SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zlatiborka

#601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

ljubav_aha wrote:zlatiborka,imas li jos novosti :?:
Imam samo vijest da je Nijaz u kriticnom stanju. Njegova majka je ocajna i ne zna sta da radi i kome da se obrati.

alica.k wrote: zlatiborka, mislim da je vec neko pisao ovdje o tome, diplomatska lica ne podlijezu zakonima drzave u kojoj borave, vec ih se mora vratiti u njihovu drzavu i tamo to razrjesiti po njihovim zakonima. ili tako nesto :S :?:
Znam ja to dobro, mene zanima sta je MVP uradilo na tome da se posalje policijski izvjestaj o saobracajnoj nesreci u Sloveniju da bi oni tamo eventualno procesuirali ambasadorku po njihovim zakonima. A gospodja ambasadorka je na bolovanju u Sloveniji, dok je za vrijeme boravka njihovog predsjednika Danijela Tirka u Sarajevu ona bila stalno u njegovoj pratnji. Izgleda da se puno umorila i otisla kuci na bolovanje... :x :x

I sto je po meni najgore, zasto se suti o ovom slucaju, zasto?
ljubav_aha

#602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

zlatiborka wrote:
ljubav_aha wrote:zlatiborka,imas li jos novosti :?:
Imam samo vijest da je Nijaz u kriticnom stanju. Njegova majka je ocajna i ne zna sta da radi i kome da se obrati.

alica.k wrote: zlatiborka, mislim da je vec neko pisao ovdje o tome, diplomatska lica ne podlijezu zakonima drzave u kojoj borave, vec ih se mora vratiti u njihovu drzavu i tamo to razrjesiti po njihovim zakonima. ili tako nesto :S :?:
Znam ja to dobro, mene zanima sta je MVP uradilo na tome da se posalje policijski izvjestaj o saobracajnoj nesreci u Sloveniju da bi oni tamo eventualno procesuirali ambasadorku po njihovim zakonima. A gospodja ambasadorka je na bolovanju u Sloveniji, dok je za vrijeme boravka njihovog predsjednika Danijela Tirka u Sarajevu ona bila stalno u njegovoj pratnji. Izgleda da se puno umorila i otisla kuci na bolovanje... :x :x

I sto je po meni najgore, zasto se suti o ovom slucaju, zasto?
zlatiborka,ti si osoba koja predstavljas civilizirane gradjane svog grada,mogu misliti kako se osjecas kao takva gradjanka koja nemas podrsku drzave ,a jos manje njenog drustva :cry:

zlatiborka,majka moze napisati tuzbu i slicno,slucaj ce odbiti,plus finansijska odsteta i tako moze platiti advokata,ali sto je najvaznije,bitno je da Nijaz prezivi,ali daljnje lijecenje treba platiti okrivljena stranka
scooter21ba

#603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

za ambasadorku me i ne cudi ali pomenu onog maloljetnika sa svabom onim
e to mi je krivo vjerovatno mu majka dala pi*ke nekom glavonji pa ne odgovara
texel

#604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by texel »

mIRCerka wrote:
zlatiborka wrote:http://www.24sata.info/18366

Upravo sam cula da je vozac Nijaz Zorlak u teskom zdravstvenom stanju. Ljekari se bore za njegov zivot. Nesreca se desila noc prije dolaska slovenskog predsjednika Danila Tirka u Sarajevo.

Zasto o ovome nije bilo informacija u nasim medijima, zasto se zataskava da je vrla ambasadorica vozila pijana i izazvala tesku nesrecu? Ko to zataskava i zasto?

Dokle je stigla policijska istraga i zasto javnost o tome nije obavjestena? :mrgreen:

Gdje su silne udruge, NVO-i, gradjanska udruzenja, novinari i branioci ljudskih prava da dignu glas i osude ponasanje ambasadorke i onih koji je stite, drzave Slovenija i BiH tj. njvisi nivoi vlasti , kojima zivot Nijaza ne znaci nista. Vazno je da Natasa ostane netaknuta, da se sto prije zaboravi da je vozeci pijana sa 1,8 promila alkohola u krvi ugrozila zivot jednog gradjanina.

Napravila je tezak prekrsaj, vozila pijana i tesko povrijedila Nijaza. Niko se nije oglasio cak ni da pita kako je ovaj covjek, niko, ni novinari ni silne udruge.....

