PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
lunci

Post by lunci »

respect :D
suncica24

Post by suncica24 »

Hadzinice, ostat cemo mi tu i pokazati da moramo reagovati na mnogo stvari, ali se necemo suziti tim sto cemo se formalizovati. I nekako nazvati.
Jer..kako god, mi ostajemo gradjani :)
zeko2008

Post by zeko2008 »

Pozdrav, za sve moje forumase :)
uspio sam se i ja registrovati, i ovim putem zelim reci da poptuno podrzavam proteste.
i naravno sa pištaljkama se vidimo ispred Katedrale u 13h ;)

Sve ove volonterske radnje to radimo, me ohrabruju da nije u nama izumro duh Valtera, duh Vučka.

Osim smjena koje moraju biti primarni zahtjev, takode jako podrzavam i zahtjev da se ukinu nolike dozvole za nosenje oruzja.
Nevjerovatno je da svako malo "bjesnije" auto im min po jedan pistolj, nekad i vise i to su svi na dozvolu. Ko izdaje te dozvole, treba ici i prema njima zahtjev za revizijom tih dozvola, jer svaki kriminalac ima oruzje i to legalno, pa policija nemoze ni da im oduzme. Dakle revizija izdavanja dozvola za oruzje, i to da se urgira da samo oni koji trebaju po duznosti imati oruzje da ga imaju, i da se oduzme ovim polukriminalcima i kriminalcima.
mnogi ce reci, oni ce ga svakako imati sa ili bez dozvole.
Medutim onda policija nece imati nikakvih prepreka da oduzme i uhapsi ih.
ShishMima

Post by ShishMima »

Ok, ne procitajuci sve odgovore na ovu temu zelim ipak da ukratko informisem da postoje nacini, gotovi koncepti rada sa maloljetnickom delikvencijom u gradu. Kao preventivni rad a tako i intervencija. Nisam bas upucena kako je i da li uopste postoji nestu u Sa, ali ako ste zainteresovani za ideje, prijedloge, informacije mogu vam mozda pomoci. Sa maloljetnickom delikvencijom radim vec par godina.
Mozda ako se skroji dobar prijedlog ideje koju je moguce izvesti u praksi, postoji sansa za neki projekat ili sl.
Et' zasad toliko...
Pozz vam i sretno!
hadzinicasa

Post by hadzinicasa »

Sunčice,
sve to stoji, ali mislim da djela(sadržaj) nazivu (formi) daju određeni legitimitet. Sa formaliziranjem ovih incijativa u udruženje građana, pokazujemo da postoji pored neformalne i formalna alternativa ovom bezumlju s kojom bi se ljudi eventualno mogli identificirati.
moje skromno mišljenje
jasminasab

Post by jasminasab »

Sto se tice bloga, sniPod puno hvala na ponudjenoj pomoci, vec postoji osoba koja to odrzava. Dizajn nije toliko bitan kao sadrzaj, ali bice i na tome poradjeno.

Zasad nisam brisala ove postove oko datuma sljedeceg protesta, ali cu to uraditi ako nastavite spamati s tom temom. Vec je receno 1. mart i ko je imao sta da kaze po tom pitanju, trebao je to uciniti ranije. Isto tako, postojat ce posebna tema za naredne proteste ako se za tim ukaze potreba.

Toliko.
alica.k

Post by alica.k »

hadzinice to bi sve unistilo.

opet bi se oznacavali, i ljudi bi se vratili onom hodanju u stadima. neki bi htjeli, neki ne bi zato sto je marijana, sejo, predrag u tome...znas vec.

ne ne, ovako je puno bolje
vedderedi

Post by vedderedi »

Samo bih predlozio da svi posaljemo e mailove svima koje znamo kako bi sto vise ljudi bilo obavijesteno o protestima u subotu ispred katedrale.

Predlazem naslov
PROTEST - SUBOTA, 23.02.2008., 13:00h - ISPRED KATEDRALE (SALJI DALJE)

a u prilogu mozemo postaviti ovaj plakat koji se nalazi na temi "Protesti, Katedrala, 23.12., INFO TOPIC" (ukoliko je to finalna verzija).

Neko je rekao da bi se mediji trebali obavjestiti do danas do podne, jel' to uradjeno?
jasminasab

Post by jasminasab »

vedderedi wrote:Samo bih predlozio da svi posaljemo e mailove svima koje znamo kako bi sto vise ljudi bilo obavijesteno o protestima u subotu ispred katedrale.

