Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
GianFranco

#601 Re: FK Sarajevo

Post by GianFranco »

mercur wrote:ne znam šta je onaj Šuman u FK Sarajevu,
samo znam da čovjek govorit ne zna
bilo bi ga dobro poslat na kurs
da makar tri zna progovorit

ovo ne pišem što ne volim FK Sarjevo
već sasvim dobronamjerno

ljudi koji predstavljaju klub
treba da su u granicama
koje se podrazumijevaju :wink:
Oprosti, ti imaš svoje mišljenje i ja ga uvažavam, ali molim te uvaži i ti ovo što ću ti napisati.
Svi mi pričamo ovako ili onako, ali Šumi je ipak čovjek iza koga stoje djela. Kada kažem djela onda mislim
na period od 1991 pa do danas, a vezano za Patriosku ligu, sami rat , PTT BiH, pomaganje boračkoj populaciji poslije rata pa sve do angažmana u F.K.Sarajevo.
DJELA , riječi su samo riječi. Hvala.

P.S. Izvinjavam ako sam izašao iz okvira teme.
Peppers

#602 Re: FK Sarajevo

Post by Peppers »

Sumane, jesi to ti? :lol:
karanana

#603 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

eh padate sutra. budite sretni ako bod uzmete u kakvoj smo formi. osim ako vam sudija ne pomogne kao sto to cesto biva na kosevu. jos ako je onaj pitar iz stoca sudija.....
GianFranco

#604 Re: FK Sarajevo

Post by GianFranco »

Peppers wrote:Sumane, jesi to ti? :lol:
Jel' ovo sve?
Hajde napiši nešto. Znam ovako je najlakše.
Takvih forumaša kao što si ti ima oko 70 %.
Ako ti je sva pamet u ovoj rečenici, svaka ti čast.
JEDAN JE HASE

#605 Re: FK Sarajevo

Post by JEDAN JE HASE »

već sasvim dobronamjerno

treba da su u granicama
E nek je u vasoj upravi onaj gradimir gojer kloc-kloc :lol: ,nesmijem vise pisati o njemu,bojim se da cu dobiti ban :lol:
JEDAN JE HASE

#606 Re: FK Sarajevo

Post by JEDAN JE HASE »

karanana wrote:eh padate sutra. budite sretni ako bod uzmete u kakvoj smo formi. osim ako vam sudija ne pomogne kao sto to cesto biva na kosevu. jos ako je onaj pitar iz stoca sudija.....
E vi nam nesto pricajte o sudjenju,u vrapcicima sudija svira kraj tek kad velez povede :lol: ,a sutra vam negine 6-tica ko zvijezdi :dance:
ibizza

#607 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

karanana wrote:eh padate sutra. budite sretni ako bod uzmete u kakvoj smo formi. osim ako vam sudija ne pomogne kao sto to cesto biva na kosevu. jos ako je onaj pitar iz stoca sudija.....
iskreno,nece vam se desiti Travnik...bicemo malo njezniji,pa ce te dobiti petardu :D
karanana

#608 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

JEDAN JE HASE wrote:
E vi nam nesto pricajte o sudjenju,u vrapcicima sudija svira kraj tek kad velez povede :lol: ,a sutra vam negine 6-tica ko zvijezdi :dance:

kojoj zvijezdi? iz travnika? moja prognoza 1:1, i to mi vodimo do 92. i onda vam se penal dosudi.
Šaner

#609 Re: FK Sarajevo

Post by Šaner »

GianFranco wrote:

već sasvim dobronamjerno

treba da su u granicama
Oprosti, ti imaš svoje mišljenje i ja ga uvažavam, ali molim te uvaži i ti ovo što ću ti napisati.
Svi mi pričamo ovako ili onako, ali Šumi je ipak čovjek iza koga stoje djela. Kada kažem djela onda mislim
na period od 1991 pa do danas, a vezano za Patriosku ligu, sami rat , PTT BiH, pomaganje boračkoj populaciji poslije rata pa sve do angažmana u F.K.Sarajevo.

