pitanje KOJI BORCI?????Pravi nisu dobili ni za kifludamirm wrote:"Borci" su od Brankovica dobili 700 miliona KM, tj. 40% Federalnog budzeta. Mislim da je sad svima jasno ko gusi razvoj BiH.
OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- Asana
Steta sto nisam novinar istrazivac
Sada bih iskontaktirala sva ova udruzenja koja su navedena u saopstenju, i trazila intervju od onih koji su prisustvovali sastanku ... bas bi voljela da objasne taj stav, sta je za njih manipulacija javnim mijenjem, a iznad svega, kako prepoznaju politikante - i ima li ih slucajno u njihovim redovima
Sada bih iskontaktirala sva ova udruzenja koja su navedena u saopstenju, i trazila intervju od onih koji su prisustvovali sastanku ... bas bi voljela da objasne taj stav, sta je za njih manipulacija javnim mijenjem, a iznad svega, kako prepoznaju politikante - i ima li ih slucajno u njihovim redovima
- suncica24
Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!Asana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac![]()
- alica.k
http://www.cin.ba/Asana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac![]()
- vjesticanametli
ja znam da sam u subotu pred katedralom pa kao hoce nek me i streljaju
SAMIRE SJASI I POVEDI HAVERKU 
-
damirm
Pa nek demantuju...suncica24 wrote:Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!Asana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac![]()
-
zemljotres
Je l' to onaj što već više od pola godine drži Baščaršiju pod opsadom zbog izgradnje svoje garaže na mjestu nekadašnjeg parkinga? (stalno mu se pojavljuje voda, jer je tu nekad prolazio potokroditelj wrote:dodatak isti svrakic je u Gradskom vijecu.sta mislite kako je on glasao??????
- O'zone
- Globalni moderator
Majko mila pa ovo je Sramota!!!!
Borci koji su dali krv i dijelove tjela za ovo zemlju da bi smo mi bolje živjeli u njoj sad su "navodno " protiv nas a za vlast koja ih j..e u zdra mozak već evo 13 godina. ja lično pozivam sve demobilisane borce, RVI i sve ostale koji su učestvovali u odbrani nam jeden i jedine Bosne i Hercegovine da dođu u Subotu 01.03.2008. godine pa da vide čiji smo mi to pijuni i za koga se mi to borimo, da vide da nismo plaćenici nego običan narod kojem je svega preko glave kao i
njima i da nam se pridruže u cilju popravljanja svega što ne valja u političkoj, socijalnoj i ekonomskoj sferi ove države, ako su nas mogli braniti u ratu mogu biti rame uz rame sa nam i u miru.
Borci koji su dali krv i dijelove tjela za ovo zemlju da bi smo mi bolje živjeli u njoj sad su "navodno " protiv nas a za vlast koja ih j..e u zdra mozak već evo 13 godina. ja lično pozivam sve demobilisane borce, RVI i sve ostale koji su učestvovali u odbrani nam jeden i jedine Bosne i Hercegovine da dođu u Subotu 01.03.2008. godine pa da vide čiji smo mi to pijuni i za koga se mi to borimo, da vide da nismo plaćenici nego običan narod kojem je svega preko glave kao i
njima i da nam se pridruže u cilju popravljanja svega što ne valja u političkoj, socijalnoj i ekonomskoj sferi ove države, ako su nas mogli braniti u ratu mogu biti rame uz rame sa nam i u miru.
-
Risto Kuglarić
Al pazi ovo:zemljotres wrote:Je l' Vam poznata retorika?Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
"...pokušavaju DESTABILIZIRATI sigurnosnu situaciju u Sarajevu..." (odnosi se na proteste)
"Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."
opa, entropiju sistema? počeli smo se šamarat
e ko vam je ovo sastavljo...
EDIT: typo
Last edited by Risto Kuglarić on 27/02/2008 14:00, edited 1 time in total.
