U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kirby

#601 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kirby »

ladyblue18 wrote:Htjedoh iscitati temu ispocetka al reko prvo da napisem sta.
Nisam vise ni tuzna, ni ogorcena, ni bjesna...nekako sam oguglala na sve ovo.
Boli me srce i dusa kada vidim sta se desava u mom Sarajevu.
U Sarajevu iz kojeg nazalost zbog ovakvih pojedinaca, sve cesce razmisljam o odlasku vani.
Nije ovo samo ni Sarajevo, ovo je BiH, vidjela sam postove sa derneka koje je mirci na pocetku kopirala.
Mislim da o tim profilima ne vrijedi raspravljati.
Ne mogu da vjerujem da je tramvaj sjedio mirno i gledao kako dijete ubijaju, a spremni su biti ljude zbog izlozbe.
Gdje mi ovo zivimo?
Mi hocemo u Evropu?
Ne daj Boze, mozel kako de se apeluje na EU da nas ne prima nikada ni slucajno, ni za zivu glavu.
Pozivaju se na Ramazan, a hoce da biju ljude na taj isti Ramazan?
Ovo sto se danas desilo je jos jedna kap koja kod mene preliva casu vec odavno.
Stidim se Sarajevo kakvo je danas, i stidim se ovog naroda koji u njemu zivi.
Nije bitno jesul to doslje il su domaci...bitno je da je to sve odron :(

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#602 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

Vehabije su stajale na ulazu fino se vidjelo sada na TV-u,a sto neko rece kada se protestvovalo protiv vlasti kantona,nije se moglo prici pozoristu na 50metara.

Vrlo interesantno,da li to znaci da vlada kantona,policija indirektno podrzava ove "MIRNE"proteste adolescenata i vehabija???

Hoce neko ovdje odgovarati za lijepljenje plakata,pozive na "proteste"???

Gdje su ta udruzenja koja su potpisnici,imaju li oni odgovornost kao sto je tajo prozivao "dosta"???
Bušman

#603 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman »

Ovaj Vehabijski pokret mi vec pocinje ici na qrac. Nisam do nedavno imao nista protiv njih (isto kao sto nemam ni protiv queera), ali jutros me je u opcoj bolnici jedan konj napao. Verbalno. Ovo veceras im je prevrsilo mjeru.

Treba im reci otvoreno - ili da se pridrzavaju zakona zemlje u kojoj zive ili ekstradicija. Ovo vise nema smisla. A za ove maloljetnike, mislim da je tu sve bilo jasno 5.2.2008.

I ko sad kaze da Dodik nije u pravu...
Mehmed Fatih

#604 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Mehmed Fatih »

Emira i Koju su prebili likovi koji nisu imali brade i koji su bili normala. Emir tako reče sad na dnevniku
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#605 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

-LIBERO- wrote:Vehabije su stajale na ulazu fino se vidjelo sada na TV-u,a sto neko rece kada se protestvovalo protiv vlasti kantona,nije se moglo prici pozoristu na 50metara.

Vrlo interesantno,da li to znaci da vlada kantona,policija indirektno podrzava ove "MIRNE"proteste adolescenata i vehabija???

Gdje su ta udruzenja koja su potpisnici,imaju li oni odgovornost kao sto je tajo prozivao "dosta"???
naravno da nece...i nece njih maltretirati ko dostashe i gradjane sto maltretirase...jer se kewser i sumeja bore za obraz...
bem ti obraz ukaljan krvlju maloljetnika...kradjom od siromashnih...laganjem u lice... fuj
fa84

#606 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by fa84 »

pa zar te vehabije nisu trebale biti na teraviji u vrijeme dok su protestovali, tj pokusavali da udju u akademiju kako sam skontao na dnevniku???
GSC

#607 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

Bušman wrote:Ovaj Vehabijski pokret mi vec pocinje ici na qrac. Nisam do nedavno imao nista protiv njih (isto kao sto nemam ni protiv queera), ali jutros me je u opcoj bolnici jedan konj napao. Verbalno. Ovo veceras im je prevrsilo mjeru.

Treba im reci otvoreno - ili da se pridrzavaju zakona zemlje u kojoj zive ili ekstradicija. Ovo vise nema smisla. A za ove maloljetnike, mislim da je tu sve bilo jasno 5.2.2008.

