09. 05 - dogovori za protest

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mogly

#601 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Mogly »

cleo wrote:
Inicijativa uspjela, sutra (08.05.) svi trk do trafike po Oslobođenje!!!!!!!! :mrgreen:

Zašto Oslobođenje :?: Zašto ciljamo ljude koji već dolaze :?: Ko je sad odlučio bez da provjeri glas građana putem foruma :?: Čemu konspiracija :?: Pa nisam Vam ja kriv što (su Vas) ste se predstavili auditorijumu pa sve ovo pretvarate u lični obračun i držite građane zarobljenicima Vaših ambicija. Dokle ovako :roll: Gdje je masovnost :idea:
cleo

#602 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by cleo »

Mogly wrote:
cleo wrote:
Inicijativa uspjela, sutra (08.05.) svi trk do trafike po Oslobođenje!!!!!!!! :mrgreen:

Zašto Oslobođenje :?: Zašto ciljamo ljude koji već dolaze :?: Ko je sad odlučio bez da provjeri glas građana putem foruma :?: Čemu konspiracija :?: Pa nisam Vam ja kriv što (su Vas) ste se predstavili auditorijumu pa sve ovo pretvarate u lični obračun i držite građane zarobljenicima Vaših ambicija. Dokle ovako :roll: Gdje je masovnost :idea:

ZATO ŠTO NIJE BILO DOVOLJNO VOLONTERA DA ULETE PA SE NIJE IMALO PARA ZA SKUPI NAM AVAZ. I Mogly, kad si toliko zabrinut za sve što ide ispred građana, jesi se javio na post/poziv uvijek dobrog gosta??

I ja se pitam gdje je masovnost kad je zaista potrebna!!!
Mogly

#603 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Mogly »

skorpija1S wrote: Onda prozovite SDP,izborili se za povecanje djecijeg doplatka.
Molim te pronađi jedan potez, bilo šta, bilo koga iz SDA, a što bi mogli podržati kao građani. Nemoj mi samo reći da toga nema. Ako ne pronađeš takvo nešto, optužujem te da koristiš forum građana za promociju političke partije.
cleo wrote: ZATO ŠTO NIJE BILO DOVOLJNO VOLONTERA DA ULETE PA SE NIJE IMALO PARA ZA SKUPI NAM AVAZ. I Mogly, kad si toliko zabrinut za sve što ide ispred građana, jesi se javio na post/poziv uvijek dobrog gosta??
A zašto je Oslobođenje bilo prvi izbor? I zašto se odlučilo opet mimo foruma?
O mom "neangažmanu" mogu da pišem roman, ali je valjda dovoljno reći da ne želim da upadam u zamku elitizma, nezamijeranja, tupljenja oštrice kritike koja pomjera stvari naprijed bolje nego bezuslovno klimanje glavom.
skorpija1S

#604 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by skorpija1S »

Mogly wrote:
cleo wrote:

zato sto je Oslobodjenje novina gradjana,uvijek bila i ostala,a zna se ko Avaz cita i kupuje.
skorpija1S

#605 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by skorpija1S »

cleo wrote:E, 09. maja pred zgradom Vlade Federacije BIH u 11 h najavljen je protest Saveza logoraša BIH. Inace, ovaj datum obilježavaju kao svoj. Našim vlastima se neće svidjeti tolika dešavanja......... nadam se da neće masovno uzimati slobodne dane.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
skorpija1S

#606 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by skorpija1S »

@ Mogly,sa velikim zaljenjem,ne mogu naci niti jedan pozitivan potez SDA, koliko god da se trudila.Vjerovatno se mnogi slazu samnom.
Alhemicarkaa

#607 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Alhemicarkaa »

Mogly, poziv za ucestvovanje u finansiranju ovog oglasa stajao je na ovom forumu. Nisi se javio, odakle ti sad pravo da pitas zasto ovako, a ne onako?
Ljudi koji su odlucili ucestvovati su se sastali, raspitali za cijene, sastavili oglas i dali u Oslobodjenje. Kad vec pitas, prvi izbor je bio Avaz, medjutim, nismo imali dovoljno para. I samo zato Oslobodjenje.
uvjek dobar gost

#608 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by uvjek dobar gost »

......... Najjači smo na jeziku, na tastaturi, iz hladovine izgledamo i djelujemo, u isto vrijeme toliko pazimo na svoj spoljašnji izgled, uvijek smo dotjerani, počešljani, čisti i namirisani... nema veze jel ujutro idemo na pijacu ili idemo u piljaru po hljeb neki polubjeli jer za bijeli više namamo para. Svaki tren koristimo za glumu i lažno predstavljanje, koristimo svaku pa i najmanju nepažnju sagovornika da ga obmanemo kako smo plemeniti i produhovljeni..
A sve to je jedna velika LAŽ, mi smo čisti samo sa površine, puni smo duplih standarda i lažnih normi ponašanja, puni smo laži koje smo spremni servirati svima, uživamo u šupljoj priči, i glumimo u svakoj situaciji... da mi smo sarajlije samo nas pogledaj... zar se ne vidi.. nema veze što smo prazni iznutra kad nas krasi lažni sjaj !!!!