-
Alija Alijagić
Koji k... hoće ti tartufi od boračkih udruženja?Koje njima dao pravo da predstavljaju borce? Ko ih je izabrao? Očigledno vladajuča klika. Ja sam demobilisani borac i član sam ZELENIH BERETKI, i što se mene tiće ova bagra ne govori u moje ime. Samoimenovani predstavnici boračke populacije gonite se u tri p. m. izdajničke!
Last edited by Alija Alijagić on 27/02/2008 14:00, edited 1 time in total.
-
roditelj
postovani forumasiAsana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac![]()
Iako nisam srebrenicanin niti imam ikakve veze sa tim dijelom drzave tri puta zaredom sam isao na denaze pronadenih i identifikovanih posmrtnih ostataka.Ovo govorim iz razloga sto sam razgovarao sa ogromnim brojem stanovnika koji su po cijeloj bih i inostranstvu i znam samo jedno da su ogorceni na vlast i na one koji ih predstavljaju.pa njihove "pametne" glave poslije dizanja glasa u srebrenici naprasno dobise radna mjesta u sarajevu i to ni manje ni vise nego u parlamentu,a onda sa skupocjenim sluzbenim limuzinama odlaze u srebrenicu i tom isto raspamecenom narodu sole pamet i govore im kako su oni u sarajevu jer ima tako lakse mogu pomoci.
Nanu FATU gledamo stalno na tv-u,ali niko pa ni ti isti koji su se ovdje udomili nisu prstom mrdnuli da joj pomognu.Imam ruzan osjecaj da isti jedva cekaju zajedno sa RS-om da nana umre i da tako zavrse slucaj.Bog joj dao lijepo zdravlje i da izdrzi,a ima nanu ko da naslijedi.
sve su to zbirovi koji se probise na tudoj muci ali neka...
- alica.k
a ko biva nije bilo bezakonje, anarhija i "entropija sistema"Risto Kuglarić wrote: "Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."
-
in33sa
Ma kakvi borci, u tim borackim udruzenjima caruju lazni borci, ko je bio u ratu sjeca se onih usminkanih sto su po gradu paradirali u novim uniformama. Kojekakvi oficircici sa SDA znackom na reveru (obavezno) i slicno.
Pravi borci su uz gradjane, 100%, ako niko nije oni jesu.
Pravi borci su uz gradjane, 100%, ako niko nije oni jesu.
-
zemljotres
BRUTALNO PRETUČEN ELDIN MELIĆ (16)
NOVO NASILJE U SARAJEVU
SILEDŽIJA NIHAD ŠAHINOVIĆ (26) POLICIJI JE POSLIJE IZJAVIO DA MU JE MALOLJETNA ŽRTVA KOLUTALA OČIMA.
as, bh dnevnik, broj 369, srijeda, 27. februar, 2008.
-
tajniglas
[quote="tajniglas"]Uniju veterana i Zelene beretke kontrolisu Svrakici, a ova vlast im je omogucila enormno bogacenje, Zlatni ljiljani i nosioci zlatne politicke znacke tvrde da ne stoje iza saopcenja, licno sam kontaktirao neke od njih koji su u upravi ovih udruzenja. Kao demobilisani borac koji je ranjavan 4 puta LICNO SE OGRADJUJEM od borackih organizacija Kantona Sarajeva i neka budu dosljednji, ako prozivaju kako se organizatori kriju, neka se onda oni ne kriju iza floskule "Kordinacioni odbor borackih udruzenja". Vrlo brzo cemo ih prozvati imenom i prezimenom, pa neka objasne svojoj djeci kako pomazu kriminal u gradu. Nma objasnjavati ne trebaju, mi znamo[/quote]
Općina Stari Grad finansiraće rad osam boračkih organizacija iz ove općine. Kako je kazao Šaban Begović, predsjednik Komisije za pitanja boraca i žrtava rata, predviđena je sljedeća raspodjela sredstava: [b]za UG RVI 45.000 KM, za UG Porodice šehida i poginulih boraca 44.000 KM, Zelenim beretkama 34.000 KM. Za JOB Unija veterana predviđena su sredstva od 52.000 KM, UG Druge brdske brigade 15.000 KM, UG Demobilisanih boraca 92-95 15.000 KM, UG Dobitnika najvećih ratnih priznanja 10.000 KM
Općina Stari Grad finansiraće rad osam boračkih organizacija iz ove općine. Kako je kazao Šaban Begović, predsjednik Komisije za pitanja boraca i žrtava rata, predviđena je sljedeća raspodjela sredstava: [b]za UG RVI 45.000 KM, za UG Porodice šehida i poginulih boraca 44.000 KM, Zelenim beretkama 34.000 KM. Za JOB Unija veterana predviđena su sredstva od 52.000 KM, UG Druge brdske brigade 15.000 KM, UG Demobilisanih boraca 92-95 15.000 KM, UG Dobitnika najvećih ratnih priznanja 10.000 KM
- shuriken
meni najvise smeta Udruzenje paraplegicara
Udruzenje paraplegicara i oboljelih od djecije paralize je u 2007 od Kantona Sarajevo dobilo bijednih i mizernih 2 000 KM!!
