Bh. navijačka scena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#601 Re: Bh. navijačka scena

Post by 1946 »

smoki_choko wrote:nije vam bilo zabranjeno doci na stadion vec ste vi sami sebi i nama zabranili da dodjemo na stadion. velika, ogromna razlika. drastićna sto bi se reklo :-)

na grbavici necete nikad ni organizovati, a sto se mene tice mozete i u banja luci ili sirok brijegu. gdje vam je volja

sto se nas tice vas 5000 odite u vrapcice i platite 20 KM kartu pa stajite po kisi na onoj skeli s uzivanjem. nemao nista protiv. a mi smo gospoda, mi ocemo samo na tribine.
Ti smatraš istok Grbavice tribinom? Da biste bili gospoda morate se tako i ponašati, a ne onda vi karte za vaš pandan skele iz Vrapčića prodavati po cijeni od 7 KM. To nije gospodsko ponašanje već licemjerstvo i papanluk.
smoki_choko wrote:da mi imamo potpuno upotrebljiv stadion sa velikom zapadnom i istocnom tribinom, ne bi vas se ogranicavalo ni sa cim. nek dodje pun sjever i istok. ako vas ima toliko. al ociglendo tebi nisu jasne neke stvari kako funkcionira nas sjever, pa opet kazem dzaba pricati. vama u lukavici nek daju 100 karti po 100 KM vi idite slobodno, niko vam ne brani. dokazite da ste pravi navijaci. ovo za prodate karte moraces se obratiti upravi, ja nisam upoznat sa tim informacijama.

gracić nije htio da organizuje utakmicu jer mu je bilo mrsko, a za pare nije problem. nikad bilo i bice. eto vi se ne bi zalili da vam gracic kaze da necete moci gledati sarajevo na kosevu ili da karte budu 10, 20 KM za sjever. de pusti suplju. pa žalili smo se gradu i opstini, samo vi ne pratite sta se desavalo/desava
I šta su Općina i Centar mogli učiniti po tom pitanju? Samo zamoliti Gracića da popusti, da on to nije htio vas nigdje ne bi bilo.
Vi imate prostora na sjeveru još, onaj dio prema zapadu koji nikad na derbiju niste ispunili, kad bi se pomakla ona "tampon" zona na pola LJ slova mi bi imali malo više prostora a ne da jedni drugima na glavi sjedimo. Ali tim pomicanjem se opet vraćamo na ono gospodsko ponašanje kojeg nema kod vas.
Ali ste zato spremni kukati na sav glas kad se prema vama neko ponaša tako i bojkotovati.
smoki_choko

#602 Re: Bh. navijačka scena

Post by smoki_choko »

1946 wrote: Ti smatraš istok Grbavice tribinom? Da biste bili gospoda morate se tako i ponašati, a ne onda vi karte za vaš pandan skele iz Vrapčića prodavati po cijeni od 7 KM. To nije gospodsko ponašanje već licemjerstvo i papanluk.
jel treba da eskalira opet ko onda kad ste odvaljivali stolice. da vam damo cijeli sjever pa ne bi nijedna stolica ostala. a dajte nam vi par miliona pa cemo vam napraviti istocnu tribinu sa stolicama da se smjestite. znate kakva je situacija sa sjeverom i sa parama i opet se nesto prica. ja bi vam dao onoliko koliko god bi vas doslo, al situacija je takva kakva je. moze vam se dati jos koji red na sjeveru nista vise. i to nema veze sa licemjerstvom i papanlukom to je činjenično stanje. malo si pobrko pojmove
1946 wrote: I šta su Općina i Centar mogli učiniti po tom pitanju? Samo zamoliti Gracića da popusti, da on to nije htio vas nigdje ne bi bilo.
Vi imate prostora na sjeveru još, onaj dio prema zapadu koji nikad na derbiju niste ispunili, kad bi se pomakla ona "tampon" zona na pola LJ slova mi bi imali malo više prostora a ne da jedni drugima na glavi sjedimo. Ali tim pomicanjem se opet vraćamo na ono gospodsko ponašanje kojeg nema kod vas.
Ali ste zato spremni kukati na sav glas kad se prema vama neko ponaša tako i bojkotovati.
da se ne ponavljam ovo sam gore obrazlozio
1946

#603 Re: Bh. navijačka scena

Post by 1946 »

Pa skinuli ste prošli put stolice sa slova O, možete skinuti i pola slova LJ (skinite J :D ).
Kad bi se tako gledalo, kao što ti kažeš, onda vi od '97. kad ste čini mi se prvi put kidali stolice sa juga na stadionu Asim Ferhatović Hase ne bi nikako dolazili na tu tribinu, šta ste stolica polomili. :roll:
smoki_choko