Predlazem naslov

a u prilogu mozemo postaviti ovaj plakat koji se nalazi na temi "Protesti, Katedrala, 23.12., INFO TOPIC" (ukoliko je to finalna verzija).

Neko je rekao da bi se mediji trebali obavjestiti do danas do podne, jel' to uradjeno?
E-mailovi se vec uveliko salju, imas jednu od mogucih verzija na info topicu (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47595), a mozes naravno napraviti i neku svoju. Sto se medija tice, sigurna sam da ce biti obavjesteni na vrijeme.
suncica24

Post by suncica24 »

hadzinicasa wrote:Sunčice,
sve to stoji, ali mislim da djela(sadržaj) nazivu (formi) daju određeni legitimitet. Sa formaliziranjem ovih incijativa u udruženje građana, pokazujemo da postoji pored neformalne i formalna alternativa ovom bezumlju s kojom bi se ljudi eventualno mogli identificirati.
moje skromno mišljenje
Mene je samo starh da sa formaliziranjem ne zatvorimo se u "grupu onih tog i tog naziva" i da ne postanemo alternativa, vec da ostanemo korektor svake alternative i mogucnosti
spectra

Post by spectra »

vedderedi wrote:Samo bih predlozio da svi posaljemo e mailove svima koje znamo kako bi sto vise ljudi bilo obavijesteno o protestima u subotu ispred katedrale.

Predlazem naslov

Mislim da je u samom naslovu Email-a dobro naglasiti "MIRNI PROTEST",
znaci:
MIRNI PROTEST - SUBOTA, 23.02.2008., 13:00h - ISPRED KATEDRALE (SALJI DALJE)
maki_celo

Post by maki_celo »

suncica24 wrote:
hadzinicasa wrote:Sunčice,
moje skromno mišljenje
Mene je samo starh da sa formaliziranjem ne zatvorimo se u "grupu onih tog i tog naziva" i da ne postanemo alternativa, vec da ostanemo korektor svake alternative i mogucnosti

ukoliko dodje do formaliziranja 75% onih koji su planirali podrzati proteste ce automatski odustati.
mi cemo i dalje ostati 'gradjani sarajeva' i kao takvi prijetnja svima onima koji ne rade svoj posao.
dajte da ovo odradimo kako je zamisljeno pa za sledece probleme cemo se opet izorganizovati.bitno je da sami sebi dokazemo da gradjani sarajeva mogu biti ujedinjeni u ovim zahtjevima i tako dobijemo samopouzdanje kod rjesavanja ostale problematike
vedderedi

Post by vedderedi »

spectra wrote:

Predlazem naslov

Mislim da je u samom naslovu Email-a dobro naglasiti "MIRNI PROTEST",
znaci:
MIRNI PROTEST - SUBOTA, 23.02.2008., 13:00h - ISPRED KATEDRALE (SALJI DALJE)
Upravo sam to i napisao.
Dakle subject je:

MIRNI PROTEST - SUBOTA, 23.02.08., 13:00h, ISPRED KATEDRALE (salji dalje)

Tekst u e mailu je:

Zelis promjene ali mislis da sam ne mozes puno promijeniti?
Pridruzi nam se!
Budi i ti dio protesta!
Katedrala, 23.02.2008. 13h.

a prilozio sam i ovaj letak

Image
shuriken

Post by shuriken »

OTVORENO PISMO STUDENATA I STUDENTICA ORMAR BIBLIOTEKE FILOZOFSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BANJALUCI
U vezi protesta studentskih organizacija i udru¾enja graðana u Banjaluci odr¾anih povodom progla¹enja dr¾ave Kosovo u kosovskom saboru 17.O2.2008.

