Ma nista .. evo planiram dakirby wrote:curice ima li sta od muntanja preko sa-x?
30ta kuca na vrata
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Curica_
#601 Re: 30ta kuca na vrata
- madnessa
#602 Re: 30ta kuca na vrata
ma ko ce musku sta dokazat... sta sebi zacrtaju to mora tako bit.Daphna wrote:madnessa wrote:pa nisu sve ispod 30 tak'e...
E hajde ti to njima dokaži...
- Daphna
#603 Re: 30ta kuca na vrata
Onda da se glupavo smješkamo?madnessa wrote:ma ko ce musku sta dokazat... sta sebi zacrtaju to mora tako bit.Daphna wrote:madnessa wrote:pa nisu sve ispod 30 tak'e...
E hajde ti to njima dokaži...
- kirby
#604 Re: 30ta kuca na vrata
Curica_ wrote:Ma nista .. evo planiram dakirby wrote:curice ima li sta od muntanja preko sa-x?odavde
nemoj.sacekaj jos par dana dok se procuje po forumu.
- BarbaDue
#605 Re: 30ta kuca na vrata
@d2, prihvatam 100%, mada i dalje mislim da i ova moja kombinacija ponekad moze donijeti zanimljivu shemud2 wrote:ne valja ti racunica barbadue, zene su mahnite sve do negdje 29 te, onaj dan kada udju u 30 postanu relativno racionalne, kao sto smo mi muski od rodjenja
tako da ako krenes sa nekom od 25, ceka te jos 5 godina i 1 dan objasnjavanja da je djevojka koju si povezao stvarno kolegica sa posla, da stvarno nemas nista sa njom, da si je povezao zato sto je padala kisa, da je piva koju popijes sa prijateljima stvarno samo piva, da nikada nakon toga ne uslijede orgije, da kada igras travian ne mijenjas zito za BJ i slicno... sacekaj jos 5 godina, isplati se, cuva zivce bolje od persena
-
Curica_
#606 Re: 30ta kuca na vrata
Ma mozdakirby wrote:Curica_ wrote:Ma nista .. evo planiram dakirby wrote:curice ima li sta od muntanja preko sa-x?odavde
nemoj.sacekaj jos par dana dok se procuje po forumu.
- kirby
#607 Re: 30ta kuca na vrata
tek si se registrovala ,i ti bi odmah da te muntaju.eeeeeeeee,ja sam ovdje par godina pa me jos niko nije muntao

-
dzenny_09
#608 Re: 30ta kuca na vrata
Vidim ovdje se bas zakuhalo sa mojim vrsnajcima,pa da se i ja tuspasim.Za 2 sedmice i ja cu,htjela ne htjela,morati otvoriti vrata 30-oj.
NE daj se generacijo

NE daj se generacijo
-
Curica_
#609 Re: 30ta kuca na vrata
Pa evo sad cu ja da te muntamkirby wrote:tek si se registrovala ,i ti bi odmah da te muntaju.eeeeeeeee,ja sam ovdje par godina pa me jos niko nije muntao![]()
![]()
![]()
- Daphna
#610 Re: 30ta kuca na vrata
franceska wrote:Evo, za par mjeseci punim 30. Nije me strah godina, kazu da svako doba ima "nesto svoje", ali u zadnje vrijeme me spopadaju misli o tome kako mi je 30, a nemam ozbiljnu vezu!! Ne smatram ovo ogromnim problemom, ali problem ipak jeste. Problem je u tome sto nekad mislim da nema muskaraca oko 35 godina a koji nisu vec u vezi ili nisu ozenjeni. Ima li takvih jos
![]()
Ima tu upucavanja raznih, ali su to vecinom ozenjeni za sto uopce nisam zainteresirana. Pitam se gdje upoznati te slobodne muskarce?? U supermarketu, kafani, na ulici, na poslu, na internetu, itd. Gdje se kretati i sta raditi da bi se upoznali takvi ljudi? Mislim da ovom gradu nedostaje jedan klub slobodnih muskaraca/zena od 35 godina pa navise
![]()
Ima li vas jos sa ovim "problemom"
Samo da ja vratim temu na pravi put
Donekle bih se složila sa Franceskom da je deficit muškaraca oko 35... Ali mislim da problem nije toliko u broju, tj u manjku, već u njihovom odnosu prema vezama... Sve je manje muškaraca (ali i žena) koji žele da imaju "ozbiljnu vezu", da se posvete samo jednoj osobi, emotivno se vežu... I to je glavni problem, po mom skromnom mišljenju! Razlozi? Vjerujem brojni...
