibicar

#603 Re: F.K. Olimpik

Post by Šibicar »

Ja sam odmah rekao da od tog "strašnog" i dugo najavljivanog Olimpika neće biti ništa drugo nego po sigurnih 6 boba za Želju i Torpedo... :)
cyprus

#604 Re: F.K. Olimpik

Post by cyprus »

Razočarali su me :sad: , al mi se sviđa gol Spalevića :D
aakiica

#605 Re: F.K. Olimpik

Post by aakiica »

ma gdje su ti green unioni????hahahahahha!!!!
playercina

#606 Re: F.K. Olimpik

Post by playercina »

aakiica wrote:ma gdje su ti green unioni????hahahahahha!!!!
Evo jedna slika sa sinosnje tekme :?

Image
rumenige_brajtner

#607 Re: F.K. Olimpik

Post by rumenige_brajtner »

imam osjećaj da će olimpik za koju godinu krenuti putem đerzeleza
Charuga
Globalni moderator

#608 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

A sta znaci ova reklama gore .. :?
dino84

#609 Re: F.K. Olimpik

Post by dino84 »

Plavih_11 wrote:A sta znaci ova reklama gore .. :?
Valjda znaci da je damama bolje da svake druge subote umjesto na Bazene i kod Bicakcica izlaze u Dolinu cupova,jer im je Nijaz dao besplatan ulaz.

Eh Nijaze,Nijaze,stari vuce... :D :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#610 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Djeluje mi kao ona kampanja "..ko zna Sejlu Grac.."
I onda je cijeli grad bio obljepljen sa tom reklamom,pa su se svi pitali ko je ta cura i sta to znaci. I onda je izletilo nesto kao vid odgovora a kao reklama za nesto,vise se i ne sjecam za sta je to bila reklama.

Tako mi djeluje i ovo.."....zasto dame vole vukove..."
I onda ce osvanuti ,nakon odredjenog vremenskog perioda,..."...jer vukovi navijaju za Olimpik...." :D :D

Samo je fazon sto nema ni tih Vukova,niti one famozne lafo skupine Green Union.

Maloprije sam gledao na TV Vogosca tekmu Olimpik-Modrica.
Ima par pojedinaca u Olimpiku koji su onako dosta solidni za nase lige,ali ekipa jednostavno nema onog zajednickog duha,i nema da grizu na terenu,da ginu jedan za drugoga.
A vala su i fizicki potanko spremljeni,a i uigranost im je potanka.

Ali eto,mozda se nesto promijeni.

Mozda Nijaz se naljuti pa ih sve otpusti :D :lol: ,i kupi novih 11 igraca :run:
Charuga
Globalni moderator

#611 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

dino84 wrote:
Plavih_11 wrote:A sta znaci ova reklama gore .. :?
Valjda znaci da je damama bolje da svake druge subote umjesto na Bazene i kod Bicakcica izlaze u Dolinu cupova,jer im je Nijaz dao besplatan ulaz.

Eh Nijaze,Nijaze,stari vuce... :D :D :D
E jesam se ismijao kad sam vidio ovo na reportazi utakmice .. :lol: :lol:
Šibicar

#612 Re: F.K. Olimpik

Post by Šibicar »

-LIBERO- wrote:Djeluje mi kao ona kampanja "..ko zna Sejlu Grac.."
I onda je cijeli grad bio obljepljen sa tom reklamom,pa su se svi pitali ko je ta cura i sta to znaci. I onda je izletilo nesto kao vid odgovora a kao reklama za nesto,vise se i ne sjecam za sta je to bila reklama.
Ja mislim da su tek tad kod nas bili počeli sa ovim "jumbo plakatima",a to sa Sejlom Grac je ustvari bio marketinški trik te firme koja radi plakate,kao ono da se vidi kako te reklame na plakatima mogu biti upečatljive i interesantne...
rumenige_brajtner

#613 Re: F.K. Olimpik

Post by rumenige_brajtner »

nijaz gracic direktor europlakata, kompanije koja je i lansirala kampanju "ko zna sejlu grac" (koja je valjda njegova kcerka, al to ionako nije bitno), a i direktor (il sta vec) u olimpiku. elem, kopira samog sebe, a fazon izlizan do fosne :D
Eborg

#614 Re: F.K. Olimpik

Post by Eborg »

