Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

radiša

#601 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

Raigor Stonehoof wrote:
radiša wrote:
Raigor Stonehoof wrote:kad neko na moje oci laze, ne zelim da budem fin. pogotovo jer nije u pitanju MISLJENJE nego CINJENICA.

to sto hiljade ljudi jede tu ne govori nista o kvalitetu nego o jebenom marketingu.
ljudi sigurno tamo jedu zato sto valja.mek je u vecini zemalja pun a kod nas je prazan skoro pa uvijek.toliko o "marketingu"...
kakav crni marketing.
kod nas prazan mek??? :lol:
Image

Image
svaki dan prođem dva puta pored njega a ti kacis slike sa otvaranja garant.pisi provjerene stvari najlakse lupat ko maksim...
JThomas

#602 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

radi slabije nego ranije, ali daleko od "praznog".
radiša

#603 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

U odnosu na zelju je prazan i na one mekove vani a nije prazan da niko ne sjedi,nemoj bukvalac bit.
muha_sa

#604 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

radiša wrote:U odnosu na zelju je prazan i na one mekove vani a nije prazan da niko ne sjedi,nemoj bukvalac bit.
kafenišu pored izloga--valja bit vidjen :D
Banksy

#605 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

Nije Željo toliko loš, pretjerujete ... I nije to restoran da svako ima svoj sto, brza hrana je u pitanju, neću tamo sjediti bezveze, ne vidim problem da odsjedim tih 10 min s nepoznatim ljudima.
Meni kod Ferhatovića više nisu dobri, ne znam, nije mi to više taj ukus, a najviše se kod njega jelo, više ne jedem ...
Ima li taj Zmaj gdje prema centru, da probamo i to čudo?
corsa

#606 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by corsa »

Nema, zmaj je samo kod Robota u Hrasnom. Ima i na autobuskoj stanici, ali to nije isti vlasnik, a Boga mi ni cevapi.
Zmaj u Hrasnom definitivo No.1
Banksy

#607 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

Ne išla u Hrasno ...
sumirprimus

#608 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sumirprimus »

et sad ne nzamo sta je rostilj.
ako cemo pravo nema rostilja bez mesa, danasnji cevap skoro i nije meso.
corsa

#609 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by corsa »

Banksy wrote:Ne išla u Hrasno ...
Pa mozes jednom kad krenes na more svratiti, usput ti je... :-)
Banksy

#610 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

corsa wrote:
Pa mozes jednom kad krenes na more svratiti, usput ti je... :-)
:lol:
Mrsko mi je ići samo zbog ćevapa, spojiću jednom ugodno s korisnim.

Gdje reče da je to ... ? :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#611 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by O'zone »

corsa wrote:Nema, zmaj je samo kod Robota u Hrasnom. Ima i na autobuskoj stanici, ali to nije isti vlasnik, a Boga mi ni cevapi.
Meni Zmaj ne leži dok ga drugi ukivaju u zvijezde. Čevapi im brate ko od kartona. Jesu oni veliki (možda i preveliki) ali nikakvog okusa meni nemaju.
ultima_palabra

#612 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

O'zone wrote:
corsa wrote:Nema, zmaj je samo kod Robota u Hrasnom. Ima i na autobuskoj stanici, ali to nije isti vlasnik, a Boga mi ni cevapi.
Meni Zmaj ne leži dok ga drugi ukivaju u zvijezde. Čevapi im brate ko od kartona. Jesu oni veliki (možda i preveliki) ali nikakvog okusa meni nemaju.
Bolji je Besko, odmah do njega. Mada ja generalno i kad odem u ćevabdžinicu, pojedem nešto bezbjednije od ćevapa.
corsa

#613 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by corsa »

Ne znam, meni su ukusni, a i velicina mi odgovara. I Zeljini su ukusni, ali ih zbog velicine ja zovem "turisticki cevapi". Daj brate da se od cenera najedem k'o covjek! :D

@Banksy Kod Robota u Hrasnom, kad ides od Trga heroja sa njegove desne strane. Miris cete dovesti. :)
radiša

#614 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

ne brini se nece ti niko nista. :D
dječak sa šibicama

#615 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ja stvarno mogu pojesti, pola vola, ali Zmajeve cevape nikada nisam uspio pojesti do kraja. Kolicinski je to puno, ali meni neukusno, somun suh i cesto slabo podgrijan, cevapi ogromni ali kao od kartona.