#604 Re: Bh. navijačka scena

Post by smoki_choko »

1946 wrote:Pa skinuli ste prošli put stolice sa slova O, možete skinuti i pola slova LJ (skinite J :D ).
Kad bi se tako gledalo, kao što ti kažeš, onda vi od '97. kad ste čini mi se prvi put kidali stolice sa juga na stadionu Asim Ferhatović Hase ne bi nikako dolazili na tu tribinu, šta ste stolica polomili. :roll:
ako je prazan cosak do zapada kako ti tvrdis treba vas tamo ugurati i onako tamo nema stolica, puno jednostavnije nego da skidamo stolice
1946

#605 Re: Bh. navijačka scena

Post by 1946 »

Gore će vama biti između dvije vatre :D :evil:
Omerovim_Koracima

#606 Re: Bh. navijačka scena

Post by Omerovim_Koracima »

I onako ih pocjepamo navijacki svaki derbi,zamisli da nam daju citav sjever. pa ne mogu ni zamislit,medvjedici ne bi ni izasli iz sumarka skrivenog. cujem obradice te i yugi oh :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#607 Re: Bh. navijačka scena

Post by Šibicar »

Pitari ponašate se k'o da nikad Grbavicu niste vidjeli,vjerujem da su to sve provokacije što se tiče našeg stadiona pa mi mrsko svakom odgovarati,ali budite realni jednom u životu,nekad ste dobijali samo 'zdenku' i čitav istok i to dugi niz godina,bunili ste se ovo ono,haj' naši popuste dobijete skoro pola sjevera,i opet ne valja,sad tražite geometrijski precizno pola sjevera,a dogodine ćete tražiti 2 trećine,jer će vam i tu biti tjesno.Isto k'o da mi ne bi voljeli da nam je Grbavica k'o Old Traford,pa da dobijete taj famozni čitav sjevar na korištenje,da imate komfor k'o što mi imamo na Koševu,ali sad jednostavno to nije moguće,uslovi na našem stadionu su takvi kakvi su i moramo se svi pomiriti sa tim.Da je kojim slučajem obrnuta situacija i da vi igrate na Grbavici,ista bi situacija bila jer stadion je takakv kakav je,i htjeli vi ti priznati ili ne,ne može pružiti bolje uslove ni za vas ni za nas od trenutnog.51 država kaže to je zato što se bojimo navijačkog poraza :shock: dobro mu je LSD odgovorio,to nema nikakve veze sa tim,k'o da nekog iz uprave libo rinaka o nekom navijačkom porazu i prepucavanju.Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.
Joey Tribbiani

#608 Re: Bh. navijačka scena

Post by Joey Tribbiani »

nije prvi put da tako nešto spominju (nek se sami prepoznaju). U glavi propuh. Ovdje se ne radi samo o Klubu, nego i o dijelu grada, države... :roll:
Last edited by Joey Tribbiani on 19/10/2010 01:21, edited 3 times in total.
sistematski pregled

#609 Re: Bh. navijačka scena

Post by sistematski pregled »

smoki_choko wrote:da mi imamo potpuno upotrebljiv stadion sa velikom zapadnom i istocnom tribinom, ne bi vas se ogranicavalo ni sa cim. nek dodje pun sjever i istok. ako vas ima toliko. al ociglendo tebi nisu jasne neke stvari kako funkcionira nas sjever, pa opet kazem dzaba pricati. vama u lukavici nek daju 100 karti po 100 KM vi idite slobodno, niko vam ne brani. dokazite da ste pravi navijaci. ovo za prodate karte moraces se obratiti upravi, ja nisam upoznat sa tim informacijama.

gracić nije htio da organizuje utakmicu jer mu je bilo mrsko, a za pare nije problem. nikad bilo i bice. eto vi se ne bi zalili da vam gracic kaze da necete moci gledati sarajevo na kosevu ili da karte budu 10, 20 KM za sjever. de pusti suplju. pa žalili smo se gradu i opstini, samo vi ne pratite sta se desavalo/desava
Moram :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kralj si !
cigara