Jesu li u Olimpiku Anel Salkovic i Armin Mahovic? :?
herbion

#615 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

nisu
karanana

#616 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

ja u ovom trenutku ne vidim kojoj bi masi, odnosno kojem bi dijelu stanovnika sarajeva olimpik bio omiljeni tim. prije olimpika imali smo navijace sarajeva, zelje i nenavijace. ja sumnjam da ce navijaci sarajeva ili zelje promjeniti tim a jos mi je manje vjerovatno da ce nenavijaci i neljubitelji fudbala poceti navijati za novi tim.
koliko god ja nemo nista protiv olimpika i koliko mi je drago da su usli i da imaju ok tim, ja ne vidim da ce im na tekme dolaziti vise od 1000 ljudi osim protiv zelje i sarajeva. mada imamo i sada u ligi timova kojima je prosjek 200-300 po tekmi.
Eborg

#617 Re: F.K. Olimpik

Post by Eborg »

Zahvaljujem! :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#618 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Pa evo kako sam vidio u izvjestaju imali su nekih 500-600 gledalaca za ovu prvu tkmu .

Nije to tako lose za nasu ligu,kada uzmes u obzir da je to neki prosjek posjete niza klubova tipa Orasje,Modrica,Leotar,Siroki,Posusje... (ima ovdje i sada drugoligasa ali ok :D )

Mislim da jedina varijanta da se poveca posejta je da se igra leprsavo i za gol vise. Jer ti iams dosta onih ljubitelja bas FUDBALA,raja starija koja bi zbog leprsave igre i dobrih fudbalera i dosla na tekmu.

Ali eto,meni ne djeluje da trenutna ekipa Olimpika ima takvu leprsavu igru i ekipu znalaca.

Isto tako postoji dosta navijaca Sarajeva i zeljeznicara ,koji ce doci na tekmu recimo protiv Sirokog,Zrinjskog,Celika,bez obzira sto ne navija ni za Olimpik ni za taj drugi tim.

Istin,prostor za neki veliki i stabiln broj navijaca je vrlooo reduciran,ali vjerujem da ako Olimpik uspije ostati u premijer ligi 4-5 godina,da bi se skupilo nekih 700-1000 redovnih posjetilaca.
krokodil

#619 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Dvije novinarske bljuvotine po Olimpiku od kojih je ova koja dolazi iz Sportskog žurnala graniči sa normalnim.

http://olimpik.ba/cms/

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?dru ... san-030809

Da čovjek ne povjeruje!!!!!
krokodil

#620 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Kao osoba koja je jednim dijelom učesnik projekta F.K. „Olimpik“, ali prije svega kao čovjek koji je neko ko drži do istine i pravde dužan sam da reagujem na ovaj natpis tzv. sportskog novinara inicijala S.J. Zašto tzv. vjerovatno ćete se pitati??? Tzv. zato što čovjek piše u jednom sportskom dnevnom listu o svemu osim o sportu.

Ovo što je on napisao u svome članku graniči sa budalaštinama i nema veze sa sportom i životom uopšte. Kao neko ko voli fudbal, kao neko ko godinama živi od subote do subote, od poteza do poteza volio bih da mogu da reagujem na takav način i da pričamo o sportu i subotnjoj utakmici. Nažalost nije čovjek pisao o fudbalu pa se moram osvrnuti na buljuk neistina i gluposti koje je naveo u svom tekstu.

Prije svega da riješimo jednu startnu dilemu. Zar sudija Kaplan nije isti onaj koji je sudio utakmicu Orašje – Modriča koja je završila rezultatom 1-1, kada su domaćini imali dosta pritužbi na sudjenje u korist gostiju iz Modriče??? I ako jeste i ako nije totalno je nebitno. Ali eto neka se zna. Puno je bitnije da su na tribinama u subotu sjedili npr. g. Čeko, član predsjedništva N/FS BiH koji je bio oduševljen prijemom i organizacijom utakmice. Zar ne govori dovoljno to da se odmah nakon utakmice trener gostiju Ćurguz zahvalio domaćinima na organizaciji utakmice, bez prigovora bilo koje vrste, pa tako vjerovatno i na sudjenje što je potvrdio i pred kamerama BHT kada je davao izjavu. Niti jedan igrač se poslije utakmice nije požalio na bilo koju stvar od prijema, atmosfere na samoj utakmici, pa do ponašanje domaćina ili službenih lica. Pa u čemu je onda problem oko Kaplana dobri moj S.J.????

