Oprostiti prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
pustopoljina

#601 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Zelena Carapa wrote:haj mi reci koje su njegove opcije, u braku su vec dugo i imaju dijete. da ga ostavi sta bi? nafato drugu? i pored toga ne mislim da je u pitanju samo navika, potreba, bracna zajednica nego da je zaista voli. jos uvijek se ozari kad je vidi. a ona se svojom drskoscu "sveti" za ono sto on ne ispunjava u braku. ma ko ce ga znati - odavno se ne trudim sve skontati, sve definisati i ukalupiti. :wink:
Kad smo već kod impotencije, penetracija nije jedini način, ako nije u isto vrijeme slomio obje ruke i pregrizao jezik ima nade.
Ako se ne varam za tango treba dvoje, a ovdje je on vrlo usamljen, jedino što ima od svega je bol, i nerazumjevanje.
em je impotentan, (nisi rekla da li se pokušao liječiti), em ga žena na sav glas vara. Kakav sklad.

Bolje da ode, boli će odredjeno vrijeme, ali će doći sebi, možda čak biti i sretan, ovako nema ništa, osim neke iluzije, nazovimo taj mazohizam, ljubavi.

@pustopoljina, zašto bi se toga odricali uopšte???

gle...upalis tv i nadjes filmic i ON se propinje...chatas malo sa nepoznatom24 on se propinje, sjedis na spici...eto ga- javlja se...i kad se javi...znas da te sluzi. ponos.

a onda imas 50+ (da budem iskrena...kad mi, zensko drustvo pricamo...ima njih i puno mladjih od 50)
i sve bi ti...ali ne ide jbt. nadjes i zensku...ne ide. nadjes i mjesto i vrijeme i zensku...sve sto nisi kad si imao 20...ali NE IDE. a ona ceka.
ne ceka prst i ne ceka jezik. moze i to. moze i mala plava tabletica...ali skontas da bez male plave se vise ni ne usudjujes...pa onda mozak i njegovi tuneli...pa nece vise ni sa malom plavom.
i dzaba sto je ona tu i sve ce uraditi da ti pomogne. jer te voli. ima i ona svojih bedova, i ne konta te. pa jel' me vise ne volis, jel' ti se vise ne svidjam...ovo ono...
i zasto bi ga se odrekao...ne zelis se ti odreci...sto bi se reklo: prosto si prinudjen...i dalje ces gledati filmice i dalje plaziti za zenama...samo odjednom ces poceti govoriti da je sve to precijenjeno.
i nemas puno opcija...dati si pomoci...psihofizicki...ili otici od nje, ili otjerati nju od sebe ili mozda i sama ode.
i zasto si ga se odrekao, kad te neko pita???
Last edited by pustopoljina on 24/06/2011 16:40, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#602 Re: Oprostiti prevaru

Post by ljubav_aha »

sto je uopste uzrok impotencije u vasoj prici :?:
Zelena Carapa

#603 Re: Oprostiti prevaru

Post by Zelena Carapa »

Da kazem da se ovdje radi o momku od 30 plus u momentu javljanja problema a ne 50 plus.

Zivot nauci da ne treba brzo suditi nikome i nicemu ;)
pustopoljina

#604 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

Zelena Carapa wrote:Da kazem da se ovdje radi o momku od 30 plus u momentu javljanja problema a ne 50 plus.

ma zeza me net...htjela sam dodati...
ima njih puno mladjih od 50.
ljubav_aha

#605 Re: Oprostiti prevaru

Post by ljubav_aha »

Zelena Carapa wrote:Da kazem da se ovdje radi o momku od 30 plus u momentu javljanja problema a ne 50 plus.

ako je uzrok problema poznat,moze se problem impotencije rjesiti
Zelena Carapa

#606 Re: Oprostiti prevaru

Post by Zelena Carapa »

ljubav_aha wrote:

to vec nije nas pos'o :-)
ljubav_aha

#607 Re: Oprostiti prevaru

Post by ljubav_aha »

Zelena Carapa wrote:
ljubav_aha wrote:

to vec nije nas pos'o :-)
:?:
Bellydancesuperstar

#608 Re: Oprostiti prevaru

Post by Bellydancesuperstar »

pustopoljina wrote:
Zelena Carapa wrote:Imam prijatelja koji zna da ga zena vara :( Lijepi i zgodni oboje, ko slike.