Kad uzmemo u obzir samo ovaj djelić istine nije mi ni najmanje čudo što su na vlasti Tajo, Mama, Branković i ostala šarolika ekipa..... kakvi smo mi nismo ni bogdu bolje zasluži...
uvjek dobar gost

#609 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Danas u 17.30 negdje na sredini Radićeve ulice (kod caffe-a Galerija) skupljanje je za podjelu letaka za 09. Maj ko god može da naleti ja molim da to učini....
Post prije je napisan iz revolta prema staroj sarajevskoj raji...... punoj duha.... :x
skorpija1S

#610 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by skorpija1S »

[quote="Alhemicarkaa"]Mogly, poziv za ucestvovanje u finansiranju ovog oglasa stajao je na ovom forumu. Nisi se javio, odakle ti sad pravo da pitas zasto ovako, a ne onako?
Ljudi koji su odlucili ucestvovati su se sastali, raspitali za cijene, sastavili oglas i dali u Oslobodjenje. Kad vec pitas, prvi izbor je bio Avaz, medjutim, nismo imali dovoljno para. I samo zato Oslobodjenje.[/quote]
Sad me bas razocara.
Corto Maltese

#611 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

Mogly wrote:A zašto je Oslobođenje bilo prvi izbor? I zašto se odlučilo opet mimo foruma?
Čip za "odlučivanje" po ovom pitanju je bio KM komada 1.
Ti si dao KM komada 0.
Nekako mi ofirno da se ja tebi pravdam gdje sam potrošio svojih KM komada 100.
sarajevo63

#612 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by sarajevo63 »

:thumbup: za oglas, i za izbor novina; svejedno je u kojim će dnevnim novinama izaći, rasprave i palamuđenja su potpuno bespotrebna, samo rad pokazuje rezultate; svaka čast ljudi!
Corto Maltese

#613 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

U 17:30 u Radićevoj podjela "Građanina" i letaka, pozivnica za protest 9. maja. Kad to obavimo, uz transparente i prigodne uzvike, krećemo ka Pozorištu

Skrenuo bih pažnju na neviđenu kulturu dijaloga na (u mene mi) bloggu: http://www.blogger.ba/komentari/87124/1534889/svi
Last edited by Corto Maltese on 07/05/2008 14:52, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#614 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Danas u 17.30 negdje na sredini Radićeve ulice (kod caffe-a Galerija) skupljanje je za podjelu letaka za 09. Maj ko god može da naleti ja molim da to učini....
Post prije je napisan iz revolta prema staroj sarajevskoj raji...... punoj duha.... :x

Što se tiče kulture dijaloga.... nevjerovatno... Dijani svaka je za degeneka mislim ko je nju pitao oko knjiga i čitanja mladih... zna li ta osoba uopšte koliko u BiH ima nepismenih.... ima ona stara pjesma "da sam ja neko"....

ako ko ne može danas a može sutra... neka ga to ne spriječava da se javi.... :-)
Corto Maltese

#615 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

Sve je spremno za večeras :)

Image

Image

Image

Image
Corto Maltese

#616 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

Za one koji nisu bili: Šerpe su položile ispit!
Prisutnih- između 30 i 50, što sa prisutnim policajcima čini 100
Sat vremena prije smo dijelili letke po gradu. Jedna grupa se zadala u šetnju do čaršije i nazad, a meni je bilo lijeno hodat', pa sam otišao do zgrade kantona i okitio cijeli kantonalni vozni park. Podrazumijeva se da sam tri letka stavio na SS-ov službeni automobil, onaj koji ga je dovezao u Pozorište. Onda smo dernečili pred Pozorištem, od 19:15 do 20:00. Od instrumentarija smo imali 20-tak šerpi, dvije trube, 15-tak pišći, tri foto aparata, kameru i i megafon.
Kada su sve zvanice ušle, mi smo se podijelili u tri grupe. Jedna je otišla sa Mirzom postavljati plakate na Hotel Zagreb, druga dekorisati asfaltne ploče u Ferhadiji, a treća na pivu.
Ne znam kako je veće proteklo prvoj i trećoj grupi, ali druga je prijavljena od strane savjesnih građana, te praćena i legitimisana od strane organa reda i poretka. Kao što vidite, pritislo sa svake strane.
Slika govori više od hiljadu riječi, a loša slika traži objašnjenje od par desetina riječi. Obilježili smo asfaltne odljevke u Ferhadiji tekstom:
1.POLUTRAJNA MERMERNA PLOČA
MODEL:
Dr. DENIS ZVIZDIĆ
ROK TRAJANJA
1.5 MANDAT