#610 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

smoki_choko wrote:prvo. vi pitari kad budete imali svoj stadion onda cete moci nesto pricati, ovako je sve suplja.
drugo. najbolje zabraniti gostujucim navijacima da ikako dolaze na stadione, kad vam ne odgovara situacija kakva je trenutno na grbavici. jbg mi nemamo bolje. hocete cijeli sjever, da necete mozda i jug da vam damo. s toga je najbolje da mi ne idemo na kosevo na jug a vi fino ne dolazite na onaj cosak od naseg sjevera i mirna bosna :roll:
da ti pocnem nabrajati timove koji igraju na gradskim stadionima koji se pikaju kao njihovi? il mislis da je fk sarajevo nizerazredni klub zbog toga i da nema pravo AFH zvati svojim stadionom?
Obuca9

#611 Re: Bh. navijačka scena

Post by Obuca9 »

fosil wrote:Sta ce paliti kad su je zaposjeli i nebi je vi vise vidjeli da nebi sporazuma, zna se kojeg!
Kralju, nadam se da si svjestan kakvu si glupost napisao...
cigara

#612 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

"Gospoda" su jedina navijacka skupina koja je s radovanjem pljeskala sijalici :lol:

steta sto je Steve Irwin umro, mogli ste ga unajmiti da procisti onu divljninu, taj stadion ima specificnu floru i faunu
Last edited by cigara on 19/10/2010 01:39, edited 1 time in total.
smoki_choko

#613 Re: Bh. navijačka scena

Post by smoki_choko »

cigara wrote:
smoki_choko wrote:prvo. vi pitari kad budete imali svoj stadion onda cete moci nesto pricati, ovako je sve suplja.
drugo. najbolje zabraniti gostujucim navijacima da ikako dolaze na stadione, kad vam ne odgovara situacija kakva je trenutno na grbavici. jbg mi nemamo bolje. hocete cijeli sjever, da necete mozda i jug da vam damo. s toga je najbolje da mi ne idemo na kosevo na jug a vi fino ne dolazite na onaj cosak od naseg sjevera i mirna bosna :roll:
da ti pocnem nabrajati timove koji igraju na gradskim stadionima koji se pikaju kao njihovi? il mislis da je fk sarajevo nizerazredni klub zbog toga i da nema pravo AFH zvati svojim stadionom?
ne moras mi nabrajati. nemam sluha. a sta mislim o vama odmah zaboravim kad procitam sta vi pisete i mislite o nama
cigara

#614 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

smoki_choko wrote:
cigara wrote:
ne moras mi nabrajati. nemam sluha. a sta mislim o vama odmah zaboravim kad procitam sta vi pisete i mislite o nama
misljenje je jedno, cinjenice su drugo
Baltazar_khan

#615 Re: Bh. navijačka scena

Post by Baltazar_khan »

cigara wrote: steta sto je Steve Irwin umro, mogli ste ga unajmiti da procisti onu divljninu, taj stadion ima specificnu floru i faunu
Zato ima ovaj dečko :mrgreen:
Image
LSD

#616 Re: Bh. navijačka scena

Post by LSD »

Cinjenice se drugo, naravno...ali cinjenica je da ste na tom stadionu podstanari cijeli svoj život i da je taj stadion u vlasništvu Grada (tacnije opštine Centar kojoj dugujete ogromne pare za neisplacene kirije)...to su cinjenice.
cigara

#617 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

@balthazar Frajer bi na onom stadionu mogo zivjeti najmanje mjesec dana :D
cigara

#618 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

LSD wrote:Cinjenice se drugo, naravno...ali cinjenica je da ste na tom stadionu podstanari cijeli svoj život i da je taj stadion u vlasništvu Grada (tacnije opštine Centar kojoj dugujete ogromne pare za neisplacene kirije)...to su cinjenice.
bolje podstanar u vili nego gazda supe
smoki_choko

#619 Re: Bh. navijačka scena

Post by smoki_choko »

cigara wrote:
pa naravno, cinjenica je da vi nemate stadion. i mozete misliti i govoriti sta ocete.
cigara wrote:
kojoj vili, chengic vili. evo ga jos jedan za knijge provala :lol:
Last edited by smoki_choko on 19/10/2010 01:46, edited 1 time in total.
Urban B.

#620 Re: Bh. navijačka scena

Post by Urban B. »

Baltazar_khan wrote:
Urban B. wrote:Pola foruma pitari,i pred derbi se svi nalozili da nesto pricaju a utakmice odavno vidjeli nisu!Sjever vam ne treba nikako dati,2 skupine su pokusale zapalit grbavicu,jedni 92 a druga se zna koja!