On pravi lafac - ali postao impotentan. Kaze voli je i samo Boga moli da ga ne ostavi. Precutni dogovor da ona bude diskretna.
E sad recite vi meni, jel to ljubav ili sta je.
hebi ga, meni je to ljubav.
i meni isto. 8-)
Bellydancesuperstar

#609 Re: Oprostiti prevaru

Post by Bellydancesuperstar »

be highirly wrote:da je kupila vibrator bila bi ljubav a ovako je @ghost... upravu :D
vibrator i ćuna nije baš jedno te isto. da je, nikad nam ne bi ni trebali muškarci. :D

ma jeste primitivni da boli glava. ja da nisam u stanju imati sex iz nekog razloga ja bih PRVA rekla da se neću ljutiti ako nađe neku drugu sa strane. Ako nekoga voliš želiš mu najbolje i ne želiš da trpi zbog tvojih nedostataka.
vesna555

#610 Re: Oprostiti prevaru

Post by vesna555 »

Bellydancesuperstar wrote:
be highirly wrote:da je kupila vibrator bila bi ljubav a ovako je @ghost... upravu :D
vibrator i ćuna nije baš jedno te isto. da je, nikad nam ne bi ni trebali muškarci. :D

ma jeste primitivni da boli glava. ja da nisam u stanju imati sex iz nekog razloga ja bih PRVA rekla da se neću ljutiti ako nađe neku drugu sa strane. Ako nekoga voliš želiš mu najbolje i ne želiš da trpi zbog tvojih nedostataka.
Reče cura koja smatra seks prije braka grijehom i koja kao kontracepciju preporučuje vađenje na vrijeme... :lol: :lol:
:run:
Strpljiva

#611 Re: Oprostiti prevaru

Post by Strpljiva »

Ghost_Rider_XXX wrote:I nisam baš siguran da je to nesebičnost, i aman neka ljubav, to je po mene posao za psihologa.
Ne znam zašto bi bili za psihologa. Pa tebe sam Ghost baš zapamtila po poštivanju drugačijeg. Koliko prozivaš ljude zbog nerazumijevanja bdsm-a, ne znam šta te na ovoj temi čini drugačijim od njih. Nekom je i ovo fetish, ali ga ne prepoznaju kao takvog.

Kao što Zelena reče, imaju dijete. Stvari se drugačije postavljaju kada si u vezi ili u braku ili imaš i dijete. Sve dok se nečiji privatni život odvija između 4 zida, ko sam ja da osuđujem i procjenjujem da li tu ima ljubavi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#612 Re: Oprostiti prevaru

Post by plain vanilla »

Zelena Carapa wrote:Imam prijatelja koji zna da ga zena vara :( Lijepi i zgodni oboje, ko slike.

On pravi lafac - ali postao impotentan. Kaze voli je i samo Boga moli da ga ne ostavi. Precutni dogovor da ona bude diskretna.
E sad recite vi meni, jel to ljubav ili sta je.
Zasto je to ljubav?
Jer on ne mozhe vise nijednu naci, pa bolje ova koju vec ima nego nikakva?
Ili sto ona ide okolo, a njemu se vraca zbog sigurnosti, grize savjesti, obecanja ili ko zna cega..
Ghost_Rider_XXX

#613 Re: Oprostiti prevaru

Post by Ghost_Rider_XXX »

Strpljiva wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:I nisam baš siguran da je to nesebičnost, i aman neka ljubav, to je po mene posao za psihologa.
Ne znam zašto bi bili za psihologa. Pa tebe sam Ghost baš zapamtila po poštivanju drugačijeg. Koliko prozivaš ljude zbog nerazumijevanja bdsm-a, ne znam šta te na ovoj temi čini drugačijim od njih. Nekom je i ovo fetish, ali ga ne prepoznaju kao takvog.