Sramota, sramota kakvo smo pokvareno i bezosjecajno drustvo postali..... :x
bio je clanak u Avazu...bilo je i tema na forumu, ali u drugom postu vec pocese pricati o Ambasadorkinom priv. zivotu...ljubavnom...i tako to...
I naravno, kao i obicno, skrene prica sa kolosijeka...
:(
Pa smijem li ja otvarati temu i pisati o privatnom životu ambasadorice? što mi izbrisaste temu?
zlatiborka

#605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

3 puta bravo za FTV,

prikazase prilog u dnevniku prije par minuta o Nijazu. Izgleda grozomorno, jadni covjek. Javila se Biljana Jandrokovic i rekla da je pacijent u teskom stanju. Ima serijski lom rebara, tesku kontuziju glave, izvadjena mu je slezena, strasno, sav je izlomljen. U komi je i samo povremeno na kratko dolazi do svijesti.....

Prikazase i onu bezdusnu Natasu koja nije ni pitala sta se desava sa povrijedjenim i zbrisala u Sloveniju.

Sto je najgore, niko ni od nasih zvanicnika nista nije rekao.....grozno..... :mrgreen:

Majka njegova je izgubljena, brine se za Nijazov zivot i samo zeli da se on oporavi.....

Nemam rijeci, koliko su odvratni svi ovi politicari i slovenski i nasi,
fuj, fuj, fuj......
....smajlikojipovraca.... :x
Last edited by zlatiborka on 21/10/2008 21:35, edited 1 time in total.
AdnanSA

#606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AdnanSA »

Svaka čast za FTV za reportažu večeras a ne ko neki što šute kao vagine i idu Slovencima niz dlaku...
Nijaz je jak momak i uz božiju pomoć će se oporaviti.
Ni od naših ni od slovenačkih političara nisam očekivao nikakvu reakciju.
zlatiborka

#607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

AdnanSA wrote:Svaka čast za FTV za reportažu večeras a ne ko neki što šute kao vagine i idu Slovencima niz dlaku...
Nijaz je jak momak i uz božiju pomoć će se oporaviti.
Ni od naših ni od slovenačkih političara nisam očekivao nikakvu reakciju.
Vidi ovako, smatram da nasi i slovenacki politacari moraju da reaguju. Pogotovu ovi iz Slovenije jer su u EU i samim tim prihvataju nacela EU, posesebno ona o ljudskim pravima. Znamo da oni to ne bendaju puno (pokradene stedise ljubljanske banke, mi smo slovenacka ekonomska kolonija itd....).

A ponasaju se tako jer im ovi nasi domaci kurtoni od politacara to dopustaju. Zasto im dopustaju, pa zato sto su u talu sve na stetu gradjana BiH, zajedno su poharali drzavu i svi imaju oraha u dzepovima.

Mi smo nazalost navikli da ne ocekujemo da se vlast zalaze za gradjane. Mi se pod hitno moramo od toga odviknuti i traziti odgovornost vlasti prema svojim gradjanima.

U ovom konkretnom slucaju najveci krivci su federalni i kantonalni ministar policije, koji su zataskali ovu nesrecu. Da se ne talasa jer je stigao predsjednik Slovenije, tj. da mu se bolje uvlace sa manje vazelina. Ali taj je bio samo 2 dana u posjeti, a ovi nasi kurtoni od ministara su nastavili da sute, nisam cula jos ni jedno zvanicno saopstenje sa njihove strane.

Mene zanima da li federalni ministar policije donosi odluke samostalno ili mu je nadredjeni premijer Nedzad Brankovic?

Razocarali su me i mediji, covjek se bori za zivot vec desetak dana a oni tek sinoc objavise prilog o ovom udesu. No bolje ikad nego nikad....

Sramota, velika sramota.....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:@Mirci,

mene ne zanima privatni i ljubavni zivot ambasadorke, mene zanima zasto stampa i mediji nista ne kazu o povrijedjenom gradjaninu, kako mu je, da li se oporavlja i uopste sta je s njim? Dokle je stigla policijska istraga.
I ja se pitam cemu prica o njenom seksualnom zivotu al se onda sjetim
Postoji jedan priručnik iz perioda SFRJ i UDB-e, koji potanko objašnjava
kako se iznutra razbijaju demonstracije. Nadležni iz CG UDB-e su postali
eksperti za njegovu praktičnu primjenu.Stvar je prosta: ubaci se nekoliko
provokatora u masu, koji sa više strana u pogodnom momentu bace po
kamenicu, što je znak za start policiji da batinama, suzavcem i brutalnom
silom rasturi skup.
pa mi sve jasno bude...
zlatiborka wrote:
Ovo me strasno podsjeca na nedavni slucaj kada je maloljetnik napravio udes u kojem je poginula jedna njemica (slucajno na istoj raskrsnici). I nista se vise nije culo o tome, mora da taj maloljetni vozac tudjih auta ima jako uticajne roditelje! :x
Culo se itekako, on je opet nedugo nakon toga uhvacen za volanom.
zlatiborka wrote:
Ja sam iz privatnih izvora cula da je povrijedjeni Nijaz u teskom stanju, da se ljekari bore za njegov zivot. Daj Boze da prezivi i oporavi se.
Vecinu uopste ne zanima Nijaz, on je njima samo statistika. Najbitnije je nagovoriti se nekome, napsovati se, ispasti kul i pametan, a vec sutra se postavlja pitanje KO JE NIJAZ. Vidis da se ovdje uglavnom raspituju oni koji ga licno znaju.