I ko sad kaze da Dodik nije u pravu...
Pa eto ti im reci
Bušman

#608 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman »

Kada bi se organizirala setnja podrske queer zajednici, zanima me koliko bi ljudi doslo :)
saban murat

#609 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saban murat »

veceras se desilo nekoliko stvari.
prvo, desilo se otvaranje queer festivala u svrhu kojeg je uprilicena izlozba "okreni queer". moram reci da je ovo bila najposjecenija izlozba kojoj sam prisustvovao. desilo se i to da su unutar prostora u kojem se odrzavala izlozba bili ljudi koje znam i ljudi koje ne znam, ljudi za koje znam da imaju konzervativne stavove i ljudi za koje zanam da su mozda cak i pretjerano liberalni. bilo je pedera. lezbejki, trans i interseksualaca ali najvise je bilo tzv straight populacije. ja bih prije rekao da su svi ti "straight" u stvari queer ali o tom po tom. svi ti ljudi su dosli na otvaranje jednog kulturnog događaja, došli su da podrže hrabre i dostojanstvene članice udruženja "Q", došli su jer su ljudi, došli su jer su normalni, došli su da se suprotstave primitivzmu i fašizmu, došli su iako su bilie svjesnie da mogu "popiti" batine, došli su, svjesni gdje žive i s čim dijele grad...dirljiv govor ambasadorice, konkretna ceca, stravstvena boba i zbunjena alma...ljubav, pozitivna energija, radost...normala....
a ono vani...druga stvar...tzv branitelji morala i "obraza države i grada", šaćica plaćenih vjernika, fanatika, fundamentalista. nemam drugih riječi kojima bih nazvao skupinu spodoba koji pljuju na prolaznike, psuju, provociraju, prijete, udaraju, zaudaraju, repetiraju pištolje, vrište, guraju se, nazivaju prolaznike pogrdnim imenima, siju strah. gore sam se osjećao okružen ovim spodobama večeras nego okružen četnicima u ratu.
skupinu od oko 30 ljudi su sačinjavali bradati pseudomuslimani u raji popularno nazvani vehabije, nekoliko pokrivenih žena (koje po mom mišljenju a i po pokazanom večeras mogu komotno gole hodati ulicom, jer od njihovg farza pokrivenosti nema ništa, popljuvale su one islam i svoju vjeru večeras, isto kao što su pljuvale na prolaznike i učesnike/ce festivala), skupina od dvadesetak navijača, uglavnom pitara/uhljupa (momci ograničenog vokabulara već spomenuti u opisu današnjih protesta) te nekoliko ptsp-ovaca, tzv demobilisanih boraca. moram napomenuti da su okupljeni na svaki način pokušavali isprovocirati i najmanju reakciju posjetilaca ne bili izazavli tuču. oni svoju vjeru, svoj ramazan i svoj post mogu mačku o rep okačit. uspjeli su prebiti šestero ljudi. trojicu su sačekali ispred kuće, koliko ja znam prebili su pirketa i kojovića te još jednog mladića koji je od festivala išao ka autu kod vinoteke. prebili su i mladića koji je pozirao za naslovnicu dana kada je jedan od momaka imao come out, njegovog cimera te gosta festivala iz latvije
sve ovo ne bi se baš tako lako desilo da nije bilo treće stvari...policije...
policija je direktni krivac za sve što se dogodilo večeras. tek nakon što je okupljena šaćica plaćenika došla na dva metra do ulaza u alu i nakon što su verbalno i fizički napali desetinu učesnika festivala, policija je mlako reagovala. tek nakon što su došle vijesti o brutalnom premlaćivanju gore pomenutih, murija je povećala aktivnosti. do povećane ažurnosti policije je došlo također nakon što su okupljeni konstatovali da policija ima namjeru da pusti plaćenike da tuku i vrijeđaju raju i kada je to dokumetovano kamerama. zaštitarska agencija je korektno odradila svoj posao, ali samo unutar zgrade. i oni su se malo usrali, jer valja kući ići, i to usred noći lova na vještice.
izgubili su abdest večeras vrli muslimani. izgubili su kompas, izgubili su ramazan, izgubili su dušu a garantujem i mjesto u džennetu, ako takvo nešto postoji.
sa druge strane, mi, ostali, jos smo uvjereniji da je sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. sada sigurno znamo kako se osjećaju krmad u teheranu.
međutim, ono što je najljepše, ovoliku količinu ljubavi, pažnje i pozitivne energije ne bi uspjeli pokvariti ovi plaćeni vjernici pa da ih je ispred alu bilo 100000 a ne pet puta manje nego što je bilo učesnika festivala.
Kjajević Majko

#610 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Kjajević Majko »

Je li neko uhapšen? Ne stigoh pogledat vijesti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#611 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

mIRCerka wrote:
-LIBERO- wrote:Vehabije su stajale na ulazu fino se vidjelo sada na TV-u,a sto neko rece kada se protestvovalo protiv vlasti kantona,nije se moglo prici pozoristu na 50metara.

naravno da nece...i nece njih maltretirati ko dostashe i gradjane sto maltretirase...jer se kewser i sumeja bore za obraz...
bem ti obraz ukaljan krvlju maloljetnika...kradjom od siromashnih...laganjem u lice... fuj
E to je cijela poenta!!!!!

