OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
roditelj

Post by roditelj »

damirm wrote:"Borci" su od Brankovica dobili 700 miliona KM, tj. 40% Federalnog budzeta. Mislim da je sad svima jasno ko gusi razvoj BiH.
pitanje KOJI BORCI?????Pravi nisu dobili ni za kiflu
Asana

Post by Asana »

Steta sto nisam novinar istrazivac :D
Sada bih iskontaktirala sva ova udruzenja koja su navedena u saopstenju, i trazila intervju od onih koji su prisustvovali sastanku ... bas bi voljela da objasne taj stav, sta je za njih manipulacija javnim mijenjem, a iznad svega, kako prepoznaju politikante - i ima li ih slucajno u njihovim redovima :lol:
damirm

Post by damirm »

roditelj wrote:
damirm wrote:"Borci" su od Brankovica dobili 700 miliona KM, tj. 40% Federalnog budzeta. Mislim da je sad svima jasno ko gusi razvoj BiH.
pitanje KOJI BORCI?????Pravi nisu dobili ni za kiflu
Eno ih pune kladionice... :lol:
suncica24

Post by suncica24 »

Asana wrote:Steta sto nisam novinar istrazivac :D
Sada bih iskontaktirala sva ova udruzenja koja su navedena u saopstenju, i trazila intervju od onih koji su prisustvovali sastanku ... bas bi voljela da objasne taj stav, sta je za njih manipulacija javnim mijenjem, a iznad svega, kako prepoznaju politikante - i ima li ih slucajno u njihovim redovima :lol:
Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!
alica.k

Post by alica.k »

http://www.cin.ba/
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

ja znam da sam u subotu pred katedralom pa kao hoce nek me i streljaju :D SAMIRE SJASI I POVEDI HAVERKU :x
damirm

Post by damirm »

suncica24 wrote:
Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!
Pa nek demantuju... :-)
zemljotres

Post by zemljotres »

roditelj wrote:dodatak isti svrakic je u Gradskom vijecu.sta mislite kako je on glasao?????? :zzzz:
Je l' to onaj što već više od pola godine drži Baščaršiju pod opsadom zbog izgradnje svoje garaže na mjestu nekadašnjeg parkinga? (stalno mu se pojavljuje voda, jer je tu nekad prolazio potok :D )
fixer

Post by fixer »

pa bit ce sigurno novina koje ce to istrazivati.
O'zone
Globalni moderator

Post by O'zone »

Majko mila pa ovo je Sramota!!!!

Borci koji su dali krv i dijelove tjela za ovo zemlju da bi smo mi bolje živjeli u njoj sad su "navodno " protiv nas a za vlast koja ih j..e u zdra mozak već evo 13 godina. ja lično pozivam sve demobilisane borce, RVI i sve ostale koji su učestvovali u odbrani nam jeden i jedine Bosne i Hercegovine da dođu u Subotu 01.03.2008. godine pa da vide čiji smo mi to pijuni i za koga se mi to borimo, da vide da nismo plaćenici nego običan narod kojem je svega preko glave kao i
njima i da nam se pridruže u cilju popravljanja svega što ne valja u političkoj, socijalnoj i ekonomskoj sferi ove države, ako su nas mogli braniti u ratu mogu biti rame uz rame sa nam i u miru.
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

zemljotres wrote:
Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
Je l' Vam poznata retorika? :D
Al pazi ovo:
"...pokušavaju DESTABILIZIRATI sigurnosnu situaciju u Sarajevu..." (odnosi se na proteste)

:shock: a šta je situacija? Stabilna? Zato protestujemo?

"Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."

opa, entropiju sistema? počeli smo se šamarat :lol:

e ko vam je ovo sastavljo... :roll:

EDIT: typo
Last edited by Risto Kuglarić on 27/02/2008 14:00, edited 1 time in total.
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

Koji k... hoće ti tartufi od boračkih udruženja?Koje njima dao pravo da predstavljaju borce? Ko ih je izabrao? Očigledno vladajuča klika. Ja sam demobilisani borac i član sam ZELENIH BERETKI, i što se mene tiće ova bagra ne govori u moje ime. Samoimenovani predstavnici boračke populacije gonite se u tri p. m. izdajničke!
Last edited by Alija Alijagić on 27/02/2008 14:00, edited 1 time in total.
roditelj

Post by roditelj »

postovani forumasi
Iako nisam srebrenicanin niti imam ikakve veze sa tim dijelom drzave tri puta zaredom sam isao na denaze pronadenih i identifikovanih posmrtnih ostataka.Ovo govorim iz razloga sto sam razgovarao sa ogromnim brojem stanovnika koji su po cijeloj bih i inostranstvu i znam samo jedno da su ogorceni na vlast i na one koji ih predstavljaju.pa njihove "pametne" glave poslije dizanja glasa u srebrenici naprasno dobise radna mjesta u sarajevu i to ni manje ni vise nego u parlamentu,a onda sa skupocjenim sluzbenim limuzinama odlaze u srebrenicu i tom isto raspamecenom narodu sole pamet i govore im kako su oni u sarajevu jer ima tako lakse mogu pomoci.
Nanu FATU gledamo stalno na tv-u,ali niko pa ni ti isti koji su se ovdje udomili nisu prstom mrdnuli da joj pomognu.Imam ruzan osjecaj da isti jedva cekaju zajedno sa RS-om da nana umre i da tako zavrse slucaj.Bog joj dao lijepo zdravlje i da izdrzi,a ima nanu ko da naslijedi.
sve su to zbirovi koji se probise na tudoj muci ali neka...
alica.k

Post by alica.k »

Risto Kuglarić wrote: "Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."
a ko biva nije bilo bezakonje, anarhija i "entropija sistema"
in33sa

Post by in33sa »

Ma kakvi borci, u tim borackim udruzenjima caruju lazni borci, ko je bio u ratu sjeca se onih usminkanih sto su po gradu paradirali u novim uniformama. Kojekakvi oficircici sa SDA znackom na reveru (obavezno) i slicno.

Pravi borci su uz gradjane, 100%, ako niko nije oni jesu.
zemljotres

Post by zemljotres »

BRUTALNO PRETUČEN ELDIN MELIĆ (16)

NOVO NASILJE U SARAJEVU

SILEDŽIJA NIHAD ŠAHINOVIĆ (26) POLICIJI JE POSLIJE IZJAVIO DA MU JE MALOLJETNA ŽRTVA KOLUTALA OČIMA.

as, bh dnevnik, broj 369, srijeda, 27. februar, 2008.
tajniglas

Post by tajniglas »

[quote="tajniglas"]Uniju veterana i Zelene beretke kontrolisu Svrakici, a ova vlast im je omogucila enormno bogacenje, Zlatni ljiljani i nosioci zlatne politicke znacke tvrde da ne stoje iza saopcenja, licno sam kontaktirao neke od njih koji su u upravi ovih udruzenja. Kao demobilisani borac koji je ranjavan 4 puta LICNO SE OGRADJUJEM od borackih organizacija Kantona Sarajeva i neka budu dosljednji, ako prozivaju kako se organizatori kriju, neka se onda oni ne kriju iza floskule "Kordinacioni odbor borackih udruzenja". Vrlo brzo cemo ih prozvati imenom i prezimenom, pa neka objasne svojoj djeci kako pomazu kriminal u gradu. Nma objasnjavati ne trebaju, mi znamo[/quote]

Općina Stari Grad finansiraće rad osam boračkih organizacija iz ove općine. Kako je kazao Šaban Begović, predsjednik Komisije za pitanja boraca i žrtava rata, predviđena je sljedeća raspodjela sredstava: [b]za UG RVI 45.000 KM, za UG Porodice šehida i poginulih boraca 44.000 KM, Zelenim beretkama 34.000 KM. Za JOB Unija veterana predviđena su sredstva od 52.000 KM, UG Druge brdske brigade 15.000 KM, UG Demobilisanih boraca 92-95 15.000 KM, UG Dobitnika najvećih ratnih priznanja 10.000 KM
shuriken

Post by shuriken »

meni najvise smeta Udruzenje paraplegicara

Udruzenje paraplegicara i oboljelih od djecije paralize je u 2007 od Kantona Sarajevo dobilo bijednih i mizernih 2 000 KM!!