gdje su pare od 3.pretkola?gdje su pare od svih transfera?sta radi suman uopste u sarajevu, tj. koja je njegova uloga?sta je prije radio me ne zanima...zanimaju me jedino sumanova djela u FK Sarajevo
Ripicipi

#610 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

karanana wrote:
JEDAN JE HASE wrote:

kojoj zvijezdi? iz travnika? moja prognoza 1:1, i to mi vodimo do 92. i onda vam se penal dosudi.
Reci da se salis :D :lol:
Fordas

#611 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

pazi ovih mostaraca, jesu sega. Do prije 15 dana samo crnjak, crnjak, raspadamo se, gasimo, mi ne mozemo ovo-ono... a sad fol mozes ih pobjediti samo uz pomoc sudije!? :cry: Majstore, ja Velez uvazavam ali uz duzno postovanje vi nemate na cemu graditi svoj optimizam pogotovo u mecu protiv nas. Kad donesete vise od 2 boda sa gostovanja u 5 sezona u nizu onda se javite, a do tad se pomirite se da ste i nama, pa i sudijama ako hoces, samo jos jedna od kanti za nabijanje.
Na kraju, sjecas li se kad ste nas pobjedili zadnji put? Je li Tito jos uvijek bio predsjednik? 8-)
Last edited by Fordas on 24/04/2009 14:11, edited 1 time in total.
karanana

#612 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

potres_mozga wrote:
Reci da se salis :D :lol:
meni moj scenario nije smijesan. on je zalostan ali ne zalost vec vidjen mnogo puta.
Peppers

#613 Re: FK Sarajevo

Post by Peppers »

GianFranco wrote:
Peppers wrote:Sumane, jesi to ti? :lol:
Jel' ovo sve?
Hajde napiši nešto. Znam ovako je najlakše.
Takvih forumaša kao što si ti ima oko 70 %.
Ako ti je sva pamet u ovoj rečenici, svaka ti čast.
Po onome sto ti napisa, ja pomislih da govoris o Donaldu Trumpu, a ne Sumanu, partijskom pijunu...no to je vec za neke druge teme.
GianFranco

#614 Re: FK Sarajevo

Post by GianFranco »

Šaner wrote:
GianFranco wrote:

već sasvim dobronamjerno

treba da su u granicama

gdje su pare od 3.pretkola?gdje su pare od svih transfera?sta radi suman uopste u sarajevu, tj. koja je njegova uloga?sta je prije radio me ne zanima...zanimaju me jedino sumanova djela u FK Sarajevo
Pa, otkada je on došao u F.K. Sarajevo klub se više nije zaduživao, kao što je bio slučaj kod njegovih prethodnika.
Od zarađenog novca od 3. pretkola LP vraćen je dobar dio dugova (koji nisu mali) prethodnih galantnih garnitura i "rukovodećih kadrova".
Za naše prilike naši nogometaši dobijaju koliko-toliko redovne plate.
Ako hoćeš da znaš, zahvaljujući njemu, odnosno, ličnim njegovim angažmanom i radom, dobili smo licencu za dva zadnja nastupa
u Evropi (kup Uefa i Liga prvaka). Nisam mogao vjerovati koliko mnogo dokumenata je valjalo izganjati. To, bez svojih ličnih veza koje je on imao ne bi niko uspio izganjati. Ove godine su još oštriji kriteriji za licencu i ako i ove godine uspije treba mu kapu skinuti. Da bogda.
Ja sam tip koji ne voli šuplju i ne voli puno da priča i piše, a ako sam se upustio u polemiku na ovu temu značu da nije bezveze.
U svakom slučaju cijenim i poštujem svačije mišljenje pa isto očekujem i od Vas.
mercur