Ponekad mi se čini da je demode biti u vezi! Krenula ja ta neka moda "uživaj u životu, zabavljaj se, iskoristi sve što ti se nudi..." No, zapita li se iko šta poslije toga? Ok, nemam ništa protiv življenja punim plućima, ali do kada? Nećemo zauvijek imati 25, 30, 35... Šta poslije određenog broja godina? Kada dođu mlađi, ljepši, koji znaju bolje od nas kako živjeti?!
Zar je zaista toliko sramno željeti vezu, biti u vezi i imati pored sebe mekoga koga ćeš voljeti, poštovati, dijeliti životne nedaće? Čini mi se da jeste... Nažalost!
Last edited by Daphna on 07/09/2008 11:23, edited 1 time in total.
- kirby
#611 Re: 30ta kuca na vrata
nemoj nisam navikao ja na to.a i stariji sam od 30
-
Curica_
#612 Re: 30ta kuca na vrata
Eto neces me ni tikirby wrote:nemoj nisam navikao ja na to.a i stariji sam od 30
- BarbaDue
#613 Re: 30ta kuca na vrata
Dobro nam dosladzenny_09 wrote:Vidim ovdje se bas zakuhalo sa mojim vrsnajcima,pa da se i ja tuspasim.Za 2 sedmice i ja cu,htjela ne htjela,morati otvoriti vrata 30-oj.
NE daj se generacijo![]()
-
dzenny_09
#614 Re: 30ta kuca na vrata
Ovo se broj,sto buducih sto sadasnjih 30-ogodisnjaka, sve vise povecava.Franceskina tema nas je izgleda bas onako dotakla.
Hvala na dorodoslici
Hvala na dorodoslici
- pirmin
#615 Re: 30ta kuca na vrata
Ja bih volio znati gdje je taj suficit zena oko 30-35.Daphna wrote: Samo da ja vratim temu na pravi put![]()
Donekle bih se složila sa Franceskom da je deficit muškaraca oko 35...
Edit:nisam pratio temu do ove stranice
- Lada
#616 Re: 30ta kuca na vrata
Koliko ja vidim iz ovog tvog posta, ti se želiš vezati ali kritikuješ ljude koji to ne žele što je greška već u startu. Svako je kovač svoje sreće. Ja uživam u životu i ne vidim razlog da se bilo kome pravdam zbog toga. Srljati u vezu s nekim koga želiš promijeniti ne može završiti dobro, pogotovu zato što je neko ko je prešao tridesetu već formirana ličnost i što ne vjerujem da ga je moguće promijeniti. U godinama između tridesete i četrdesete je čovjek najviše zaokupljen poslom i karijerom. Opterećivati se dodatno psihički, ulaziti u vezu s nekim s kim ćeš se stalno svađati zbog različitih pogleda na svijet je suludo. Ja upoznajem jako mnogo novih ljudi, sa onima koji su mi zanimljivi upoznam se bliže, pustim sebi i da se zaljubim, i tako mi se desi da se "nađem" u vezi. Kažem "nađem" jer se ne opterećujem definicijama "ko smo i šta smo i kakav je naš odnos". Ja se bukvalno "pustim" i uživam u onome što mi život daje. I tako spontano dolazi do pitanja hoćeš li ti seliti meni ili ja tebi, hoćeš li se udati za mene, hoćemo li imati zajedničko dijete itd. To se "desi" ili se "ne desi" i bilo kakvi kontovi tipa ovaj je dobra prilika i slično su samo kontra-produktivni.Daphna wrote: Donekle bih se složila sa Franceskom da je deficit muškaraca oko 35... Ali mislim da problem nije toliko u broju, tj u manjku, već u njihovom odnosu prema vezama... Sve je manje muškaraca (ali i žena) koji žele da imaju "ozbiljnu vezu", da se posvete samo jednoj osobi, emotivno se vežu... I to je glavni problem, po mom skromnom mišljenju! Razlozi? Vjerujem brojni...