Suština teksta se svodila na nekakav nacionalizam od strane Olimpika kao kluba. Ni krenuo nije tekst spominju se nekakve pare iz Arabije i Islamska zajednica što graniči sa ludilom i pisanjem i retorikom Riste Đoge davne '93-e !!!! Pojma nema sa životom. Nastavlja sa Kaplanom gore pomenutim i nekakvim slobodnjacima i pomaganju Olimpiku što isto tako veze nema sa životom jer svi koji su bili prisutni su vidjeli jedno sudjenje pristojno za Premijerligaške terene. I onda dolazi na red jedna bljuvotina koja je mene lično povrijedila kao Bosanca i čovjeka.

Kaplanu u subotu nije nedostajalo motivacije. Pre početka susreta sa razglasa je zatreštalo: "Đe si ba, šta ima?", pa "Alahovi sinovi", bilo je tu ilahija i kasida, čega sve ne.

Ovo ne da je smiješno nego je žalosno da čovjek može napisati. Radi se o pjesmama koje su regionalni hitovi „Jazz.ba“ u izvodjenju Žere, Enisa i Antimona, zatim duet Dine Merlina i Hari Mata Harija „Dabogda“ a o ilahijama i kasidama je bespotrebno trošiti riječi.

Pominje se tu i Dobrovoljačka i Dudaković, i Dejtonska Bosna i Hercegovina a ne pominje se ono najvažnije a to su četiri gola, jedno divno sarajevsko veče, svjetlost reflektora i pružena ruka gostiju i domaćina jednih drugima na kraju jedne prave prvenstvene utakmice.

Izvinjavam se na podužem postu ali sam kao čovjek uključen u cijelu stvar osjećao potrebu da reagujem na ovakav tekst koji nikome ne donosi dobro.
mrtva kokoš

#621 Re: F.K. Olimpik

Post by mrtva kokoš »

@Lacosta/krokodil sa otoke :-D no sikirly ko neke novine, a i da jesu ovakav texst mogu objaviti samo budale a jos vece u nesto sl. povjerovati...da se ja pitam on u zivotu vise ne bi sto se mene tice napisao recenice,pogotovo mislim na ovoga iz san-a a za ovog drugog mi je jasno...
Last edited by mrtva kokoš on 03/08/2009 19:52, edited 1 time in total.
karanana

#622 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

jao kako sam se iznerviro na ovog iz politikinog sportskog zurnala, to je za ne povjerovat. vozdovi se mijenjaju ali govna nikako voda da odvuce iz wc solje, nego plutaju kao komadici stiropora. fuj. ma nema s njima normalne price. nametnuta bosna i hercegovina? a republiku srpsku smo svi aminovali? fuuuuuuj, majku li mu bradatu fasisticku. sorry psujem ali se odavno vako ne iznervirah ni na podforumu politika.
cyprus

#623 Re: F.K. Olimpik

Post by cyprus »

karanana wrote:jao kako sam se iznerviro na ovog iz politikinog sportskog zurnala, to je za ne povjerovat. vozdovi se mijenjaju ali govna nikako voda da odvuce iz wc solje, nego plutaju kao komadici stiropora. fuj. ma nema s njima normalne price. nametnuta bosna i hercegovina? a republiku srpsku smo svi aminovali? fuuuuuuj, majku li mu bradatu fasisticku. sorry psujem ali se odavno vako ne iznervirah ni na podforumu politika.
Moram priznat da ni ja odavno ovako nešto FUJ nisam pročito :x Mogu li se ovakvi nonsensi ikome prijavit ili i ovo spada pod slobodu izražavanja, demokratiju bla bla...
strong69

#624 Re: F.K. Olimpik

Post by strong69 »

Ja teksta i govana. Novinarstvo? :lol: :lol: :lol:
karanana

#625 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

ma evo i ja sam googlo da nadjem web stranicu ovog kvazi lista i eventualno e-mail ovoga riste djoge, ali nisam nasao. htio sam, onako bas mudzahedinski, da mu se spomenem zenske rodbine.
Post Reply