2. KRATKOTRAJNA MERMERNA PLOČA
MODEL:
SEMIHA BOROVAC
ROK TRAJANJA:
1 MANDAT

3. LAHKOKVARLJIVA MERMERNA PLOČA
MODEL:
SAMIR SILAJDŽIĆ
ROK TRAJANJA:
K'O JOGURT

Image

Image

Image

Image
Last edited by Corto Maltese on 07/05/2008 22:41, edited 2 times in total.
sicodre

#617 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by sicodre »

odlicno!
Mogly

#618 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Mogly »

Alhemicarkaa wrote:Mogly, poziv za ucestvovanje u finansiranju ovog oglasa stajao je na ovom forumu. Nisi se javio, odakle ti sad pravo da pitas zasto ovako, a ne onako?
Ljudi koji su odlucili ucestvovati su se sastali, raspitali za cijene, sastavili oglas i dali u Oslobodjenje. Kad vec pitas, prvi izbor je bio Avaz, medjutim, nismo imali dovoljno para. I samo zato Oslobodjenje.

Hvala.
Moje zapažanje je da bi bolje bilo pozvati ljude koji ne dolaze preko Avaza nego one koji dolaze preko Oslobođenja, a sve da bi dobili na masovnosti.
Nadam se da neće biti pravilo da odlučuje onaj ko finansira, jer bi nas onda s pravom smatrali plaćenicima.
zlatiborka

#619 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by zlatiborka »

Ovaj cova, krajnji lijevi u bijelim hlacama je samo prolaznik. Dok je Corto stelio foto-aparat, prileti on i pita moze li se i on slikati. Mi mu rekli da moze i eto ga tu.

S druge strane kamere su bila 3-4 policajca koji su se zanimali za nase aktivnosti.

Inace, bili smo danas CETA MALA ALI ODABRANA, po jacini nase buke. Jos mi zvoni u usima ona moja pisca, koji su mi blizu stajali su se odmicali, a i loncic je bio bucan i rezonantan. Nisam se odavno osjecala ovako dobro i leprsavo, zabavili smo se odlicno!
sunčan dan

#620 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by sunčan dan »

Malo smo lupali po suđu (liječili dječije komplekse) pištali, vikali. Onda smo trčkarali po Ferhadiji i bili opet zločesti. :-) Sve u svemu dobro se osjećam.
sarajevo63

#621 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by sarajevo63 »

Hvala.
Moje zapažanje je da bi bolje bilo pozvati ljude koji ne dolaze preko Avaza nego one koji dolaze preko Oslobođenja, a sve da bi dobili na masovnosti.
Nadam se da neće biti pravilo da odlučuje onaj ko finansira, jer bi nas onda s pravom smatrali plaćenicima.
Nadam se da će nezadovoljnici skupiti cca 1.000,00KM i pokazati nam da su zaista za to da oglas izađe i u Avaz-u. Predlažem da to učine u petak, ovaj ili slijedeći jer je tada tiraž najveći te tako zadovolje i svoje ja. I ne osjete se manje plaćenicima nego ovi koji su platili oglas u Oslobođenju. Jer poslije 9-og ima još dana.
Mene je naviše dojmilo mahanje sa stepenica pozorišta i legitimisanje u Ferhadiji.
Hvala za budno motrenje svega što se dešava na forumu.
Imate mahanje. :run:
zlatiborka

#622 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by zlatiborka »

Ej Corto, kako je svijet mali, u jednom trenutku skontah ko ti je supruga. Sa njom se znam vec skoro desetak godina iz drugacijih prilika i druzenja, a i zemljakinje smo po porijeklu nasih roditelja!

A ti Mogly, nemoj sitnicariti i da li si danas bio sa nama?

Jos me jako zanima komentar naseg vrlog novinara FATMIRA ALISPAHICA na danasnje dogadjaje!
Corto Maltese

#623 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

Još par kompromitujućih slika (uhvaćenih) ispred Pozorišta:

Image

Image

I da vas podsjetim gdje i kad se opet vidimo:

Image
vedderedi

#624 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by vedderedi »

Ekipa br. 2 je postavila transparent izmedju hotela Zagreb i susjedne zgrade. Preporucujem da ujutru prosetate tim dijelom Titove. Od veceras ta ulica izgleda mnogo bolje. :) Svaka cast imirzi. :thumbup:
Corto Maltese

#625 Re: 09. 05 - dogovori za protest

Post by Corto Maltese »

vedderedi, ne kradi nam titulu! Ekipa broj 2 smo mi. Vi ste ekipa br. 1 :)
Locked