#615 Re: FK Sarajevo

Post by mercur »

ne želim da shvatim
kako neki ljudi
i pored strašnih nedostataka
upravljaju li upravljaju
tamo gdje su se zatekli

jednostavno takve tipove niko ne analizira, ne kontrolira,
oni se provlače kroz život
kao želatin kroz prste,
a imaju izrazit instinkt za - ostati gdje ima žita

da je neko drugi,malo bolji,u pitanju
vjerovatno bi ga pod lupu, u kratkom vremenu,stavili
našli mu hiljadu mana
i ko zna što još...

pozz svim hordašima
karanana

#616 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

ćiro wrote:
Kako tebe, kao navijača Veleža, nije stid pričati o sudijama?
nije manje od tebe kao navijaca sarajeva. ja ne znam odakle taj stereotip kod ljudi koji se stvorio da sudije silje za velez. to ja ne vidim ni na domacim utakmicama a da ni ne pricam o gostujucim. daj mi primjer gdje nam je siljeno. upravo je obratno, a o kosevu da ni ne pricam. koliko primjera treba da navedem u kojima je dosudjivan penal za sarajevo u 90+.
cico x

#617 Re: FK Sarajevo

Post by cico x »

"Šta bi dali da su na našem mjestu "

pozdrav manijacima,fukarama,ra,um,rz i svim malim grupicama
Cafe Camargue

#618 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

Nema lige u svijetu gdje suci malo, makar malo, ne pomažu one najveće, tako da se karanana moraš pomirit sa sudbinom. :bih:
M_e_m_o

#619 Re: FK Sarajevo

Post by M_e_m_o »

@karanana ne rise života ti!

Nakon svake utakmice u Vrapčićima klubovi koji dole gostuju se žale i svi zanju šta sve Pika i co. rade. Najsvježiji primjer ti je prethodna utakmica sa Borcem.

I ti se našao nekome priče pričati... :-)
kijameta

#620 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

Šaner wrote:
GianFranco wrote:

već sasvim dobronamjerno

treba da su u granicama

GDJE SU PARE OD TRI PRETKOLA I PRVOG KOLA KUPA UEFA,GDJE ?????
Uprava Sarajeva imenuje samu sebe i svoje clanove,ne odgovaraju nikome nizasta,oni su uprava fudbalskoga kluba u drustvenom vlasnistvu,komustickoga sistema koji ne postoji vec vise od 20 godina nigdje osim u Bosni.Da bi bio 'clan uprave' u takvom sistemu moras biti sposoban dobro se laktati,podmetati noge i uvlaciti se u dupe,znaci moras biti veliki supak.Kompletna uprava Sarajeva od 92 do danas su lopine i supci.
HOCEMO PRIVATIZACIJU. Hocemo da uprava odgovara nekome-vlasniku ili vlasnicima(dionicarima) dosta je kradze preko ledza Sarajeva.Hocemo da nase pare hordaske,pitarske idu za klub,za rezultat. A najjaci smo,najvise nas ima,najbogatiji smo-mi smo carsijaneri,sibicari-kupicu svake sedmice dres od 100 maraka,placacu ulaznicu 20 maraka,onog dana kada budem znao da te pare idu Sarajevu a sada placem i za one tri marke za sjever,jer znam da idu u sake lopinasa iz samozvane 'uprave'.
Toliko o tome a o Velezu samo ovo 5-6 komada lagano,ne sto je Sarajevo jako,nikad nije bilo jadnije,nego je Velez jos gori,pali su na niske grane od nekad velikog kluba.
lolo_lolo

#621 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

velez je govno od kluba :dance:
karanana

#622 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

lolo_lolo wrote:velez je govno od kluba :dance:
ako je velez govno od kluba, sarajevo je jos uvijek komad neprovarenog cevapa u mom debelom crijevu. eto koliko je velez veci klub od sarajeva.
vjecnobordo

#623 Re: FK Sarajevo

Post by vjecnobordo »

E moj karanana. Meni je Velež i dalje simpatičan kao klub, jedan od dražih, ali govoriti ovo iznad o sudijama :roll:
Kada je Sarajevu dosuđen taj neki penal u 90+? Kada nam je uopšte sviran neki neregularan penal?