I ovo je provokativan komentar upoređuješ nas navijače sarajeva sa onim koji su grad granatirali i palili... Razmisli i ti malo šta pričaš ;-)

Kao sto si mogao procitat,uporedjujem djelo paljenja stadiona,nista vise!tako da to nije provokacija nego istina!
fosil

#621 Re: Bh. navijačka scena

Post by fosil »

Baltazar_khan wrote:
Urban B. wrote:Pola foruma pitari,i pred derbi se svi nalozili da nesto pricaju a utakmice odavno vidjeli nisu!Sjever vam ne treba nikako dati,2 skupine su pokusale zapalit grbavicu,jedni 92 a druga se zna koja!

I ovo je provokativan komentar upoređuješ nas navijače sarajeva sa onim koji su grad granatirali i palili... Razmisli i ti malo šta pričaš ;-)
Upravo, to je i moj zakljucak bio, ali eto to je pitarski mentalitet koji pise gluposti. Ma nema pravi ste...
cigara

#622 Re: Bh. navijačka scena

Post by cigara »

smoki_choko wrote:
cigara wrote:
pa naravno, cinjenica je da vi nemate stadion. i mozete misliti i govoriti sta ocete.
cigara wrote:
oko, i one garaze na cvili su bolje tribine od onih kod vas
ibizza

#623 Re: Bh. navijačka scena

Post by ibizza »

Urban B. wrote:To je taj njihov mentalitet,ne treba se dalje objasnjavati nista!
SDta ti pametujes,majke ti??Cuj njihov mentalitet :x
Kad budes cuo ovakve stvari od svih nas na forumu,onda mozes reci SVI,do tada,drzi se pojedinaca ;-)
I da,beze vam je ta rasprava oko Grbavice,Koseva.Sve su to nasi objekti,sve pripada nasem gradu :)
Joey Tribbiani

#624 Re: Bh. navijačka scena

Post by Joey Tribbiani »

cigara wrote:
smoki_choko wrote:
cigara wrote:
cigara wrote:
oko, i one garaze na cvili su bolje tribine od onih kod vas
odavno nije bilo dosadnijeg frajera na forumu...ili je mozda neki klon :mrgreen:
svakako_lud

#625 Re: Bh. navijačka scena

Post by svakako_lud »

Šibicar wrote:Pitari ponašate se k'o da nikad Grbavicu niste vidjeli,vjerujem da su to sve provokacije što se tiče našeg stadiona pa mi mrsko svakom odgovarati,ali budite realni jednom u životu,nekad ste dobijali samo 'zdenku' i čitav istok i to dugi niz godina,bunili ste se ovo ono,haj' naši popuste dobijete skoro pola sjevera,i opet ne valja,sad tražite geometrijski precizno pola sjevera,a dogodine ćete tražiti 2 trećine,jer će vam i tu biti tjesno.Isto k'o da mi ne bi voljeli da nam je Grbavica k'o Old Traford,pa da dobijete taj famozni čitav sjevar na korištenje,da imate komfor k'o što mi imamo na Koševu,ali sad jednostavno to nije moguće,uslovi na našem stadionu su takvi kakvi su i moramo se svi pomiriti sa tim.Da je kojim slučajem obrnuta situacija i da vi igrate na Grbavici,ista bi situacija bila jer stadion je takakv kakav je,i htjeli vi ti priznati ili ne,ne može pružiti bolje uslove ni za vas ni za nas od trenutnog.51 država kaže to je zato što se bojimo navijačkog poraza :shock: dobro mu je LSD odgovorio,to nema nikakve veze sa tim,k'o da nekog iz uprave libo rinaka o nekom navijačkom porazu i prepucavanju.Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.
Problem sjevera na grbavici je više prešao u tradiciju, štampanje više karata nego koliko može ljudi stati na istu s'tim da ima i tampon zona plus da je jedan dio popunjen oko 70 % a drugi oko 300% .
Garantujem da niko od manijaka apsolutno nema pojma o kakvoj se situaciji radi pa zato i prigovaraju, ali jbg ko zna možda i skontate nekad.
Najupečatljivije mi je ostalo onaj derbi kad je Nouken zabio go, masa se samo zatalasala naprijed nazad, niti možeš ruke podići, a o skakanju da i ne pomisliš... Jedino što je dobro što ne moraš misliti da ne padneš slučajno, pošto sa svih strana si stisnut ko sardina u konzervi, samo opušteno.... :-)
Dok neko u onoj masi ne umre (pu pu pu gluho bilo,,,) nekima neće doći iz guzice u glavu...
Zar je toliki problem ako ništa onda barem napraviti dvije boje karti za nas jedne ,za vas druge, i zna se koliko ljudi može stati... Ali jbg, tad se valjda ne bi moglo hapati lovu na kartama u ovolikoj mjeri....
Locked