Ponekad mi se čini da je demode biti u vezi! Krenula ja ta neka moda "uživaj u životu, zabavljaj se, iskoristi sve što ti se nudi..." No, zapita li se iko šta poslije toga? Ok, nemam ništa protiv življenja punim plućima, ali do kada? Nećemo zauvijek imati 25, 30, 35... Šta poslije određenog broja godina? Kada dođu mlađi, ljepši, koji znaju bolje od nas kako živjeti?!
Zar je zaista toliko sramno željeti vezu, biti u vezi i imati pored sebe mekoga koga ćeš voljeti, poštovati, dijeliti životne nedaće? Čini mi se da jeste... Nažalost!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#617 Re: 30ta kuca na vrata
Kam,Kam.....ja maloprije usiso sjedišta u Jeepu i uglanjcoCurica_ wrote:Eto neces me ni tikirby wrote:nemoj nisam navikao ja na to.a i stariji sam od 30![]()
![]()
..
![]()
![]()
![]()
![]()
- madner
#618 Re: 30ta kuca na vrata
Sto mi banovanih nickova.Lada wrote:Koliko ja vidim iz ovog tvog posta, ti se želiš vezati ali kritikuješ ljude koji to ne žele što je greška već u startu. Svako je kovač svoje sreće. Ja uživam u životu i ne vidim razlog da se bilo kome pravdam zbog toga. Srljati u vezu s nekim koga želiš promijeniti ne može završiti dobro, pogotovu zato što je neko ko je prešao tridesetu već formirana ličnost i što ne vjerujem da ga je moguće promijeniti. U godinama između tridesete i četrdesete je čovjek najviše zaokupljen poslom i karijerom. Opterećivati se dodatno psihički, ulaziti u vezu s nekim s kim ćeš se stalno svađati zbog različitih pogleda na svijet je suludo. Ja upoznajem jako mnogo novih ljudi, sa onima koji su mi zanimljivi upoznam se bliže, pustim sebi i da se zaljubim, i tako mi se desi da se "nađem" u vezi. Kažem "nađem" jer se ne opterećujem definicijama "ko smo i šta smo i kakav je naš odnos". Ja se bukvalno "pustim" i uživam u onome što mi život daje. I tako spontano dolazi do pitanja hoćeš li ti seliti meni ili ja tebi, hoćeš li se udati za mene, hoćemo li imati zajedničko dijete itd. To se "desi" ili se "ne desi" i bilo kakvi kontovi tipa ovaj je dobra prilika i slično su samo kontra-produktivni.Daphna wrote: Donekle bih se složila sa Franceskom da je deficit muškaraca oko 35... Ali mislim da problem nije toliko u broju, tj u manjku, već u njihovom odnosu prema vezama... Sve je manje muškaraca (ali i žena) koji žele da imaju "ozbiljnu vezu", da se posvete samo jednoj osobi, emotivno se vežu... I to je glavni problem, po mom skromnom mišljenju! Razlozi? Vjerujem brojni...
- Lada
#619 Re: 30ta kuca na vrata
Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#620 Re: 30ta kuca na vrata
yes vala,ima naske samo treba protrest drvo da otpadnu zrele vocke(gnjile se ne racunajuLada wrote:Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
- madner
#621 Re: 30ta kuca na vrata
Nick koji prodaje suplju iz otrcanih zenskih casopisa = vec vidjeno = vjerovatno klon banovanog nicka.Lada wrote:Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
Nemam problem sa postom, osim sto odise nevjerovatnom ufuranoscu i prepotencijom. Nastavi i siguran sam da cemo uskoro vidjeti trecu reinkernaciju.