Velež - prošle sezone sa Željom, Dialibi poništen čisti gol, a onda penal. Travnik na isti fazon i još dugi niz ekipa.
lolo_lolo

#624 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

karanana wrote:
lolo_lolo wrote:velez je govno od kluba :dance:
ako je velez govno od kluba, sarajevo je jos uvijek komad neprovarenog cevapa u mom debelom crijevu. eto koliko je velez veci klub od sarajeva.
tjesi se ti jarane, ja znam da su velezovi navijaci prava raja, i uvjerio sam se u to par puta, ali klub,ljubi u i oko kluba su govna, pa tako i sam klub
prdimahovina

#625 Re: FK Sarajevo

Post by prdimahovina »

hahaha kome sudije štele, to je k'o ono šta je starije koka ili jaje.
Koga zanima statistika neka vidi koliko je Velež penala imao kao domaćin. A, ako se ne varam predzadnja utakmica Sarajeva u Vrapčićima, sviran je penal za Sarajevo. Ja mislim da nije postojao, neko misli da jeste, ali je činjenica da je dosuđen.
Poništen čist gol Dialibe? Ako je ono čist gol onda je Pepe iz Reala glavni kandidat za Fair Play potez godine (barem)

U Vrapčićima ima krkanluka, to ne sporim, ali s obzirom na nivo ove lige, i kako je na drugim mjestima to je minimalno.
Neko spomenu Travnik i njihove žalbe poslije utakmice. pa vidjelo se na BHT sportu da je sve bilo čisto kao suza, mogu čak i snimak nabaviti, a i bio sam na toj utakmici, kao i na svakoj koju spominjem, tako da ne blebećem iz šeste ruke. A to što se oni seljaci bune, to je druga stvar.
Neko isto spomenu kako su se iz Borca sada žalili, vidim da se prati ultraobjektivni Glas Srpske. Naravno da se ne kaže da su udarali i provocirali igrača Veleža Bakića (inače Banjalučanina), i da je ovaj popizdio. Ne kažu da je njihv igrač na izlasku sa terena (zbog crvenog kartona) gurnuo dijete od 12 godina (dodavača lopte), ne kažu da je to njihovo napaćeno službeno lice spominjalo ba...ske majke itd... ne spominje se katastrofalno suđenje sudije Dominikovića (!?) iz Orašja, koje se sa Veležom bori za opstanak itd...
Svi ti svjetionici objektivnog izvještavanja ne spominju linč nad igračima i upravom Veleža u Trebinju zadnje kolo kada su igrače udarali ne samo igrači, nego i redari, dodavači lopti, rezervni igrači, pa čak i oni iz prve pomoći sa nosilima. Suđenje u trebinju? hahahahhaha

Nemam živaca pisati o 2 gostovanja prije toga (Slavija i Zrinjski - tek je to veselje bilo), a moglo bi se itekako. Da se vama to desilo na 3 gostovanja za redom, Senad Hadžifejzović bi u najmanju ruku pravio vanredne emisije a Fahro Radončić bi na nekoliko dana prestao meziti Hareta, Zlatka, Safu i ekipu i posvetio tome nekoliko brojeva.

Ali to je, Velež, who cares??? Niko, osim nas bolesnika.

Uglavnom, nakon katastrofalnog jesenjeg dijela, na proljeće smo se digli, u dobra doba se izvukli iz opasne zone, pa možemo opušteno u Sa.

Očekujem dobru tekmu, nek igrači ostave srce na terenu, dobru situaciju na tribinama, a za ostalo me boli briga, kakav god bude rezultat. Barem ovih nekoliko normalnih ekipa i utakmica u godini da se može pogledati. A dogodine ćemo se gonjati za vrh, pa će svima biti zanimljivije

pozdrav i vidimo se sutra
Locked