zlatiborka wrote: dotle neka nam je svima Bog na pomoci. :x
nazalost, slazem se
scooter21ba

#609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

jeli neko zna sta se desavalo kod uciteljske danas oko 1 sat to guzva neka ucenika bruku na ulici
izgleda neka tuca ili sta vec
sve sto sam vidio iz tramvaja je da svi nesto trce ostali gledaju
amrica

#610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Nije Sarajevo, ali maloljetnik ubio maloljetnika, za sve krivo oruzje u kuci...

Mladen Bugarinović ubio druga
Do ove nesreće je došlo oko 21.00 čas u porodičnoj kući Bugarinovića, dok je on Todoroviću pokazivao očev pišto
lj...
02.11.2008. 12:44

Teslićka policija privela je petnaestogodišnjeg M.B. iz sela Barići u opštini Teslić zbog sumnje da je sinoć nehotice iz pištolja ubio vršnjaka Borislava Todorovića, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Do ove nesreće je došlo oko 21.00 čas u porodičnoj kući M.B., dok je on Todoroviću pokazivao očev pištolj.

"Tokom pregleda pištolja, on je opalio, prilikom čega je Todorović zadobio prostrelnu ranu u predjelu grudnog koša, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Teslić, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt", navodi se u saopštenju.

Uviđaj na licu mjesta je izvršila kriminalistička policija iz Teslić, a M.B. je nakon kriminalističke obrade, koja je obavljena u prisustvu jednog od roditelja, u ranim jutarnjim časovima pušten na slobodu uz saglasnost tužioca.

Protiv M.B. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nehatno lišenje života.

Po naredbi dežurnog tužioca dobojskog Okružnog tužilaštva danas će u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju biti izvršena obdukcija tijela preminulog.

O navedenom događaju obaviješten je i Centar za socijalni rad Teslić.

Srna nezvanično saznaje da je iz pištolja nehotice pucao petnaestogodišnji Mladen Bugarinović.
valterbranisarajevo

#611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Silovao pa prodao djevojčicu

Šokantna priča o dvanaestogodišnjoj Romkinji, koju je otac silovao i potom prodao osamnaestogodišnjaku za tisuću maraka, potresla je javnost u BiH, ali i šire.

Policijska provjera
Po nalogu županijske tužiteljice Dijane Milić, policija u Tuzli, Živinicama i Kladnju provjerava prijavu prema kojoj je u noći na subotu silovana dvanaestogodišnja Romkinja B. A. iz Živinica, a nakon toga iste noći prodana osamnaestogodišnjem B. F. iz Kladnja, također romske nacionalnosti. Slučaj je prijavila B.A., majka nesretne djevojčice, koja je policiji ispričala kako je silovatelj njezin nevjenčani suprug tridesetpetogodišnji S. E., također Rom.

On je malodobnicu odveo na skrovito mjesto u blizini autobusne stanice u Kladnju gdje ju je silovao, a nakon toga ju je A.B. u Kladanj prodao poznaniku B.F. za 1000 maraka, u čijoj kući je iste večeri djevojčica pronađena.

Navodno ju je B.F. ponovno prisilio na seksualni odnos. Iako nije rijetkost da Romkinje vrlo mlade budu prisiljene na seksualni odnos, ovaj slučaj šokirao je javnost koja traži oštru kaznu za počinitelje kaznenih djela. U MUP-u Tuzlanske županije kažu da je djevojčica potvrdila prijavu svoje majke o silovanju i prodaji.

Pritvoren silovatelj
Županijska tužiteljica Dijana Milić dala je naredbu da se izvrši tjelesni i ginekološki pregled dvanaestogodišnje Romkinje, a nakon toga sasluša S. E. Polcija je preksinoć pritvorila nevjenčanog supruga i prijavila ga za kazneno djelo seksualnog odnosa s maloljetnicom. Na području općine Živinice djeluju dvije romske organizacije Romano Drom i Rom. Dvije organizacije su nužne jer Romi na području Živinica žive na petnaest lokacija.