Kao što Zelena reče, imaju dijete. Stvari se drugačije postavljaju kada si u vezi ili u braku ili imaš i dijete. Sve dok se nečiji privatni život odvija između 4 zida, ko sam ja da osuđujem i procjenjujem da li tu ima ljubavi.
ja vrlo poštujem drugačije, ali nema tog muškarca na svijetu koji će prihvatiti činjenicu da mu je žena došla iz tudjeg kreveta i legla pored njega i biti sretan. Još kad tome dodamo činjenicu da ima probleme koje ima, zar zaista misliš da se on može osjećati u toj cijeloj priči dobro???
plain vanilla

#614 Re: Oprostiti prevaru

Post by plain vanilla »

Ghost_Rider_XXX wrote:
ja vrlo poštujem drugačije, ali nema tog muškarca na svijetu koji će prihvatiti činjenicu da mu je žena došla iz tudjeg kreveta i legla pored njega i biti sretan. Još kad tome dodamo činjenicu da ima probleme koje ima, zar zaista misliš da se on može osjećati u toj cijeloj priči dobro???
Osjeca se dobro jer bolje ne moze. Ima izbor nju napucati i ostati sam ili bar na neki naci ostati s njom.
To se valjda zove prihvatanje mrvica.

Kao sto i zene prihvacaju svaleranje uza jer im se uvijek vrati..nema to veze sa srecom
Ghost_Rider_XXX

#615 Re: Oprostiti prevaru

Post by Ghost_Rider_XXX »

plain vanilla wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Osjeca se dobro jer bolje ne moze. Ima izbor nju napucati i ostati sam ili bar na neki naci ostati s njom.

Kao sto i zene prihvacaju svaleranje uza jer im se uvijek vrati..nema to veze sa srecom
Upravo o tome pričam, jer nisam nikako za opciju daj šta daš, jer bolje ne može. Bolje biti sam nego da te neko kara u zdrav mozak, a ti to prihvataš jer se bojiš samoće.
plain vanilla

#616 Re: Oprostiti prevaru

Post by plain vanilla »

Ghost_Rider_XXX wrote:
plain vanilla wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

Upravo o tome pričam, jer nisam nikako za opciju daj šta daš, jer bolje ne može. Bolje biti sam nego da te neko kara u zdrav mozak, a ti to prihvataš jer se bojiš samoće.
Pa, dobro, ja prihvatam cinjenicu da je prosto nemoguce da on bude sretan u ovakvom odnisu..sumnjam da je i ona sretna..ali ne bih se mijesala u njegov izbor..
Covjek ima problem za koji je uvjeren da ce ga onemoguciti da ikad vise ima normalnu vezu..dakle, odbacivanjem nje potpisao bi samocu zauvijek..Nije to isto kao obicna losa veza..gdje kad zavrsis jednu odmah dobijas priliku naci nesto bolje.
juli84

#617 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
plain vanilla wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

U ovom slučaju je ipak najbolja opcija daj šta daš.
Ljudi su društvena bića i samoća ni za koga nije najbolje rješenje.
S njom se može ljubiti, maziti, jednostavno zagrliti i zaspati, a ako nju odbije neće više biti ni s kim, jer neće ni jedna osim nje "nevino" ležati s njim u krevetu.
TLFanaticos777