I sad jos njima manipuliraju, i to isti oni kupaci!!
nedajte se paraplegicari, mi smo uz vas i ako vi niste uz nas, vama je najteze!
Udruzenje paraplegicara i oboljelih od djecije paralize je u 2007 od Kantona Sarajevo dobilo bijednih i mizernih 2 000 KM!!
I sad jos njima manipuliraju, i to isti oni kupaci!!
nedajte se paraplegicari, mi smo uz vas i ako vi niste uz nas, vama je najteze!
Last edited by shuriken on 27/02/2008 14:04, edited 1 time in total.
-
Vingo
Risto Kuglarić wrote:Al pazi ovo:zemljotres wrote:Je l' Vam poznata retorika?Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
"...pokušavaju DESTABILIZIRATI sigurnosnu situaciju u Sarajevu..." (odnosi se na proteste)
a šta je situacija? Stabilna? Zato protestujemo?
"Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."
Neko s FPN-a
Nego - mene je prisustvo ovih bas potreslo: Savez antifašista i boraca NOR-a - Jel se i oni na kantonalnom budzetu hrane?
WTF??????
- suncica24
Demantovat ce.damirm wrote:Pa nek demantuju...suncica24 wrote:Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!Asana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac![]()
PS: izgleda da, kako ova udruzenja "postoje" u ovoj koordinaciji a je neko sa vrha piramide sastavio dopis i potpiso sve.
mada, po meni i ako su potpisali i ako nisu, ova udruzenja ne predstavljaju borce. Makar ne one koje ja znam i s kojima zivim, a ni krisku hljeba nisu od njih dobili!
-
roditelj
hoce lagodan zivot prijatelju,a jedini moguci put im je preko nas.Alija Alijagić wrote:Koji k... hoće ti tartufi od boračkih udruženja?Koje njima dao pravo da predstavljaju borce? Ko ih je izabrao? Očigledno vladajuča klika. Ja sam demobilisani borac i član sam ZELENIH BERETKI, i što se mene tiće ova bagra ne govori u moje ime. Samoimenovani predstavnici boračke populacije gonite se u tri p. m. izdajničke!
e pa kad cete ne prodose nece ni oni.
- johnnykola
cudi me da nema teorema o dva policajcaRisto Kuglarić wrote: "entropiju sistema."
ili bar one hajsenbergove o neodredjenosti.
langrazeova transformacija, eventualno?!?!?!
Last edited by johnnykola on 27/02/2008 14:12, edited 1 time in total.
-
damirm
Odlicno. Trebalo bi sto prije...suncica24 wrote:Demantovat ce.damirm wrote:Pa nek demantuju...suncica24 wrote: Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!![]()
PS: izgleda da, kako ova udruzenja "postoje" u ovoj koordinaciji a je neko sa vrha piramide sastavio dopis i potpiso sve.![]()
mada, po meni i ako su potpisali i ako nisu, ova udruzenja ne predstavljaju borce. Makar ne one koje ja znam i s kojima zivim, a ni krisku hljeba nisu od njih dobili!