Ovo je dokaz ,ovakva preblaga reakcija policije...da fakticki ovakav odnos prema queer populaciji ima AMIN,sto od vlasti kantona,sto od policijskih struktura!!!!
Cak sam duboko uvjeren da nije samo slucajnost da se napadnu novinari,i to bas novinari koji su pisali afirmativno prema ovom festu,i kriticno prema nekima.
mIRCerka

#612 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

GSC wrote:
mIRCerka wrote:

koja izmisljotina i laz
Kad ti bude 28 godina (kad po svim zakonima odgovarash za svoja djela) a ipak ti majku na poslu maltretiraju radi tvog aktivizma, kad ti budu markerima pisali poruke po autu, kad ti budu iskljucivali telefon kad god Semiha ili Celo Tajo gostuju na TV, onda mi se javi. Do tada, citaj i printaj i prijavljuj, valja ti platu zaraditi.
callmethebreeeze

#613 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by callmethebreeeze »

ne dobijem cesto zelju da citiram senada avdica, ali sve mi se vise cini da nije puno pretjerao kad je sarajevo nazvao "netolerantnom, talibanskom kasabom."
vox-populi

#614 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vox-populi »

Kada ovo sve procitam shvatim da mi je neopisivo drago sto vise ne zivim u Sarajevu. U selendri koja se kao fura da je neki grad, jer sto rece Mirci ima jarane i tramvaj a i rasvjetu. Fuj.
Last edited by vox-populi on 25/09/2008 00:17, edited 1 time in total.
x0z0y0

#615 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

Mehmed Fatih wrote:Emira i Koju su prebili likovi koji nisu imali brade i koji su bili normala. Emir tako reče sad na dnevniku
mozda Emir ne smije reci da jesu "brade" ili kako ih zovete
a mozda se boji da stvori nesto sto se zove kontraefekat..odnosno da sad te "brade" negdje sacekaju i izbatinjaju i onda ima da nastupi cirkus...
Mehmed Fatih

#616 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Mehmed Fatih »

Compos_Sui wrote:
Mehmed Fatih wrote:Emira i Koju su prebili likovi koji nisu imali brade i koji su bili normala. Emir tako reče sad na dnevniku
mozda Emir ne smije reci da jesu "brade" ili kako ih zovete
a mozda se boji da stvori nesto sto se zove kontraefekat..odnosno da sad te "brade" negdje sacekaju i izbatinjaju i onda ima da nastupi cirkus...
Rekao je ovim riječima "Odmah da se zna, ti momci su bili uredno obrijani"
GSC

#617 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

paranoicna si kakva plata, ovo se odnosilo na udruzenja kewser i sumeja
Last edited by GSC on 25/09/2008 00:19, edited 1 time in total.
x0z0y0

#618 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

Bušman wrote:Kada bi se organizirala setnja podrske queer zajednici, zanima me koliko bi ljudi doslo :)
to bi vec bila inacica parade...a za to OCITO Sarajevo nije spremno :roll:
mIRCerka

#619 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

GSC wrote:paranoicna si kakva plata, ovo se odnosilo na udruzenja kewser i sumeja
paranoicna nisam, citirao si moj komentar i napisao LAZ...nisi citirao samo dio za kewser....
sto bi rekla moja prof.geografije NE ZNAM JA STA TI MISLIS ZNAM STA KAZES u tvom slucaju NAPISES...
sarajevac071

#620 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sarajevac071 »

ja sam ponosan na sarajevo od večeras još i više ...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#621 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

Mehmed Fatih,il' napisti nesto argumentovano u vezi sa ovom temom,ili barem nesto srodno temi,ili prestani tako primitivno komentatisati svaciji napisani post.
Il si neki pubertetlija,il' si krajnje nezreo..de se BA uhavizaj,napokon.
Last edited by -LIBERO- on 25/09/2008 00:24, edited 1 time in total.
mIRCerka

#622 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

sarajevac071 wrote:ja sam ponosan na sarajevo od večeras još i više ...
onda nauci da je Sarajevac beogradski naziv a Saralija sarajevski... pa se ponosi i dalje...
Martian_Kyo

#623 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Martian_Kyo »

Sarajevo
Rest in peace.

Sarajevo....bio si grad....nekad.
GSC

#624 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

mIRCerka wrote:
GSC wrote:paranoicna si kakva plata, ovo se odnosilo na udruzenja kewser i sumeja
paranoicna nisam, citirao si moj komentar i napisao LAZ...nisi citirao samo dio za kewser....
sto bi rekla moja prof.geografije NE ZNAM JA STA TI MISLIS ZNAM STA KAZES u tvom slucaju NAPISES...
slazem se sa tobom sto se tice vlasti, ali nije u redu trpati sve u isti kos, uzivaj :zoka:
sarajevac071

#625 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sarajevac071 »

mIRCerka wrote:
sarajevac071 wrote:ja sam ponosan na sarajevo od večeras još i više ...
onda nauci da je Sarajevac beogradski naziv a Saralija sarajevski... pa se ponosi i dalje...
znam
Locked