#618 Re: Oprostiti prevaru

Post by TLFanaticos777 »

fa84 wrote:Unaprijed se izvinjavam ako ponavljam temu
ali kakva vi iskustva imate sa prastanjem nevjere u dugoj vezi
ja oprastam po drugi put, znam mnogi ce reci sa sam budala i sve to
ali jbg kada nekoga volim vise od zivota, mada nisam siguran da se to po drugi put ponavlja,ali na neki nacin svi dokazi upucuju na to.
nakon prvog puta nastavljao sam funkcionisati kao da nista nije bilo,progutao to i potisnuo duboko u sebe
evo ponovo mi se to ponavlja i ne znam sta da radim
ima li neki recept a da iskljucuje prekid
previse sam vezan za tu osobu i ne mogu zamisliti zivot bez nje, znam da je to uzajamno i za to imam milion razloga da je ljubav uzajamna, ali opet ne znam sta da radim......
jbg morao sam se nekome izjadati a slanovi sax foruma su mi najbolji za to jer uvijek pomognete nekome sa konstruktivnim savjetima
btw osoba sam koja vjeruje u ljubav za citav zivot, jer sam dosta toga uradio da se ova veza odrzi i egzistira i danas. ali sada sam tako povrijedjen i sje..n i ne znam sta da radim
naprosto ne mogu da zamislim zivot bez nje......
Ostavi to odmah ...prevarila te jednom varace te citav zivot ,sve se moze oprostiti ali prevara ne niti jednom a pogotovo dva puta :shock: .........koji ti je bre :x ...saberi se malo izadji pa nije ona jedina na planeti(ionako je manjak muskaraca u BiH a ti se uhvatio jedne)....nadji kakvog sebi slatkisa,boca vina,vecerica ovo ono opusti se malo :D ....ili bukvalno KLINKA SE KLINKOM IZBIJA :D 100% provjereno ......Budi musko i sutni to drug ili ce ti tako biti dok god si snjom :dance: ....
sandra01

#619 Re: Oprostiti prevaru

Post by sandra01 »

A odakle ti ideja da samo muskarci preko 50 imaju problem sa impotencijom?
Ja sam znala neke od 30 koji imaju taj problem,a bogami sam sretala i 50-godisnjake kojima bi mnogi 20 something pozavidili na onome sto mogu uraditi u krevetu :-) Impotencija je problem koji se stvara u glavi a ne medju nogama :run:
Lorena28

#620 Re: Oprostiti prevaru

Post by Lorena28 »

Pozdrav svim prevarenima i prevarantima,,,,,,,

Nova sam tu i odmh na ovu temu naletila.
Ja sam sviježe prevarena prije nekih mjesec dana.
U braku smo 5god. a sve ukupno 10god.
Imamo dvoje dijece i misla sam idealan brak.
Dok se nije desila njemu "avantura " sa drugom.
I sad sama neznam šta bi?
Boli me,izgubila sam povjerenje u njega , ljuta sam i nevidim više ovaj brak kao nekada.
On radi po terenu stalno tako da sam tako šta mogla i očekivati.
Ali opet misla sam da neče nikada.
I da nikada se neču naći u ovoj situaciji,jer bila sam uvjerena da prevaru nebih nikada oprostila,a sad ni sama neznam...
Pokušat ču mu dati drugu šansu ,jer tu je 10god zajedništva ,dvoje dijece i da volim ga i dalje nakon svega.
I sad plaćem dok ovo pišem jer me boli.
Osječam se da sam ja kriva ,da nisam bila dobra žena pa je to napravio, guši me taj osječaj i neznam kako da ga se riješim,,pokušavam nemislit na to zaboravit ali mi neide .
I jednostavno neznam šta bi on i dalje radi tamo gdje je ona svaku večer mislim da je sa njom mada on tvrdi da nije a ja mu nevjerujem.
Zoya

#621 Re: Oprostiti prevaru

Post by Zoya »