Studenti i studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, okupljeni i okupljene oko Ormar biblioteke, s odbojno¹æu gledaju na organizaciju studentskih protesta odr¾anih 18.02.2008. u Banjaluci povodom progla¹enja dr¾avnosti Kosova. Studentska populacija koja je iza¹la tog dana na ulice Banjaluke slijepo se stavlja u politièke interese vladajuæe politièke oligarhije, neartikulirajuæi uop¹te svoje prave studentske interese i interese na¹eg dru¹tva.
Na studentskim protestima odr¾anim u Banjaluci 18. februara/veljaèe, strogo osuðujemo paljenje nacionalne zastave Bosne i Hercegovine, kao i bilo koje druge zastave, i izostanak, sa time u vezi, politièkih reakcija politièkog vodstva Bosne i Hercegovine i Entiteta Republika Srpska i.e. izostanak reakcija Predsjedni¹tva BiH, predsjedavajuæeg Predsjedni¹tva BiH, predsjedavajuæeg Vijeæa Ministara BiH, Predsjednika Entiteta Republika Srpska, Predsjednika Vlade Entiteta Republika Srpska i Predsjednika Narodne skup¹tine Republike Srpske.
Studentski protesti, i protesti udru¾enja graðana koji artikuli¹u pitanje gensa, odaju se u svom fenomenu kao emfatièna ¾elja da se i oni percipiraju kao znaèajan vidljivi faktor ili èinilac odluèivanja pravde, istine i pomirenja. O ovoj istini nema ni govora. Njihova prava politièka vrijednost korisna je samo za instrumentalne ciljeve vladajuæe politièke doktrine koja crpeæi bud¾et, dr¾i ljude u neznanju i upuæuje ih pravcu ”velikih” ideja, ideja koje nemaju ove atribute. Nemoæ se kompezira emfazijom, a racionalnost la¾nim proraèunima.
Saglasno sa ¾eljama za odgovornom vla¹æu, nasuprot banjaluèkih instrumentalizovanih protesta, podr¾avamo motive graðana i graðanki Sarajeva, i Bosne i Hercegovine u cjelosti, u protestima protiv sveprisutnog nasilja na na¹im ulicama i u aparatima vlasti.

ORMAR BIBLIOTEKA
U Banjaluci, 19.februara/veljaèe 2008.

jebiga treba imat muda ovo napisat u BL ovih dana
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

shuriken wrote:OTVORENO PISMO STUDENATA I STUDENTICA ORMAR BIBLIOTEKE FILOZOFSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BANJALUCI
U vezi protesta studentskih organizacija i udruženja građana u Banjaluci održanih povodom proglašenja države Kosovo u kosovskom saboru 17.O2.2008.
Saglasno sa željama za odgovornom vlašću, nasuprot banjalučkih instrumentalizovanih protesta, podržavamo motive građana i građanki Sarajeva, i Bosne i Hercegovine u cjelosti, u protestima protiv sveprisutnog nasilja na našim ulicama i u aparatima vlasti.
šokiran sam. pozitivno.
suncica24

Post by suncica24 »

Studeti i studentice Banja Luke: STOJIMO UZ VAS!
alica.k

Post by alica.k »

jel ih se moze kako kontaktirati da i njih zovemo vamo?
nesvjesna

Post by nesvjesna »

i to ne malo... ja jedva da mogu vjerovati. svaka im čast.

a baš maloprije razmišljam kako bi bilo lijepo da je hiljadu studenata iz istočnog sarajeva došlo u subotu na protest, umjesto da se pale oko političkog problema države koja nije njihova. ovo je njihov problem. i u BL se ubijaju maloljetnici. ne vjerujem ni da je na palama bolje. u BL, hvala bogu, očito postoje neki koji su svjesni da je ovo njihov problem. nadam se da postoje i u istočnom sarajevu.
mala-i

Post by mala-i »

Bravo Banjaluka!!!!!!
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

:bih: :faraon1: BL SVAKA CAST
pridruzite se Sarajevu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Ovo samo po sebi govori da bi se, poslije odradjene ove subote,trebali fokusirati na pokusaj sirenja ove ideje i na Zenicu,Banja Luku,Tuzlu,Bihac,Mostar,Trebinje....i cijelu BiH

Ali ok,idemo odraditi subotu.... :D
cico x

Post by cico x »

vala svaka im cast,nek ima neko normalan i u rs-u da misli za bolje sutra!!

JOS JEDNOM,SVAKA IM CAST!!!
zemljotres

Post by zemljotres »

Image
suncica24

Post by suncica24 »

zox, gje je onaj tvoj plakat, hitno je potreban?
hadznicacasa: Pisi, pisi...(sa bismilom, sto bi se reklo :D )
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

greshka, uglavnom il dalja ili bliza dijaspora, sa "patriotizmom" velikim ko Trebevic...
Locked