Večernji list

Za misiju UNICEF-a u BiH. Da li vam je ovo dovljno da nešto poduzmete napokon...Ili ćemo tražiti da kupite svoje "prnje" :x
Jara

#612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Maloprije su se čula tri rafala na Dobrinji, zatim sirene...vidjeh kola policije...zna li neko šta je bilo?
scooter21ba

#614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

ne kontam kako je ovog golfa ovako neko zakacio i odakle?

ovaj druga slika pretpostavljam da je pretrcavao
jeli?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

scooter21ba wrote:

jeli?
mislim da je to motorista, koji je navodno letio dosta daleko od auta i motora...
scooter21ba

#616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

eto nek nastave bez kacige voziti skutere
sta ce mi kaciga jebo to
eto im sada

sto se tice nesrece ne znam ko je kriv i ne krivim odmah tu motoristu al eto da je imao kacigu vjerovatno bi bolje prosao
zecko_kupuz

#617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zecko_kupuz »

Večeras, iza 18.00 sati smo mogli svjedočiti spektakularnom požaru u sarajevskom naselju Bjelave :D.
Dakle, sjedim ja u sobi i čujem galamu, vrisku....Izađem na balkon, a ispred zgrade (ulica Zaima Šarca) uveliko gori crni Fiat Punto. Vatra šiklja tri metra uvis, dim toliko gust da se ništa ne vidi, a vazduhom se širi neugodan miris izgorjelog motora. Komšije u totalnoj panici, traže crijevo sa vodom, zovu vatrogasce, pokušavaju spasiti dokumente iz "užarenog" automobila. Nekoliko minuta poslije konačno su došli do vode i ugasili vatru. Sve u svemu, pravi spektakl :sad: . Žao mi je mladog i neiskusnog vlasnika, koji je u nevjerici sve to posmatrao sa strane.
E, da. Najgore od svega je da su se vatrogasci pojavili tek petnaestak minuta nakon što su bili prozvani :roll: (znam da dolaze sa Skenderije). Do tada su ljudi iz komšiluka uspjeli odraditi sav posao.
photo

#618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by photo »

scooter21ba wrote:

jeli?
nisam bio tamo, ali mislim da je pokusao proci golf sa desne strane iz trake za skretanje desno i ubaciti ispred njega prije ostrva pa nije stigao. mozda je golf bio brzi od njega.
VR6

#619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Koliko sam cuo, nije provjereno - motorista je proletio kroz crveno i zveknuo Golfa.
Mada mi nije jasno kako se to desilo, s obzirom da je Golf udaren straga... :-?
A-R-N-I

#620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

zecko_kupuz wrote:Večeras, iza 18.00 sati smo mogli svjedočiti spektakularnom požaru u sarajevskom naselju Bjelave :D.
Dakle, sjedim ja u sobi i čujem galamu, vrisku....Izađem na balkon, a ispred zgrade (ulica Zaima Šarca) uveliko gori crni Fiat Punto. Vatra šiklja tri metra uvis, dim toliko gust da se ništa ne vidi, a vazduhom se širi neugodan miris izgorjelog motora. Komšije u totalnoj panici, traže crijevo sa vodom, zovu vatrogasce, pokušavaju spasiti dokumente iz "užarenog" automobila. Nekoliko minuta poslije konačno su došli do vode i ugasili vatru. Sve u svemu, pravi spektakl :sad: . Žao mi je mladog i neiskusnog vlasnika, koji je u nevjerici sve to posmatrao sa strane.
E, da. Najgore od svega je da su se vatrogasci pojavili tek petnaestak minuta nakon što su bili prozvani :roll: (znam da dolaze sa Skenderije). Do tada su ljudi iz komšiluka uspjeli odraditi sav posao.
Sto sa Skenderije, pa ima vatrogasi dom na Bjelavama tacnije sto metara od tog mjesta, u ulici Bjelave ispod doma Ljubica Ivezic...
scooter21ba

#621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

photo wrote:
nisam bio tamo, ali mislim da je pokusao proci golf sa desne strane iz trake za skretanje desno i ubaciti ispred njega prije ostrva pa nije stigao. mozda je golf bio brzi od njega.
zar je moguce da motor onako rasturi golfa?
VR6

#622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Nemas ni pojma kako, novi motori jesu lagani, al opet kad 180 kg leti velikom brzinom, moze biti izuzetno opasno...

Image
scooter21ba

#623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

pa dobro jeli bio ovaj veliki ili je skuter
doduse ja sam mislio na skuter ovi veliki ni na kraj pameti
Dioda

#624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Cim vidim nekog momka koji profura na nekom bijesnom motoru kazem-eno ga,sjeo na tabut. I nije daleko od istine.
Uzas :(
VR6

#625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Pa rekose da je vozio 200 km/h, koliko skutera znas da mogu voziti toliko?! No vjerujem da je ta brzina prenapuhana...

Dioda ko nema iskustva i jeste tako. Sportski motori idu 3 sekunde do 100 km/h. Za toliko pjesak ne predje ni 5 metara.
Locked