Za mene je prevara nedostatak postovanja prema partneru i nikako je ne opravdavam. Oprostiti ali ne zaboraviti( ovdje su podjeljena misjenja). Ako si spremna da nastavis zajednicu sa njim,koja ce se od sad pa nadalje zasnivati na sumnji, onda ne vidim razloga za tu patnju, jer ce biti patnja. Ti ces njemu nabijati na nos prevaru, on ce vjerovatno trpiti neko vrijeme dok mu ne pukne film i tako u krug cjeli zivot dok se i vasoj djeci ne smuci da vas slusaju i sama ce vas pitati sto ste skupa. Svasta nesto covjek izdura zbog djece a je li vrijedno?! Hmm. Ista ta djeca ce vam nakon nekog vremena reci "pa sto ste ostali skupa"?
Hiljadu zasto, hiljadu zato... Jedan od glavnih problema u dugim zajednicama je taj sto dvoje prestanu da razgovaraju o "sitnicama" koje brzo prerastu u krupne stvari, sve se pretpostavljam svodi oko djece umjesto da ponekad sjednu i fino iznesu neka svoja nezadovoljstva i da se svim snagama potrude da ih isprave.
Vama bi definitivno pomoglo strucno lice koje se bavi tom problematikom i koje bi vam pomoglo nekim savjetima da nastavite zivot dalje (ako se za to odlucite). Ja bih licno picvajz napravila i ne mislim da bih mogla dalje, a ne bi ni taj moj kukavac :D koliko bi mu to na nos nabijala, no opet ko zna..
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#622 Re: Oprostiti prevaru

Post by pape »

Lorena28 wrote: .....
I jednostavno neznam šta bi on i dalje radi tamo gdje je ona svaku večer mislim da je sa njom mada on tvrdi da nije a ja mu nevjerujem.
Dobro bi bilo da se vrati sa tog terena, jer ... sve dok je blizu kucke, postoji velika vjerovatnoca da to jos traje, ... :roll:
Lorena28

#623 Re: Oprostiti prevaru

Post by Lorena28 »

pape wrote:
Lorena28 wrote: .....
Dobro bi bilo da se vrati sa tog terena, jer ... sve dok je blizu kucke, postoji velika vjerovatnoca da to jos traje, ... :roll:
Znam ja to sve, ali mora raditi ,,,,
I ništa mi ne preostaje več mu vjerovatI a pitanje kako?????????
saim_adka

#624 Re: Oprostiti prevaru

Post by saim_adka »

Zoya wrote:Za mene je prevara nedostatak postovanja prema partneru i nikako je ne opravdavam. Oprostiti ali ne zaboraviti( ovdje su podjeljena misjenja). Ako si spremna da nastavis zajednicu sa njim,koja ce se od sad pa nadalje zasnivati na sumnji, onda ne vidim razloga za tu patnju, jer ce biti patnja. Ti ces njemu nabijati na nos prevaru, on ce vjerovatno trpiti neko vrijeme dok mu ne pukne film i tako u krug cjeli zivot dok se i vasoj djeci ne smuci da vas slusaju i sama ce vas pitati sto ste skupa. Svasta nesto covjek izdura zbog djece a je li vrijedno?! Hmm. Ista ta djeca ce vam nakon nekog vremena reci "pa sto ste ostali skupa"?
Hiljadu zasto, hiljadu zato... Jedan od glavnih problema u dugim zajednicama je taj sto dvoje prestanu da razgovaraju o "sitnicama" koje brzo prerastu u krupne stvari, sve se pretpostavljam svodi oko djece umjesto da ponekad sjednu i fino iznesu neka svoja nezadovoljstva i da se svim snagama potrude da ih isprave.
Vama bi definitivno pomoglo strucno lice koje se bavi tom problematikom i koje bi vam pomoglo nekim savjetima da nastavite zivot dalje (ako se za to odlucite). Ja bih licno picvajz napravila i ne mislim da bih mogla dalje, a ne bi ni taj moj kukavac :D koliko bi mu to na nos nabijala, no opet ko zna..
:D
Lorena28

#625 Re: Oprostiti prevaru

Post by Lorena28 »

sanabe wrote:Nikako
I ja sam to rekla i tvrdila da nikada neču oprostiti i gle sad vraga baš to radim,,,,
ali sad se lomim i pitam se dali ima smisla sve to?
Locked