-
beka_mo
#622 Re: 30ta kuca na vrata
Ma zasto napadas Ladu? Cura je samo iskrena,i zivi svoj zivot kako misli da joj je najbolje. Nismo svi isti,neko voli takav komotan zivot,a neko vise tezi porodici! Pitanje je samo koliko je nas zaista sretno i zadovoljno zivotom kojim zivimo,bilo da smo sami ili u braku?madner wrote:Nick koji prodaje suplju iz otrcanih zenskih casopisa = vec vidjeno = vjerovatno klon banovanog nicka.Lada wrote:Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
Nemam problem sa postom, osim sto odise nevjerovatnom ufuranoscu i prepotencijom. Nastavi i siguran sam da cemo uskoro vidjeti trecu reinkernaciju.
- Lada
#623 Re: 30ta kuca na vrata
Ne razumijem. U čemu vidiš "ufuranost" i "prepotenciju"?madner wrote:Nick koji prodaje suplju iz otrcanih zenskih casopisa = vec vidjeno = vjerovatno klon banovanog nicka.Lada wrote:Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
Ne mogu zaista shvatiti čime sam mogla u ovom postu nekoga uvrijediti i kakve veze on ima sa ženskim časopisima? Ne znam kakva je to "ufuranost" i "prepotencija" ako napišem da imam dosta utakmica odnosno partija u nogama? Neki ljudi znaju stvarno biti "poteški" i onda se čude što im je teško pronaći partnera. Biti ters ili muhanat nije lijepa osobina.
-
Curica_
#624 Re: 30ta kuca na vrata
aj em koming ............pici wrote:Kam,Kam.....ja maloprije usiso sjedišta u Jeepu i uglanjcoCurica_ wrote:Eto neces me ni tikirby wrote:nemoj nisam navikao ja na to.a i stariji sam od 30![]()
![]()
..
![]()
![]()
![]()
![]()
miris Ruzmarina i Bajadera ...Kam,Kam
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#625 Re: 30ta kuca na vrata
madner wrote:Nick koji prodaje suplju iz otrcanih zenskih casopisa = vec vidjeno = vjerovatno klon banovanog nicka.Lada wrote:Kako bi bilo da mi pojasniš sa kojim dijelom mog posta imaš problem? Ja zaista ne razumijem da neko ima problem upoznati muškarca jer je dovoljno otići na najbliži party da upoznaš nekog novog. Muškarcima je glavni cilj na svakom eventu gledati žene, dok smo mi uvijek zaokupljene razgovorima, problemima prijatelja, pričanjem viceva i zezanjem ili plesom. Svaka žena će kada podigne pogled od raje sa kojom je došla primjetiti da ima bar jedan muškarac u prostoriji koji je gleda i koji traži kontakt očima. Ona ima izbor - ignorisati ga ili mu se ljubazno nasmješiti. Ako je uradila ovo drugo desiće joj se da će joj se muškarac na bilo koji način obratiti. Može se ohrabriti pa joj prići pred rajom, može je zaustaviti na putu prema WC-u ili izlazu a može joj i poslati piće. Šta će dalje biti od kontakta zavisi od njih dvoje, ali kontakt je uspostavljen. Ima, naravno, i preslobodnih muškaraca. Meni je na jednom partyju prišao Španac i poljubio me u obraz što mi je bilo too much, jer sam ga vidjela prvi put u životu, ali kod njih je to normalno jer se ljube odmah pri upoznavanju. U svakom slučaju, priču o tome kako "nema muškaraca" ne mogu progutati nikako.madner wrote: Sto mi banovanih nickova.
Eto, ispadoh onda i sama ufurana i prepotentna jer se slazem sa vecinom toga sto je Lada rekla. I sama sam imala neka slicna iskustva. Ali 100 ljudi 100 cudi... i potreba.