I sad jos njima manipuliraju, i to isti oni kupaci!!

nedajte se paraplegicari, mi smo uz vas i ako vi niste uz nas, vama je najteze!

:kiss:
Last edited by shuriken on 27/02/2008 14:04, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Risto Kuglarić wrote:
zemljotres wrote:
Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
Je l' Vam poznata retorika? :D
Al pazi ovo:
"...pokušavaju DESTABILIZIRATI sigurnosnu situaciju u Sarajevu..." (odnosi se na proteste)

:shock: a šta je situacija? Stabilna? Zato protestujemo?

"Odbor je potcrtao da neće priznati nikakva neformalna okupljanja, neosnovane pritiske ili ultimatume te korištenje demokratije za bezakonje, anarhiju i entropiju sistema."

Neko s FPN-a :lol:
Nego - mene je prisustvo ovih bas potreslo: Savez antifašista i boraca NOR-a - Jel se i oni na kantonalnom budzetu hrane?

WTF??????
suncica24

Post by suncica24 »

damirm wrote:
suncica24 wrote:
Demantovat ce. :D
PS: izgleda da, kako ova udruzenja "postoje" u ovoj koordinaciji a je neko sa vrha piramide sastavio dopis i potpiso sve. :-)
mada, po meni i ako su potpisali i ako nisu, ova udruzenja ne predstavljaju borce. Makar ne one koje ja znam i s kojima zivim, a ni krisku hljeba nisu od njih dobili!
roditelj

Post by roditelj »

Alija Alijagić wrote:Koji k... hoće ti tartufi od boračkih udruženja?Koje njima dao pravo da predstavljaju borce? Ko ih je izabrao? Očigledno vladajuča klika. Ja sam demobilisani borac i član sam ZELENIH BERETKI, i što se mene tiće ova bagra ne govori u moje ime. Samoimenovani predstavnici boračke populacije gonite se u tri p. m. izdajničke!
hoce lagodan zivot prijatelju,a jedini moguci put im je preko nas.
e pa kad cete ne prodose nece ni oni.
damirm

Post by damirm »

Od nasih para...
johnnykola

Post by johnnykola »

Risto Kuglarić wrote: "entropiju sistema."

cudi me da nema teorema o dva policajca
ili bar one hajsenbergove o neodredjenosti.
langrazeova transformacija, eventualno?!?!?!
:D :D :D
Last edited by johnnykola on 27/02/2008 14:12, edited 1 time in total.
damirm

Post by damirm »

suncica24 wrote:
damirm wrote:
suncica24 wrote: Asana, ja sam kontaktirala dva udruzenja u kojima znam ljude i...kazu da nisu ni bili. NISU NI BILI!!
Demantovat ce. :D
PS: izgleda da, kako ova udruzenja "postoje" u ovoj koordinaciji a je neko sa vrha piramide sastavio dopis i potpiso sve. :-)
mada, po meni i ako su potpisali i ako nisu, ova udruzenja ne predstavljaju borce. Makar ne one koje ja znam i s kojima zivim, a ni krisku hljeba nisu od njih dobili!
Odlicno. Trebalo bi sto prije...
tajniglas

Post by tajniglas »

[b]JUB Unija veterana - Suad Kulosman
Zlatni ljiljan i Zlatna policijska znacka – Dzevad Rađo
Zelene Beretke – Muhamed Svrakic[/b]
Locked