Inace ne kontam tu zaludjenost cevapima u Sarajevu, mogu ih pojesti jednom u 2 mjeseca, ako i toliko.
Banksy

#616 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

corsa wrote:Ne znam, meni su ukusni, a i velicina mi odgovara. I Zeljini su ukusni, ali ih zbog velicine ja zovem "turisticki cevapi". Daj brate da se od cenera najedem k'o covjek! :D

@Banksy Kod Robota u Hrasnom, kad ides od Trga heroja sa njegove desne strane. Miris cete dovesti. :)
Hvala, vidjela sam gore tvoj post, snaći ću se. :)

Moj test za dobre ćevape je: da je ukusno, da nije masno, da nema žestok miris, da nije preslano, da ti je malo to što si pojeo :D , a onda, da se poslije par sati ne diže u grlo i da ne popijem za njima poslije litre vode.
karanana

#617 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

gdje ti je granica dokle smijes ici?
Banksy

#618 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

:lol:
Koliko god pojedeš, budu tako dobri da misliš da si mogao još, a realno ne možeš ... :D

edit:upalim :lol:
O'zone
Globalni moderator

#619 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by O'zone »

dječak sa šibicama wrote:Ja stvarno mogu pojesti, pola vola, ali Zmajeve cevape nikada nisam uspio pojesti do kraja. Kolicinski je to puno, ali meni neukusno, somun suh i cesto slabo podgrijan, cevapi ogromni ali kao od kartona.

Inace ne kontam tu zaludjenost cevapima u Sarajevu, mogu ih pojesti jednom u 2 mjeseca, ako i toliko.
Meni iskreno kad se jedu čevapi odem u mesaru (jednu određenu) uzmem sebi za ćejfa, bacim na tavu i ubijem se ko hajvan :mrgreen:
radiša

#620 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

dječak sa šibicama wrote:Ja stvarno mogu pojesti, pola vola, ali Zmajeve cevape nikada nisam uspio pojesti do kraja. Kolicinski je to puno, ali meni neukusno, somun suh i cesto slabo podgrijan, cevapi ogromni ali kao od kartona.

nisu ni meni uopste zmajevi cemu,nemaju mi onaj smek uopste kako imaju carsijski,ne znam sta se to tolko raji sviđa kod njega kad su preglomazni, od sode i slicnih anomalija. :D
Last edited by radiša on 14/12/2015 14:23, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#621 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

O'zone wrote:

Meni iskreno kad se jedu čevapi odem u mesaru (jednu određenu) uzmem sebi za ćejfa, bacim na tavu i ubijem se ko hajvan :mrgreen:
Upravo tako, kad mi se jedu cevapi, odem u mesnicu i uzmem pola kile/kilu i roknem se kalorijama :D
corsa

#622 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by corsa »

dječak sa šibicama wrote:
O'zone wrote:

Upravo tako, kad mi se jedu cevapi, odem u mesnicu i uzmem pola kile/kilu i roknem se kalorijama :D
Ma NiDJe veze cevapi sa rostilja i iz tave. Mislim, uzmem i ja nekad za kuce, ali ne moze se to dvoje porediti.
Raigor Stonehoof

#623 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

radiša wrote:ne znam sta se to tolko raji sviđa kod njega kad su preglomazni, od sode i slicnih anomalija. :D
jel to u zelji nisu preglomazni od sode i brasna?
radiša

#624 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by radiša »

ovi su vise,nema im konkurencije.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#625 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sabina1 »

radiša wrote:
Image
svaki dan prođem dva puta pored njega a ti kacis slike sa otvaranja garant.pisi provjerene stvari najlakse lupat ko maksim...
Gdje je ovdje Željko Komšić :D ?
Post Reply